Kam gre denar? Tudi v bistveno vecje bedarije kot to...
Nevem koliko je posilstev v sloveniji na leto,oz. koliko je splavov povezanih s posilstvi. Ampak,kolikor jih je,jih je prevec.
Me pa vsakic znova zmoti,da so pari oz.zenske,ki se odlocijo za splav,nekako ozigosane kot ljudje,ki jemljejo splav kot nekaj samoumevnega oz.kot da ga delajo malo mimogrede... a to,da imajo zelo verjetno hude travme po opravljenem splavu,o tem pa nihce... nevem no... najbrz nobenemu ni lustno se odlocat o tem in se na koncu odlocit ter prestajat psihofizicne muke po posegu.
Pa ne zdj primerjatz radarji pa mariborskimi nogometasi (kakrsnokoli pizdarijo so naredili,naj pocivajo v miru) pa nevem cem se... vedno se je vecina ljudi predajala strastem,tudi takrat ko niso nacrtovali druzine. In prav je tako. In ce se zalomi,ja pa hvala bogu da obstaja nacin,ki prepreci,da bi se po svetu sprehajal se en osebek,ki ni imel moznosti odrascati v "normalnem"okolju oz.bi se rodil v neprimernih razmerah ali okoliscinah...
Da smo si na jasnem... ce obstaja kdo,verjetno obstaja,ki sexa vsepovprek brez zascite z mislijo "ah,bomo uzival,ju3 pa na splav,saj ne bo prvic,niti zadnjic"... obsojam tako razmisljanje in mislim,da je jasno,da tukaj ni govora o njih...
Se pa opravicujem in hkrati zahvaljujem uporabnici, z imenom mamica, za pripombo glede slovnicne pravilnosti mojih komentarjev. Verjamem da so moji komentarji,kljub takim in drugacnim napakam,vseeno razumljivi. Torej, ni nobene zamere.
Strinjam se z 90% napisanega ampak na koncu pridemo do preprostega dejstva: nekdo ki noce imeti otroka zanosi in situacijo je treba nekako resiti. Ne vem kako polne so sirotisnice oz koliko ljudi bi rado posvojilo otroke pa jih ne more; precej preprican pa sem da ni lusno bit froc nekomu ki te ne more(financno recimo)/noce vzdrzevat. Kondomi bi kot kontracepcijske tabletke itak lahko bili zastojn ampak to je ze druga debata.
Kar se zdi meni bolj absurdno je, da rabis dandanes izpit za to, izpit za ono, potrdilo da si zmozen xy in tako naprej. Osebno ne maram otrok in se nisem nikoli izobrazeval v tej smeri, bi pa dal roko v ogenj da je vzgajati otroka bolj zahtevno kot naprimer voziti avto. Pa ze slabih 10 let spremljam vrstnike ki (nekateri) nimajo 5 dek v glavi & niso sposobni pravilno izpolniti listka za poslat priporoceno pismo, imajo pa vec otrok kot mozganskih celic. Kje je tu logika? O_o
Res je,s tem kar je napisala mamica,se strinjam(razen tega,da ga je potrebno v celoti prepovedati)...
spolnosti ne gre jemati zlahka,potrebno se je zavedati odgovornosti,imeti tudi v tistih trenutkih v mislih,da so to stvari,ki zlahka s seboj prinesejo komplikacije-pa ne samo v obliki nezelene nosecnosti ampak tudi v obliki SPB in ?e kaj bi se naslo... torej, s tem se ni za spilat,se strinjam...
Ampak... pa bom govoril lastne izkusnje in ne na splosno,da ne bom komu storil kake krivice. Ljudje smo ljudje ,kaksnih stvari se lotevamo tehtno,po treznem premisleku ,nekatere pa pac na vrat,na nos. Spolnost bi morala in mora spadati v prvo skupino. Ampak...ljudje smo. Vcasih,pac hoces noces,stvar uide izpod nadzora. Tako to je v zivljenju. Ne samo tu,ampak povsod. Ni treba divjat 200kmh cez mb;to je extrem. Tako kot je extrem iz dneva v dan sexat brez zascite in pricakovat da ne bo prislo do zanositve. Se pa marsikdo kdaj pelje cez omejitev,tako kot je marsikdo ze kdaj v zivljenju sexal brez zascite , tudi takrat ko ni zelel potomcev... tako pac je. Tega ne bomo spremenili.
In tudi kontracepcija ni 100inkovita,torej je mozno,da nekdo, ki uporablja kontracepcijo,zanosi...
Torej,naj ima otroka,tudi ce si ga ni zelel/nacrtoval? In ce nima pogojev za varno/zdravo/normalno vzgojo?
Se tudi absolutno strinjam da splava ne gre jemati zlahka in da gre za grob poseg v zensko telo. In kdor gre v to,se mora zavedati moznih nezelenih posledic... kot pri vseh stvareh.
Se pa absolutno strinjam z astorjem... kaj storiti v primeru posilstva? Bo obdrzala otroka?kako bo to sprejel njen partner?
Kaj bi se zgodilo, ce bi prepovedali splav?isto kot z drogami,prostitucijo ipd... zacelo bi se ga opravljati na crno, brez nadzora,v neustreznih pogojih... si to zelimo,da se zacne dogajat?
In ?e nekaj.. to,da se cerkev vmesava v take stvari,je milo receno neprimerno...
Preverjeno iz lastnih izkusenj: kolegica posodila avto,z njim se je na ac priletelo na stac.radar. sama je tacas bila v sluzbi. V sluzbi je zaprosila za potrdilo o prisotnosti na del. mestu,brez besed so ji ga spisali. Spisala ugovor,nekej v stilu "nisem bila jaz,prilagam potrdilo,ne zelim izdati kdo je vozil"(seveda na bolj diplomatski nacin napisano).
Nevem tocno kaj je dobila nazaj,ampak nekaj v stilu,da je ugovor sprejet in je zadeva zakljucena.
Tud jaz sem se neko? po?util zelo olimpijsko, sedaj pa malo manj ko hodim v Valdoltro spra?evat po ?em so kolki.
?e ti ?e nih?e ni povedal: ?port ni zdrav
Vem,mi je jasno? ampak k je tok tezko bit zaprt med 4mi stenami. Se pa strinjam,zmernost je lepa cednost. Tudi (in predvsem)pri sportu. Zato pa tekmujem zgolj samo sam s sabo,neozirajoc se na druge.
Sem probal bit kaksne pol leta brez oz.z zelo malo sportanja,pa sem bil sam sebi tako tecen,da ni druge kot da si grem glavo spraznit v naravo ali pa v telovadnico...
Alonso, mona kot je po karakterju, je bil prakti?no prisiljen podpisati za Hondo, ker mu ni kaj drugega preostalo. Bil na izhodnih vratih Ferrarija, ker je bil v prihodu Vettel, Mercedes je bil zaseden, drugje si je pa s svojim te?kim karakterjem kar sam zaprl vrata.
Mercedes kot mo?tvo je preskok naredil ?ele s spremembo pravilnika, torej s hibridnim motorjem, prej jih ni bilo nikjer. Od 2010 so v 4 letih od ponovnega vstopa v F1 so pobrali cele 4 zmage. Lewis je za njih podpisal leto pred spremembo motorjev.
?e nebi oba Red Bulla poslali hkrati v bokse bi lahko izgubili dvojno zmago, ker VSC ne bi trajal ?e en cel krog, tako pa je Max izgubil le 3-4 sekunde. So pa s to potezo prakti?no res sami dolo?ili Ricciarda za zmagovalca.
Misli?? Ni te?ko prilesti iz 15-20 na 7-10 mesto, zadaj so ekipe brez pravih budgetov in te so tekom sezone prehiteli. Zelo te?ko je pa pridobiti zadnjo sekundo ali pol sekunde do vodilnega, Ferrari se ?e dve sezone trudi, pa jim ne uspeva, pravtako Red Bull letos neuspe?no lovi Mercedes, oba z ogromnim budgetom. Alonso je bil z novo specifikacijo motorja v petek ?e vedno 1,3 sekunde zadaj, Button pa na kvalifikacijah 1,6 sekunde. To je cela ve?nost, iz tretje lige ekip so napredovali v drugo ligo, to je pa tudi vse. Mo?no dvomim, da bodo drugo leto ujeli Mercedes, menim da se bodo v najbolj?em primeru lahko borili z Red Bullom in Ferrarijem za tretja mesta.
Glede ?oferjev razvijalcev, danes se ve?ina stvari razvija v simulatorjih, testiranja so zelo omejena, kar je ?isti fail. Tako tudi dobri "razvojniki" ne pridejo ve? do izraza.
S tole novo "socialno" F1 so vse zajebal, ekipa ki nima denarja za testiranja naj pa? ne testira ali pa ne sodeluje v elitni seriji kot je F1, pa magari ?e je samo 5 ekip s po tremi avti na ?tartu, notri pa pravi talenti, ne pa neki vozniki ki pla?ajo za svoj sede?.
Se strinjam... alonso je pac tezek karakter... moramo pa priznati,da je top voznik,ki pa v sodobni f1 ne pride vec toliko do izraza... mislim,da je na potek njegove kariere zelo vplivalo leto 07,ko sta si z lewisom en drugemu nagajala.. itak bi pa med njima slej ko prej pocilo... potem je ?e zgubil 2 leti v renaultu. ampak da je leta 12 do zadnje dirke bil v igri za naslov... kapo dol...
A,to sm pa spregledal z VSC v maleziji,hvala da si me spomnil,zdj je mal dejanje vidt mal bolj razumljivo?...
Ferrari je pa letos takticno zgubil zmago v melbournu(a niso bli pr ferrariju experti kar se tega tice v obdobju brawna in todta?),da o vetlovi smoli s kvyatom (rusija ce se motim,ko se mu je v prvem ovinku 2x zaletel v zadek)ne govorimo,tle je slo velik pik... okvara motorja v ogrevalnem krogu,pokvarjena dirka v mexiku... se vidi da bi najraje sel z glavo skozi zid,ker mu tece voda v grlo,kimi ga je ze prehitel v tockovanju,max tudi,ce se ne motim...
Seveda mi je jasno,da lewis ni na slepo prestopil v mb. Ampak najbrz so tudi schumiju razlozil l.10 , pa se jim ji izslo. Najbrz so tudi alonsu razlozili lansko leto zakaj bi blo fajn prestopit v mcl hondo,pa se jim ni izslo. Pac pri mb so se in bolje pripravili in malo sportne srece so imeli...
In ga zastopim,videl je da z mcl ni imel sanse postat prvak v bliznji prihodnosti in da mostvo tone in je pac riskiral,ker biti drugi zanj ne steje...isto je alonso naredil. S to razliko,da je fernando prestar za to,da se bo dvignil skupaj z ekipo v nekaj nekaj letih... in je skoda , da tak talent in kompleten voznik ostaja pri "samo"dveh naslovih... je pa dirkac v pravem pomenu besede... predolgo je vztrajal v ferrariju... ne pozabimo,2x je premagal schumija... zaradi michelina,briatoreja ali cesarkoli,zame sta tista dva naslova vec vredna kot sebastionova iz let 11 in 13...
Max... ja ,svaka cast,da ni tako monotono,da je nekdo ki si upa,da se dogajajo prehitevanja ne samo zaradi drs-a ampak vseeno... zna ga tepst ta njegov jezik,ne zaveda se posledic... hitro si lahko ustvari imidz prepotentneza,divjaka... in v casih kakor zivimo,se lahko hitro zgodi,da ga kaksna top ekipa ne bo sprejela zaradi bojazni pred neg.reklamo...
Pustmo da se zaplete v kako ornk nesreco,da dobi kako kazen... se zna zgodit da bo padel v sivo povprecje... kako smo par let nazaj govorili da so hulkenberg,perez,grosjean,kobayashi talentirani,pa kaj se je zgodil... in res mam tud jst filing d ga fotr ornk rine naprej in da je kar malo "umetno narejen"s strani RBR... eno leto bo dirkalnik pisan na ko?o ricciardu,pa zna bit max prava jokica...
Poleg tega,se ?e komu zdi da je zadnjo dirko zgledalo,kot da maxa namenoma bremzajo,da nebi poclo z danielom ko sta bila vodilna?tri ovinke kolo ob kolesu,potem pa je na1x obupal. Par krogov kasneje pa oba istocasno v box. Tam je max izgubil kar nekaj sekund... slucajno?takticna napaka? Dvomim. Prej bi rekel umetno delanje razmaka,da se nebi ponovila turcija z trkom med webrom in vetlom ali pa kot opravicilo ricciardu za blamazo v boxih v monaku...
Mene pa max z nicemer ne preprica... ja,ma jajca,spanija se mu je poklopla. To je pa to. Kul je bit hiter,brez nagobcnika,postavit se zase... ampak zakaj je v spa-ju sploh prslo do trka... ker je zaspal na startu in hotel vse nadoknaditi... ni to playstation. In najhuje je to , da zagovarja svojo voznjo, s tem da sploh ne vidi tezavo v tem ko res grdo in nevarno zapira ... men se je dokoncno zameril z izjavo proti villeneuvu....
Hamilton je vecji talent in ce bi za 10% procentov zmanjsal svoje aktivnosti na podrocju lovljenja manekenk,kazanja tetovaz,objavljanj na druzabnih omrezjih,?etanju psa po paddocku in dizajniranju oblek... in bi namesto tega se zamislil kaj mu gre letos narobe in skusal najti kako desetinko na kvalifikacijah... potem tudi manj talentiran, ampak zelo delaven rosberg nebi dobil kril...
Je pa res tudi v mojih oceh on tip dirkaca ki je vecno drugi... ala barichello,coulthard,frentzen,
massa...
In kljub temu,da mi je lewis z naskokom najbolj antipaticen dirkac zadnjih nekaj let, ima majstr konkretna jajca,da je leta 2013 prestopil iz takrat precej konkurencnega mclarna v takratno podrtijo mercedes...
Malo off topic... marsikdo je pljuval po schumacherju v "drugem delu kariere", ces da ga nek xy rosberg zlahka premaga (ceprav je bil predvsem l.2012 konstantno hitrejsi od njega,pa se mu je vrnila vsa smola z okvarami,ki jih nikdar prej ni imel). No sedaj vidimo da rosberg sploh ni kr nek xy in da je bil schumi ?e kr v formi ze samo s tem,da je Nicu dihal za ovratnik in bil dostikrat hitrejsi...
V 2014 je bil edini,ki je zmagal poleg mercedesev,tri dirke;kanada,madzarska,belgija...
To je bilo prvo leto "turbo ere" in tisto leto,ko je za njim zaostal tudi 4kratni prvak vettel.
Je pa to,vsaj za moje pojme,eden bolj kompletnih,nepokvarjenih,nepristranskih dirkacev,ki znajo vozit na noz,ampak hkrati izredno cisto... no,vsaj bo , dokler ne bo v boju za naslov,potem se jim itak vklopi killer instinct,pomesan z vecjk ali mansjo dozo svinjarij. Sam poglejmo rosberga,klical so ga britney formule 1... dokler ni zavohou moznosti da postane prvak z dominantnim avtom. Potem pa je bla cudezna napaka na kvalifikacijah v monaku, leto ali dve nazaj,s cimer je cist slucajno onemogocil hamiltonu zares hiter krog... in se marsikaj takega. jst pravim hvala bogu,dirkac mora biti egoist ce hoce kaj dosezt in znati iti tudi cez mejo...
Sj ne zganja fousijo zrd melanije... napisou je v stilu d je dosegla to kar si je zelela. Glavno da ima clovek cilje,pa tud ce se ostalim zdijo te cilji bebasti.. boj se ljudi brez ciljev v zivljenju... pa magari ce je ta cilj videt ?e tako "neumen". Vazen d njemu/njej ni.
In se podpisem pod njegov zapis. Ker je vecina slovencelnev dolgocasnih povprecnezev,so fous uspesnejsim in ljudem ki uzivajo. in njih krivijo za lasten drek v zivljenju.
Namest d bi rekel "lej svaka cast,ratal mu je... pac ma vec srece,znanja,dnarja od mene. Al je pa pac biu ob pravem casu na pravem mestu... kaj morem pa jst narest d bom srecen v lajfu?"
Sicer nimam otrok,sem pa ravno v teh letih ko,vsaj zdi se mi,znam ze malo razmisljati kako si nekega dne zelim vzgajati potomca in hkrati sem dovolj mlad da se ?e zivo spomnim,kako je bilo pri nas doma...
Do svojega recimo 15leta nisem slisal starsa preklinjati (oz.res max 5x) ali piti alkohola (pustmo ob strani pivo na morju ali max 2,ob kosilu),smo pa se o tem pogovarjali...
Ko mi je nekje pri 10ih letih usla beseda pic.a , me je mt razocarano pogledala in rekla da je razocana in da me niso tako ucili... in me je streznilo in od takrat naprej vprico njiju ne vem ce sem 3x zaklel... pa ?e to ne tiste najbolj socne...
Ja,vsi preklinjamo,sam imam kar nekaj masla na glavi kar se tega tice in nisem ponosen na to...
Ampak,mislim da ni cilj vzgoje to da se ne preklinja (konec koncev je to vsaj zame nek "ventil"za sprostitev jeze),ampak to ,da se otrok nauci kdaj se s kletvico naredi skoda in kdaj malo manjsa skoda... vprico starsev,vprico strank v sluzbi in nasplosno v druzbi , se je potrebno znati zadrzati... itak... vsakmu poci kdaj film,ampak potrebnose je zavedati vseh besed ki nam zletijo iz ust,ne pa da nekdo preklinja in to pocne tako avtomaticno,da na koncu besede sploh ne ve , da je zaklel...
Je pa tud razlika a zakovnes ko ti nekaj pade na tla,se udaris ipd. Ali pa je to stalnica v besednjaku in ne znas rect "lej jo kaj je lusna punca..." ampak se vprico vseh rece besedo na p.
Nevem,moje mnenje... pa nisem starokopiten,niti nisem bit tko vzgojen,ampak mora se vedet kdaj se lahko kej rece,nardi. In se zavedat da nekatere osebe si apriori zasluzijo spostovanje-ucitelji,starsi,osebe v uniformi....
Sem se pelju od Sutjeske cez Tuh.dolino in potem na Vranskem na autobahn ter dalje proti Cjelu.
No in se na Vranskem lotim pospesevanja ter vklucevanja na AC (konkreten klanc za R Clia 1.2), naberem ze neko lustno hitrost iz ovinka, nakar 30m pred seboj vidm ustavljen avto na vkljucevalnem pasu, ter penzionistke, ki povsem mirno sedijo na ograji zraven. Ustavu sem se tik pred njimi!!! Ja faaak no, ce je kripa guznla alpa kukrkol, tole ne gre tako in bi lahko dans brali v Crni kroniki, jebemjimsunac!!!
Jp,po moznosti pa kripa ni crknla, ampak koga cakajo,je sou kdo na potrebo al pa je bencina zmankal... tud sicer ne stekam kako hudo mora avto crknt,da se z njim ne da narest z zaletom ?e 500m do odstavnega pasu... pa pustmo to,d verjetno so ze prej ksni znaki,da bo avto crknu in je pametno takrat zapelat iz ac oz.se ne vkljucit na ac... ampak za kej tazga je treba ze razmisljat... to pa vecini ljudi ne gre dobro od rok... sam d se je dobro koncalo...
No,kvota 1x na 2meseca blendasev je izpolnjena. Stajerka,vransko... z 130kmh dohitevam kolono,se preden dam levi zmigovc mi zadaj iz vsaj 500metrov blenda... dam tempomat na 140 in grem vseeno prehitevat... transporter poln radnikov se mi nalima na rit... z dolgimi lucmi. In se peljemo 130 do 145... boli njega k.rac... no,potem vidi da pozicija rocke za dolge luci ne vpliva na to,kdaj se bom jst odmaknu na vozni pas,ki je bil itak skos poln... ko se umiri,se mu lepo odmaknem in nadaljuje s pizduliranjem vsakmu ki se pelje manj kot 160kmh,prehitevanje po desni,limanje na rit...
Nekdo pac ze dolgo ni sexou zgleda...
Tazga bi izucil samo to da se sreca z nekom sebi podobnem... npr. Z ukrajincem ki je belega sprinterja ustavil na prikljucku iz sneberj,ki je hkrati izvoz na s.obvoznico... torej na skrajno desnem voznem pasu... brez zmigovcev ali trikotnika.... ob 6h zjutraj... ?e dobr da nikoli na slepo ne zamenjam pasu in vedno pogledam kaksen je pas na katerega bom zavil... in zgleda d tko razmislja,hvalabogu,tud vecina ljudi ki so se pelal okoli mene... no,dost je ze en ki tega ne bo naredu... pa bodo s5 vsi ostali krivi,razn debil,ki ni postavu trikotnika,poklical pomoc na cesti (ko sem klical na 1970 so mi povedali,da nimajo ?e te info) in sel opozarjat ljudi na nevarnost naleta... ?e je ze treba tm ustavit,ceprou si ne predstavljam kaj je tok nujnega,da se ne da
Tole pa tudi sam opa?am. Glede na ?irino ceste pomoje ljudje enostavno ne upajo iti ?isto ob tovornjaku.
Seveda ne upajo,ampak naj se potem peljejo po voznem pasu... jst tud dostikrat ne grem prehitevat tam,sploh ce sem zmatran in se mi ne da,?e vozim avto ki ga nisem vajen ali pa ce vidim da kamionar ni pri stvari... tud dons ko sem sel z mx5ko s spusceno streho,se nekako nisem lih pocutu pretirano zascitenega ko sem prehitel prvi kamion in sem imel pogled v visini tovornjakarskih gum. pa sem se lepo vozu po omejitvah med kamioni na d.pasu.. in tudi s kombijem sem sel samo 1x tko prehitevat in je cist prevec stresno?
Se mi zdi d tam vsi pozabljajo,da je vloga voznega in prehitevalnega pasu ista,kot ce nebi blo zoozitve. Bognedaj da bi se kdo tko vozu po nezoozanem delu avtoceste,lincal bi ga... tko pa jst izpadem budala pa divjak ko mi po parih kilometrih dopiiizdi in najprej vklopim levi zmigavec,potem pa ?e na kratko poblendam...
Iskreno,men se tud ze zelo dolgo casa ni zgodilo da bi mi kdo blendal na ac. Pa prezivim ogromno casa na cesti,vsaj 50% od tega na obvoznici ali ac...
Pa se peljem 140kmh na tempomatu... sicer pa ko omenjamo prepotentneze,ki se vozijo 200kmh... te vidim max enkrat na 2 meseca in takemu je itak vseeno a mu zj. tempo z 130kmh al pa z 180kmh,vedno bo blendu.. se mi zdi d kar se tega tice d so se res ful umiril,zgleda sparajo na benzu...
se pa folk se zmeri lima na rit kamionom in jim blenda... k d se bo zarad tega kej hitrej umaknu...
Je pa neki druzga ratal obicaj... na ac k je zoozenje pasov in je levi pas ozji... redkokdo upa tam iti mimo kamiona oz.redkokdo ima filing za sirino svojga avta na pol metra natancno... in namesto,da bi pozrli ponos in se vozili v koloni po d.pasu za kamioni,se oni raj vozijo po preh.pasu 5metrov za kamionom,na obeh pasovih na1x in blokirajo vse k bi zmogli/si upali iti mimo...
Problem ni vi?ina kazni, problem je verjetnost, da te kaznujejo. Se pravi, tudi ?e je nizka kazen in je velika verjetnost, da jo bo? fasal to bolj zale?e kot visoka kazen katero ve? da ne bo? dobil oziroma je silno majhna mo?nost. To je tako kot pri vinjetah, ?e bi vsak vedel, da ga bodo ujagal, ko je brez bi si jo vsi kupili ali pa ne bi uporabljali AC-jev. Tako pa je mo?nost, da te dobijo precej majhna in marsikdo reskira.
Se podpisem pod to... bolj bi zalegla 90% moznost za 20eur kazni, kot pa 5% moznosti za 500eur kazni...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
In si nasleden dan totalno, ampak res totalno brez glasu?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani