Danes je za Slovenijo dan ekološkega dolga – v državi smo porabili vse razpoložljive vire in ekosistemske storitve, ki jih lahko Zemlja obnovi v enem letu. Ta dan je letos nastopil teden dni pozneje kot lani, a dva...
Zato, ker Policija skupaj s tožilstvom sploh še ni pridobila sodne odredbe za pridobitev podatkov za njegovo izsleditev. Če ga sploh še niso začeli slediti, ga tudi niso mogli prijeti...
Pa še en pregovor ... "jabolko ne pade daleč od drevesa" ... 😁 ne gre skupaj z "vsi v moji žlahti so čudni, razen mene" ... drži prvo ali drugo, oboje ne more 😃
Kar nekajkrat sem posodil denar kolegom, pa tudi žlahti, brez zahtevanih obresti. Tudi 100 in več x višje zneske. V polovici primerov denarja niso vrnili pravočasno, predvsem tisti, ki se radi postavljajo, tudi z dobrimi avti. Skromni z nizko plačo so vračali veliko bolj odgovorno, redno, se za zamude opravičevali. Največji znesek sem posodil za pol leta, nanj pa čakal 1,5 leta ....
Ko smo že pri posojanju in avto foumu, poznal sem enega hudega na področju avto elektronike, zaslužil je ogromno. Potem menda posodil zelo velik znesek in ni dobil vrnjenega, na koncu naredil samomor, v starosti nekje na sredi 40-tih.
Za mojo mi da ceno 5.300, ko sem se v makomi zanimal če bi vzel novo mazdo pri njih so mi rekli da bi mi jo vzeli v račun za cca. 5.000 eur, prodal sem pa za cca. 20% več od zgoraj izračunane cene.
Izgleda da so prodajane cene cca 20% višje, torej za avto iz tele teme 11.300 x 1,2 = 13.560 oziroma nekje med 13.000 in 14.000, odvisno od kakovosti avta in sreče. Če prodaja firma-avtosalon, lahko verjetno dobi še kakšnih 5-10% več, krediti, garancije, ... Neposredno od fizičnih oseb se marsikdo boji kupit.
Intlovi procesorji lahko obratujejo do 100 stopinj (vsaj moj i7 8700), Ryzen pa do 95 stopinj (vem za 7900). Obema sem znižal napetost obratovanja in jima delovno temperaturo znižal za cca. 10 stopinj, kar je posledica nižje porabe moči. Pri Ryzenu je več možnosti, ker so odklenjeni (znižal-premaknil sem krivuljo napetosti za 25 enot navzdol), intlovi brez končnice K pa o zaklenjeni in sem nastavil negativen offset za 0,12 V. Glede na Cinebench 2024 se je zmogljivost s tem celo povečala.
Saj veste, spletno nakupovanje in zvezdice pri posameznih proizvodih kot ocene izdelka kupcev in njihovi komentarji.
Pri slovenski spletni štacuni za orodja sem naročil izdelek. Vedel sem, da je stvar poceni kitajska roba, ampak cena je bila privlačna. Izdelek je čist OK, deluje nad pričakovanji. Priložen polnilec za Li-ion 18650 baterijo ne paše v šuko vtičnice - to me ne moti, ker imam za tovrstne baterije doma boljši polnilec.
Potem pa mail od štacune, da naj ocenim izdelek. Moja ocena je bila 3 zvezdice + komentar, da polnilec ne paše v šuko. In glej ga šment, na njihovi strani objavljena moja ocena je imela naenkrat 5 zvezdic in zbrisan komentar o nekompatibilnosti polnilca.
Prijavi Tržni inšpekciji, zaradi zavajajočega oglaševanja in tehnične neskladnosti proizvoda (kršitev LVD direktive, direktive o električni varnosti).
Sem pisal o tem. Celo sem te mislil na to težavo spomnit, ko si razkazoval nove komponente, pa sem si rekel, ti pa to sigurno veš ... Ampak, konec dober, vse dobro.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani