Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano

Meni je utorrent zabijal CPU.

Sem šel na qbittorrent in je ok.

Kateri progeam imaš?

Težko bi pa torenti nabijali GPU.

Meni ATi/AMD po navadi začele več barvne pikice po ekranu skakat, pos obremenitvijo. Takrat je kaki cevovovd(pipeline) šel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 8 urami je skritikrt napisal:

Jaz bi rekel-moraš vedeti,kaj boš z sistemom delal,in glede na to izbrati hlajenje.

Tukaj reči,da je vodno najboljše,kupiti en poceni npr. "kr en Corsair sistem",in misliti,da je to "bomba"...zna biti "brca v temo.

Takrat leta 2000 je bil drugi svet.

Intel je imel stock hlajenje, ki je bilo super. AMD pa nič.

In takrat je nekje Zalman prišel na trg. Se ne spomnim, da bi takrat že bilo komercialno vodno hlajenje ali pa kaki heat pipe-i.

V glavnem stock bios omejitev za max temperaturo je piskala ob konstantnih obremenitvah.

AMD je bil takrat znan, da ni imel toplotne zaščite in si ga lahko dobesedno scvrl.

Imel sem pa ATI grafo, ki je redno delala na 95°C, pa 4 leta ni bilo težav. Pač je bila znana po vročem delovanju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Se strinjam, konkurenca mora bit.

Se mi zdi, da je celo 11700K bil malo cenejši kot primerjiv Ryzen.

Procesorji meni vedno delajo BP. Rws pa da so Inteli. Tokrat sem skoraj vzel Ryzen-a, pa je le intel dal Pci-x gen.4 ven.

No jaz sem imel težave z AMD Athlon 1000. Res da je šil Intela, samo se je tak grel, da ga Zalman poleti ni uspel hladit, ko sem igre nažigal in je piskala plata. Mislim, da je poleti 30°C+ zunanje laufal pod obremenitvijo na 78°C.

Ma ja, že na GeForce-a sem prešel, ne moreš vsega na 1x 😆

Pri E8400 mi je po 12 letih ruknila plata. Gigabyte.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 31 minutami je Janez007 napisal:

Še dobro, da ni zaradi zastarelega biosa nove plošče crknil procesor, kot se je zgodilo meni ... 

WWW.FORBES.COM

AMD has issued a new statement concerning recent problems with its Ryzen 7000 CPUs frying themselves.

https://www.mazda-si.net/topic/11436-računalništvo/?do=findComment&comment=531165

Hvala bogu, da imam Intel vedno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Sem imel podobno foro.

Pa se je čez 5 let se plati spipalo in je BIOS restore naredla. V dual biosu pa je bil primarni. Zakaj? Ne vem.

In hjaaa, dobi stari CPU, da ga lahko spet flešam, jeej.

Samo za info. Pogosto imaš na spletni strani supported CPU list, samo hudič je se to spomnit, ko si nervozen.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je sportman333 napisal:

a tudi legendarnega T5R ne ?

Jaz se pogovarjam o Volvotih, ki so bili izdelani pod kitajskim lastništvom.

Če je to 4-kotna škatla, potem je še pristen šved.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

V drugi temi sem poslušal, da ni važno če kitajc dela, samo da je kvalitetna kontrola kakovosti.

To mi diši po dvojnih merilih.

Se pa strinjam, Volvota ne bi imel.

Že to, da imam Pirelli gume, me boli. Vsaj kupil jih nisem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Haha, motiš se. Kar nekaj let se že dela Volvo S90 na Kitajskem že 7 let. In z vlakom pride do Švedske. Če se ne motim en S90 na en ladijski kontejner.

WWW.MEDIA.VOLVOCARS.COM

Volvo Cars has become the first automaker in the world to export China made cars...

In dokler je vsaj 1c profita se bo tako delalo še naprej. Ne glede na kaj.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Fordova v Nemčiji se že prodaja. Tam kjer so Focuse delali.

In se resno poteguje za njo kitajc.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 1 minuto je Slivka napisal:

Torej, če je nekaj zastonj, se dlakocepi na polno in je vsaka malenkost pomembna,

Vedno in ne samo ko je zastonj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Telefon imaš na wifi-ju (isto omrežje) ali na podatkih?

