Skoči na vsebino
Smetenje ...
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pej se šteje, de smo mal za cajtm. Ma pr ns to že imamo an stvar kr laufa. Od mene do tapruga soseda imam 15 minut peš. An če soseda ni doma, dobim pr sosedi use. Pa še žena sploh ne ve, kje sm biu, kr je auto v garaži an misle, de sem šu u čebelnjak al pa na pašnik žvino pogledat...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Umetna inteligenca (ChatGPT, Bard,...)
Napisano

Mah, smo končali še preden smo prav začeli. 

Že tako dobivam več kot preveč pošte in že tako imam občutek, da mi sledijo na vsakem koraku, da mi res ni treba, da še 'za foro' nekemu programu sporočim svoj elektronski naslov...

In potem se ljudje usajajo zaradi elektronskega cestninjenja, da je to nadzor nad ljudskimi množicami in podobno. In čim odprem kakšno spletno stran, je treba dat soglasje za piškotke in podobno. A po drugi strani pa ljudje sami razmetavajo svoje osebne podatke. Potem se pa čudijo, ko se z nekom pogovarjajo o neki stvari, pa čez pet minut dobijo reklamo za to isto stvar...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 7 urami je dvorjan napisal:

A ni bilo še kak dan nazaj 350k km? 😃

Včasih imam občutek, kot da šteje dvojno... Če bo šlo tako naprej bo menjava zobatega jermena na vrsti preden pride novi avto. Ampak to je že tema za v 'Jamralnik'...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

In, mimogrede, kar se kovid ukrepov tiče: pri nas bi Janšo in njegovo garnituro najraje na križ pribili - in to z glavami navzdol - zaradi kovid ukrepov, v Italiji bi jih pa enako tretirali, ker kovid ukrepov ni bilo...

https://www.zurnal24.si/svet/od-drzave-zahtevajo-odskodnino-zaradi-covida-19-358931

https://www.24ur.com/novice/tujina/svojci-zrtev-covida-19-v-italiji-od-oblasti-zahtevajo-100-milijonov-evrov-odskodnine.html

Zdaj pa razume, če moreš...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 12 urami je Janez007 napisal:

In to neumnost (se strinjam in sočustvujem) niso naredili mestni "levaki", ampak jo je zavestno naredila najbolj "kmečka" desna vlada (prleški sendvič ...). 

Za nas, hribovce, so tamestni vsi, ki živijo pod 350 metrov nadmorske višine, med 400 in 600 metri pa je večinoma 'južna braća'...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, an ne zastopm, ki se dogaja v glavah tamestnih. Najboljše kmetijsko zemljišče je enostavno zbetonirat. Ampak, ko je enkrat zabetonirano, ga ne preorješ več... Koliko časa bodo potrebovali, da jim to kapne? Vseeno sem mislil, da so "tamestni" en pikič pametnejši, kot so v resnici. Večina industrijskih con je zrasla na lepih ravnih njivah. A res ne gre drugače? Saj imamo tudi slabša zemljišča, če gre milijon evrov za gradnjo bo šlo pa še 50.000 več za traktor, ki bo sfrezal tisto kamenje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 36 minutami je Alex napisal:

Najbrž desus vožnja, hitreje itak ni šlo. 🤔

Če si dobro bral, si gotovo opazil zapis 'po predpisih'. 

Vseeno pa teža in zračni upor prikolice s tovorom dvigata porabo. Fizikalne zakone ne moreš obvozit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kilometri na avtu tako letijo, da niti slikati ne utegnem. Preden pripravimo aparat, je že mimo...

IMG-20230227-WA0001.jpg

V glavnem, 350.000 jih je že. Bilo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Našli smo neko opremo, ki nam bo prišla zelo prav. 1950€.

Za našo petko sem pripel prikolico in odšel iskat. Po poti sem nekaj pojedel. 7,50€.

Tja grede sem šel prazen (skupna teža kompozicije je bila 1920kg), nazaj pa obremenjen (skupna teža kompozicije je bila 2640kg). Vožnja pa po predpisih. Poraba goriva? Drobiž...

IMG_20230301_063705337.jpg

Izberite, kar želite. Za vse ostalo so tu Mazdini turbo-dizli...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pa se na te reči ne zastopm lih tanartabl. Mislm, kej ni logično, da poleti dobiš poceni apartma ob smučišču? Ker, domnevam, jih je bolj malo, ki gredo poleti smučat...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je Z M A J napisal:

Nou, nova soseska na Brdu. Prestolnica.

Se pravi da je slikano v Bosni...

Župan Janković zrihtu nou stanvane... 

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.