Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

https://www.24ur.com/novice/dejstva/cez-tri-leta-bo-manjkalo-vec-kot-10000-poklicnih-voznikov.html

In potem se bomo čudili, kaj se dogaja na naših cestah. Poklicni vozniki iz Nepala, kratek tečaj in gremo. Važno, da ne bo zahteval več kot 900€ na mesec + dodatke, kar bo na koncu prišlo celo tja do 1500€. Ko bo pa po cesti Nepalski red, se bodo pa vsi čudili, kako je to možno...

Moram pa priznati, da so se očitno plače v tej panogi dvignile. A še vedno premalo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 30 minutami je FuManchu napisal:

Ko bi narod za en mesec ugasnil radi in TV bi videl, da se drugače živi. 

Jaz že dolgo časa nimam ne enega in ne drugega.

Mam rad svoje možgane umazane in ne oprane.

Eeee, dedec, ti si naš!

A tebe tudi 'okolica' čudno gleda zaradi tega?

Te kdaj vprašajo, če si mormon?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Zvem, da je prijatelj na oddelku za intenzivno terapijo - ima hujše poškodbe. Grem gor in dobim eno študentko, ki sedi tam v bližini in nadzira monitorje respiratorjev. Povem, zakaj sem prišel in jo vprašam:

- "A ima moj prijatelj kaj šans?"

- "Ne bi rekla. Ni moj tip..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pasje življenje!

Mesar je bil presenečen, ko je videl psa, ki je vstopil v mesnico in ga je spodil ven. Vendar, se je malo pozneje pes vrnil. Radoveden, mesar pristopi k psu in vidi, da drži pes v gobcu papir. Vzame papir in na papirju piše:
- "Prosim, če lahko daste psu dvanajst klobas in dva kilograma svinjskega mesa. Pes ima v gobcu denar za vas."

Mesar pogleda in res zagleda denar zraven papirja. Vzame denar, da meso v vrečko in potem vrečko da psu, ki jo zagrabi in nese ven iz mesnice.

Mesar je bil tako presenečen, da se je odločil, čeprav je bilo že pozno, zasledovati psa in videti kaj bo pes naredil.

Pes je šel po ulici navzdol, prišel je do semaforja, spustil vrečko na tla, stisnil gumb na semaforju in potrpežljivo počakal na zeleno luč. Potem je prečkal cesto, mesar pa je hodil za njim. Potem je pes prispel na avtobusno postajo in prebral vozni red. Mesar je osupnil. Pes je počakal na svoj avtobus. Ko je avtobus prišel na postajo, ga je pes obšel in pogledal, če je to njegova številka in je ugotovil, da ni. Ko je prispel drugi avtobus, je pes še enkrat preveril številko avtobusa in vstopil vanj. Avtobus je počasi speljal, pes pa je skozi okno občudoval naravo. Na koncu je vstal, šel do vrat in pritisnil na tipko "stop". Izstopil je iz avtobusa in nadaljeval svojo pot. Mesar je še naprej zasledoval psa, ko je naenkrat pes zavil k eni bajti. Prišel je do vrat, spustil vrečko s stvarmi, se zaletel v vrata. Nič.
Potem se zaleti še enkrat na vrata. Nič.

V hiši je vse tiho.
Pes preskoči živo ograjo, skoči do okna, nekajkrat udari z glavo v steklo in se potem vrne do vhodnih vrat.
Lastnik bajte odpre vrata, stopi ven iz bajte in se začne dreti na psa in ga brcati z nogo.
Mesar začudeno:
- " Pa kaj je z vami, vaš pes je pravi genij! Kar zadeva mene, bi lahko vaš pes nastopil v kakšni oddaji na televiziji."
Lastnik jezno:
- "Brihten? Ta pes? Lepo vas prosim" Že drugič ta teden je pozabil ključe doma."

NAUK:
Lahko presežete pričakovanja opazovalcev, vendar pričakovanj svojega ŠEFA nikoli!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Janezek je prišel iz šole in povedal, da so imeli prvo uro spolne vzgoje.
- "In kako je bilo?" se je pozanimal oče.
- "Najprej je prišel župnik in nam razložil, zakaj tega ne smemo delati.
Nato je prišel zdravnik in povedal, kako tega ne smemo delati.
Za njim pa je v razred prišel še ravnatelj in povedal, kje tega ne smemo delati..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Štef in duhovnik sedita skupaj na letalu. Takoj, ko se dvignejo na potovalno višino, uleti stevardesa in začne pobirati naročila.
Štef si zaželi viskija s kokakolo in stevardesa mu ga prinese.

Nato stevardesa vpraša še duhovnika, če bi kaj spil. Ta ji z gnusom na obrazu odgovori:
- "Raje vidim, da me brutalno posili deset kurb, kot pa da se žganje dotakne mojih ustnic!"
Štef takrat prime svoj kozarec, ga pomoli nazaj proti stevardesi in reče:
- "Jaz tudi, prosim. Nisem vedel, da imate tudi to na izbiro..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Znanstveno je dokazano, da če dnevno popijemo 1 liter vode, bomo v enem letu zaužili več kot 1 kg bakterije Escherichia coli, ki jo najdemu v iztrebkih - dreku. Kar pomeni z drugimi besedami, da pojemo 1 kg dreka.

Kaj takega se ne more zgoditi, če pijemo vino. Zaradi alkohola v vinu ni bakterij Eschericha coli in tudi zato jih ni, ker trta prefiltrira vodo, ki je v grozdju.

Tako je bolj primerno, da pijemo vino in govorimo zdrekano, kot da pijemo vodo in smo polni dreka...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm lih tanartabl usega tega...

Leto 1983 in sneg na cesti:

na cesti v glavnem 7 vrst avtomobilov: fičo, stoenka, Lada, Wartburg, hrošč, katrca in petka. Dobro, ja, še kakšen drug tudi, a zgolj za vzorec... Od opreme nihče od njih nima nič. No, mogoče kdo dolge gate... Vsi (če sploh, ker ni predpisa!) imajo Sava, Barum ali Tigar zimske gume (še to zgolj na pogonski osi), drugih gum tako povečini ni. V glavnem imajo tako imenovane zimsko-letne gume. Jajc od jajca. Katastrofa od kvalitete. Testi? Ne se hecat. Edina avtocesta je med Vrhniko in Postojno (na območju Slovenije)... Ostalo samo magistralne in lokalne ceste. Zaviralo se ni, ker so bile zavore itak zmrznjene. Če je bilo res hladno, so vozniki v gostilni ruknili rakijo ali pelinkovec in vozili dalje. Stekla so bila zaledenela zunaj in znotraj. Strgal in sprejev ni bilo. Če je zapadel novi sneg, se je počakalo, da gre mimo tovornjak in se je vozilo po njegovih 'špurah'. Pluga ni bilo vsak dan, kje pa, ampak tako, občasno, ko je bil voznik pluga trezen, se je malo zapeljal po ulicah... Po sledeh oranja pa se je videlo, kje se je zapil. Saj je vendar bilo mrzlo in je snežilo. Njega je pa zeblo. Pa so vsi nekam prišli, vsi so se uspeli pripeljati... Beseda 'kolaps' ni obstajala...

Leto 2023 in sneg na cesti:

Stotine znamk avtomobilov na cesti (sicer po večini copy-paste, ampak, glej, različne znamke. Na primer: Berlingota delajo Toyota, Peugeot, Mercedes in Opel. Mislim, da ga dela tudi Citröen, a nisem prepričan...). Vsi polni razno razne opreme: zračne vreče, radarski tempomat (ACC), gretje šip, ogrevana vzvratna ogledala, gretje sedežev, ABS, ESP, ASR, EDC, ALKA (ohranjanje voznega pasu - active lane keeping assist), BSM (nadzor mrtvega kota - blind spot monitoring), TSR, NVA, e-call, car-to-car, ETC... (na koncu ne veš ali so to politične stranke ali kaj). Firm zimskih gum, da jih Bog našteti ne more. Vse testirane, testi na razpolago. Kljub vsemu, pade 15 cm snega, temperatura -1°C in vsi portali in mediji takoj: "Kolaps na cestah!" Panika. Hitrost na cestah okoli 20km/h. Noro, samomorilsko. In ob vsej tej napredni opremi in kvalitetnim gumam: kolaps.

Pa prekleta reč pa kolaps.

In prekleta panika medijev, ki kar tekmujejo kdo bo bolj prestrašil narod.

Januar je. Kdaj pa bo sneg, če ne zdaj? 

In prekleta reč pa ljudje, ki jim ne nese, da če oni pozimi ne hodijo naokoli v kratkih hlačah in natikačih, da potem morajo pa tudi avto malo opremit za zimo. Naj lepo nataknejo verige gor in se bo peljalo.

Sicer pa, če avti stojijo v koloni, sneg ne pada na cesto - torej je ni treba plužit...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Kurimo peč,

gledamo skozi okno, kako sneži in piha burja,

tremo orehe, ki smo jih jeseni nabrali pod orehom na dvorišču,

se pogovarjamo, obujamo spomine in se hecamo.

Kot v pravljici, prava zimska idila...

In še dodatek:

ko nas je naša nona (ki živi skupaj z nami v isti hiši) videla, se je spravila v kuhinjo in spekla krofe. Cela hiša diši po sveže pečenih krofih in mi se mastimo s še toplimi krofi.

Da bi taka zima potegnila vsaj še dva meseca...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kurimo peč,

gledamo skozi okno, kako sneži in piha burja,

tremo orehe, ki smo jih jeseni nabrali pod orehom na dvorišču,

se pogovarjamo, obujamo spomine in se hecamo.

Kot v pravljici, prava zimska idila...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Ampak pogumni pa so.

Da se lotiš žagat izpuh ponoči pred stanovanjskim blokom...

Ponoči je vse tiho, žaganje izpuha hrupno, v bloku pa cela četica potencialnih očividcev. In ko začne ponoči pred blokom ropotat, lahko pričakuješ vsaj enega, ki bo vstal in prišel skozi okno kričat...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Ja, zato, ker so se nasprotniki sončnih elektrarn že utrudili od nenehnih razlag in dokazovanj, ki pa jih zagovorniki sončnih elektrarn itak nočejo slišat in v tem vidijo neko zaroto. In zato obojni o tem molčijo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Konec koncev je nekaj podobnega tudi RTV prispevek: če gledaš ali če ne gledaš, plačat moraš. 

Plačat moraš pa tudi če sploh televizije nimaš!

In smo spet tam: če storitev koristiš ali ne, plačat jo moraš...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pri nas nima vsaka hiša svojega zabojnika, ampak je zabojnik nekje ob cesti, do kamor tovornjak os Komunale lahko pride (pri meni konkretno je to 200 metrov proč od hiše) in tja nosi cela soseska. In nimamo izbire, kako velik zabojnik bi rad, ampak ti opilijo toliko kilogramov po osebi in konec.

In ne gre za kršitev občinskih odlokov, ker je občinski odlok tako napisan in sprejet...

In verjemi, da smo se pozanimali. In najemali odvetnike. Če so zadeve prišle do rubežev, si lahko prepričan, da ne "samo bentim", ampak da se je kakšnih 250 gospodinjstev pozanimalo, kako in kaj je na stvari. Nekateri so odnehali kmalu, drugi so šli na nož, a občina je močnejša, pa še država stoji za njo in so nas lepo disciplinirali, da zdaj vsi lepo pohlevno plačujemo in ne sprašujemo več...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dobro jutro - tema ob kavi
Napisano (urejeno)

Ma, ne vem. Kar sem jih jaz kupil, sem jih s tolarji in z evri...

Da bi pa avto kupil z očmi, veš kaj, toliko vrednega avta pa še niso naredili...

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa še smetarina. Pri nas računajo, da vsaka oseba na mesec pridela:

- 20,90 kg mešanih odpadkov

- 3,51 kg bioloških odpadkov

Torej vsaka oseba na mesec pridela 24,41 kg odpadkov. Po tej logiki naša družina na en mesec pridela 195,28 kg odpadkov. Zdaj si pa predstavljajte, da greste v trgovino in kupite za 195,28 kg hrane. Kolikšna količina je to? In kolikšna vrednost? Pa je to šele bruto teža. Zdaj je treba hrano (neto teža) porabit in stehtat smeti (tara). In zdaj si zamislite, koliko robe bi moral vsak mesec pripeljati iz trgovine, da bi pridelali 195,28 kg smeti? In, seveda, zdaj si zamislite položnico za 195,28 kg smeti. Ki jih seveda ne "pridelamo". Ampak njihov odvoz pa moramo plačati. Drugače pride že prej omenjeni rubežnik...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Eh, možakarji, kaj se pritožujete? Saj smo vendar najbolj "Balkanska" država na svetu. Jamrate nad visokimi položnicami? Storitev je bila opravljena (vaše sranje so odvedli v čistilno napravo in ga počistili).

Mi moramo plačevati položnico za nič.

Položnico "kar tako".

Storitve ni in je najbrž nikoli niti ne bo. Ampak mi to storitev, ki je ni, moramo plačati.

In zakon je na strani tistih, ki storitve ne opravljajo, a položnice pošiljajo. In ga ni zakona, ki bi jih prisilil, da morajo najprej opraviti storitev in nato zaračunati. Ga ni zakona.

Zakon pravi, da MORA vsak plačevati Prispevek za odvajanje komunalnih vod. Ta prispevek se obračuna na podlagi porabljene vode iz vodovoda (ugotavlja se preko vodomera). Ampak pri nas ni vodovoda. Od moje hiše do najbližjega vodovodnega priključka je 1,3 km. Slišal sem že, da gre marsikaj zdaj že brezžično, ampak da bi pa vodo pošiljali brezcevno, pa še nisem slišal. Očitno neka nova tehnologija... Torej, VIK Nova Gorica meri za vsako hišo posebej, koliko vode so porabili in dobivamo položnice za Prispevek za odvajanje komunalnih vod. Sicer ne vem, kje je moj vodomer, s katerega odčitavajo porabo, vem pa, da je vsak mesec do mililitra enaka poraba(*). In posledično enaka položnica za Prispevek za odvajanje komunalnih vod. So bile pritožbe, so bili upori, je bilo celo po televiziji, končalo se je z rubeži in zadušitvijo upora in zdaj vsi lepo disciplinirano plačujemo položnice za nič. Položnice "kar tako". Ker če ne plačaš, ti sodišče pošlje rubežnika.

In zdaj se vi usajate, ker morate plačevati za to, da nekdo pospravi vaše sranje. Pravzaprav, ker se vam zdi, da vam veliko računajo za to, da pospravijo vaše sranje. Mi ga moramo sami pospravit, pa še plačat jih moramo za to...

(*)= kasneje smo ugotovili, da nam računajo Uporabo javne infrastrukture, torej omrežnino (se pravi kanalizacijo, ki je ni) za najmanjši priključek vodomera (DN≤20) po osebi, kar nanese 5,5034€ na mesec na osebo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.