Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Tretji pas bo najcenejši, ker se obstoječa AC samo dogradi. Ko bo to zgrajeno čez cca 5 let se bo začel počasi umirjati promet zaradi dragih el. vozil in dograjenega železniškega 2.-3 jega tira....😊

Je pa res povsod ogromno problemov, ki jih nikoli ne bomo rešili, žav..... :nevem:

Tam mimo Domžal, kjer je treba pokupit parcele pa razširit. Potem pa veselica pred Trojanami, kjer samo dogradiš nadvoz, pa razšeriš tunel, a ne :lol:

Tam mimo Grosuplja, kjer je treba spet samo razširit nadvoz pa tunel, pri Šmarju Sap pa polovico vasi prestavit... pa uvoz moraš tut premaknit, ampak sej ni panike a :lol:

Proti Gorenjski je sploh lahko, že ta Šentvid so kopali leta in leta, so se itak že zverzirali in znajo :lol:

Primorska pa ah, škoda besed

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano
dne 26. 9. 2023 ob 18:56 je Z M A J napisal:

Če crkne recimo generator ali kaj podobnega, verjetno ni več smiselno popravljati?

Nimam pojma, kaj je generator :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
dne 27. 9. 2023 ob 13:01 je Tilen5 napisal:

Uzemi premium nexen ki se odlično obnesejo,,..pa bo še za kafe 😛

Sem se že zbal, da te ne sponzorirajo več

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano
dne 22. 9. 2023 ob 18:35 je Z M A J napisal:

Hej kolegi, elektro-maherji, imam vprašanje za vas obvladače, če ima kdo kaj pojma o indukcijskih kuhalnih ploščah?

Doma imam gorenje indukcijsko, na 4 kuhalna mesta, stara je nekih 13 let in do pred kratkim je delovala brezhibno, v nadaljevanju pa naslednje obnašanje.

Kar naenkrat se mi je zdelo, da ko hodim po kuhinji slišim nekakšno piskanje, pa razmišljam kaj za en vrag bi to bil (da ni to da men kaj dogaja v glavi, ali pa da kdo ve od kod to slišim), potem pa se le domislim, da je morda indukcijska, pa grem izklopit vse 3 varovalke v omarico, ki pripadajo tej indukcijski plošči in v trenutku to piskanje preneha. Morda je piskalo že kdaj prej, pa nisem dojel.

Kakorkoli, v nadaljevanju so se tipke na dotik začele malo kregati med sabo in pojavil se je kdaj kakšen "error", kjer ponovno nisem bil niti toliko pozoren, ker kdaj se kaj polije po plošči in potem brisanje tega, pa se polije po gumbih, pa ponovno čisti, itd.

Skratka, v nadaljevanju pa zdaj ko sem poskušal vklopit katero od štirih kuhalnih mest, nekako čudno vse skupaj utripa in se niti noče več na ta "ON-OFF" gumb ugasnit, sem šel takoj v strahu izklopit njene vse 3 varovalke in jih kar pustil zunaj.

Vprašanje se glasi: kaj se je dejansko zgodilo s to napravo in ali je popravilo smiselno (nisem sorta, ki stran meče, če nisem 110% prepričan, da zadevi res ni več pomoči)? Etis servis je zelo fajn.

Na etisu sem bil tudi sam, ko je mami usekalo v indukcijo. Žal smo na koncu ugotovili, da se je nek modul zjebal in je šla rakom žvižgat. Je sicer 50/50 indukcija/steklokeramika ampak meni ni dalo miru da je skos kazalo H na indukcijah čeprou so bile mrzle in ugasnjene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 21 minutami je Boss napisal:

Blatnikov, zavesic in stolčka za otroka tud ni blo zraven? 😜

https://www.avp-rs.si/preventiva/preventivne-akcije/varnost-kolesarjev/varno-kolo/

Obvezna oprema kolesa obsega:

• Brezhibno sprednjo in zadnjo zavoro
  • Belo luč spredaj za osvetljevanje ceste ter rdečo luč zadaj, odsevnike na pedalih in na boku
  • Zvonec
  • Ustrezno napolnjene pnevmatike
  • Primerno nastavljeno višino krmila in sedeža
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano
pred 2 urama je pob napisal:

Ne vidim nekih izboljšav zaenkrat... kljub temu, da so odprli zadevo, čakam za v lj in iz lj isto kot prej (včeraj prisežem, da sem za domov čakal še dlje - gužva se je nabrala na severni obveznici do uvoza na ac iz leskovškove). Je pa res, da govorim za relacijo štajerska - lj, mogoče je v drugo smer iz dolenske, kej boljše...

Jaz se vozim dolenjska - južna ac - lj vič in nazaj

Ko ob 4 pogledam google maps in vidim rdečino grem na kavo/pivo, pa sem doma isti čas kot če bi takoj štartal :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 3 urami je TBA napisal:

utorenta že par let ne uporabljam ravno zaradi tega ker je ratu požrešen in zaradi reklam. 

ko si pa grafiko omenju, malo poglej radeone. so malo bolši price/performance. sploh če ne boš uporablju rayetracinga

Jaz ti iz prve roke lahko povem da mi je 7900XT super, pa sem bil sedaj leta pri zelenih sosedih

Če imaš 1440p navadnega kupiš 6800XT in imaš mir

Za 4k pa pač 7900XTX, cene so ful padle odkar sem jaz nabavljal, zdaj dobiš že za 800 eur.

