Skoči na vsebino
Košarka
Napisano

Cas da se Olimpija zapre pa nj se tm nekje u Fuzinah samo mal zogajo pred solo, tako kot ostali rekreativci.

Najslabs pa je, da spet govorijo o nekih wild cardih ce se liga razsiri ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ali na kratko - vsi dizlasi imajo turbino, vsi imajo dpf. Turbo bencinarji imajo dpf...

Torej? Razlika je izjemno majhna, fizika pac dela svoje, verjetno se ze ob predelavi nafte v benz veliko skuri v ozracje. Enako velja za porabo, vecja = vec co2

Kakorkoli se lahko kregamo to je, neglede na avto, motor. Tudi ce je elektrika

A si siguren da ze imajo? Ker za novo prodana vozila bo obvezen sele letos septembra.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?aki?aki. Nisem zasledil. Torej, ?e jaz zdaj nabavim kak avtodel direkt iz Japonske bo ?e vedno davek na uvoz (ker je izven EU), karkoli drugega (elektronika, deli za katere cariniki niti ne bojo dojeli da so za avto  :rolleyes: ) pa ne?  :punk:

Vraga, a niso Mazde kot eni redkih avtomobilov pri nas ?e vedno delane na Japonskem?  sramezljiv  V la?i sem ?ivel

Evo link do infota: http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/eu-japan-economic-partnership-agreement/

Da ne bi nekej na pamet reku, ampak dolocene zadeve majo do 7 let prehodnega obdobja, tako da bo kar trajal preden to zalavfa.

Kolikor vem je takole (preverjeno glede na "doma?o" gara?o):

Dizli so narejeni na Japonskem, v mehiki pa M3 bencin, CX-5 pa ?e vedno v Japonski - vsaj za EU trg.

Je pa bila v?asih tudi M3 iz Japonske. Zadnjih n-let pa ?e ne ve?.

?e je prva ?rka VINa "J" naj se ti smeji, ?e pa "3" pa  malo manj :D

Meni je vseeno, samo da dela

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

A vse mazde pri nas so mehiske? Znal bi se zgodit da bi se bolj splacal spet japonske pol pri nas prodajat.

A ni Tiringar od toyote? Je res da ne pricakujem ne vem kaksnega znizanja, ampak doloceni pa verjetno bojo mal znizal cene glede na to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sej, da bo lazji racunat. Mene bencin kosta 8e na 100km, po spritmonitorju. Se prav s to porabo bi mogu narest 12500km na mesec da bi 1000e placov bencina. Se pravi bi se tip skoraj vsak drugi dan mogu pelat v BG pa nazaj da bi to naredu.

Jest pa kle samo recem, svaka mu cast da ma cas bit zupan pa da se za drustvo lahko dela. Organizacija dela na nivoju... Tole zadnje je sarkazem.

Novinarji bi mogli ksn tak izracun njemu narest da neha trobit neumnosti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Velik problem je kultura voznje. Ce pogledamo statistiko v clanku, so povzrocitelji v 75% trezni. Se pravi se je treba kulture lotit sistemsko, ne pa da samo kasirajo. Je lepo da imamo vzrok za 25% in da se dela na tem, ampak kaj pa ostalih 75% ki nimajo kulture?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Košarka
Napisano

Pomoje je to ker so mu samo za 1 sezono dal pogodbo, in pol je nabijov statistiko.

Skoki so pa bl obrambna vrlina pomoje, vsaj skoki v obrambi. Za skoke v napadu pa mislim, nisem ziher, da jih enacijo z zgresenimi meti, se pravi mas skok v napadu pa zgresen met, si dejansko na nuli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Košarka
Napisano

Kljub temu, da Don?i?a niso izbrali na All Star tekmo je za Dallas velik dan - v trejdu so dobili unicorna (Porzingis) in Tima Hardawaya. Tole bo novo poglavje in kr nekako se mi zdi, da bodo vseeno ujeli playoff. Mogo?e bo zdaj ?as, da spet za?nem cele tekme gledat in ne sam highlightse, ker zdaj je bilo to muka saj si je edino Donke res ?elel zmagat, ostali pa kot, da jim je dovolj, da so dobro pla?ani.

Se strinjam, letos lahko playoff ujamejo, me pa veseli da so se znebili Jordana, ker model je samo statistiko nabijov, v obrambi je bil pa samo opazovalec. Je pa zanimivo gledat analitike ki so opazil da evropski igralci gravitirajo skupaj, tako kot americani, in jih mal skrbi ce bi se dejansko povezovali kot oni, da svoj prihod pogojujejo s prihodom njihovih prijateljev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Droni in podobne igrace ...
Napisano

Jaz vidim tako. Droni so super za tiste ki hocjo na hitro nekaj spravit v zrak in da vidijo kako pokrajina zgleda iz visine, ze iz 30 metrov dobis cisto drugo perspektivo in to lahko prinese kar nekaj lepih slik in uzitkov za nekoga ki ga to zanima.
Modelarji pa uzivajo v sestavljanju, najbolj pa pomoje ko vidijo da njihova zadeva, ki so jo sami naredili, leti. Imas posebno kasto modelarjev ki ne kupijo ze narejenih delov ampak vse narisejo, izmerijo, izrezejo sami, in tukaj je pomoje res uzitek ko vidis da nekaj kar si naredil iz nic leti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

- Po?ara na bateriji ne gasite z aparati s CO2, prahom ali peno temve? z veliko vode ali s peskom. Naju?inkovitej?e je ga?enje v zaprtem prostoru s suhim aerosolom.
- Gore?e baterije ne potapljajte v vodo. Takrat pride do kemi?ne reakcije, pri kateri ob stiku s kisikom nastaja zelo vnetljiv vodikov plin.

Te dve alineje se nekako izkljucujeta. Prvic naj bi z veliko vode gasili, ampak, v drugi je pa problem voda, ker nastaja vodik. Mene so od mjhnga ucili da ce gori karkoli povezano z elektriko, da se gasi s CO2 ali suhim prahom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.