Mogoče plus digitale gotovine bi bil ta bi bilo potem povsod mogoče plačat,..ne pa da zdej prideš kam brez kartice pa ti rečejo,..žal imamo samo gotovino(ti pa brez gotovine, za dvignit pa nikjer).
To me vedno razkuri. Kot, da smo v kameni dobi.
Je pa zanimivo ena na to temo...določeno ministrstvo v JU, plačilo taks in ostalih postopkov dovoljuje samo s kartico (če prideš v glavno pisarno fizično). Ker se jim preprosto ne da šteti drobiža in ga imeti v blagajni. Mi njihov organ v sestavi pa smo vedno ponujali obe možnosti.
En plus digitalne gotovine mi je tudi to, da ni gor bacilov
Dobim "vabilo", da prinesem na upravno enoto prometno dovoljenje, da notri vpišejo prepoved prodaje, ker smo dobili vrnjen DMV (blaznih 138€ in nekaj centov).
In je navedena napačna registrska številka.
Pa dajmo no, a niti na upravni enoti ne preverijo, kaj delajo, ampak samo stiskajo ENTER... Pa prekleta reč, včasih je vsakdo bil mojster svojega poklica - pa ne glede na to, kaj je delal. Vulkanizer, ki je snel gumo z avta, je spotoma pogledal, če imaš ploščice slabe ali pa če ima končnik ali ležaj zračnost. Sicer popravit ni mogel nič, ti je pa povedal. Zdaj pa niti uradnega dopisa ne znajo napisat brez da bi moral za njimi preverjat, če je točno...
So pa vsi na Faceboobu in ne vem kje še vse s stotimi "selfiji"...
Mene tudi to fascinira. Sem bil v podobnem fohu (samo na končni strani), kot študent sem še, ko je imela DRSI na čez letne dajatve, klofal registrske, VIN in ostale podatke; pa se nikoli nisem zmotil. Vse delal podzavestno, samo natrenirat si se rabu, kako preverjaš za sabo in kako vnašaš, da se ne zmotiš.
Škoda, ker ti ni jasno kaj to dejansko pomeni - če boš mel samo digitalni denar bodo lahko kontrolirali za kaj ga porabiš, lahko te blokirajo (smo videli kako je to šlo v Kanadi par let nazaj), lahko ti bodo določili koliko bencina boš sploh smel kupiti za svojo CX-30. S tem nadzorujejo prebivalstvo, lahko uvedejo socialne točke (glej kako to izgleda na Kitajskem) za pridnost ipd. Take stvari nikoli nimajo namena, da bodo tebi šli naroko in ti bo bilo v tvojo dobrobit. Še nikoli take zadeve niso bile in tudi tale poskus ne bo nič drugačen.
Vse je res, sicer mogoče za ene ne bi bilo slabo, da bi se jim kontrolirala poraba denarja, pa ne leti to na kogarkoli tu (mogoče kdaj name 😀).
Ampak...tudi dvig z bankomata lahko omejijo ali blokirajo, tako da 100% svobodna pa tudi gotovina ni.
In ko neha padati dež,pridejo očistiti odtok našega "slavnega" Zaloškega podvoza....da bi pa sproti čistili-ne to pa ne...mora poplaviti,pol se pa zganejo👎
Velikost baterije na žalost ni merilo - odvisno je od porabe.
NOČEM SPROŽIT TELEFONSKE VOJNE ampak sem šel za foro na gsm arena in ta F5 Pro primerjal z mojim 4 leta starim iPhone 11 Pro Max, ker me je zanimalo, kolikšen je potem screentime pri tako veliki bateriji.
Ti z 5160 mAh dobiš 99h uporabe (po njihovem generičnem testu), iPhone pa z 3969 mAh baterijo - 102 uri uporabe
Tako da na koncu boš po 4ih letih imel nekje 80% kapacitete baterije, odbij gladko 20 ur manj in ideš dalje
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Crknila žarnica na Miati. Tako, da bo treba ali odbijač sneti ali kolotek
Pomoje odbijač, ker bom dal uno plastično blendo za tablico nazaj gor.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani