Skoči na vsebino
Poplave 2023
Napisano

Zavarovalnice niso Karitas niti rdeči križ. Prav tako banke ne. Dejmo si že enkrat razčistiti te pojme. Nekdo, ki ve, da je na poplavnem področju, bo moral pač globje seči v žep za zavarovanje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Kdaj si to zbežal iz Slovenije in se izognil pomoči po poplavni katastrofi?  😁

Kolikor te poznam @Alex znaš z rokami marsikaj koristnega naredit in je škoda, da v teh časih misliš samo na pivo. Ampak nikoli ni prepozno: 

POPLAVE2023.URSZR.SI

Spletna aplikacija za oddajo pomoči ob poplavah 2023.

Nisem zbežal, ta dopust sem imel že veliko prej planiran. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano

Trenutno pijemo rdeče pivo. Izgovori se "cmitics". Zakaj se W izpusti, vedo samo Irci. 😊Izredno dobro in pitno pivo. 

Sem štel in imajo v tem pabu 15 različnih točenih piv. In vseh ne morem preizkusit. 😬

IMG_20230808_205859.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 1 uro je skritikrt napisal:

A drži,k sem slišal da se Guiness pije "topel" oz. na sobni temperaturi...in da če želiš moraš prav naročiti ohlajenega🙄

Sem pred kratkim enega poizkusil...požirek-dva,ostalo je pa šlo v WC-školjko🤮

Nam so v pivovarni  razložili, da takole. 

Najprej naročijo približno tri deci in kriglo odložijo. Ta čas točijo drugo kriglo. Nato vzamejo zopet prvo kriglo in dotočijo do vrha. Pene mora biti točno 12 mm. Toči se ohlajena. 

V taboljših irskih pivih je veliko dušika. 

Ta ustvari na milijon majhnih mehurčkov. Imajo posebne aparate za točenje irskega piva. Vsake toliko hodijo njihovi inšpektorji po pubih in kontrolirajo, ali se držijo predpisanega. 

V Evropi ne boste skoraj  nikjer pili pravega točenega irskega piva. Ravno zaradi točilnih mašin. 

Meni osebno (pa tudi večini Ircev) je najboljše Kilkenny pivo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

Obisk Irske res vsem  priporočam.😊 Ljudje so povsod res zelo prijazni (nas iz  Slovenije imajo ne vem zakaj zelo, zelo radi). So zelo zabavni z pozitivnim odnosom do življenja, ob kateri koli uri greš v njihove pabe je noter živahno, velikokrat je cel dan glasba v živo, ljudje pijejo, pojejo, plešejo in se zabavajo. 

Vsi so nas spraševali, kako je z poplavami pri nas, tudi na njihovi lokalni tv je vsak dan pri poročilih kak prispevek o poplavah v Sloveniji. 

Je precej vse drago, veliko pivo 1 pint je 7€ (1 pint je 0,473 litra). 

Vreme ubitačno mrzlo (čez dan 13 stopinj, ponoči 10.) Ko še zapiha mrzlo z morja je občutek kot pri nas na obali nekje novembra. Avtobus je poceni. 

Za tri dni za vse  avtobuse in tramvaje je karta 18€.

Mesto Dublin ni telo veliko, tako, da si znamenitosti lahko ogledaš v glavnem peš. Je oa obvezen rekvizit v nahrbtniku - dežnik. 😊 Vsakih pol ure se vlije dež za pet min. in takoj nato je zopet sonce.Ni čudno, da je potem vse zeleno. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

Sicer je pa v Dublinu "must to" obisk destilarne njihovega najbolj znanega whiskeya Jameson. Kjer ti postrežejo s tremi različnimi vrstami. In je kar zanimivo, ko zeksaš vse tri kozarčke. 😊

IMG_20230806_180042.jpg

IMG_20230806_183920.jpg

IMG_20230806_184927.jpg

IMG_20230806_194243.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano

Za tiste, ki morda ne veste, Guiness naredi več svetlega piva kot značilnega temnega. 

Oni mu rečejo kar "red beer". 

Meni je pa od njihovih svetlih najboljši ta. 

IMG_20230807_183450.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 56 minutami je g.Wankel napisal:

Aja sej res, vi mate italijančke-cigančke v bližini 😮:D 

Bolj so  ta drugi nevarni. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 5 urami je Jest napisal:

Se mi zdi, da je Irska bolj znana po pivu (Guiness) ali Whiskeyu (Jameson) :P 

Res je. Na Irskem moraš posebej naročiti "blond" pivo, drugače ti postrežejo ali rdeče ali temno pivo. 😊

Pravkar smo ob kosilu ruknili enega temnega Kilkenny ali skrajšano "Jenny", kot mu pravijo domačini v mestu Kilkenny. Aja, vsepovsod ti postrežejo pivoIMG_20230808_125023.jpg v Guiness kozarcih. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parket - zaključne letvice
Napisano
pred 4 urami je samSimon napisal:

Jst mam pa 40 let starga bukovga, v ribjo kost položenga in ker sem celo življenje povsod gledu to oranžno-rjavo jugo-pohištvo, sem se ga tok nažru, da sm reku nej grejo čez s sivo barvo, ki ne bo povsem prekrila, ampak nardila tak starinski, šekast vzorec.
Mojstri so pa slučajno delali lih še na ljubljanskem gradu takrat in so imeli še neki te barve... Verjetno večini ni všeč, ampak meni je pa top. Stvar (specifičnega okusa) očitno 😊

IMG_2016.JPG

Je postal "Vintage" z starinsko patino. 

Zanimivo, ni pa za vsak okus. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 5 minutami je FuManchu napisal:

Razvlaževalec. Po možnosti si izposodi industrijskega nekje.

Boš videl, če ti bo razpadla do tam...

Težka bo. Ker prikolice so sestavljene iz sendvič konstrukcije. Polnilo se napije vode in to zelo težko posušiš. 🤔

In ja, potem je vprašljiva konstrukcija. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Tilen5 napisal:

@Alex dobro si razbral,.. sem prašal forta in ja naj bi bil bukov parket. Tko da naročim letvice taprave zdej.

Mi imamo tudi nekje bukov parket, v dnevni pa jesenov. Jesenov parket je najbolj trd in odporen na obrabo. 

Meni tudi najlepši za pogledat. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Še dobro da nisi poslušal sebe in bral svojih objav 🤣

Res je. Ni rečeno, da se ne bom kdaj tudi v električnem vozil. Sedaj me še ne zanima. Ampak nikoli ne veš. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poplave 2023
Napisano

Prej sva z ženo bežala iz morja, ko se je v nekaj minutah razbesnelo neurje. 

Katerič že po vrsti to poletje? 

Sicer pa bogi ljudje tam, kjer so poplave. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 26 minutami je Bini napisal:

Ko tole čitam se šele zavedam kako sem vesel......  :ouje:

Kupil sem kar sem si želel;

Pravo barvo,

Pravo opremo,

Pravi motor,

Pravi model,

Pravo znamko , MAZDA  :bravo: 

Dobavni rok cca 3 mes.in to pred dvema letoma,ko je bila v času kovida največja dobavna kriza. Na koncu so me pa presenetili že čez en mesec,da me avto že čaka 🥰 uf kako je bil kratek tisti mesec.....

Enako. Z vsakim prevoženimi kilometrom sem bolj vesel, da sem se

prav odločil, ko sem kupil cx30 s tem motorjem. Res ne pogrešam več dizla in tudi 6-ke ne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je scania napisal:

Letos sma se na dopust odpravila za 15dni v Francijo (malo zgodovinskega izobraževanja o drugi svetovni vojni). Pot poteka sledeče: Ptuj - Munchen - Saarbrucken - Verdun - Reims - Rouen - Etretat - Honfleur - Deauville - Bayeux - plaze izkrcanja v drugi svetovni vojni Utah, Gold, Omaha... - Mont Saint Michel - Rennes - Saint Nazaire - Nantes - gradovi - Bourges - Lyon - Torino - Milano - Verona - Ptuj.

Trenutno sva na zadnji postaji Verona. Do sedaj sva naredila 3800km, čaka naju še 500km torej bo skupaj 4200km. Sva z yarisom in poraba do sedaj je 3,6 kar se mi zdi fenomenalno. Avtek je zakon, vsepovsod prides, parkiras, za dva čist dovolj. 

Z yarisom res delamo kilometre sedaj je star leto in 4 mesece in ima 35000km, pred dve mesecoma je imel servis, sedaj bo pa že 7500km od servisa in na vrsti je vmesna menjava olja 🙂 .

Vglavnem Francija res top, temperature v Normandiji in po poti do Lyona samo do 22 stopinj. Ljudje prijazni, hrana odlična. Če se kdo odloča res priporočam.

IMG_20230728_101946.jpg

IMG_20230725_104050.jpg

IMG_20230725_102312.jpg

Mi smo bili lani v Franciji, a le v južnem delu - Provansi. Res je bilo fenomenalno, hrana top, ljudje neverjetno prijazni, vse poteka počasneje kot pri nas. Bravo za odločitev za obisk Francije. 

Mi bomo tudi še šli. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 minutami je Tilen5 napisal:

Mazdaši pomagajte z idejami,..

nekaj časa nazaj smo menjali okna in smo morali v dnevni sobi ter splanici pomeati yugoslovaske zaključne letve ven. Sedaj bi rad nekako tole lepo zaključil dokler se drugo leto ne menja parketa in ploščic po stanovanju. Ker parket ni lepo stisnjen do zidu(neenakomerno poravnan) so tudi 2cm špranje nekje. Zanima me kaj bi mi prišlo v poštev. Razmišljal sem že o L profilu, ampak ne dobim nič pametnega. Nisem prepričan, da bi mi standard letve pokrile take špranje. Kar z linki in idejami na plano.

Še nekaj imiđez

image.jpeg

image.jpeg

20230803_195823.jpg

Okoli pri stenah mora bit "zrak", ker parket "diha". To je normalno, da, se pusti centimeter ali dva lufta zaradi vlage, temperature v stanovanju...

Če je preveč lufta ti preostane edino kak dober mizar, da ti jih naredi po meri. Tko na pamet, kolikor se da razbrati iz slik, naj bi bil  parket bukov les. 🤔

Ali pa morda celo niansiran jesen po izgledu letnic. . Težko je razbrati iz slik. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Včeraj zvečer je našo obalo zopet  obiskala tramontana a tokrat prvič  s točo (do velikosti lešnikov). 😬

Pregledal sem obe mazdi a na srečo se nič ne pozna. Kakšno poletje je to letos? Me je klicala sestrična iz Ilirske Bistrice, da je bil pri njih pa čisto  pravi tornado.

Kaj pa, če so res na delu Američani in nam sedaj po "nenormalni" toči  še tornade izvažajo? 🤔

Lahko se hecamo, a v tej vasi, kjer je bil tornado, je naredil ogromno škode. 

Včasih smo zafrkavali amerikance, da jim odnaša kartonaste hiše. No, v tej vasi je odnašalo prave, zidane strehe iz zidani hiš. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.