Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Srečko, pri nas bo pa vsak čas pričelo..... :nevem:

A nevihta bo?... pri nas je vroče in sončno. Morje skoraj 27°C...glih prava temperatura. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti pametno ali neumno uro?
Napisano

Kako pa kaj ura? 🤔

Ej, super se obnese. Do sedaj sem jo samo na začetku napolnil full in danes pravi, da je ostalo še šest dni baterije. Pa jo uporabljam skoraj vsak dan za plavanje. 

Res dober nakup. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 20 minutami je Z M A J napisal:

Čestitke za osebni praznik in na zdravje (z Menincem, če je pri roki, ehhe).

Jaz že komaj čakam ju3 in športni piknik v Beli, juhu

Mi je res žal, da ne morem priti jutri. 😕Nič, lepo se imejte. 🤟

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

.....en dan štiri dni, en dan pet dni, en dan dopust pa še kak dan in penzjon.... :bravo:

Pa ne še?... Mislim. da sem jaz pred tabo na vrsti. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

A je že kdo doživel, da je za trenutek pomislil, da igra v kakšnem filmu/komediji?

Men se je včeraj dogajalo tako burleskno, da bi v primerjavi film "Home alone" izgledal bolj kot tragedija.

V glavnem greva včeraj s tamalo na pozno popoldanski sprehod in ker kot pravijo, ima v Bohinju dež mlade se je usulo kot iz kabla. Seveda brez marel, premočena skos in skos prideva nazaj. Dobesedno kot bi plavala v jezeru je teklo z naju. Da ne bi zmočila celo bajto cote dol na hodniku.

grem v kopalnico in mokre bose noge ter drseče ploščice izpred 50 let niso najboljša kombinacija .

- seveda mi zdrsne in z zadnjimi močmi se ujamem za umivalnik.

- ujel sem se tako močno, da sem skoraj umivalnik izruval s stene. Sicer je ostal nekako na nosilcu je pa potegnilo tiste trde kovinske cevi od pipe dobesedno ven iz ventila, da je voda pod pritiskom začela špricat naokoli. Po stropu, steni, skos vrata na hodnik. Seveda tudi v stensko luč, ki je samo odpizdila varovalko. 

- ostanem v temi in iščem kako bi zaprl ventil pod umivalnikom, voda me pa zaliva kot v kakšnem aquaparku, ko se spustiš po toboganu.

- ko sem videl, da ne bo šlo je bila rešitev glavni ventil, ki pa je seveda v kleti, dostop je pa samo od zunaj.

- pridem na hodnik, komaj za las stopim, čez tamalo, ki je prišla pogledat kaj se dogaja in seveda ravno tako bosa odletela po poplavljenem hodniku. Ok otrok ne joka -  v redu bo.

- prletim samo v gatah skozi vhodna vrata ven in točno tam z marelo stoji soseda/terciarka, zraven pa še verna za popizdit. Videl sem samo tisti pogled izbuljenih oči ?zmeden?. In seveda mi izleti še najbolj neprimerna kletvica "jebemti boga".

- Ok letim dol, seveda pri tem butnem v strop kleti, ki je bila delana za ljudi manjše od 170cm. Ampak mi je že tako vseeno , da bolečine sploh ne čutim več. 

- Zaprem glavni ventil in pridem nazaj v poplavljen hodnik in kopalnico. 

- Tamala pravi, da je vmes še 1x padla in da jo zdaj boli glava - ja čuden res.

- Potem sem skoraj brez orodja - imel sem le ene k**** kitajske papagajke - nekako uspel popraviti umivalnik, in vodo ter vsaj približno posušiti hodnik. 2 uri jebe.

Sem pa potem, kljub temu, da mi je bilo strašno neprijetno, poiskat sosedo in ji razložit situacijo. Res ne bi rad, da bi se naokoli govorilo, kakšen neuravnovešenec sem. Bom pač še leta hodil v Bohinj pa ne bi rad bil deležen nekih čudnih pogledov. 

A to si tam na dopustu, boni in to? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Men je to tud hud minus, da sem se zato odpovedal nakupu pametne ure. 

Če bi jo imel par dni, bi videl, da se izplača, kaj vse ti nudi. Mojo sem dobil v torek pa ni bila napolnjena do konca in jo stalno uporabljam pa piše gor na njej, da je baterija  še za 15 dni.👍😁 Če bi telefonska baterija vsaj približno toliko trajala... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je NevLado napisal:

Počaki 14 dni, ko navdušenje mine, in te bo začelo jezit, ker moraš skos filat. :lol:

To mi ne predstavlja problema. Isto kot telefon, priklopi čez noč in imaš mir par dni.Za dobre stvari moraš nekaj narediti. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 8 urami je Bini napisal:

Si me spolnil na 90seta leta ko smo hodili na tisti konec,Biograd,Filip Jakov,Crvena Luka,Pakoštane pa še Pašman itd,bilo je super!(seveda za tiste čase!):bravo:

Včasih, konec osemdesetih, ko smo z bando tudi večkrat kampirali v Pakoštanih. Za tiste zajte, bili smo mladi, je bilo super. Pa še poceni je bilo. Pozneje nisem bil nikoli več na cro. obali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 urami je TiEn napisal:

Alex sej jaz imam tudi tanjše zapestje pa 50mm ure lepo sedejo

Super. Ta je 48 mm pa bo cool. V torek jo dobim pa bomo videli. 

pred 11 urami je TiEn napisal:

Alex sej jaz imam tudi tanjše zapestje pa 50mm ure lepo sedejo

Ta je 47 mm pa bo res prava. Dobil naj bi jo v torek. 😁👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Ura je naročena. Upam, da bom zadovoljen z njo. 👍😁

Odločl sem se na koncu za fenix 6 pro, ki je v malo večja kot 6s pro. Nekako je bolj prave velikosti. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je Bini napisal:

Glej, ni boljše sem ti že napiso, boš sigurno zadovoljen pa še test ti pove enako! :bravo:

Sej sem se že odločil, da kupim to. Prav danes sem jo videl pri kolegu v živo in mi je malo razložil in pokazal, kako deluje. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 18 minutami je TiEn napisal:

Recimo ta model garmina ima najdaljši način delovanja z GPS 50 ur medtem k ma moj suunto 120 ur u ultra načinu , kar meni za 2-3dnevne ture v hribih bolj ustreza,.. katero uro kupiti je preferenca posameznika kaj mu je bolj pomembno.

Primerjava obeh modelov. 

https://versus.com/en/garmin-fenix-6s-pro-vs-suunto-9-baro#group_battery

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 urami je TiEn napisal:

Če hočeš durabilnost baterije greš na suunto... garmin ma slabšo baterijo, ima pa seveda več monad na uri ki jo že po malem vleče na pametno/športno uro.

Jaz mam Suunto 9 baro titanium in nimam pripomb,.. pokrije to kar rabim

Te nove fenix 6,še posebej

pred 12 urami je TiEn napisal:

Če hočeš durabilnost baterije greš na suunto... garmin ma slabšo baterijo, ima pa seveda več monad na uri ki jo že po malem vleče na pametno/športno uro.

Jaz mam Suunto 9 baro titanium in nimam pripomb,.. pokrije to kar rabim

Ta nova serija fenix 6 je kar se tiče same baterije zelo napredovala. Pri modelu, ki ga gledam, so prednaloženi tudi zemljevidi 2000 smučarskih prog iz celega sveta. Pa tudi ostale funkcije na tej uri  niso švoh. 😁

https://www.bokal-sport.si/sportne-ure-gps-naprave/garmin/multisport/garmin-fenix-6s-pro-010-02159-14

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je Slash13 napisal:

Sam imam Suunto 9 Baro Sapphire, znanec pa Garmin Fenix 5x Sapphire. Oba sva zadovoljna. Kar vzameš, bo super in več kar rabiš emoji16.png

Žena uma Suunto in ni zadovoljna z svetilnostjo ekrana. Če bi sedaj kupovala bi kupila Garminovo uro. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo, tudi mene so "naterali", da si končno kupim "pametno, športno" uro.Gledam,da bi vzel garmin fenix s6 pro.To pa zato, ker imam bolj drobno roko in je ohišje 42 mm po moje prave velikosti  napram 47 mm, kot je navadna fenix 6.in je Ali jo mogoče že kdo ima? Malo sem bral o njej in naj bi bila super ura. Kako mnenje? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Pred par dnevi sem prvič licitiral na ebay in takoj zmagal 2x. Danes tudi. In to tako, da sem dobil stvari nesramno poceni.Samo,da ne bom postal odvisen od tega? 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Če kupiš kak "nemški" avto tudi dobiš vse drugo, samo nemškega avta ne. Ja, moj je res pristno japonski, narejen v Hirošimi za nemški trg. Ne verjamem, da so ga štrihali kje drugje kot na Japonskem.Ja,težko je dan danes kupiti kak originalen izdelek. Recimo kupiš gorenje pralni stroj. In glej ga zlomka, na njemu lepo piše made in china. Na sigurni strani si edino, če kupiš vzhodnoevropski avto, ker ga drugi pač nočejo delati in je res vzhodnoevropski.Tu ni debate. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Slivka napisal:

Aha, ja, seveda. Jaz sem pa Monaški princ...

Moja BTjka je narejena na Tajskem.

Skyactiv motorje za Mazdo 2 delajo v Mehiki (Salamanca Plant Mazda de Mexico Vehicle Operation).

Mazde 6 delajo v Rusiji (Vladivostok Plant Mazda Sollers Manufacturing Rus)

Veliko večino motorjev za Mazde od leta 2015 sestavljajo na Tajskem...

Ne vem za tvojo, moja je narejena na Japonskem in to lepo pi#e na ploščici. Sicer pa je stanje takole. For example, in 2015, Mazda produced a grand total of 1.5 million vehicles. Of these, one million were made in Japan, while the remaining 500,000 came from its various assembly plants scattered across the globe. That’s two-thirds of production taking place in the Asian nation.

Mazda Hiroshima Plant – Aki, Hiroshima Prefecture, Japan

Mazda3

Mazda6

Mazda CX-5

Mazda CX-9

Mazda MX-5 Miata

Mazda Miyoshi Plant – Miyoshi, Hiroshima Prefecture, Japan

Four-cylinder engines

Mazda Hofu Plant – Hōfu, Yamaguchi Prefecture, Japan

Mazda3

Mazda6

Mazda CX-3

Mazda CX-5

Mazda Salamanca Plant (Mazda de Mexico Vehicle Operation) – Salamanca, Mexico

Mazda3 (for North America)

Alabama Plant (under construction) – Huntsville, Alabama, USA

Production allocation to be announced, partnership with Toyota

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.