Hmm...noob's.Mas asistenco tako kot jo ima Jest tommas in te amzs pelje domov.EZ
O asistenci; triglav jo ima -prav za kolesarje. Sem razmisljal o njej, pa sem se malo bolj pogoobil v zadevo ter uvidel da je to precejsen nateg. Zakaj?
Za okvare pokriva samo kolesa do 6 let starosti... ok,oba moja kolesa sta stara 4leta, verjetno pa bosta pri meni docakala tudi vsaj sedmo leto.
Kraja... katastrofalne odbitne fransize. Tako ali tako imam obe kolesi v stanovanju, ko se ustavim na kavi, gre kolo z mano in je poleg mene. Nihce ne komplicira (je pa res da izbiram kolesarske/pohodniske postojanke).
Okvare ne cesti... menjava gume (sploh ce je pumpa ok) in strgana ketna sta takole na pamet 2glavni stvari, ki te doletita na turi in zaradi katere obstanes na cesti. Za obe je fajn znati sam poskrbeti. Ce se razbijem in stolcem kaj vec, mi tako ali tako ne bo do kolesarjenja. Prijatelji, starsi, punca,koneckoncev taksi ali 112... tudi po 20ih evrih za uslugo/bencin je ceneje kot letna renta.
Zavarovanje odgovornosti.... hudicev droben tist in nic nezgodnega zavarovanja (ce se ne motim).
Tako da, hvala lepa za tako asistenco. Mislim da pride cca 30eur na leto...
In najvecji minus; vezano je na kolo! Se pravi, dve kolesi; 60eur/leto... raje sem se naucil popravit ketno in predvsem investirat v redno vzdrzevan bicikl ter loceno zavaroval zavarovanje sportnih dejavnosti pod boljsimi pogoji (ce npr ruknem avto/pesca/drugega kolesarja).
Imam pumpo, ki ima nastavek samo za presta ventilcke. Problem je bil samo v tem, da je pumpa zgleda ze tok stara (in cenena), da ni vec opravljala svojega dela. Razmisljam o nakupu co2 bombic.
Kar se tice lucke; kupil sem jo v decathlonu, lih lepo pa?e pod celado, polnjenje na usb (odpade kupovanje baterij), naj bi zdrzala 7h pri 140 lumnih (v kar sicer dvomim). Vsec mi je ker se da zlahka nastavljati naklon in smer levo-desno. Edina zamera je gumb za vklop, ki je tako storast, da ga je prakticno nemogoce pritisniti z orokaviceno roko. moram jo stestirati ?e v trdi temi. Velik napredek napram prejsnji, ki sem jo imel z vezicami pritrjeno na celado, je bolj zaslepila kot osvetlila in je imela zelo tockovno, nerazprseno osvetlitev.
Seveda pa je poleg naglavne svetilke "obvezna" ?e vsaj ena luc na balanci, ki osvetljuje neposredno pred kolesom in 2zadaj.
Cetrti defekt letos (prvi na terenu-ostale sem pridelal nevede in jih reseval doma). Zanimivo, vsi ?tirje na mtb. 1x trn,1xsnake bite,1x odtrgan ventilcek in zdaj to.
Seveda se je mimo peljalo kar nekaj ljudi,tudi kolesarjev in seveda nih?e ni ponudil pomo?i....
Hvala osebju na omv litijska,ki so mi posodili adapter za filanje gume na kompresorju (na petrolu jih zgolj prodajo,tu pa imajo zgolj za posojo).
Z cheap shit pumpo sem se matral 5min da sem nafilal ravno toliko da sem v stoje pri?el do OMVja. Tako da ta pumpa gre v smeti in ju3 kupim novo.
No,vseeno je padlo 40km,deloma po mraku(se je zavleklo) in sem lahko stestiral novo naglavno lucko (navdu?en).
Nejc pa ti si ?e kar orenk kolesar?ina. Tudi sam dosti vozim okol jan?, trebelevga, panc sam pol kraj?e ture, tko da svaka ?ast. Kolk pa kej km na sezono naredi?? Men komaj 2k rata.
Tole je moja cetrta sezona (ubistvu tretja, ker lanskoleto sem veliko bolj tekel in sem jih prekolesaril manj kot jurja).
Zacetno leto 6jurjev (polovica z nekim no name trekingom iz sportdirecta, ?ele sredi sezone kupil specialko in mtb), naslednje leto 3jurje (to pripisujem dejstvu, da sem eno zimo prej bil precej na bajku in sem se ga malo prenazrl do spomladi-letos te napake ne bo. Ter dejstvu, da nisem zbiralec kilometrov, ampak sem se res osredotocil na klance).
Letos... do sedaj jih je dobrih 5jurjev, ciljam na 6jurjev... v zadnjih treh mesecih malo nad tremi jurji (junijska operacija).
Tako, da, vidis, tudi sam sem zacel s podobno kilometrino kot ti, pol pa zadeva preprosto potegne notr. Vsaj mene je. Manjko casa (sluzba) pa nadomestim tako, da grem dostikrat po sluzbi na nocno varianto ali pa pred sluzbo (to ta drugo predvsem poleti) in pa da frei dni izkoristim na polno...
Ti si ?ist preve? profesionalc ... se bodo ostali ?e ustra?ili. Kolesarski izleti so ?ist dovolj dolgi, tudi, ?e so samo med 30 in 50km, sploh ?e nisi na specialki ampak na ?isto navadnem treking biciklu.
Za spomladansko ali jesensko varjanto (zaradi temperatur in turisti?ne gne?e) res priporo?am slovenski del Parenzane in sicer v skraj?ani obliki od Kopra, do meje in seveda nazaj - to je skoraj to?no 50km, vi?inske razlike pa je toliko, da se da pre?ivet tudi ?e nisi ne vem kako treniran.
Ve? o trasi pa je opisano tukaj http://www.kolopot.com/parenzana-d-8-pot-zdravja-in-prijateljstva/ s tem, da se je od tega teksta marsikej spremenilo, sploh to, da je obalna cesta med Koprom in Izolo zdaj namenjena pe?cem in kolesarjem - ?isti presti?. Zelo razgibana in ni? dolgo?asna kolesarska steza z dvema tuneloma - sploha Valeta je s 550m dol?ine verjetno najdalj?i Slovenski kolesarski predor.
V glavnem, ?e rata tukaj komu dolg?as pol je res nekaj narobe z njim. Res priporo?am in spomladi obvezno ponovim tako, da ?e je kdo zainteresiran lahko naredimo tudi kak?en skupinski izlet.
Ah, kaki profi... vsi mi smo rekreativci. bolj ali manj trmasti in z manj ali vec casa, ki ga namenimo sportu. Se pa strinjam, niso vazni kilometri in da se narediti cisto fajn izlet, tudi ce je razdalja dolga "samo" 30 km. ?e vedno bolje narediti 20 km, medtem ko 95% populacije lezi pred tvjem in opravlja sosede... in definitivno se strinjam, da je tudi treking kolo cisto fajn zadeva?.
Vceraj specialka; lj-orle-pecar-javor-dolina besnice-volavlje-trebeljevo-smartno pri litija-bogenperk-temenica-radohova vas-bi?-orlake-zagradec-krka-hocevje-ilova gora. 95km.
Cesta med smartnim in trebeljevim in proti jancam je poezija. Od bi?a cez orlake pa nikjer zive duse, super za glavo praznit.
Danes MTB: lj-golovec-orle-pecar-sp.besnica-vnajnarje-jance-trebeljevo-mali vrh-smer v.gora-kucelj-polica-pance-javor-pecar-ljubljana. 80km.
Super del med malim vrhom in kucljem (tudi za tek in sprehod), javor pa itak zmaga?.
The best jabolcni zavitek v super planinski koci na jancah (VEDNO zelo prijazni) in ?e boljsi temni radler na pancah (ki ga nisem nasel nikjer drugje, je pa fenomenalen).
Pozdravljeni, odpiram novo temo; upam da nima nih?e nic proti.
?e ze obstaja tema o idejah za pohodnistvo,pa naj ?e o idejah za fajn kolesarske ali tekaske turce oziroma da si malo povemo-pohvalimo o na?ih podvigih. In pa debata o kolesarski opremi.
Predvsem pa bi bilo res super ?e bi se koga na ta na?in vzpodbudilo in pa lahko kdaj kak?no turo skupaj naredimo...
Da zacnem sam; precej navdu?en kolesar in ob?asni teka?. Ve?inoma kolesarim okolica lj-jance,Pance,Bogen?perk, kurescek,javor. Tako mtb kot specialka...
Cez zimo pa precej vec teka In manj kolesa,predvsem planiram kak?en izlet na obalo.
Upam da se tema prime in da vsi skupaj dobimo malo motivacije za gibanje, ker ta jesen nam res daje primerno vreme.
dejansko pa je vozil pod vplivom alkohola... (saj vem, ne bi smel, ampak, za to bo ?e odgovarjal)
vpra?anje je, zakaj je moralo priti do prometne nesre?e, in tu sigurno ni alkohol glavni krivec, kakor tudi ne voznik, ki je naletel na kamion...
dejstvo je, da je cestninska slabo zasnovana in katastrofalno ozna?ena, glede na to, da lahko pride do konkretnega zastoja kamionov, ko jih je malo ve?, in se nabere kolona, takrat pa je dejansko prost za vo?njo samo prehitevalni pas... poleg tega pozdravljam svetlobne table, ki so jih postavili po nesre?i, in upam da bojo ostale...
iz obeh koncev je cestninska za desnim ovinkom, in tako je s standardnimi prometnimi znaki ozna?ena preskopo (v primeru megle)
je pa ?e nekaj... skozi tole cestninsko ponavadi vozim po omejitvi, in sem samo v napoto, oz. vsi divjajo ve? kot 80 mimo mene...
upam da redno za?ivi tole samodejno cestninjenje za kamione, pa da odstranijo tele hi?ice s cest... bo bolj varno za vse
Pijancev za volanom ne toleriram in upam da nisem edini s takim mislenjem...
A se temu rece voznja pod vplivom alkohola, ali pa smem(o) ?e kako drugace reci... o tem pa nebi...
Voznja pod vplivom alkohola ubija, izrazanje mnenja "po domace" pa pa? ne.
In ne trdim, da je bil tu glavni razlog alkohol, zagotovo pa ni nic dobrega dobrinesel.
Sicer pa.. s kaksno hitrosjo kamionar rikverca? 10kmh, 15kmh? Nekako se mi zdi, da tale pijanec nebi pravocasno zaustavil svojega vozila, ce tam tovornjak nebi rikvercal, ampak bi npr.osebni avto stal... zaradi okvare npr.
Tako, da... ni problem samo v tovornjakih. Ceste pa so , kakrsne so, spremenimo lahko lastne navade, cest pa pa? ne
Ne bom klical policije ker se ni? ne pozna... Bi bilo po svoje bolje,da bi se. Bi mu ze v ?tartu rekel za 200eur ali pa pa? imel neprecenljiv moment ko bi pri?la policija in ko bi spisala EU poro?ilo .
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V?eraj pe? na Krim. Eden lepsih razgledov v okolici Ljubljane.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani