Ja ?alostno res... cena je sicer pomemban, ampak ?e bolj pomemben je pa ?as. Ob najbolj idealnem mo?nem razpletu rabim z avtobusom od doma do slu?be 40min s prestopanjem, ampak v povpre?je raje recimo 45min, z avtom pa 15min. Dnevno torej izgubim eno uro prekladanja po busu. Mese?no torej 22 ur ali na grobo re?eno en cel dan.
In to za kak?no razliko, mese?na vozovnica 37 EUR, stro?ek goriva pa je na mesec 50 EUR. Se pravi, ?e kdo mislil, da bi za 13 EUR razlike ?rtvoval 22 ur ?ivljenja - no tolk slabo pa se spet ne cenim.
Danes je preko ceste v Gorice v Lj zraven paintball kluba Spayder padlo ogromno drevo.
Hehe, drevo ni padlo samo od sebe - nekdo ga je po?agal, ker mu je ?lo na ?ivce, da se po lokalni cesti vozijo vozila. Tole policija ne bo imela te?kega dela, kdo je bil.
To ima? ve? na?inov delovanja. Recimo pri na?i NLB pay je tako, da ?e jo ima? izbrano kot privzeto e-denarnico potem samo odklene? telefon in ga prisloni? k posu ter je to to.
?e pa no?e?, da je privzeta, potem pa mora? ?e vstopiti v aplikacijo in jo recimo s fingerprintom odklene? ter ?e izbere? pla?evanje. Nekje v minuti potem prisloni? telefon zraven POS-a ali bankomata in je pla?ilo narejeno. Je sicer malo bolj zamudno, ampak meni osebno bolj v?e?, saj ima? ve?ji nadzor pa ?e kartico lahko pred postopkom zamenja?, ?e bi rad pla?al recimo s kreditno namesto z maestro.
Enostavno, zagrabi? z obema rokama, primakne? proti ustom, odpre?, vstavi? v usta cca 4-5 kvadratnih centimetrov hamburgerja ter dvigne? spodnjo ?eljust, da zobje ustvarijo ?karjast efekt in odgriznejo zalogaj. Nato premika? zadnji del ?eljusti gor dol, levo levo desno ter si pomaga? ?e z jezikom. Ko je dovolj pre?ve?eno pogoltne?. ?e si zelo la?en in se ti mudi si pomaga? poplaknit z dietno Cocacolo, da se ne zredi?. To ponavlja? toliko ?asa, da Bigmaca ali dveh ni ve?. Mah na?eloma niti ni tako te?ko in bi moral znati vsak, tako da upam, da ti bo nasvet pomagal.
Jaz te?ko.
Na?a dva nadebudna mulca 6 in 8 let sta me mesec nazaj prisilila da smo ?li na hamburgerje - od vrstnikov sta izvedela kako zelo dobre so te stvari. Ampak sta pojedla samo krompir?ek, burgerje pa pustila ker so se jima zdeli nagrav?ni.
ehh, kolk so danes mulci razvajeni... zdaj se bodo ?e nad burgerji zmrdovali.
?e pa smo glih pri nagrav?nosti je ta krompir?ek dale? bolj umeten in nagrav?en kot pa BigMac al pa recimo BigTasty.
Ko prides v FRA ITA ali podobno pozno nekam je Mac vedno resitev. V Albertvillu nazadnje je bil kebab na stacionu angelski....(edina stvar v krogu 5km)
Sploh v kak?nih svinjuharskih dr?avah tretjega sveta je navadno to edina re?itev, ?e ho?e? jesti pa no?e? fasat driske al ?e kaj huj?ega.
Sej ne bi rad spet koga jezil, ampak resno se spra?ujem, kaj je narobe s temi specialkarji v oprijetih hla?kah in polepljeni z vsemi mogo?imi nalepkami, da zgledajo ?e bolj sme?no kot klovni.
Danes je preko ceste v Gorice v Lj zraven paintball kluba Spayder padlo ogromno drevo. Ko se z biciklom pripeljem tja so bili gasilci ?e na delu, tudi policaja sta tam, da ja te?e vse kot po maslu. Vsi lepo ?akamo, avtomobili, kolesarji, dva na skuterjih - pa? vemo, da bo trajalo kakih 10 minut pa bo cesta spet prevozna. V glavnem, nobene nervoze, dokler... se pripelje omenjeni specialkar. Model pririne do podrtega drevesa, s skobaca z bicikla v tistih nerodnih plesnih ?eveljcih in ho?e prenesti kolo preko drevesa, ki ima premer vsaj enega metra.
Najprej popizdi en od gasilcev, ki z motorko zraven ?aga, saj se lahko zgodi, da se bo drevo premaknil, ko bo od?agan vrhnji del padel stran. Model neki krili z rokama in ka?e na svoj bicikel. Potem se vme?a policaj, pa model ?e bolj maha z rokami, kot da je mal prizadet. Policaj obupa, ker ve, da ?e ga bo karkoli bolj grdo pogledal oziroma bohnedaj oglobil, ker ne spo?tuje ukazov uradnega organa, bo spet cel FB in twitter poln jokanja kako se policaji spravljajo na ni? krive kolesarje. V glaven, re?e gasilcu naj malo po?aka.
Nato pa vsi gledamo kako omejenec leze preko debla z biciklom v rokah. Se usede na bicikel in se odpelje mimo mene. Ne vem a je hotel to meni re?i al kaj, ker sem bil tudi jaz na kolesu in bi ga verjetno moral razumeti v kak?nem te?kem polo?aju je bil. V glavnem izdahne samo "budale" in se obrne nazaj proti gasilcem in policajem. Se mi ni zdelo vredno, da bi karkoli rekel nazaj, ker za takega idiota se res ne spla?a izgubljati besed.
Aja: Cigi mi je zrihtal kolo, tako, da sem po?rl besedo, da me do septembra ne vidi ve? in sem bil danes spet v akciji - in ja bilo je spet super.
Ah no Nejc, pretirava?. Teb je vsaj spustila nekje v senci v prelepem ozra?ju sredi gozda... probi na 35+ stopinjah menjavat pri popolnem brezveterju. Tolk dol te?e, da je sre?a, da kak?na stvar sploh v rokah obstane.
Se mo?no trudim, ampak mi nikakor ne uspe najti koreleacijo med "zaradi preutrujenostjo nevarnim voznikom" in "odnosom drugih ljudi, do slabo pla?anih poklicov". ?e pa je to izgovor, da taki lahko delajo pizdarije po cesti zato, ker jih drugi recimo ne spo?tujejo ... no upam, da ni.
Je pa tema o nesre?ah in vzrokih zanje, ne pa o tem kdo koga kolk spo?tuje - ampak kakorkoli ?e, tudi spo?tovanje je potrebno zaslu?iti in pridobiti. Dokler pa se marsikateri voznik ogromnih cestnih po?astih obna?a v stilu "ne mo?e mi niko ni?ta, ja?i sam od sudbine" pa je te?ko pri?akovati, da ga bodo spo?tovali. ?al pa zaradi takega padejo v "nemilost" tudi tisti, ki so vestni in redoljubni vozniki kamionov. Ampak ?al je tako, da se enako dogaja tudi vestnim in odgovornim kolesarjem, motoristom, voznikom ?rnih BMW-jev itd. Tako pa? je.
Tako sem jezen, da sem kolo samo vrgel v avto in ga bom v ponedeljek peljal na servis. Sploh se no?em z njim ukvarjat, naj zamenjajo tam zra?nico, pla??, pa ?e bremze, pa prestave pa .... ma skratka vse, al ga naj pa kr obdr?ijo.
Uff, dobr je, sem se ?e mal pomiril, ampak kolo je ?e v avtu in gre vseeno na servis...
Vsi lahko delajo nadure, pa menjavajo izmene, da delajo dva "?ihta", pa dezurstva, pa so za to nagrajeni...
Vozniki pa so kaznovani, pa tempirane bombe na cesti, pa morilci....
Ne ZAGOVARJAM prekr?kov in nesre?, ki jih naredijo, obsojam pa, da se jih poni?uje in v ni? daje...
V 90% so za "pametne" ljudi vozniki tovornjakov pokvarjeni nicvredne?i...nikoli ne pridejo pravocasno...ze vratar v tovarni ga obsoja, pa delavec na vagi, skladiscnik ob prevzemu, vilicarist pri razkladu, pa spet skladiscnik pri podpisu dokumenta, pa delavec na vaagi, ker ga spet vidi in ni v miru kavice spil, pa se vratar, ker ga mora iz tovarne izpustit...
Kako je ?ele pri nakladu...
Romane bi lahko napisal o neprijaznih ljudeh do voznikov...
A prav razumem... ti trdi?, da preutrujen voznik ni bolj nevaren na cesti?!?
Glej, dokler cesto uporabljamo vsi, me krepko briga v kak?nem stanju so drugi vozniki pa naj bo to pod vplivom alkohola, drog, zdravil ali pa utrujenosti. ?e bo? pa pravilno prebral moj prispevek pa sem itak napisal, da neodgovorni lastnik je prvi v vrsti za strpat v ?uzo, ?e je silil voznike v vo?njo brez potrebnega po?itka. ?e jim je pri tem ?e dodatno grozil z odpovedjo ?e toliko bolj. Ampak s tem pa ne pomeni, da pa dejanski voznik pa je opran vsake krivde - tudi ?e jaz, zaradi kakr?nega koli vzroka, zaspim za volanom in naredim nesre?o sem kriv SAM in nih?e drug. In tukaj ne rabimo iskat izgovorov kolk smo vsi grozni, ker ne toleriramo utrujenih voznikov ogromnih ve?desettonskih po?asti, ki te zme?kajo v avtu za ?alo, ?e pride o nesre?e. Seveda pa velja za vse in ne samo za kamionarje in voznike kombijev - so pa seveda ti najbolj na udaru, ker zaradi opravljanja posla vse preve?krat prav ti vozijo preutrujeni.
Saj verjetno se tudi ne bi pustil operirat zdravniku za katerega ve?, da dela ?e drugo izmeno zapored, ali pa??
Tako sem jezen, da sem kolo samo vrgel v avto in ga bom v ponedeljek peljal na servis. Sploh se no?em z njim ukvarjat, naj zamenjajo tam zra?nico, pla??, pa ?e bremze, pa prestave pa .... ma skratka vse, al ga naj pa kr obdr?ijo.
Se pravi, da ker ima mo?nost odlo?anja, je potem treba predlagat, da naj aktivistek zapusti ta svet pa bo naredil najve? za okolje in ?ivali. Tako ali tako nas je ?e mnogo preve?.
Kako se kolesarjenje spremi iz u?itka v ?isto bedo - pa tako veselo sem za?el in precej bolj klavrno vse skupaj kon?al, da po moje kolesa ne prvle?em na plano vsaj do septembra.
V glavnem, kaj vse se lahko zgodi v 21km
1. Peljem po kolesarski stezi med obvoznico in bloki na litostrojski, kjer nekaj gradijo in je gradbi??e zavarovano s panelnimi ograjami. No bile so tudi navadne ?i?nate ograje malce naprej na katere je nadebudni izvajalec del obesil neke plahte z reklamami. Vse lepo in prav saj plahta ne ovira nikogar, ker visi ob ograji... ampak, ravno takrat zapiha veter in ker plahta ni bil pripeta na tleh se naenkrat dvigne pod kot 90 stopinj nad kolesarsko pot. To je bilo tako nenadoma, da sem lahko samo obrnil glavo in me je rob direktno v?gal ?ez o?i, da so o?ala, kar zletela z glave na tla. Sre?a mene ni zadegalo v isti smeri, ampak ni dosti manjkalo.
2. Na Je?ici, naenkrat prazna zadnja guma.. fuck... sence nikjer, ura 12 jaz pa menjavam gumo na 30+ stopinjah. Pregledam pla??, zunaj, znotraj in ne najdem ni?. Prvi? uporabim tudi priro?no pumpo ampak je tako zani?, da sem jedva spravil notri 1,2 bara zraven pa ?vical kot konj na kasa?kih dirkah.
3. Poi??em na AMZS aplikaciji najbli?jo bencinsko, ki je na Dunajski cca 3 km stran in po?asi naprej ter pazim vsako izboklino, da ne bi s feltno tolkel po tleh. Pridem do pumpe... pa da jim jebem mater... zaprta, ker prenavljajo. Ok sre?a je naslednja 500 metrov stran.
4. Ker sem videl, da je to en tistih dni, da bolj?, da neham se odpravim nazaj in na Hubadovi ulici se lepo dr?im desnega roba ceste, ko kar naenkrat avto, ki pripelje nasproti zavije direktno vame. Bremzam se umikam in malo je manjkalo, da se ne zvrnem ?ez rob na plo?nik. Fuck, ena stara baba, globoko v sedemdesetih, je imela vhod na dvori??e svoje hi?e na desni strani in ker je seveda vozila 40 tonski ?leper je rabla oreng ajn?lag. Po?teno sem zaklel in namest, da bi se baba potuhnila in zavila k sebi domov, je za?ela ropotat in nekaj pametovat. Jo vpra?am, zakaj me je hotela povozit, ona pa meni nazaj: "ja kako naj pa notri zapeljem, a?". Ma da ti pamet stane in res ne ve? kaj bi rekel. Sem sam ?e izjavil, "da tako, da ne zbije? nobenega" in se odpeljal, ker ?e bi samo ?e eno zinla, pa res ne vem ve? kako bi se lahko obvladal. Se res ne ?udim, da vsake tolk kako zluftajo.
5. Cca 500m pred domom, drugi? spusti guma in to ista, tako da na koncu sem ?el ?e malo pe? in preklinjal dan, ko sem se vsedel na kolo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A ni tko, da zama?ke naj ne bi smeli ve? zbirat. Mislim, da jih podjetja ne smejo ve? odkupovat?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani