To za bager smo dobili vsi avtomatsko z opravljanjem CPP za moped Ceprav sem mislil,d a je za traktor tudi... pa vidim, da pri narisanem traktorcku ni nobenega datuma ... Vozil nisem se nikoli niti eno, niti drugo ...
Js pa ne repliciram na nobenega, me pa zanima zakaj hudi?a pa znajo vsi slovenci upo?tevat predpise po drugih dr?avah, recimo avstrija, nem?ija, ko pa se vrnejo v slovenijo je pa huje kot v texasu, noben ne gleda v ogledala, ?migavce je prepovedano uporabljat al kaj ?
Mi zna kdo to razlo?it ? :ne vem:
Tudi v tujini se obnasanjo pobodno... to je le neka govorica, da se v tujini obnasajo drugace ...
Moj o?i prodaja Vespo. Ker nimamo ve? gara?e in je nimamo kam dat
Pri ogaslu se je izgleda malo zmotil... Pise, da je kot nova... pri ohranjenosti pa je oznaceno "Karambolirano"
50 ccm se mi zdi mal svoh ... ... pa tudi cena ni kaj dosti prijazna do moje denarnice (vsaj trenutno je bolj su?a - je bilo treba placat asfaltiranje dovoza in dvorisca, pa dopust,... ) ...
Zdele popoldne sem mojim old puncam zamenjal bremze in olje...
Ne mores verjeti kako je tehnologija prve 1970 in druge 1989 popolnoma enaka na zavorah, prenosu, menjalniku in to vse do leta 1993. Vse dela se danes brezhibno.
Prej?nji teden sta ?li obe ?ez tehni?nega b.p., samo je pa bila o?itna razlika na bremzah.
Ko pa so presedlali na neke nove avtomatske Vespe se je pa zataknilo
Jih zbiras? Ali rihtas za prodajo Jest bi mel kej takega
Sem prejle govoril z agentom (Triglav) pa pravi, da mu to ze racunalnik sam doda ta popust, ki je odvisen od znamke... Baje celo to nekje na polici pise... nisem pa nikoli prav podrobno bral...
?ist resno... sicer tega nikjer ne omenjajo posebej ampak imajo seznam manj rizi?nih znamk in te so dele?ne popusta.
Ko bo? delal zavarovanje pa ne pozabit vpra?at. ?e bolj? pa je, ?e gre? na kako od enot zavarovalnice al pa h kak?nem agentu pa se tam detaljno pomeni?.
Tako ali tako pride agent k meni... ga bom povprasal ...
V?eraj sem si pogledal drugi del Top Geara in me je kar zmrazilo. 17-letnik, ki si kupi star avto ranga citroen AX (cena cca 500 funtov) in ga ho?e zavarovati na svoje ime pla?a ***a sedite vsi*** od 4.000-8.000 funtov na leto.
Nekaj ceneje je ?e ga vzamejo star?i na svoje ime (cca 1.500 funtov) ampak, ?e zavarovalnica v primeru nesre?e ugotovi, da je to avto, ki ga vozi samo mulc ne pla?a nobene zavarovalnine in mora povzro?itelj vse kriti iz svojega ?epa.
Te cifre so res nore in skregane z zdravo logiko, ampak a res? A ni mogo?e to na?in, da se najbolj rizi?ni skupini mladostnikov za volanom s tem prepre?i nakup mo?nih avtomobilov :ne vem:
Upam, da na?i zavarovalni?arji tega niso gledal, ker bodo hitro dobili ideje
Po drugi strani pa lahko dobis od zavarovlanice denar tudi za take banalne primere, za katere pri nas niti ne pomsilis, da bi sel na zavarovalnico ...
Brat, ki je porocen z anglezinjo je enkrat peljal v prtljazniku eno 20 litrsko kanto barvo... in je zapeljal cez eno udarno jamo na cesti... in se je kanta z barvo prevrnila in porkov se je odprl... Seveda je bilo dno avta polno barve ne samo v prtljazniku... ampak tudi pod sedezi in naprej ...
Pa je poslikal zadevo in dal na zavarovalnico... in je slo vse na njihove stroske... ciscenje oz. menjava tapet v prtljazniku in v potniski kabini ...
Placujes pa vse dodatno... recimo ce je samo en sofer je ena tarifa, ce je se dodaten sofer, se dodatna tarifa... lahko pa recimo dodatno zavarujes za drugega soferja le za en teden recimo...
k smo glih pri zavarovalninah... Boj? je ravnokar preveril in je res, da za osnovni kasko daje Triglav za Mazdo 20% popusta, ker avtov ne kradejo in je manj rizi?na znamka. Way to go , o?itno bo po?asi ?lo v smeri tega, da bodo tudi pri nas zavarovanja ratala bolj "pravi?na" in ne tolk uravnilovska kot so zdaj.
To resno ali se zafrkavas? In ali moras to posebej koga poznat ali omenit? Cez en teden moram podaljsat registracijo in zavarovanje ... pa mi bo tak "hint" prav prisel ...
jaz bi dal dnevno vinjeto, pa ceno 3 EURe, pol pa naj se vozi kdor se ho?e... turisti bi itak morali kupiti najmanj 2
pa ?e marsikdo od doma?ih bi za enkratno ali dvakratno pot do LJ (npr. iz na?ih koncev) rade volje kupil vinjetko, za 35 ali pa celo 55 EUR pa je nebo kupil sploh...
Samo pri 3? bi pol te cene pozrla izdelava vinjet in distribucija... V takem primeru bi bilo potrebno razmisliti o elektronskem placilu, tako kot imajo Madzari... ko samo tablico vpises na spletni strani in placas... potem pa te kamere lovijo, ce imas placano vinjeto ...
V?eraj dobil nazaj suckerja in guess what , sploh nam komentiral, ?koda cajta.
A so spet kaj zakuhali? Ti izgleda potem ne berejo tega foruma... ker ce bi ga, bi ti verjetno odrolali rdeco preprogo, ko bi s pripeljal na dvorisce... Ali pa se jim dejansko "hebe" za vse skupaj...
Kaj pa so tokrat zakuhali? ...
Aja... mas dva ZSja od mene izpred parih dni... pa nevem, ce si jih ze prebral
meni pa sploh ne motijo tisti ki se mi nalimajo na rit
je pa res, da se to dogaja enkrat na leto
Verjetno takrat, ko dobis kaksen majhen jajcek kot nadomestni avto
Druga?e pa dra?anje, ?e tako ?iv?nih za mano postane ?e bolj ?udno ker mu vida ?prica po avtu jaz pa ne perem stekel . M6 ima tudi pranje ?arometov in z njim manj"posvinjamo" svoj avto, pa ?e brisalci ni? ne migajo.
vida je verjetno voda ane Pa ima stara sestka za pranje zarometov svoje stikalo? Ker pri tanovi je tako, da se sami aktivirajo... Se mi zdi, da prvic, ko po vzigu zalaufas brisalce... in potem vsak peti "spric" ... ali pa ce dvojno pritisnes na rocko za prednje brisalce, se tudi aktivira pranje zarometov... Nima po posebej stikala, da bi aktiviral pranje zarometov brez prednjih brisalcev ...
Nek Nemec je med testno vo?njo s kabrioletom izgubil 23 tiso? evrov, ki so se raztresli po avtocesti. Cesto so zaprli, stekla pa je policijska iskalna akcija.
Tukile bi loh tut (kdor je primerno obve??en) napisal katera je obvezna oprema za kak?ne tuje dr?ave in pa kje je nujno nabavit vinjeto, da ni pol kak?nih te?av!
Kolikor mi je znano, moras imeti obevzno opremo, ki jo predpisuje zakon v tisti drzavi, kjer je vozilo registrirano...
Za 5ko rabis cas, jaz sem isto mel mnenje potem pa vsak dan boljsega....na koncu ugotovis da je to lahko tud zelo sporten avto....
Smo se lani in predlani peljali z mazdo5 na CeBIT v Hannover... in mi je bila zelo vsec... sploh lani, ko je bila malo bolje opremljena in z elektricnimi drsnimi vrati zadaj ... Sicer boljza igranje... in bi namesto tega raje imel recimo navigacijo... ampak tako smo dobili in se je obnesla odlicno... Predlani nas je slo 5 + prtljaga in je bila kar kriza s prostorom in smo morali dati se kufer na streho, pa peti je sedej v prtljazniku, ker trije odrasli na zadnji klopi na dolge fure je muka... sam polozaj za volanom (sem vozil celo pot tja in nazaj) je bil meni osebno odlicen...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Za tisto kar rabim je dovolj...
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani