Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Pravkar mi je žena poslala sliko.

Ja, FucksWagen...

IMG_20230927_170458023.JPG

Bo treba kdaj tudi avto oprat, ... posebej tam kjer so kamere, senzorji ... 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Aha, ja, seveda...

In nato svizec zavije čokolado - al kako je že šlo...

Sem imel Mazdo dizel. Pri 360.000 km je šla od hiše. Še vedno žalujem za njo in se zaletavam z glavo v zid, kaj mi je bilo, da sem šel prodat dober avto...

Če ti bo lažje, tudi mene je nekaj časa žrlo, ko sem prodal Hondo Accord 2.2 dizel letnik 2008 z 228.000 km in kupil Mazdo 2.2 dizel letnik 2016 s 70.000 km. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Karavan, bencinar za kratke relacije
Napisano
pred 12 urami je Alex napisal:

Mrtvaški voz? 🤔

Sem nekoč prodajal Opel Kadetta karavan pa kliče tip in me prosi, če izmerim dolžino prtljažnega prostora, ... ker bi ga vzel, če bi bil dovolj dolg za prevoz trug. Ni bil dovolj dolg. 😀

pred 12 urami je FuManchu napisal:

Mal spet iščem po netu in tuhtam... pa mi je tole v oko padlo. Kaj pravite?

i-mercedes-benz-klasa-e-w211-2005-224km-kombi-czarny.webp

Imel sem kolega, ki se je spoznal na modo .... za velike avte je dejal, da so lepi, dokler je najnovejša oblika, potem pa s pojavom novega modela takoj postanejo "bosanski". Na srečo Mazda 6 2013-2022 še ni dobila naslednika. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 49 minutami je Boss napisal:

Hja, jaz imam kakega jurčka vedno nekje doma spravljenega v cashu just in case. Do zdaj mi je 2x prišlo zelo prav, kjub temu, da ni blo nobene katastrofe.

Saj če voziš Mazdo dizel, je to obvezna dodatna oprema. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

Sicer že dolgo nisem bil na pošti, ampak še nekaj let nazaj je bilo, da sem s kartico plačal pa je pošta udarla skoraj 3€ za plačilo na POS-u. Kupu stvar za 8 € plačal 11€. Ne da bi se sekiral za 3€ ampak filing je bil pa neumen.

Tako, da jaz sem pristaš tega, da se zadeve izpojejo same če se. Ampak mi smo tako zaverovani v to digitalno družbo, da sploh ne vidimo, da bi šlo karkoli lahko narobe al kratkoročno al dolgoročno. En pošten sončni izbruh in nam pade cel grid dol pa smo skoraj k v kameni dobi. Rezervnega scenarija pa sploh nimamo.

To je pa dober argument. 👍 Tudi mnoge hiše se danes zidajo brez dimnikov, saj imajo ogrevanje toplotno črpalko, na strehi fotovoltaiko, ... Ali imajo v garaži pripravljen vsaj ustrezen bencinski generator? :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 30 minutami je Boss napisal:

Močno dvomim, da bo bolje, če ukinemo recimo gotovino v popolnosti. Sploh zato ker se te zadeve nikoli ne delajo za dobrobit običajnega človeka.

Ampak še vedno ni nihče povedal zakaj bi bilo to dobro za nas, samo razlagate, kako se bomo morali navadit pa kako so spremembe edina stalnica pa četudi so slabe.

Naštejemo lahko cel kup pozitivnih lastnosti takega ukrepa in tudi cel kup negativnih. Nekoč sem sam spreminjal nek predpis, pa mi predhodnik reče, da naj bom zelo pazljiv, ker se nikoli ne more predvideti vseh realnih situacij, ko bo predpis prišel v prakso. In to je res. Še vedno sem mnenja, da se večino stvari spreminja v dobri veri tudi v korist navadnih ljudi. 

Ko sva z ženo včasih dajala zdravilo otrokoma, sta se vedno bunila. :) 

pred 8 minutami je Boss napisal:

Neki je hec, neki pa podjebavanje in žal si poskušal podjebavat brez argumenta. Pač tako kot to počne Alex pol se pa vsi čudimo zakaj pride do konflikta. Veš, da sem vedno za hec in zajebanco, ampak vseeno zelo pazim, da nekoga ne okarakteriziram kot neumnega ali manjvrednega.

Ne verjamem, da bi bil Bini tak. Vem pa, da je Boss zelo občutljiv. Pa Jest tudi. Morda sem tudi jest. 😃 Se še spomnim mojega sarkazma glede prostovoljnih sredstev za najem serverja ...  mišljeno je bilo kot hec, sprejeto pa kot zajebavanje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 7 minutami je Bini napisal:

Sedaj pa vem v čem je problem...😲 Drugič bom malo potipal kakšno je razpoloženje in se šele potem pohecal.... :nevem:😉

Tole je z enega predavanja (istega, kot zgornja slika možganov) ...zakaj ne maramo sprememb.

