Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Včeraj pripeljal domov ženo in šestega otroka...

Piloti morajo vsako leto evidentirat določeno število ur, da jim velja licenca za pilota. No, meni očitno še velja licenca jeb**a...

Resno?? 😳Nič, čestitam. 🌻🌼

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Alex, popolnoma prav imaš, ljudje zelo hitro pozabijo. V začetku tisočletja nekje 2002 in 2003 je bilo poletje, kjer je samo v LJ padala toča kar 9x in mi je 1x tudi avto kar dobro naluknjalo. Tudi v Bohinju sem nekaj let kasneje imel kar veliko škodo na avtu zaradi toče in to take, kot bi manjša jabolka dol letela.

Danes je pač zadeva taka, da ima vsak s sabo kamero v obliki pametnega telefona in se vse živo posname ter je folk že čist presran zaradi vremena. Včasih si samo slišal, da je nekje klestilo in naslednji trenutek pozabil. 

Za primer recimo, število tornadov v ZDA se vsako leto zmanjšuje in orkanov je tudi manj. Če se kdo spomni kakih 15 let nazaj jim je zmanjkalo abecede toliko jih je bilo v enem letu.

Res je. Kolega, ki ima avtoličarstvo je že dvajset let nazaj nabavil pripravo za suho vlečenje udrtin od toče. Že takrat je tega bilo ogromno. In tudi je res, da je tornadov znatno manj pa tudi tako uničujoči niso več. Kaj čmo, vsi po vrsti sedaj paničarijo za vsako malenkost. In ja, vsako pasjo procesijo in udar strele  posnamejo in naredijo iz tega atrakcijo. Včasih je bilo vseeno lepše. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

O je, je bilo še huje. Primer na obali "Neurje  močno,  ki  je divjalo dne 19. VII. 1978  med 6h  in  8h  je povzročilo veliko  škode na  zgradbah, drevju,  vinski  trti  in  drugod.  Toda sreča temu  je  bila,  da  je  bil  kratkotrajen  sunek  vetra,  kateri  je  dosegel čez  200  km/h.  V  naravi  je bilo  videti  več  dreves  podrtih  do  50 m  Φ, vse  povsod  so  bili  odlomljeni  debeli vrhi  od  dreves  in  še več  nalomljenih; po  ulicah  mnogo razbitih strešnikov  in  drobcev  stekla od  oken.  

Pa tornadoti: Tornado na  Notranjskem  23.  avgusta  1986. Pa toča:" Izredno  debela  toča 8.  junija  2018  v  Beli  krajini" itd, itd. Tega je kot hočeš, samo poiskati moraš. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 39 minutami je Aless napisal:

Hja, očitno je prehitro obremenil roko. 

Ja res pretirava.

Za boj za prvaka pa ga še vseeno  ne bi odpisal. 

Mislim, da je boj za prvaka že oddan.Če bo "mali" še naprej tako vozil, zna bit borba z vinjalesom. Zna bit vsekakor zanimivo prvenstvo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 minuto je 50keda napisal:

Pa je tudi takrat pol Slovenije stolkla toča v parih dneh? Poanta je, da so vremenske razmere zarad neravnovesij vse bolj ekstremne, ne da je zmeraj bolj vroče in vroče ;)

Seveda je bila toča vedno in to tudi tako velika kot je bila sedaj. Samo ljudje pozabijo. Sedaj pa tej rumeni časopisi ala 24 kur itak pišejo same neumnosti in bombastično o vsaki stvari. Potem pa izpade. da je tako vreme  prvič v zgodovini pri nas. Pa tudi teh rumenih, pa rdečih pa zelenih alarmov ni bilo včasih.V večini primerov itak vse napovedo narobe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:
02df5dd83496f3d84a43_62444286.jpg?v=887e
WWW.24UR.COM

Iz smeri Italije se čez Slovenijo pomika obsežnejši val padavin, ki je že dosegel Obalo in prestolnico. V nekaj urah bo hitro prešel državo. V Piranu je najmočnejši sunek vetra dosegel hitrost kar 122 kilometrov na uro...

