Saj mu dela super samo baterije ne dobi nadomestne zato je možnost,da porihtaš baterijo.
Možnost je, samo še včasih ne splača. Enostavno greš na boljše naprej. Vsaj pri meni je tako, da nisem vezan na orodje. Ena redkih stvari, ki je pri meni potrošnji material. Če ni v redu, kupim drugega in upam, da bo super. Ne smeš pa šparati pri orodju. Malo dnarja-malo muzike. 😁
Izdeluješ pretežno les paul variante, ali se najde tudi kaka semi-hollow?
Les Paul, Jackson style, fender... Semi hollow ne, ker je čisto druga tehnika dela.Je boljj varianta akustična izdelava(rebra, plate zgoraj in spodaj)...
pred 5 minutami je FuManchu napisal:
Naši Milwaukee so vsi made in china
Res je... sedaj je novejše orodje vse made in china. Na žalost.
Nisem se še ubadal z tem. Pa tud verjetno se ne bom.
Sej, ko pride čas za zamenjavo se stvar pač zamenja. Potem ugotoviš, da imaš sedaj boljše orodje in včasih ti je žal, da nisi že prej kupil novega. Tako sem jaz odlašal z nakupom novega rezkarja in sedaj, ko imam novega je čisto drugo. Vse je mnogo lažje za delati.
Sej nisem dal toliko za njo sem jo dobil za skoraj pol ceneje. Smo imeli na šihtu Bosch pa nismo bili zadovoljni. Smo nabavili Milwaukee pa je sedaj mir.
Milwaukee imam v službi. To je daleč najboljše profi električno orodje. Je praktično neuničljivo, robustno, natančno.
Za doma pa imam vse od Makite, višji modeli. Stara makita, japonska, je tudi super, ta nova made in china je pa bolj bogo vse skupaj, čeprav še vedno o. k.
Ej Alex, a pa si ti kdaj sploh sploh vozil skyactiv bencinarja?
Enkrat pa res. Samo takrat se mi ni nikamor mudilo in sem imel cel dan na razpolago, da pridem do Ljubljane. Je pa drugače v redu... še posebej po klancih navzdol potegne kar lepo. 😉
A to je res še vse kar je aktualnega v tej temi? Levi, desni, levi, desni, korona, korona, levi, korona, levi, desni, korona, stara vlada, novoa vlada... 🤨 eni bojo vedno krivine iskal, drugi bojo vedno dlako v jajcu. Sej to ni nič novga (beri: aktualnega), to je že stalnica. Za take (ene in iste) nebuloze prebirat mamo 24ur.
Ja pa to so aktualni dogodki. Kaj bomo pisali, kaj smo jedli za kosilo? 😉dokler samo debatiramo je o. k. Nismo neki škodljivci. Sicer pa. ker imamo Mazde se nimamo skoraj kaj pritoževati, kaj se je pokvarilo kot na kakem vag ali BMW forumu. Maximalno je kaka menjava brisalcev, pa menjava žarnic in bremz. In to je to. Pol pa nam ne preostane drugega kot nakladat o levih in desnih. Drugače bi še forum zamrl. 😛
Meni ni nuja iti za vsako ceno na dopustovanje pri nas. Takoj, ko opazim kako nategovanje pri ponudnikih pri meni zagori rdeča luč. Takrat se zabava konča. Če bo kakšna ugodna ponudba grem, drugače pač ne. Enostavno. 😏
Evo, tej pajaci na obali isto. Raje imamo prazno, kot da bi znižali cene. Samo naj po sezoni en pisne, da rabijo kak denar, ker so bogi. Počasi me mineva sploh kam it na dopust po Sloveniji..☹️
Res smo eni pacienti, da nam ni pomoči. Ko poslušaš razne modele , ki jim je glavno to glede teh bonov, kako bi kaj z njimi zaslužili. Grem na "fake" dopust h kolegu(mami), ki ima apartmaje, mu dam bone, on meni vrne polovico keša, ko dobi denar od države. Pa sej folk več ni normalen, častna beseda. Kot da so spustili ovce iz ograde in ne vedo več, kaj bi naredili s sabo oz. kje bi naredili kakšno piz****jo. Čisto se jim je "spipalo".🤪😲
Ielop pri mazdi je narejen tako da bolj ko imaš nenakomerno vožnjo, več prihraniš, če res zelo veliko bremzaš pa celo gorivo nazaj daje.
To da ti začne bremzat takoj ko spustiš gas, je pa nekaj, česar si v svojem avtu resnično ne želim ker to povečuje porabo.
Ieloooop prihrani nekaj energije ki bi jo porabili el porabniki, Ampak, kratke LED so zdaj 10W, dnevne pa ene 2W - vse skupaj pi..in dim. In zaradi tega je pi..inemu dimu je enak tudi prihranek. Če bi mazda imela kakšen večji porabnik, recimo ogrevano vetrobransko steklo, potem mogoče, tako pa...
Zanimivo da je pri mehkih hibridih mazda zapela za 24V sistem in ne za učinkovitejši 48 voltni tako kot ostali proizvajalci, npr novi golf.
Uglavnem verjet je treba. Če verjameš v vse te gadgete tako zelo, kot so pred leti verjeli v magnete na ceveh za gorivo, potem avto zanesljivo porabi manj.
More ostat vinjeta, ker le ta omogoča tudi dobro prometno varnost. Če bo el. cestninjenje bodo spet preusmerilo veliko vozil na vzporedne ceste tam je pa možnost hujših nesreč veliko večja - sploh če se bo promet tam povečal.
Vinjeta se bo poslovila, to je sedaj dejstvo.Na začetku se bodo res nekateri švercal po regionalnih cestah a jih bo hitro minilo. In se bodo zopet s stisnjene mi zobmi vrnili na avtoceste. In čez kako leto bodo že vsi pozabili na vinjete in se veselo vozili po avtocestah kot prej. Seveda nekateri dražje drugi pa ceneje odvisno, kdo in kolikokrat koristi avtocestne usl😏uge.
Symon……. Ampak ja, ker je to od SDSa darilo , hmmmm kolko jaz gledam je to darilo nas samih davkoplačevalcev ker na koncu bomo mi to plačali. Če pa bo to slučajno pokrila SDS pa mi javi ker potem jih še jaz volim na naslednjih volitvah. Tak da dale kretenko ( se opravičujem izrazu) Janez se kr nekaj tja v 3 dni po prsih tolče.
Dejte no nehat s temi levimi floskulami. A če pa dajo direktno v turizem milijone bo pa to plačal dedek mraz, ali kako?
V vsakem primeru bo potrebno turizem reševati, tako v Slo, v hrvaški, v Španiji, v Italiji... Zdaj se samo odločite, ali bomo dajali milijone vsi v turizem in mi od tega ne bomo imeli nič ali damo prav tako milijone v turizem in bomo prvič v dvajsetih letih imeli vsi nekaj od tega. Sej v končni fazi se lahko tudi odrečete teh bonov. Nihče nikogar ne sili, da jih mora koristiti. 😉
V bistvu ja... ampak načeloma se energija iz kondenzatorja uporablja, za ostale porabnike, dokler je kondenzator nabit, potem to prevzameta alternator in aku. Ker drugače ni smisla, saj avto ima med vožnjo vedno poln akumulator in zaviralne energije ne moreš stlačiti vanj. Torej, ko zaviraš se napolni in potem, ko ugasneš motor futra porabnike, dokler ne zmanjka, pol pa aku naprej. Ampak motor pa vžge vedno na aku in ne na kondenzator tudi, če ima še energije notri.
Drži. Mislim, da nima veliko avtov vgrajenega tako sofisticiranega sistema. Avti iz vag group in njihovi lastniki lahko samo sanjajo o čem takem. 😉
Sicer nisi odgovoril na moje vprašanje ampak si začel pisati kr neke nebuloze? Ok, bom še 1x vprašal samo čisto v enem stavku, da ne bo zablode.
A so ti boni namenjeni za reševanje slovenske turistične dejavnosti (ker bo drugače v čisti riti) ali zato, da se bodo/boste zastonjkarji fino imeli?
In kaj je tu narobe? Saj rešujemo turizem ali pač?
Ti bom kar takoj odgovoril. Če mislijo hotelirji s takimi cenami srati, mislim, da jih jaz ne bom preveč reševal. Kak podaljšan vikend, da, izkoristim te bone in to bo to, ker za kaj več tudi ne bo. Sicer pa itak ne zdržal več kot par dni na istem mestu. .Med dopustom se moram premikati. Drugi del dopusta pa bo na naši slovenski obali... seveda brez hotelov in gostincev in njihovih navitih cen. Vidim, da se niso ničesar naučili. ☹️
Če imaš bencinarja, pa lahko muziko poslušaš v tišini med obratovanjem motorja 😝
Možno, možno. Ko pa greš v hrib na avtocesti je pa ne moreš, ker je mašina na 4500 obratih in nimaš časa poslušati muzike! ker gledaš izza kamiona, če je prehitevalni pas na avtocesti fraj in če ne prihaja mogoče drug kamin za tabo. 😁
Žena je danes malo poslala poizvedovanja po hotelih, apartmajih po gorenjski. Odgovor večine je bil, da ne bi dajali samo za dve-tri nočitve, da imajo že ful zasedeno julij - avgust. 😳Aja? Oni bi sedaj kar izsiljevali za cel teden? E, moji pacienti.Namesto, da bi bili majhni kot miške in bi bili veseli vsakega turista se še vedno obnašajo kot glavni na vasi.
Ne vem točno kateri hotel, mislim da Jasna v Bohinju, je 140€/noč za dva, soba, z zajtrkom. Kake cene.😳🙄
Se pravi za nas štiri pride 280€ na noč. Bo bolj malo veselja s temi cenami pri nas. Se mi zdijo precej nabite, še v Dolomitih je ceneje.Da ne bodo kaj jokali pozneje, ko ne bo folka. 🤔
Ampak tole si pa napisal kot, da sem butelj. Ja če ima semafor odštevalnik valjda je logično, da ne spuščaš sklopke. Ampak večina semaforjev odštevalnika nima in če nisi glih tam vsak dan, da bi znal oceniti kdaj se bo prižgala zelena se pač zgodijo take zadeve.
He, He, ampak enim vam kar dogaja kar naprej.
Meni se to še ni zgodilo in mi je ta zadevica kar v redu.Ko stojiš pred rdečo lučjo lepo mašina ugasne in v tišini poslušaš muziko. Kaj češ lepšega. 🤗
Ukrep naj bi bil za pomoč turizmu in naj bi pomagal, da bi poleg vavčerja ljudje potegnili še kakih 200 EUR iz svojega žepa in doplačali za dodatnih nekaj dni. Ok, do tu vse lepo in prav, ker za oživljanje ekonomije in turizma pač mora denar krožit.
Večje je vprašanje zakaj lahko vavčer menjaš samo v okviru sorodstva, do drugega kolena al pa prvega umetnega kolka (pač kakor gledaš na situacijo). Če so namenjeni pomoči turizmu bi moralo biti vseeno kdo jih porabi, saj bi s tem še lažje finančno podprli turizem. OK, nekdo bo rekel, da se bo vzpostavila črna borza in recimo bodo ljudje prodajali 200 EUR vavčerje za 100 EUR gotovine. Pač nekdo bolj potrebuje tistih 100 EUR, vavčer se bo pa še vedno uporabil za pomoč turizmu.
Torej kaj zdaj, zakaj razlagajo eno po drugi strani pa ravno to bremzajo? Al se mogoče dejansko vrag skriva v podrobnostih, ki so napisane zgoraj v drugem stavku? Se pravi je vseeno želja, da ljudje čim več svojega denarja pustijo v turizmu in je vavčer samo vaba in da je želja, vseeno čim manj vavčerjev spraviti v promet a vseeno čim več denarja v turizem iz denarnic državljanov?
Ampak, kakorkoli že, vseeno bo slej kot prej prišlo do spoznanja, da brez tujih turistov pač ne bo šlo. Avstrija je točno to ugotovila in zato je odprla vse svoje meje, le na jug v Slovenijo in Italijo ne. Pa to ni protikoronski ukrep, to je poskus zadržati druge turiste (sploh Nemce), da ne bi potovali proti jugu in da bi jih čim več zadržali pri njih.
A drugače pa so nam prejšnja leta cel dopust plačali? 🤗
Nikjer ne piše niti ni zaukazano, da moraš bit nekje cel teden, če ti ne paše doplačati za en obrok dnevno. Si toliko, kot di odpustijo finance.Lahko si tudi samo štiri dni.
Tisti, ki veliko potujete veste, da se da tudi dokaj poceni priti skozi,če se le malo znajdeš. Če pa greš z agencijo allinclusive je pa seveda tudi cena temu primerna.
Vse skupaj me spominja na razvajene ga froca, ki dobi avto v dar.
Pa še pritoži, da kaj sedaj bo pa moral sam tankati, ali kako? 😏
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Možnost je, samo še včasih ne splača. Enostavno greš na boljše naprej. Vsaj pri meni je tako, da nisem vezan na orodje. Ena redkih stvari, ki je pri meni potrošnji material. Če ni v redu, kupim drugega in upam, da bo super. Ne smeš pa šparati pri orodju. Malo dnarja-malo muzike. 😁
Povezava za deljenje
Deli na druge strani