Pridejo pa naslednji mesec tudi 7800XT

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Opomnik za vse, ki še vedno ne verjamejo kakšen masaker naredi nalet kamiona v stoječo kolono.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/proti-kopru-zaprta-ljubljanska-juzna-obvoznica-zagorelo-tovorno-vozilo.html

Groza in strah. Me zanima drugače, kaj je prevažal; ob cca 19:15 sem se peljal mimo in je še vedno gorelo + precej smrdelo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
dne 9. 9. 2023 ob 12:30 je Slivka napisal:

Tu se pogovarjamo o kupovanju vozil, ne o kupovanju problemov in težav...

Kdaj nam boš predstavil kaj si kupil, oprema, slike..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano

Ko sem jaz kupoval TV, sem izmeril točno dolžino od stene z nosilcem do kauča, pogledal razpredelnico in vzel 55. Pa ne zato, ker sem šparal, ampak zato, ker so to neke zakonitosti.

WWW.RTINGS.COM

Our TV Sizes to Distance Calculator helps you choose the right size TV for your space. The optimal viewing distance is about 1.6 times the diagonal length of the television. For example, for a 55” TV, the best...

Potem so vsi moji kolegi kupovali, in valda ko je jači, dejmo čim večjega, 65, 70 razmaka do kavča pa lih da ne 2 metra. "Wau ful dobra cena lej". In potem tam na obisku gledam 10 minut tisto sliko, ne morem brat podnapisov hkrati in gledat v robove, ker oči ne sprocesirajo. In potem vprašaš, kako to gledajo, "ja sej ne gledaš podnapisov". Ah :lol:

Kupite TV, ki je ustrezen na vašo uporabo in vam ne bo žal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano
pred 14 minutami je Jaka32 napisal:

Bolj kot priporocilo kaj kupiti od znamke, bi prosil za informacije zakaj kupiti in kaj. Na kaj biti pozoren, kaj pogledati, kaj je boljse (vec Hz ali manj, vec niti ali manj, kaksna dodatna funkcija, kateri operacijski sistem, itd....). Pluse in minuse. Ker kot vidite, me je cas malce povozil. Glede budgeta pa tudi nisem cisto fiksen, uglavnem vec kot 1000 zagotovo ne mislim dati za TV ker mi je potrata denarja. So zunaj (iz Mazde in Yamahe) precej lepsi pogledi.

Za normalno uporabo je 60 Hz dovolj.

Če hočeš igrat igre na PS5/xbox potem vzami takšnega, ki podpira 120Hz.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 2. 9. 2023 ob 19:57 je sportman333 napisal:

Hmmm, 8.let in pol......res ne vem kaj je alternativa, bom kar obdržal da bo imel sin čez 5.let prvi "ornk"wagen...heh....pol pa ne vem, upam da bo kaj pametnega na voljo....

20230902_194102.jpg

dne 2. 9. 2023 ob 22:40 je Bini napisal:

Novi vw Pasat karavan prihaja... 🫣

Passat-a ne bo več v limuzinski izvedbi, samo še karavan - jim dam pa plus za vse 4 tipe motorizacije!

Vsi ostali ponujajo samo še suv-e.

Če bo šlo tako naprej, in Toyota ne bo dala ven GR Corolle v EU z samo bencinarjem; bo res treba na Nemca. Volvota se bom izognil zaradi piškavih motorjev.

Mogoče res A6 karavan, z dizelskim motorjem, druge izbire praktično ni. Pa še tam bo zavarovanja za 2k na leto. 

Saj sem pisal zadnjič da sem naklikal A4 karavana s primerljivo opremo z M6, pa dizelski 190 motor. 56 tisoč :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano
dne 3. 9. 2023 ob 11:24 je samSimon napisal:

Lepo. Se da, se da, sem tut sam probu, sem dal kar tisto šamotno ploščo za peko na gril 😁

IMG_8977.JPG

v lidlu majo zdej kamen za mislim da 10 eur, če kdo še nima :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 50 minutami je Bini napisal:

S tem primerom-varijanto sem se prvič srečal, zato sprašujem za nasvet..... :nevem:

Poročam kako se bo tole non stop nad cca 80% polnjenje obneslo... 👍

Ne sekiraj se, sam gas (kot pri Mazdi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 14 minutami je Bini napisal:

Sem veliko v avtu in imam tak nosilec, da brezžično polni, če ga pa odklopim iz napajalnika mi ga pa ne prime v nosilcu! 

Verjetno ga bom kar polnil v avtu in s tem varčeval elektriko doma.... 🤑😉

Imam POCO F5 PRO s 5160mA baterijo.... 😉👍

Velikost baterije na žalost ni merilo - odvisno je od porabe.

NOČEM SPROŽIT TELEFONSKE VOJNE ampak sem šel za foro na gsm arena in ta F5 Pro primerjal z mojim 4 leta starim iPhone 11 Pro Max, ker me je zanimalo, kolikšen je potem screentime pri tako veliki bateriji.

Ti z 5160 mAh dobiš 99h uporabe (po njihovem generičnem testu), iPhone pa z 3969 mAh baterijo - 102 uri uporabe :D 

Tako da na koncu boš po 4ih letih imel nekje 80% kapacitete baterije, odbij gladko 20 ur manj in ideš dalje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.