Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)

Bravo extra levi, levi, sredinski, desni, extra desni za uspešno prebroditev korone. Lepo je prebrati kaj o tem tudi v tujih medijih. 😉

b59739bd72_62414731.jpg?v=d41d
WWW.24UR.COM

Newyorško medijsko podjetje Vox je uvrstilo Slovenijo med spregledane zgodbe o uspehu v boju proti...

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Kakorkoli... kateri "hatchback" je najlepši v deželici tej?🙄 

pred 1 uro je Boss napisal:

Sem mislil, da se o obliki pogovarjamo ne o konjih - teh itak ni nikoli dovolj... :nevem:

Res je... vedno čakajo kje v štalci dodatni, da jih spustiš na plano.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 29 minutami je Boss napisal:

Ja sej ja... če ne bi eni tako neznosno hvalili Mazdine karavane. Pa kje hudiča sem lahko pričakoval, da je to manj placa kot v 5-vratni. Tolk sem verjel forumašev, da enostavno nisem šel preverit.... zdaj pač je kar je.

Kaj pa bi vzel. A nisi šel pogledat še tiste avte, ki jih sploh ni še zunaj in so šele na risanih mizah? 😛 Pa ni bilo nič pametnega? A si že pozabil? 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Sej, če bi to vedel prej bi vzel 4-vratno... sam to me jezi.

Po drugi strani vsi delajo večje in večje avte z vsako naslednjo generacijo, samo Mazda manjše.

V mojo prejšnjo M6 mk1 karavan tudi ni šel bicikel not brez da bi dal sprednje kolo dol. Sta šla dva po višini ampak oba brez prednjega kolesa. Ne vem, kako si ti strpal v tvojega kompletnega. Edino, če imaš otroško varianto. 😛🚴‍♂️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 42 minutami je Nejc1986 napisal:

Kako sem pogrešal to... Noro... Nazaj grede sem se smejal med vožnjo... Dobesedno. Ko je dan preprosto popoln.

Nov žig STKP v knjižici.

IMG_20200503_142036.jpg

Jaz sem tudi malo prej tekel in si mislil, da sem hvala bogu doma v Sloveniji, kjer gremo lahko teči, se vozimo s kolesi,🚴‍♀️ gremo na sprehode... skratka, skoraj vse kot prej.Za razliko od nekaterih držav po Evropi, kjer gredo lahko en krog okoli svojih domov in to z maskami.Še vreme je bilo spektakularno tako, da je bilo popolno. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 40 minutami je Boss napisal:

Mah besen sem... bicikel ne gre v karavana.

Ma ne moreš verjet, fak, ne gre noter pa to je bila edina stvar za katero sem nekako sam pri sebi privolil, da grem na karavana.

Jebemu 5-vratna prejšnje generacije, brez težav, klele se pa počutim kot bedak. Ok, če odmontiram sprednje kolo nekako stlačim notri, ampak tako gre tudi v 4-vratno limuzino. Sam še enkrat mi naj kdo reče, kako je karavan bolj priročen.

Ja zdaj mi je jasno zakaj so tiste čudne sanke na strehi - brez njih je očitno čist neuporaben karavan. 😭

Karavan je uporaben za marsikaj, recimo za potovanja, kjer gre noter cel kup kovčkov in krame, za smučanje, za prevažanje opreme za band, za ribolov, za igranje golfa... za kolo pa obstajajo tako  imenovani  prtljažnik za na streho, kjer večina ljudi tovori kolesa. Tudi za v trgovino je priročen, ker gre veliko vrečk naenkrat noter. 😏

Za tovorjenje biciklov, hladilnikov in ostalih kosov domače opreme pa boš moral pogledati proti kakemu kombiju, ki so estetsko neponovljivi. 😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 7 minutami je Scr3am napisal:

Tisto "razkuzilo" je pomoje tako razredceno z vodo... Jest imam dost razpokane roke in ko si s svojim razkuzilom (kimi) razkuzim roke cutim kako me vse pece. Ko se pa s tistim "razkuzilom" pred trgovino razkuzim roke me pa niti malo ne zapece. Poleg tega tudi nekega vonja po dezinfekciji nima...

To razkužilo je narejeni v razmerju 0,3 dcl razkužila in 10lit. vode. Res je blago in brez vonja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

A mogoče kdo spremlja tour d 'Ljubljana? 🚴‍♀️

Včeraj nisem gledal dirke, pa me zanima, kdo ima rumeno majico. trenutno ?Danes baje, da bo gorska etapa🚴‍♂️. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 46 minutami je Nejc1986 napisal:

Jaz pa priznam, da nič ne sraufam sam. Ne da se mi, ne znam,nimam orodja, časa, veselja do tega.

Raje dam tistih par Eurou servisu in ta čas,ko je bajk pri njih, kolesarim z drugim bajkom.

Znam se znajti,da ne ostanem na cesti, ostalo pa prepuščam drugim. 

Jaz niti ne vem,kaksne prenose vozim . Ubistvu vem; take kot so jih namontirali v tovarni :) včasih se res preveč komplicira in postane šport nekaj s čimer si belijo glavo,namesto,da bi bilo orodje za pucanje le-te.

Mene je naučil vsega glede servisiranja koles kolega, ki ima v Kp prodajalno-servis.Sem menjal na mojem kolesu že vse, sam, od zavor, do pesta pedal, menjalnikov komplet, zajle, sedeža in nosilca sedeža, verige... .Najlepše oz. najenostavneje je nastavitev shimano XT menjalnikov-obeh spredaj in zadaj. Te imam tudi sam na kolesu. Škoda je edino, res, da ne smem več na kolo zaradi vratnih  vretenc. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Alex, april je mimo, a bova midva že kaj podebatirala kako so se zadeve odvile v zadnjem mesecu? 😉

Z lahkoto. Države. ki so vse skupaj na začetku vzele z lahkoto, imajo probleme.Ala Italija, Španija, Nizozemska, Švica, Anglija, Belgija.... Sedaj je na vrsti Rusija.

Mi smo to rešili skoraj z odliko s pravočasnimi ukrepi.

Če bi bili pozni in se ne bi vsi držali omejitev nas ne bi rešilo nobeno javno zdravstvo. Sedaj, ko ostali komaj kaj hodijo zunaj svojih domov. imajo pri nas že piknike nekateri. Trgovine bodo med prvimi zalaufale, kakor tudi vse ostalo. Pijnčki bodo celo v gostilne lahko hodili.

Sicer pa mi je te korone in fa... ng politike že poln kufer. 

Kamor koli prideš, s vsemi pogovor samo na  te teme. 

Res se mi ne da več debatirati o tem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Tudi pri nas so bili tradicionalni čevapčiči. Le, da smo jih naredili doma namesto tradicionalnega piknika pri kolegu. 

Nič, bo drugo leto zato lepše. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 40 minutami je Boss napisal:

Hehe, ampak ti pa si zabaven.... Ljubljančani so hodili na obalo delat gužvo v trgovino... hehehe lepa Alex, lepa 🤣

Drugače pa včeraj cela norija sploh pa zato, ker so penzijonisti poleg penzij dobili še dodatek. Pred našo lokalno trgovino jih je deset čez osem zjutraj zunaj čakalo še vsaj 50 poleg tistih, ki so se zdrenjali notri. Ravno tako so cbile ceste polne cel dan saj so nekateri spet začutili svobodo.

Drugače je bil pa ta četrtek čisti kiks saj se je vse poklopilo tako zadnji v mesecu, tri dni zaprte trgovine zarad praznika, pokojnine plus dodatki na isti dan. Ko vidiš penzionera z dvema platojema piva  tremi paketi toaletnega papirja in poln voziček vse mogoče robe ti pač ni nič več jasno. A delajo zalogo za drugi val korone, al kaj?

Aja pa seveda lep praznični vikend in delavski praznik.

Je pa bilo danes, priznam, zelo mirno pri nas na obali. Celo bi si upal trditi, da skoraj prazne ulice. 😁Ljudje so res upoštevali nasvete, da ne rabijo glih vsi navali, pa ne samo na obalo, povsod. Upam, da bomo še naprej tako dobro šli naprej in da se odpre počasi vse.😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je Nejc1986 napisal:

Ampak.... Jaz pa ne vidim problema v tem, da je nekomu škoda denarja za vsakodnevno prehranjevanje v gostilnah... Meni na kraj pameti ne pade, da bi dal 14eur za ocvrte kalamare pa 5eur za pijačo... In 2eur za kepico sladoleda... 

Si grem raje iskat kruh ,marmelado in to pojem za zajtrk pred šotorom, zvečer pa si naredim jajca-spet pred šotorom. Saj tudi izven dopusta ne jem vsak dan zunaj,ne vem zakaj bi bilo na dopustu kaj drugače...

Meni je največji gušt v miru sedeti na parceli v kampu in jesti svojo hrano... Za prisparam denar pa si raje kupim gume za avto ali pa ostanem še par dni na oddihu...

Kar se pa tiče modelov s čikom v ustih in sixpackom (piva), ob spremljavi narodno zabavne glasbe in tekmovanju kdo je bolj primitiven... Ja,vem... Zato jaz ne hodim na morje poleti... Na 1400mnv jih ni...

Cenim tudi tak način, kot ga imaš ti, ko greš v gore namesto na prenapolnjene plaže. Mi, ko gremo na dopust, pač hočemo uživati in se odpočiti in zato si hrane ne pripravljamo sami. Takrat si privoščimo in ne gledamo na vsak evro.Če pa si ne moremo privoščiti enih kalamarov, raje ostanem doma.V kampe ne hodimo, ker to pač ni naš stil preživljanja dopusta. Kakor koli gremo smo vedno mobilni in nikoli več kot dan, dva v istem kraju(plaži). Le tako vidiš še kaj drugega kot skale in borovce.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

Alex, očitno že kakšno desetletje nisi bil na dopustu na morju. Poizkusi enkrat.

Sem bil in hodim še vedno, samo ne k predragim sosedom, kjer bi moral gledati naše preglasne  modele, kako že zjutraj pijejo od doma pritovorjeno  pivo, s čikom v ustih. Zvečer, kosilo namreč preskočijo, ker je predrago, jim neprijazni natakarji nosijo predrago hrano in pijačo. Običajno so naši "gostje" drugorazredni pri njih. Letos bodo zelo zaželeni. lPoznam veliko ljudi, ki so se odločili, da ne gredo več k njim, ker gredo raje za isti denar kam drugam, kjer so za isti denar ali ceneje obravnavani kot pravi turisti. In ja,Čehi, Poljaki n ostali še vedno tovorijo vse s sabo na dopust kakor tudi večina naših turistov. 😎🏊‍♀️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Boss napisal:

Točno tako, ker jim miselni domet pač ne seže tako daleč. Župan Bleda Fajfer se je mnogim zameril s temi žaljivimi izjavami do Slovencev.

MMCTV.jpg
4D.RTVSLO.SI

Občina Bled in Štab Civilne zaščite Bled sporočata: spoštujte uredbo vlade in ostanite doma! Prva lepa sobota je na Bled tokrat žal privabila veliko število...

Dve leti nazaj nas je pa odganjal blejski šef turizma... hja če nismo zaželeni pač nismo. Jaz tukaj ne vidim težave, bo pa pač Bled prazen.

Bled ne bo prazen. Večina ljudi ni nič zamerila nobenemu županu(ne blejskem ne obalnim) in bo pridno hodili v vse 

turistične kraje še naprej. To se je lepo videlo včeraj nas, ko so sprostili mejne prehode med občinami, ko je bila vrsta pred vsemi trgovinami, tudi do sto metrov. Verjemi,da niso bili to vsi domačini. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Tale karantena je dokazala, da ni nič narobe če so kafiči ob nedeljah zaprti, vsaj mene ni prav nič motilo. Glede na odnos županov turističnih krajev bom pa razmislil, ali nebi v bodoče raje kot z denarnico tja hodil s hladilno torbo. 

Kot slovenceljni na Rab in Krk k sosedom? 😛Aja, avto ima# pravi, tudi Čehi si nosijo hrano pa pivo s sabo na dopust ali izlet. 😋🍺

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

Pa sej prodajalci hočejo delat v nedeljo, saj dobijo dodatke za nedeljsko delo. A ti bi jih rad spravil ob ta zaslužek? Aja, pa sam ne hodim v štacuno v nedeljo ampak sigurno pa nisem tisti, ki bo odrejal kdaj naj kdo dela. Tako, da naj prodajalci in prodajalke povejo ali so za, da je zaprto.

So zato, definitivno  in 100%.Vem iz prve roke, ker jih veliko poznam. Raje bi bile doma, kot pa da dobijo tisti mali dodatek. A ti nisi tudi raje doma v nedeljo. A bi ti tudi rad delal za dodatek? A se ni folk že enkrat o tem tudi izrekel? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 minutami je Nejc1986 napisal:

Ja,ampak dokler nas bo veliko delalo ob teh istih ne-deljah ali pa po cele dneve med tednom, bi bilo fer, da lahko tudi takrat hodimo po osnovne potrebščine. 

Sicer pa; naj bodo ob nedeljah  stvari 20posto dražje, za vse ,ki ne moremo zdržati oziroma si tedna ne zmoremo (ali pa se nam ne da) zoorganizirati tako, da bi že v soboto imeli poln hladilnik. In naj gre ta dodatek trgovkam v žep in bo volk sit in koza cela...

What?? a bi ti rad imel še penizionisti na ulici s takimi idejami? Še tako jim je vse predrago a nekateri so tudi po trikrat na dan po trgovinah. Pa po pripovedovanju trgovk so tudi najbolj neprijetne in tečne stranke. Pa najbolj se jim mudi vedno, baje. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Zakaj pa se ne zmente, da boste sami razkuževali? Določte za vsak štuk, kdaj kdo obriše ročaje pa se cahnete not. 

Mi plačano za cel mesec za razkuževanje , za 2x na dan 7,67 €  na stanovanje. Kdo si bo mazal roke od stanovalcev za tak denar. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 18 minutami je Nejc1986 napisal:

Jaz bom kar danes izkoristil za eno (brez slabe vesti) medobčinsko vožnjo. Jutri itak delam...

Me pa je zelo presenetilo,da so sprostili gibanje med obcinami....

Sej so morali. So nabijali po FB in forumih pa, so se jih usmilil. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.