Letošnje poletje je pa kot ko sem bil jaz še majhen, nižje temperature, dež poleti vsake toliko, tramontana kar pogoste. Je pa daleč od tega, kar so napovedovali za letošnje poletje, da bo kot v peklu. Res je bilo nekaj takih dni vse ostalo pa bolj Bogo. Greta, kje si? 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 58 minutami je Nejc1986 napisal:

V sutriu je kazalo 35 v senci in slabih 40 na Soncu. Po poti sva nafehtala vodo pri domačinih, da sva se hladila. Jaz sicer nimam tezav z vročino (na neki točki odmislim vročino, mraz , moteče faktorje) in vozim na nizkem pulzu.  Kolegica je pa kar trpela... Močenje nogavic , rokavic ,podkape pomaga....

Na vrhu je bilo soparno in Predvidevam da okoli 25stopinj . 

V sutriu se je ob povratku ulilo in je nekako šlo... Ko pa je nehalo deževati , je pa iz asfalta zacelo buhteti...

Ampak, ko potem človek pride do avta in gre na pizzo in se naslednji dan spomni na vse skupaj.... Ja.... 

Sicer pa ; poznaš cesto iz Ovara? :)

Ne poznam... a je strmo? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 33 minutami je Z M A J napisal:

U vražjo mater, že drugič ta teden sem štartal kot kolesar in se vrnil kot pešec, ki vleče vozilo za roge. Ponovno spuščena zadnja guma, s tem da mi jo je danes dobesedno razneslo in je počilo, kot da me je zadew divji lovec, jebemti!

Vzrok? Stare gume? Slaba cesta-makadam?... kaj drugega? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Bravo Fabio, res enkraten dirkač.Mislim,da je velik favorit za osvojitev prvenstva. ko bo MM nazaj bo spet zabavno. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 21 minutami je Aless napisal:

Marquez jutri ne bo vozil. 

Tako da za prvo mesto bo verjetno duel Vinales vs Quartararo. 

Prav je, da bo izpustil dirko. Itak ne bi bil konkurenčen. 

Do naslednje dirke bo po mojem že nared. 

Tudi jaz mislim, da se bosta ona dva bojevala za prvo mesto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
Pred eno uro je Aless napisal:

Ma denarja dirkačem v Motogp glih ne manjka, pomoje jim je bolj pomembno slava, adrenalin in pač strast do tega športa. 

Če pogledamo recimo Rossija, ima vse slavo in denarja na pretek, vleče ga pa še vedno strast po dirkanju.

Če v nečem zelo uživaš, se temu težko odpoveš. 

Podobno je pri glasbenikih. Imajo denarja na pretek, slave. A, ko stojiš pred množicami, ki pojejo tvoje komade in ti dobesedno jedo z roke, je to nepopisen občutek. Zato pa se nekateri, kljub letom in zdelanosti, še vedno radi podijo po odrih. Četudi za manj denarja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti pametno ali neumno uro?
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:
garmin-connect.jpg
WWW.MACRUMORS.COM

Garmin has been hit by a ransomware attack that encrypted the smartwatch maker's internal servers, forcing it to shut down its call centers,...

A zato že dva dni ni uporabna aplikacija. Je obvestilo  na njej, da je to zaradi vzdrževanja strežnika. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Ne vem kaj mu bo ostalo od lajfa čez 10 let če bo do takrat ves polomljen. 

Samo, a niso dirkači vsi nekaj polomljeni? Če si zlomijo naprimer ključnico si malo povijejo ramo s povojem in dirkajo naprej. Zato, ker o tem ne razmišljajo kot mi, so oni v soju žarometov, mi pa jih gledamo kot gledalci in navijači kot bogove. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 1 minuto je NevLado napisal:

MM se je lihkar vrnil iz bolnišnice v dirkaški paddock, govori se, da bo za vikend vozil.

Če je to res tip ni iz tega planeta. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
Pravkar je S'tan napisal:

Jao #35; včasih je padal vsako drugo dirko, kaj se bo letos lomil še preden pride do njih? :(

MM pa itak neverjeten; ampak to, da zajebe in se potem z repa kolone prebije do vrha je nekako njegova trademark poteza. 

Res je, samo se  tudi rešuje tam, kjer drugi lepo padejo. Ko pa tudi fizika zmaga, tam ni pomoči. Kolikor ga poznam, bo hotel takoj nazaj na motor. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano (urejeno)
pred 18 minutami je Aless napisal:

Bravo za Quartararoja, odpeljal lepo dirko brez napak, zaskužena prva zmaga. 

Vinales se je malo zajeb...s sprednjo gumo. 

Dovi je še dobro izvlekel 3mesto.

Marquez pa zelo hiter ampak preveč samozavesten, pr prvi napaki se je videlo da vozi na 120%, dokler ni naredil še druge napake, ki ga je stala dirke oz. verjetno par dirk. 

Po zadnjih informacijah ima zlom nadlahtnice in je potrebna operacija, tako da je pod vprašajem tudi naslednja dirka. Več info bo ko ga prepeljejo v Barcelono kjer bo operiran. 

MM pač zna vozit samo tako, kot je. Ne more bit zadovoljen  z "nekim"  mestom zadaj. Kot je nekdo napisal, pa kaj je s temi ostalimi dirkači, ali ni to malo smešno, da jih je tako prehiteval kot kake vajence? Kot,da je bil iz drugega filma. Sicer pa, par vijakov  in ga bodo pokrpali. Zna bit, da bi bil  tudi s samo eno roko  in longeto na njej konkurenčen. 😛

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Bravo za prvo zmago malega. Žal mi je MM po tako dobrem showu.Upam,da se ni huje poškodoval. 

Bo pa zanimivo letošnje prvenstvo. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 23 minutami je TiEn napisal:

Bil na Jalovcu videl vse,.. dež, sneg, meglo in sonce

Če že pozimi ni bilo snega, je vsaj zdaj poleti. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Ko sem bil jaz otrok so bila poletja tudi zelo vroča, sploh ponoči se ni shladilo. Se spomnim kolikokrat sploh nisem mogel spati zaradi vročine, klim pa takrat še nismo poznali.

Drugače je pa to vse fake news... letos je valjda eno najbolj vročih poletij sploh, Accuweather je napovedoval hude vročinske valove s temperaturami nad 40 stopinj.

WWW.24UR.COM

Vodilni slovenski spletni medij: aktualni dogodki iz Slovenije in tujine, športne novice ter ekskluzivni prispevki iz sveta zabave.

Mi smo prvo klimo montirali šele `99.Prej ni bilo potrebe po njej.In potem vsako leto hujše. Zadnjih par poletij sploh nismo več  mogli spati ponoči brez klime.Letos smo pa še eno  klimo  montiral, ker ponavadi ena ni bila dovolj, pa nismo še stare  niti enkrat uprabili. 🤗 Naj tako kar ostane celo poletje. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Pa kakšno poletje je to letos? Sem šel zjutraj ob osmih na mojo dozo plavanja. Morje mrzlo, 21, 6°C ,zrak malo več. 

Pa še maestral je kar pihal, tako, da je bilo skoraj mraz biti na kopališču. Letos se morje nikakor ne uspe segreti za več kot kak dan. Nato sledi dež, burja in morje na 19°C.

Pa je Lučka napovedovala ekstremno vroče in peklensko poletje. Jap. Segrevanje in to. 😛👍Ali je mogoče krivo to, da je zemlja tri mesece zadihala in se vrnila v normalo? 

Takšna poletja kot je letošnje so bila, ko sem bil jaz še otrok. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.