Fantje in dekleta, probajte se normalno popravilih vozit z motorjem 2-3 ure, pa boste do?vel nekaj kar ne boste pozabili nikoli.
Kaj vam delajo duvatorji v avtih, ki se na vse pretege trudijo da jih ne prehiti?, ?eprav on rabi 3 dni od 50 do 90 na uro, na motorju je to na ?alost 1-2 sekundi, pa niti omejitve ne prekoa?i?, ampak ne gelede na to se dolo?eni potentne?i napihujejo in potem pa poka. Pustite motorista na miru, ker si niti ne predstavljate kako je to zahtevno, fizi?no in koliko je potrebno gledat okrog sebe naprej nazaj, bolj kot v avtu.
Recimo meni kot ne divjaku z mopedom, mi je recimo najbolj ?lo in mi ?e vedno gre, ko se peljem cca 95 km/h po regionalki, se mi ne mudi, u?ivam, pol pa se mi naguzi en z avtom in mi rine v zadnjo gumo, pa se postavim popolnoma desno, ne on rine vame, pa dam desni smernik, njemu ?e vedno ni jasno da ga spu??am naprej in ?e vedno rine in vozi 2-3 metre za mano.
Kaj ?e se vame zaleti kak pti?, pog ne daj golob, za trenutek zgubim ravnote?je, padem, kaj se zgodi, tisti za mano ME POKON?A in vzrok je hitrost in kriv motorist, ja valda.
V takih primerih sem se ustavil na kaki avtobusni, al pa malenkost pospe?il in prehitel avto pred mano, ki je potem znal dr?at varnostno razdaljo.
Ok priznam, z lahkoto se kosam z motoristi, v?asih se apka 500 metrov za njimi, ?e vidim da ho?e mimo se takoj umaknem desno, ker vem da ?e se odlo?i BO ?el mimo, pa ?e se je ?e odlo?il mu omogo?im da to stori ?imbolj varno in ?imhitreje, , zakaj dolo?eni osebki v avtih tega ne morejo, in potem vozijo ne samo do ?rte ampak ?e 10-20 cm ?ez ?
Bom kon?alsem ?e predolg-boss style.
Tocno o tem sem pisal, tocno o tem. Pa se mi ne da vec.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Boss slabo beres...kje pise da se rinem. Iti mimo po levi ali skuteras ki se rine povsod sta dva razlicna pojma.
Tudo ti govoris o predpisih jaz pa o popolnoma drugem in to je ZAKAj ne morem po predpisih - zaradi bontona. In to predvsem tistih na 4h gumah. Meni se ne da vec rega razglabljat. Avto je zakon, motor = smrt
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Vsak si svoje misli, vsak svoje ve... Nisem motorist, na vozni?ki imam pa vse rubrike polne, tak da vem, kako in kaj... Evropa je moja cela,pa par miljonov km... Ja, je v tujini druga?...tudi, ko se balkanci ?ez Karavanke ali ?entilj zapeljejo, se po omejitvah vozijo... Ne zagovarjam ne voznike avtov, ne tovornjakov, ne avtobusov...vsi gre?imo, sam motoristi NAJVE? in NAJBOLJ gre?ijo. Pa brez zamere...
LP
s tem si vse povedal, ti zna? vse, vse ima?, povsod si bil pa ?e labija fajn preka?a? po kmjih
Ne ne, nisem napisal, da je motorist - divjak...samo hitro se vozijo...vedno se jim mudi, nikoli nikamor ne pridejo pravo?asno... V tujini sem s kamionom, ki dose?e max hitrost 90 na uro...kilometrov, ne milj... na avtocestah motoriste prehiteval...so u?ivali v vo?nji in opazovali okolico... Imam mo?nost gledat na cesto v dol?ni dobrega kilometra...najprej vidim motorista, ?ez par sekund pa sli?im zvok motorja, ki gre za njem... ?al mi je za vse motoriste, ki so se smrtno ponesre?ili na cesti, je pa zanimivo, da NIH?E od njih ni vozil hitro...NIH?E... Oprostite, ?e sem vam JURES na ?ulj stopil, ?e ste motorist, a ne morem iz ko?e in vas vpra?am, ?e ste se kdaj po lokalni cesti 90 peljali, razen mimo radarja in kadar ste dohiteli avto... da ste se SAM, prvi v koloni 90 peljali?
Sem motorist, in na tvoj odgovor zelo velikokrat - skoraj vedno, v ta dokaz imam videoposnetke. In obratno sem se peljal tudi hitreje, kjer poznam cesto, predvsem na odprtih praznih cestah.
Zakaj? Motor je vozilo ki je okretnej?e in pospe?uje hitreje a ima tudi hitrej?e pojemke, ravno zaradi tega v koloni ne morem voziti, niti v vasi po omejitvi. Zakaj? Ker se takoj za teboj pojavi nekdo na riti, pa naj bo to avto, bus ali kamion. Takrat se jaz zavem, da ?e samo spustim gas me bo zbil, pojemek motorja brez ?top lampe je 2x ve?ji.
Zakaj grem mimo po polni - in to varno?? Ker mi to omogo?a motor, in s tem tudi spro??am promet. Pod ?elado imam omejen pogled, preko kamiona ne vidim naprej, predvsem pa motor potrebuje sekundo 2.... Motorist za varno vo?njo potrebuje videti cesto in podlago naprej itd itd
Pa ?e nekaj zakaj gremo preko polne? Ker nas nih?e ne opazi in po zakonu lahko ob polni prehitim avto, ?e je ne pre?kam - ampak a mi bo avto dal prostor, ki bi lahko v voznem bontonu umaknil k robu ??(jaz v avtu kot motorist to delam!!!! in ni nobenih problemov - celo zahvalo dobim)!!
Malo morgen samomor bi bil. Tako kot se kolo umakne na rob hitrej?emu, se bi lahko avto - ampak ne, motorist je divjak in ne bo ?el mimo mene - gleda se samo na njihovo hitrost in to je nedopustno.
Ko govori? o Evropi pojdi enkrat ven in si oglej predvsem evropske prestolnice, in ne pode?elja. Problem prometa se re?uje z motorji, in promet se temu prilagaja. Manj prostora, manj co2ja...bla bla bla. Si kdaj v Sloveniji videl ceste zaprte samo za motoriste oziroma celotno okolico prijazno motorjem (Grosglockner, Gotthard, Stelvio, Pariz...bla bla), vidi? dirkali??e? Ko bomo pokrili osnove, potem se tudi kultura spremenila
Sam sem enako gledal na motoriste, dokler pri 'izku?enih' 30 nisem tudi sam postal motorist. In tu se ti pogled kot voznik avta in motorja povsem spremeni. dokelr nisi mislim, da nima? pravice kritizirati (sori moje mnenje iz izku?enj), tako kot jaz nimam pravice komentirati kamionarjev in avtobusdriverjev (pa ?eprav se v?asih zjezim na njih).
Tako, da motoristi in na?e obna?anje na cesti smo zgolj posledica in ne vzrok, s svakom, s katerim hodiva na dolge ture po Evropi sva se ravno zadnji? pogovarjala o tem - groza je priti mimo Ljubljane, obvoznica obup, in priti nazaj, za mejo se pa za?ne u?ivancija. Ko se tako radi z Evropo primerjamo, V italji, ?vici se ti VSAK umakne na rob, ?e ?migovec da!!! Lepo gre? mirno mimo, se pozdravi?, zahvali? in vsi u?ivamo v prometu, nih?e se ne naslaja na hitrost ali objestnost. Motoristi pa se predvsem v SLO prilagajamo razmeram na cesti. Kot motoriste se pa napa?no me?e v en ko? vse te mestne skutera?e, predvsem mularijo, ki se vozi kjer se le da - po mo?nosti brez ?elade, pravega motorista nikoli ne bo? videl brez. Kolikokrat vidite chopper, BMW GS in podobne se motat med avti?
Pa brez veze, naj ima vsak svoje mnenje
A bej? no, a ?e jaz poguglam za slike po mojem okusu?
Vidva sta to?no to o ?emer je Kaalman pisal, motorist = divjak...da pa bi hitrej?emu in okretnej?emu na primer dala malo prostora to pa ne, raje se gremo u?iti zakon druge....
brez veze razglabljati o tem.
Kar se motoristov ti?e...?e nisem sre?al ali dohitel motorista, ki bi se vozil po predpisih, kar se hitrosti ti?e. Po lokalnih cestah se dobrih 90 izven naselja vozim, pa me motoristi VEDNO dohitijo, prehitijo in oddaljijo...ravnotako na AC pri 140 na uro...pa vsi po?asi vozijo...
Kar se modernizacije foruma ti?e, ?estitam udele?encem... Se pa ?e uvajam... LP
Jaz pa se ne motorista, ki bi smse pisal, gobcal po telefonu, jedel sendvic ali parkiral na invalidih.
Kakorkoli obrnes gre za voznika ne tip prevoza
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
po 25km kolesarjenja, 3 ure pla?e in sprehodu v mestu sta spala do 10:30
Povezava za deljenje
Deli na druge strani