Če na podatkih, prodaj daj računalnik povezat na mobilno dostopno točko....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Nikoli nisem rekel, da so kitajske gume vredu.

Se izogibam vsemu made in china. To tolko smetim, da bi to celo lahko zdaj že en kmet s hribov vedel in celo njegova lopata 😉

Kar pogledaj moja oba avta. Vse je original. Tudi filter olja, prav tako je olje dal servis.

Ko sta avta iz garancije, kupujem originalnim nadomestnim delom enakovredne dele priznanih proizvajalcev. Ne vidim pa razumnega razloga, zakaj bi nekdo dal neoriginalno šipo, če jo plača zavarovalnica. In to pač nekaj pove o njem.

A ti resno vzameš X robo, čeprav bi brez truda dobil original in za oboje plačal 0€?

To pa meni mestnemu ne gre v glavo, mogoče je zgoraj na hribih druga logika....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 12 urami je Jest napisal:

Bodoci kupec, ce je bo bolj tocno preverjal stevilke na steklu, bo itak videl, da je zamenjano steklo novejse kot letnik vozila :) ... 

Ne moti me, da je steklo menjano. Mi pa pove nekaj o lastniku, če ni originalno. Potem predvidevam, da se mu pri drugih stvareh tudi žvižga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Brane napisal:

Dali so ti kitajca FUYAO,računali pa bodo najbrž original .Kakšen Pilkigton je  tudi ok ,morda je tudi original gor

Pilkington in Sant Gobain imajo Fordi.

Alfa je imela Sant Gobain, sprednjo pa AGC.

Mazda ima neke japonce. Ne gre se za to, avto je tudi majn vreden, ko kupec vidi čuri muri steklo.

Ne bojo računal original. Zavarovalnicam paše, da je neoriginal, ker je vsaka naslednja menjava cenejša.

pred 3 urami je Jaka32 napisal:

Ni za hvalo, ampak za grajo. 

So mi vgradili Fayou steklo, sem takoj opazil ko sem se vsedel v avto. Po pregovarjanju da se Mazda original stekla ne dobi pri nas, ampak samo na Japonskem, da dobim certifikat o vgradnji pri tem Fayou steklu, da Mazda stekla vgrajuje samo Mazda, itd...sem dosegel da se da narociti original tudi pri nas in mi ga bodo cez 3 tedne spet vgradili. Tudi na videz je povsem zgreseno okoli notranjega ogledala, nesimetricne pikice...

Skratka nikoli vec na Carglass (Celje).

Nekaj mi povej. Zakaj pa jih nisi klical in vprašal preden si šel na vgradnjo?

Smo ti lepo povedali kaj bo in da raje preveri. Pa si nas nekak ignoriral in imel za norce. Škoda. Ti boš 2x steklo vlačil iz avta, meni osebno to ne bi bilo všeč, sploh zato, ker je drugič zaradi malomarnosti/lenobe.

Mazda vetrobransko steklo sem čakal za M2 iz Japonske 1 mesec. Ker je bil redek model z senzorskimi brisalci. Bolj splošne modele ima verjetno uvoznik na zalogi.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 27 minutami je skritikrt napisal:

Ne gre za to pri tem napajalniku.

Če gledaš to velikost,zahtevaš najmanj 80+ gold,je to najcenejši napajalnik ki ponuja polpasivni način.

Kot sem že napisal,se tudi drugi kot npr. celo Seasonic pri tej disciplini ne izkažejo-vsi se hvalijo z polpasivnim načinom,v praksi pa ventilator nonstop vrti.

Corsair HX850 miruje ob normalnem delu v Windowsih. Pa je gor TDP 125W procesor in 215W grafična.

Plus tega je 80 Plus Platinum.

Takrat je bil 160€.

80 Plus Gold je bil za mene premalo.

Titanium pa je bil grdo drag, za minimalno pridobitev.

The HX850 is a high performance power supply, offering a dead silent operation under all conditions. For the moment its main competitors are the EVGA 850 G3 and the Seasonic FOCUS PLUS Gold and Platinum units with 850W capacity. None of those though manages to match the silent operation that the HX850 offers. Corsair did a stunning job in this section.

https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-hx850-psu,5257.html

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.