• Temeljno poslanstvo naših možganov: zagotoviti preživetje
• Spremembe = negotovost/nepredvidljivost = občutek ogroženosti
• Naši možgani ne marajo sprememb in drugačnosti (različnosti)

Naši možgani so sicer izjemno prilagodljivi (na (skoraj) vse se lahko navadimo)

Se je že kdaj zgodilo,
da časi niso bili težki
in je bilo denarja dovolj?
(Ralph Waldo Emerson)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

Dovolilnico imam za strogi center LJ, to mi tudi sicer v popoldanskem času pogosto prav pride, sicer pa kot zanimivost; s kolesom do LJ in nazaj, mi je kar zabavna zadeva in s semaforji vred ni niti urca v eno smer, ampak za na delo raje ne, hehe

Od kod se voziš?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Bom naštel nekaj modrosti, ki niso zrasle v moji glavi:

- edina stalnica na tem svetu je ta, da se stvari spreminjajo

- nas ljudi je sprememb strah - imamo fizično v možganih celo neko žlezo, ki to povzroča

- vsaka nova za človeštvo dobra stvar je tudi za nekaj slaba, ... spomnimo se atomske energije

Mene sta včeraj nekoliko vznemirili novici o novostih s področja energetike : 

- uvedba zapletenega novega tarifnega sistema pri gospodinjskih odjemalcih elektrike

- spreminjanje zakonodaje glede prednostnih goriv za ogrevanje, kjer se opušča zemeljski plin in kurilno olje

Kot sam poznam zadeve in seveda zraven tudi ugibam, sprememb ne "skuhajo" ONI (Bill Gates in podobni), ampak so rezultat različnih političnih in gospodarskih interesov, ekonomskih in vojaških moči, zadovoljstva oziroma nezadovoljstva množic, raznih naključij in tudi nepredvidenih naravnih dogodkov (polave, potresi, suše, ...).  

Lokalno ugotavljam, da sedanji glavni minister v marsičem deluje zelo podobno prejšnjemu - je samosvoj, nepredvidljiv in nedemokratičen. Zato imam občutek, da je to njegov prvi in tudi zadnji mandat. :) 

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

A smem vprašat kaj vidva klobasata @Janez007 in @Bini ? Kaj je tu novega, če nekaj ukineš - primer: ja Mazda je naredila res novost, ko je ukinila model Mazda 6? Pa sej ni nihče postavil pod vprašaj elektronskega poslovanja. Sej to mi znamo in pridno uporabljamo in nikakor nismo za leseno žlico. Se nam pa seveda vklopi alarm, ko nekaj elite sprejemajo in če ne verjameta, da se nič ne zgodi, če nima finančni ali politični interes bosta morala najprej se vidva vprašat a sploh razumeta delovanje današnje družbe in neoliberalno kapitalističnih ureditev.

Tko, da res ne rabta bit zajedliva in se delat norca, ker tole kar zdajle počneta je ista zgodba kot med korono in cepljenjem, da se zabavlja čez ljudi, ki mislijo drugače in se vprašajo še kaj drugega kot to kaj moram jest pa kdaj grem srat.

Ne vem kako si se prepoznal? 😀 Tole je kar zabavno, če ne noro. 

SVETKAPITALA.DELO.SI

»Teorije zarote povzročijo, da se neumni ljudje počutijo pametne, saj mislijo, da imajo dostop do skrivnih informacij,« – Oliver Marcus Malloy...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ko tole berem in nas predalčkam na "cepilce" in "anticepilce" bi si upal trditi, da eno skupino še posebej zaznamuje strah in iz tega izvirajoče nezaupanje do vsega novega. 😥

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Sem za. Pod pogojem, da prej postane še vse drugo transparentno, da se prepove pretakanje denarja v davčne oaze, da se prepove lastninjenje firm s sedežem v Sloveniji s kapitalom skritega porekla, itd. To so ogromni problemi, ki že danes funkcionirajo brez gotovine.

Verjetno bi bilo veliko plusov za državo in tudi kakšen za nas (recimo žeparji bi propadli). Minusov pa tudi. 😀

Si mislim, da to ni hec oziroma ne sme biti hec.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano
pred 31 minutami je jacques33 napisal:

Samo med 2018 in 2022 je 4 leta razlika, to se pa že mora nekje poznat v razvoju avtomobilizma.

Saj to je bila tudi ena od poant  ... tudi znamke moramo gledati skozi čas. Spomnim se Samsunga ... prvih TV sredi 90-tih :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano (urejeno)
pred 13 minutami je FuManchu napisal:

Sony in potem dolgo nič. 

Si že preizkusil kakšen boljši OLED LG TV v zadnjih 3 letih? Stvari se spreminjajo.

Podobno pri avtih ... razprava teče sicer v drugi temi. Kia izpred 20-tih let je bila drvarnica proti takratnim Mazdam. Današnja Kia je v marsičem avion proti današnjim Mazdam. Recimo gladkost in natančnost prestavne ročice ali info sistem sta pri Kii 2 razreda višje - sodim po svojih izkušnjah Mazd 3 in 6 letnik 2018 in Kie Sportage letnik 2022. 

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je x-layer napisal:

Jaz sem odreagiral na omembo 2k plače, ker za mene je plača neto znesek, ki ga dobim - brez dodatka na delovno dobo, dežurstev, malice, prevoza...

Zato imajo zdravniki tako nizke plače ... 😃 Povprečna plača cca 4.000 € + povprečni dodatki cca. 8.000 €. 😃 Pa povprečno 50 dni dopusta - 2,5 meseca. Se malo hecam ... 😃

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.