V Vuhanu, kjer je ?ari??e je kar nekaj laboratorijev za virologijo... a se nikomur ni? ?udnega ne zdi? Virus jim je spizdil. Po drugi strani pa, letos ni virusa pti?je gripe, pa sarsa, slinavke in parkljevke, pra?i?je kuge, gripa nekako ne sodeluje. Se pravi, rabimo nekaj novega, da bodo mediji zadovoljni imeli o ?em pisat.
A res ?e ni jasno, kar ?e nekaj ?asa razlagam, kako bo EU uni?ila avtomobilski trg. Ta ne dosega izpustov, drugi mal?ki podo predragi zaradi zahtev po dragih varnostnih elementih, dizle bi ukinili pa so edini brez pomagal, ki skoraj dosegajo standarde, subvencij za hybride in EV-je kmalu ne bo ve?, ko bo povpra?evanje preseglo zmo?nosti sklada. In svet se bo vrtel naprej, jaz upam da bom s trenutnim nakupom imel vsaj 10 let mir, pol se bo pa ?e verjetno izkristaliziralo kam vse skupaj vodi. A bomo hudili pe? in se preselili v jame ali bomo vseeno imeli mo?nost uporabe EV vozil z zglednim dosegom oziroma zelo hitrim polnjenjem v dovolj zmogljivem elektro omre?ju.
Zato pa bi morala biti naloga oblastnikov, da spodbudijo menjavo za novej?e modele ne pa da jih zdaj ?e bolj obdav?ijo. Ker na koncu bo tako, da bo folk ?el po EU in kupoval stara smrdljiva jajca, ker si novih ekolo?kih avtov ne bodo mogli privo??iti in namesto, da bi izbolj?evali situacijo, bomo ?al ?li na slab?e. To je v bistvu ?e en dokaz, da v vsej tej eko histeriji ne gre za ekolo?ko napredovanje ampak samo za pobiranje novih in novih EKO davkov.
Pri nas imamo celo tako bukove odlo?evalce, da bodo obdav?ili celo EV-je, ?e imajo ve? kot 136kW. Zakaj ?e, da bo bolj ekolo?ki? Haha, to je tako nesramno sprenevedanja saj gre zgolj in samo za dodatno obdav?evanje. Gretke in podobni faloti pa samo podtikajo drva na ogenj EKO prevari stoletja.
Ma ja sej vem... antipropaganda je dizlom naredila veliko neupravi?eno ?kodo. ?al je v dana?njem ?asu tega toliko, da ?lovek sploh ne ve ve? kaj je res in kaj je manipulacija, da ne re?em nesramna la?.
Aja, pa nisem tukaj poklican, da branim dizle, ker od tega nimam ama res ?ist ni?. Rad bi da se pogovarjamo o dejstvih in ne o nabijanjih, ki jih nekateri v medijih tako radi trosijo in medejo ?e tako preve? nena?itan folk. Pol pa ma? Grete in podobne, ki surfajo na takem neznanju in v nekaterih primerih ?istemu analfabetizmu.
Katere druge stvari? Ne resno spra?ujem pa ne pogovarjamo se o starih dizlih ampak o najnovej?ih po mo?nosti s sistemom SCR katalizatorja (ADBlue). Kateri izpusti so ve?ji kot pri sodobnih bencinarjih. CO2? NOx? trdi delci PM10 PM2,5? Ne gledat ?rno belo ampak dajmo se pogovarjat o najnovej?i tehnologiji in primerjajmo to med seboj.
Zakaj potem gredo na sisteme filtrov GPF za bencinarje? Zato, da bodo po ?isto?i izpuha sploh lahko konkuren?ni dizlom z DPF-jem.
Hmmm... kljub temu, da je ZMAJ ustrelil, da so brazilci ?eprav ni nujno. Ampak glede kako se ne omenja ni?esar in kako bo hitro potihnilo, je ?isto mo?no, da so to bli etni?ni okvirji.
Malo nerodna uporaba besede subvencija. Na?eloma gre za oprostitev pla?ila tro?arin za komercialno uporabo v tovornem in potni?kem prometu ter upam tudi letalskemu in ladijskemu (sploh kri?arke so ?isto nepotrebni ogromni onesna?evalci). Ko sli?i?, da je bilo lani en dan samo v 24 urah na nebu Evrope kar 300.000 letal ti kar pamet stane.
Tukaj ti pa skoraj ne morem dat bolj prav... Sm ene parkrat vozil e-Golfa in jebemu tud za poja?at zvok sem moral iskat komande na touchscreenu. Pri Mazdi je ?e vedno gumb ali spodaj na konzoli ali pa gumba na volanu in res ne rabi? nikamor gledat za tako enostavno operacijo. Ravno tako klima in druge bolj pomembne zadeve za vo?njo. Touchscreen je pa za moje pojme ena bolj nevarnih zadev v avtu, sploh v primerih, ko je vse za upraljanje na ekranu. Je pa poceni taka re?itev in zato se jo proizvajalci tudi poslu?ujejo... jebe? varnost, ?e pa je nekaj 10 EUR prihranka po avtu.
To je itak res Nejc, ampak ?ivimo v ?asu, kjer iz nas vseh posku?ajo narest teli?ke in dejansko smo ?e tako dale?, da mora proizvajalec ali pa zakonodajalec, ?e je le mo?no, prepre?it nepravilno uporabo. Zato pa ukinjanje touch screenov v avtih, al pa vsaj med vo?njo kot to po?ne Mazda. Bodo pa tudi drugi morali enkrat priti do tega, je pa problem, da teli?ki pa? vedno i??ejo obvoz in posku?ajo pretentati zakon... enkrat pa jim pa? ne uspe tako kot so si zamislili in posledice so tu.
Neprilagojena hitrost je izgovor za podpiranje lenobe v policijskih vrstah. Takoj, ko je zadeva malenkostno bolj zahtevna privle?ejo ta vzrok in zaklju?ijo primer. ?al, Slo policija je tukaj res bolj uboga napram policijam drugod, kjer statistika prikazuje popolnoma druga?no sliko.
A so bli spet tuji kamionarji? ?koda, ker policija nima dovoljenja za objavo statisti?nih podatkov glede na nacionalnost povzro?itelja nesre?e. To bi morali v EU urediti in ne da se nesre?e vodijo v statistiki, kjer so se zgodile ampak kdo je povzro?itelj. Bi dobili mnogo bolj realno sliko, kje se premalo naredi za varnost prometa.
Eno leto stari telefoni ne gredo na odpad... ampak se uporabljajo naprej... pri drugem lastniku... ali je to v familiji ali pa se prodajo preko oglasov... Trg za to je...
Bolj?i mogo?e ja, cenej?e telefoni pa ziher ne. Kdo bo pa to kupoval rabljeno, ?e ti ponujajo nove za 1 EUR.
Ah to ni ni?, pri sosedu so prebili plinski kabel pa se ni noben kej dost sekiral. So delali naprej, dokler nismo mi zavohali plina. Tako, da raznorazne eksplozije so pa? ve? ali manj kr normalni poteki dogodkov.
Aja, pa da se jim je vsaj 3x povedalo, kje pelje plinski kabel na parcelo in da nj tam ne kopljejo z bagrom - ah, to pa ne, kdo ?e koplje na roke, ?e lahko z bagrom naredi? 10x hitreje, potrgane kable naj pa drugi re?ujejo.
Da ne omenjam vodovodarjev, ki so sosedovo novogradnjo priklapljali ne vodovod in seveda jim je v cevi u?lo blato in pesek. Ne da bi karkoli povedal, oni lepo spustijo vodo nam je pa za?topalo vse pipe z zemljo. In to tako, da sem eno dejansko moral vre?t stran in kupiti novo. Za spucat vse kotli?ke, belo tehniko, plinsko pe? z bojlerjem in ostale pipe pa sem porabil vsaj 3 ure. Delovodja se je delal budalo in krivdo prena?al na na?o stran, ?e?, da bi po priklopu vode morali odpreti le pipo, ki nima nobenih filtrov. Sem mislil ga kr na nju?ko tre??it ob taki aroganci.
Edini, ki se je full opravi?eval in je rekel, da mi kupi novo pipo je bil sosed, ki je ob tej zgodbi ?e najmanj kriv. Kaj mi bo on pla?eval, ?e so zajebali tisti, ki se imajo za profesionalce. Tako, da te ?ist razumem, da jih mora? nadzorovat, ker kolk je pa tukaj ?alabajzerjev jih pa resno ne najde? drugod.
Tukaj problem dostave na dom sploh ni problem, je lahko celo pozitivna stvar. Namesto da bi npr. 10 ljudi z nekega podro?ja sedlo v 10 avtov in se vozilo od ?tacune do ?tacune, lahko en avto stvar dostavi tem 10 ljudem.
A ne ne ... to pa ne. Tako lahko jih pa ne bo? opravi?eval. Vsak od njih naj gre pe? do trgovine oziroma s trolo saj od mene tudi zahtevajo, da hodim pe? al pa s trolo. Trgovine so zato, da se roba z enim kamionom tja dostavlja ne pa da vsakemu kupcu furamo posebej na dom.
In takoj pri tej pri?i je treba prepovedat menjavo telefonov prej kot vsakih 5 let pa da jih vidimo heroje, ki se tako veselo kur?ijo vsepovsod kako so ekolo?ko osve??eni - BS brez primere. To je okoljska vzdr?nost ne pa da se telefone menja vsako leto ali celo ?e prej in stari gredo nato na odpad.
To je najve?ja la? in zabloda sveta, da vsi nekako poudarjajo iskrenost in govor brez dlake na jeziku. ?e bi vedno vse povedali kaj si mislimo direktno brez malih la?i in ovinkov ti pri tej pri?i povem, da se dobesedno pobijemo med sabo al pa vsaj skregamo na smrt.
Kokr je OLED po eni strani lep za gledat ga po drugi strani jebe ravno to, da zape?e sliko na ekran. In neko? super duper Samsung S9 ima po celemu ekranu zdaj sence. Jaz osebno bi se verjetno tudi ognil nakupa OLED matrike.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?estitke Eviti... si pa predstavljam, da si kot ponosni fotr ful ?arel in da sploh niso rabili dodatne osvetljave.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani