Naj bi bili. Ampak a vidi?, na koncu se razumemo, dr?ava upo?teva le to, kar njim sede. Konec koncev imamo nekje tudi zapisano, da se brez dokumentov ne sme nih?e sprehajati ?ez mejo, ampak o?itno, se da tudi to. ?e celo dr?ava organizira prevoze. Just sayin'.
Tocno to. Ko se s kolesom peljem po krku, bognedaj, da nimam s sabo osebne... ali pa konec koncev sredi ljubljane. In ce jo izgubim streljaj stran od slovenije, bom mel konkretno piiiiizdarijo pridet nazaj v domovino...
Migrantje (se mi zdi ta izraz primernejsi kot "begunci") pa pa?... hja,jim mi castimo prevoz...
Ker sem vsaj par let premlad, da bi lahko imel nepristransko mnenje o prejsnjem sistemu (nekdo je lepo prej napisal, da so po forumih najbolj pametni mulci, ki so odrascali in vzgojeni v "novih " casih), se bom vzdrzal o komentiranju starega sistema... ker pa vseeno nisem ravno mulc (letos dopolnem 30let), imam vseeno precej trdno stalisce glede sedanjih casov...
Vedno je bila "smetana" druzbe... in vedno jih je veliko od teh marsikaj pokradlo. Tako je tudi sedaj in tako bo vedno. Tega sami ne moremo spremeniti in se mi zdi zato, glede tega nepotrebno (prevec) obremenjevati.
Absolutno se strinjam, da je v danasnjih casih prevec delavcev brez placila (tudi ce bi bil 1sam delavec brez placila, bi bil 1prevec), verjetno tega v prejsnjih sistemih ni bilo; popravite me, ce se motim....
Ampak,roko na srce... vecini nam prav nic ne manjka... problem je samo v tem, da smo ratali razvajeni, nafilani z potrosnisko miselnostjo, ne znamo se ustavit...vdahnit...uzivati... vedno v nekem tempu, avto mora biti top of the top, bajta mora biti super duper, cunje nevem kaksne, nihce nicesar nebi vec popravljal, ampak samo kupit novo... kredit je postal super prijatelj, z njim se nam uresnicujejo sanje... pa jebes take sanje...
Vsi se neki jajcamo, gledamo sosedu na kroznik, v garazo, nevemkam ?e vse... in ce kdo slucajno razmislja drugace, se ga potepta... zato ker se sami pocutimo poteptani, od nekoga, ki je na papirju uspesnejsi od nas... ker se velika vecina raje ukvarja z drugimi in njihovimi sanjami, namesto s sabo in svojimi sanjami...
Naprimer... imam 11let delovne dobe, 5stopnjo izobrazbe. Upam si trditi, da imam lepo, nadpovrecno placo, ki pa si jo krvavo zasluzim... vozim 8let staro xsaro... marsikdo me vprasa zakaj si ne kupim kaj boljsega... ko odvrnem, da me boljsi avto nebi osrecil, in da imam raje xsaro na roadtripu po balkanu, kot pa novo npr. a4ko, ki bi zglancana stala s praznim tankom pred blokom... takrat pa vecina pogleda v tla in rece "ja,prou mas"... ker sem, hvalabogu nasel stvari ki me osrecujejo in me ne ganejo pizduliranja kako nam je hudo in kako je bilo vcasih boljse... tud ce je blo, bomo priklical stare case nazaj? Ne bomo...
In dokler bom videval ogromno ljudi po kaficih, cityparkih na kavicah in torticah, vsak drugi s cikom v ustih... in hkrati malokdo ?e hodi na dopust, ker naj bi bilo to predrago.... ?????
Kaj hocem povedat... ne obzalovat novih casov... skoda casa in zivcev... verjamem, da je bilo po svoje lustno takrat, konec koncev smo bili vsi mlajsi takrat...
Namest tega dejmo raj uzivat v letu 2016 in v vseh prihajajocih... ce bi se vsi ljudje za 1h na dan samo usedli na klopco nekam v naravo, brez tel in vseh multimedijskih jajc in si odklopli glavo... nam neumnosti sodobnega casa nebi vec tako mocno prisle do zivega...
Kriza in z njo povezane tezave bo trajala toliko casa, dokler se ne bomo naucili ziveti v okviru svojih trenutnih zmoznosti...
Vem, da sem se malo (ali pa precej) odmaknil od teme, ampak mislim, da je poanta jasna...
Jaz vem, da se vedno ob zastoju, oz.ko se kolona upocasnuje pod 30kmh, postavim cez levo crto na prehitevalnem pasu ali na crto odstavnega pasu, ce sem na voznem pasu...
Pomembno se mi zdi, da se vedno pusti dovolj prostora do vozila spredaj, tako da lahko tudi sam malo zmanevriram, ce bi se po nevemkaksnem slucaju kdo pripeljal po odstavnem pasu (ponavadi kaksna avtovleka)...
Ustvarjati sos pas, ko ze vidimo/slisimo intervencijsko vozilo, je ze prepozno. pa? ko se vidi, da se bo kolona ustavila, se volan zamakne malo v desno ali v levo... nevem kolk je to tezko...
Tisti policaj, ki je kaznoval kamionarja, ker se je deloma ustavil/zapeljal po odstavnem pasu...
Razumem pa da bi ga kaznoval, ker ze v startu ni naredil sos pasu...
Mislim pa, da sledeci stavek vse lepo opise: za 3 pametne se vedno najde prostor, za 2 neumna pa marsikdaj ne...
Gledal porocila na planet tv... prispevek o stavki zdravnikov.
"...ce se vas bodo bogovi v belem odlocili pregledati..." ali: " ce se vas bodo zdravstveni delavci usmilili in si vzeli cas za vas..."
V 3pm, pa sj ni cudno, da ima 80% ljudi skrivljeno podobo o stavki in o delu zdravnikov in zdr.osebja nasplosno.
Sistem je v pizdi... in za to ni kriv zdravnik v ordinaciji, ni kriva MS, ki vas sprejme in ni kriv administrator, ki vas vpise... ja, se najdejo majstri, tako kot se najdejo v vseh poklicih, jbg zdravstveni delavci pa? delajo/delamo v takem poklicu, da s tem moramo racunati in , da, sami smo si izbrali ta poklic...
Ampak, recimo bobu bob; to, da stavka zdravnikov izgleda tako, da delajo 40 ur na teden... pa to je samo pokazatelj, kako je vse skupaj natempirano in narejeno "na knap", oz.koliko je premalo zdr.kadra, da ne zmorejo oddelati vsak svojega dela v zakonsko predpisanem stevilu ur in da se cel sistem zanasa na to, da bodo/bomo pa? vsi v nedogled delali xy stevilo nadur...
Ja, najebe "mali clovek", se strinjam. Ni prav. Ampak... s prstom kazati na zdravnike, ker jim je KONCNO dopizdilo.. pa tudi ni prav.
S prstom pokazati na sistem, ki pacientom ne zagotovi spocitega, za delo zmoznega zdr.osebja, s cimer bi se definitivno pocevala sama varnost pacientov...
S stavko se lahko strinjamo, ali pa tudi ne. Zivimo v dekokraticni drzavi...
Ampak, siriti skrivljeno sliko po porocilih, je pa bolano. Razumem, da "vaski joza" ne dojame bistva stavke, ampak vsaj novinarji bi lahko povedali realno in s tem, konec koncev, na dolgi rok pripomogli k resitvi problema.
Potem pa mene gledajo kot ?udaka, ko zjutraj skidam hlev, razme?em steljo in name?em seno v jasli, pa pe? zakurim in sem na koncu ?isto prepoten in se grem stu?irat ter v avto in v slu?bo... In mi vsi pravijo, da sem nor in da je to garanje in da naj prodam ?vino in hi?o v hribih in naj se preselim v stanovanje, pa bom imel ve? ?asa in bom lep?e ?ivel...
Ja, zgleda da je v nasi preljubi Sloveniji cudasko, da nekdo pocne tisto kar ga osrecuje in hkrati ne pocne skodo drugemu... ce pa hkrati naredi ?e nekaj dobrega zase in za okolico pa sploh...
Po drugi strani pa ni nic cudaskega v ljudeh, ki cele dneve zabijejo v gostilni in nato v stanovanju pred tv-jem...
Tak, da jaz se nebi ravno sekiral, ce te kdo gleda kot cudaka... ko jih jebe?
Velika verjetnost da je samomor. Ampak ?el bo pa v statistiko o varnosti cestnega prometa.
Sem razmi?ljal, cel kup enih akcij za izbolj?anje varnosti prometa kjer pa je potem glavni ukrep za izbolj?anje varnosti zvi?evanje kazni. ?e bi se na enak na?in lotili problema zelo velikega ?tevila samomorov, bi morali vsakemu, ki mu ne uspe, zara?unati mastno kazen. Bi potem vsak dvakrat razmislili preden bi se lotili ?esa takega.
Podpis. Ceprav samomor ni kaznivo dejanje, je prepogosto povezan z neposrednim delanjem skode tretji osebi (razni primeri kontra voznje po AC, pa tudi povzrocanje materialne skode, travm ostalim ljudem ipd.) in bi si kot taki, zasluzili ostrejso zakonodajo.
Tocno to. Sem najprej mislil, da je moski stopil iz avta, pa ga je kamion takrat zbil ali kaj podobnega... tako je pa tip hotel preckati AC. To ni nesreca, to je neumnost
Policija bo z vstopnico za koncert njihovega orkestra nagradila trezne voznike...
Pustimo ob strani dejstvo, ali ima kdo zeljo iti na ta koncert ali ne... meni osebno ta nagrada ne predstavlja nikakrsnega stimulansa, ampak ok, thats just me...
Ampak... nagrajevati nekoga, ki ravna tako, kot od njega zahteva zakon, kot se mora in kot je, konec koncev, prav... bolano.
Namesto da bi dali policijo pred vsako gostilno, kazni v visave, trajna prepoved voznje motornega vozila in javni linc. Na prvo stran casopisov ime in priimek egoisticnega debila, ki ogroza mene, vas, nas, sosede in vse ostale ljudi, ki nimamo nic s tem, da nekomu dogaja v glavi in kombinira volan in alkohol...
Ker... kdor si v treznem stanju dovoli zlorabiti alkohol na nacin, da se bo potem pijan vsedel...
Tak je ze v treznem stanju pokvarjen neumen egoist...
Ampak... nazalost zivimo v druzbi, kjer se na prvi strani casopisov znajde novica o melaniji, o torticah z njenim imenom in o podobnih neumnostih, ki nikakor neposredno ne vplivajo na nasa zivljenja... resne stvari pa pometat pod preprogo in se delati, da to ni na? problem...
Se pravi, ti na notranjem pasu, jaz na zunanjem...tik za teboj, ti da? ?migavec, da gre? na zunanji pas, jaz te ne spustim in vozima tako 168 krogov... Pravilo je, da ?e da? ?migavec, ?eli? spremeniti smer in te mora zadaj voze?i na drugem pasu spustiti pred sebe...
Nisem pa mislil dobesedno PO?AKA, ampak, da te mora spustiti pred sebe...
Nimas prav.
V kroziscu ni prehitevalnnega pasu. In ko se nekdo pelje po desnem-zunanjem pasu, hitreje od tistega na notranjem pasu, se to ne steje kot prehitevanje. In ce zelis ti zapeljati iz notranjega pasu na zunanjega, se moras ti prepricati, ce lahko to varno naredis. Nihce ni nikogar dolzan spustiti predse, to je "zgolj " vozniska kultura.
Potemtakem se lahko jaz peljem po desnem pasu po npr. celovski, ti pa po levem pasu. In ce bos ti dal desni zmigovec, sem te jaz dolzen spustiti???? To sta dva enakovredna prometna pasova in kdor naredi premik na drug pas, se mora prepricati, ce to lahko stori varno. Seveda, ne bomo si nagajal in se ne spuscali , ampak zanasanje na drugega, da te bo spustil za vsako ceno, vodi v nesreco, kjer bos sam kriv.
In se enkrat.... voznja po zunanjem pasu krozisca, pa magari 3 kroge skupaj, ni prepovedana in ni predvidene kazni (ce ob tem ne prevozi polne crte ali/in robnika), je "zgolj" odraz debilnosti in egoizma takega voznika . in ce bos ti takemu idiotu sekal pot, ko bos iz notranjega pasu zelel uporabiti izvoz in se bosta zaletela, bos ti kriv.
Okej, necesa ne razumem... policijski avto in avto tv ekipe sta bila pred vodilnimi tremi tekaci in so jih "speljali" na napacno ulico.
Za njimi je bil avto z uradno merilno napravo - stoparico na strehi.
Kako je lahko prislo do tega, da je sploh kdorkoli od tekmovalcev bil pred to stoparico???
Kolikor vem gre ponavadi tako : policijsko vozilo , ali vec njih, z rdeco lucjo, ki mu/jim sledi avto s stoparico na strehi, eventuelno zraven ?e tv ekipe...
Policijsko vozilo in vozilo snemalne ekipe pa? nista uradni vozili ljubljanskega maratona. To je nekaj takega, kot ce bi tekaci za vsako ceno sledili npr.resevalnemu vozilu, za katerega nikjer ne pise, spda se bo neprekinjeno vozilo po trasi...
Ma ja sej ?rem tut echina ja.. Tantum je za spiranje, kar lahk tut s soljo al pa kisom...
Berodual prvi? sli?m. Bom po?ekiral. Thx. edit: to je kot flixotide? Bl za plju?a zadeva.
Za tale olynth sm pa sli?u, da je v bistvu kt konjski ?us verzija k?nga nasonexa in je res sam za najhuj?e primere in kratk ?as. Druga? si skuri? nos.
Tantum so tudi pastile, kao pri bolecem grlo. Isto kot neo angin, septolete/septabene ipd..
Sem pa vceraj prvic probal pastile Isla... priporocam. Men so super...
Olynth je isti smorn kot operil... v kapljicah ali razprsilu.. ja, izsusi/zmanjsa oteceno sluznico, zato ga ni priporocljivo jemati dlje casa. Sem pa zasledil, da obstaja olynth, ki naj bi bil primeren tudi za dolgotrajnejso uporabo. Najbolj zdravo je sigurno z fiziolosko raztopino, ampak... ko mam zabasan nos, razmisljam samo o tem kako mi bo na hitro nekaj pomagalo...
Berodual je pa zdravilo, ki se ga uporablja pri kronicnih boleznih (npr astma), bronhodilatator, ki na hitro razsiri dihalno pot. samo na recept seveda.
Tale krozisca bi zlahka naredili bolj pretocna in pisana na ko?o tistim, ki za voznjo ne uporabljamo zunanjega pasu (razen ko ga zapustimo ze na prvem izvozu). Preprosto bi bilo z polno crto ali, se bolje, z robnikom onemogocili voznjo cel krog po zunanjem pasu. nekaj takega kot je v medvodah...
Je pa res, cedalje vec ljudi uporablja zun.pas. iz istega razloga kot je pob napisal. in tudi ce uporabis notranji pas, je ogromna verjetnost, da bo tisti na zun.pasu ti sekal pot (oz.ti njemu). Da ne pride do nesrece, se moras skoraj ustaviti, da vidis ali bo uporabil izvoz... in s skoraj ustavljanjem se naredi rondo ?e manj pretocen.
Ker se tam peljem veckrat na dan, v 90% po notranjem pasu, se mi skoraj vsak dan zgodi, da moram preprosto odpeljati ?e 1krog, ker nocem dobiti drug avto v bok ali pa se ustaviti sredi krozisca. In prav vedno me ljudje cudno gledajo ces"glej norca, kr okol se vozi"...
Isto pri zadnjem rondoju, starejsi tropasovni pri rehabilitacijskem centru. Tretji, notranji pas je,glede na majhnost rondoja, uporaben samo v dveh primerih; ali za divjake, ki "sekajo" rondo ali pa ko se oba zunanja pasova zabijeta z debili...
Naj se da robnik na tla pa bo zadeva resena....
Pac v rondojih pride najbolj do izraza nasa prometna kultura... ko imas prednost nas boli k. za soudelezence, ko pa je nimamo, pa nastaneta 2skupini, 1skupina nima pojma kaj pa kako in rine z glavo skozi zid in se zgovarja, da njih to niso ucili (kot da je to moj /nas problem), druga skupina se p boji lastne sence. Vedno pa rondo zgubi svoj prvotni namen; tj pretocnost...
Po zelo grobi oceni sem tik pred tem, da bom lahko rekel, da imam za seboj prvi milijon prevozenih kilometrov...
Trkam po lesu, da tudi v bodoce ne bom pretirano polnil drzavne ali medobcinske blagajne z kaznimi za prekrske. In predvsem da bodo kilometri ?e naprej vsaj pol tako varni kot sedaj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tocno to. Ko se s kolesom peljem po krku, bognedaj, da nimam s sabo osebne... ali pa konec koncev sredi ljubljane. In ce jo izgubim streljaj stran od slovenije, bom mel konkretno piiiiizdarijo pridet nazaj v domovino...
Migrantje (se mi zdi ta izraz primernejsi kot "begunci") pa pa?... hja,jim mi castimo prevoz...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani