K fotru sm po dolgem ?asu prnesla svoj leptop, v katerem je ?e bilo shranjeno njegovo brez?i?no omre?je, ko ho?em iti na internet pa tole odpre za vsako stran..
Sm ?e ugasnila povezavo preko ra?unalnika, pa spet pri?gala, ?e vedno isto kao da je povezan, sam ne prika?e pa nobene strani. Sem ?e resetirala tud ?katlico pa ?e vedno ni?. Ka?e pa kot, da bi bil povezan..
Kak?na ideja zakaj ne pove?e?
Ali ti da IP (ima router na?timan DNS?) - na pi?kru se ne vidi hieroglifov spodaj desno
pa a ma? v internet settingsu druga?e kak proxy vpisan, ker ga rabi? drugje?
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
?ez vikend sem bil v navezi s kolegi iz Francije (v grenoblu ima bull tehni?ni center) in so rekli, da je tole en velik medijski bullshit, ki ima sre?o da je Schumi napol mrtev - predvsem govorijo o smu?i??u. ta del smu?i??a je namre? del, ki povezuje 2 smu?i??i med seboj in je popolnoma odprt in nezavarovan - res da tam ni urejeno za smu?anje, ampak niti ni prepovedano....
?e ve? ta del je polo?en in niti malo adrenalinski.
To dokazuje tudi video - lepo se vidi smu?i??e desno in levo, vmes pa te skale in nobene ograje.
Ce naredis zadevo po celi crti primerno ne samo na enem delu motorja potem ja.
Dam en kontra primer, res da ni avto ampak suzuki v-strom 1000 je spljuvan po celi crti kot nevozen motor, no neravno nevozen ampak tezko vozen, medtem ko je mlajsi brat 650 en najpopularnejsih motorjev, ki je celo 2x bil motor leta v Nemciji.
Na uspehu 650 so zeleli graditi z vecjim in mocnejsim, pa so se usteli...
Se pravi da bi downsizeing motorja prisel prav vkolikor bi dali se alu body, plasticna okna, ozje gume itd itd itd....kar pa je nemogoce.
Clovek ne more zaobiti fizike, za toliko kg je potrebno toliko konjev in navora v celotnem delovnem polju - pika. Ce je premalo ali prevec se zival ali matra ali ni izkorisceno.
Pred nakupom swifta sem se smejal fiesti 1.0 in neki 50 konjev...kao neverjetna poraba, izjemna moc bla bla bla.....daj ti notri 4 osebe pa kak kufercek. Po moje jermene potrga preden doseze obrate
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
V soboto je bla v Lj taka gu?va, da se do kuhan?ka sploh ni dalo prit razen, ?e si se mal komol?il. Jaz v Lj ?e v ?ivljenju nisem videl tolk ljudi kot v soboto - kongresni trg je bil nabito poln, ob ljubljanci in okol pre?erca tudi... ?e na Ljubljanici je bil tak promet, kot v Benetkah - sploh nisem vedel, da je tolk registriranih plovil - noro ?ist.
Pridi dol, ni nbenga....ladje privezane, sonce......
To je tfend in nic drugega, namrec samo dejstvo da placas eno stvar v tistem trenutku manj - to je cestnina in v nekih drzavah tudi zavarovanje je dovolj.
Se posebej v sloveniji je to zelo mocno. Da se v trenutku prihrani 40? ne glede na to kaj to pomeni za recimo nadaljnih 5 let je zadeva prodana.
Enako je s porabo, ampak gospod ta avto porabi pol litra manj, pa je dovolj da ga kupi, cetudi bo dal vec za zavarovanje, servise itd.....
Diskutiramo o eni faking zarnici v letu 2014, kjer ze desetletje avtom zmiga triljon opozoril pri pregoreni zarnici(can bus). Tak sistem na semaforju bi moral sproziti utripajoco rumeno luc v splosno opozorilo vsem.
Mogoce bi resilo zivljenje, mogoce ne otrok je le otrok, ampak s tem bi tudi voznik bil pazljiv.....
Torej koliko je res zivljenje vredno? Ene zarnice, sistema, sekunde?
Pa kdo je to rekel - sem samo postavil vpra?anje zakaj ne gremo ?e je drugod tako super? A se tud to ne smem ve? vpra?at ne da bi mi nekdo nekaj podtaknil - iste metode manipulacije uporablja? kot politika, ki jo sovra?i?.
In to primerjaj z rastjo gdpja iz leta v leto. Kdor zna zna
sortiraj si po net v $, kjer je prera?un narejen za vse valute in vezan tudi na letnico ko je podatke na voljo tako, da se najbolje vidi razmerje.
recimo na kaj sem ciljal:
Slovenija - 1310$ neto povpre?na pla?a
Estonija - 979$
?e?ka - 963$
Polska - 896$
Slova?ka - 891$
Litva - 699$
Latvija - 681$
Mad?arska - 650$
Kar se pa ti?e obdav?itve je ?e samo v tako opevani Nem?iji vi?ja kot pri nas, pa recimo Danska, Pa recimo ?vedska (celo najvi?ja procentualna obdav?itev), ki jo vedno dajem za primerjavo kot visoko socialno urejena dr?ava, pa Belgija ipd. Je pa res, da marsikje je ni?je samo tukaj je vedno en hakeljc, kadar se gleda samo obdav?itev pla?, ki ne pove dejanskega dav?nega bremena na posameznika ali podjetje. Nekje so bolj obdav?ene pla?e drugod,manjko davkov dobijo iz drugih naslovov in na koncu je ve? ali manj podobno vsepovsod.
razen madzarske, ki je se nizje tu ne velja nic....v Litvi in latviji je minimalna placa krepko nad jurja.
14, moped pa ima 37700...ketno se priporo?a tam 25-30
Priden!
Jaz sem pa v?eraj ob 18ih videl na avtocesti Ljubljana-Dom?ale en par na motorju, italijanske tablice. No pa da se pohvalim, v?eraj sem ?el tudi sam en kraj?i krog. Ker se je ravno za?ela zima.
V?eraj?njo Strom Hrvatska mini trip...jaz pa brez gum...
Evo re?ili navoj na osi in ga tudi na novo urezal na matici na stru?nici in specialnim orodjem, ker to je seveda ozki navoj 18x1,5mm in ne standardni iz merkurja
37.700km, res priden letos, tako da dobi nove gume, ketno in komplet ?i??enje/mazanje vijakov, osi, le?ajev....
?el menjat ketno na motorju in ugotovil, da so ob menjavi gum matico osi direkt s pi?tolo nabil gor in seveda zjebal navoj . Ker je tako te?ko najprej z roko matico ujet na navoj...bravo ?pan
Zdaj invalid stoji brez zadnje gume zunaj in re?ujem navoj osi..............upam ?e vedno na ponovitev novoletne fure
Pa si preprican, da je Si.mobil krivec? Da nisi klical koga ki je na Mobitelu... Ker ta ima danes precej problemov... Menda pol Slovenije ne dela ... >> http://z24.si/JKWt4z
men simobil cel dan lepo dela
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
pa a ma? v internet settingsu druga?e kak proxy vpisan, ker ga rabi? drugje?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani