Sicer se bojim, da me boste narobe razumeli, a bom vseeno poskusil razlo?iti:
niso vsi ljudje talenti za vse. Jaz ne maram avtomobilov z ABS in ASR in podobno avtomatiko, ker v veliki ve?ini primerov odreagiram hitreje kot avtomatika in ko prime ?e avtomatika, gre vse narobe in poprek. Niso pa vsi taki. Nekateri so sicer vrhunski talenti v svoji stroki, pri vo?nji pa ne.
Kot vsi vemo, avto danes ni luksuz ampak nekaj osnovnega. In pogojevat pridobitev vozni?kega izpita z opravljenim testom na poligonu pri zdrsih, se mi zdi precej pretirano.
Ja, se strinjam, da me?ka?i ustvarjajo ?iv?nost in napetost, ki je predpogoj za tvegane manevre in posledi?no za nesre?e.
In v tem ti?u grmi zajec: zakaj se pa pusti? sprovocirat? ?e nekdo vozi po omejitvi (130 po avtocesti), ga enostavno ne more? ozna?it za me?ka?a... Ne glede na vozni pas. In tudi tisti, ki so res me?ka?i - mogo?e je to najve?, ?esar so v prometu sposobni. In naj gre raje malo po?asneje, pa da pride, kot pa da gre hitreje in se mu ne izide...
Torej, vsi po vrsti malo ve? strpnosti in tolerance, pa je re?eno, ne pa da tiste, ki niso v vrhunski formi pospravit s ceste. Cesta je javna povr?ina in namenjena prometu, ni pa dirkali??e za nekaj vrhunskih voznikov (dobro, malo pretiravam, a saj se razumemo, kaj mislim).
Precej bolj kot poligoni varne vo?nje bi bilo potrebno ?olanje, da vsak prevzame odgovornost za svoja dejanja. Tisti, ki bi radi vozili hitreje, naj, ampak naj potem prevzamejo odgovornost za svoja dejanja. In tisti, ki vozijo po?asneje, naj se tega zavedajo in se na primernih mestih izlo?ijo in spustijo kolono, ki so jo ustvarili, mimo. Sicer pa to ?e zakon predpisuje...
Sicer pa mislim, da nih?e od vseh, katerih objave so v tej temi, ni brezhiben in popoln voznik in je vsak kdaj za?u?tral kak?no tako, da so drugi potem re?evali situacijo. Torej lahko kdaj toleriramo, da se pa kdo drug zmede in naredi kak?no "kronano" neumnost.
Upam, da ste me prav razumeli. Ne da zagovarjam raznorazne "Lojze", a tudi drugi bi se lahko kdaj kak?nemu takem nasmehnili in ?li mirno po svoji poti... Brez krvnega tlaka na 200 in pare iz u?es ter pedalom za plin do konca in zataknjeno troblo...
Verjetno si ti nas narobe razumel, meckaci so ljudje ki se vozijo 90, 100 po avtocesti, se na glavne ceste vkljucujejo brez pospesevanja, prehitevano v isti prestavi itd itd....to so najbolj nevarni vozniki in jih ne mores tolerirati.
Primer: da se nekdo vozi 100 po levem avtocestnem pasu je bolj varno ga prehiteti po desni, kajti zaviranje za njim je nevarno, tezko je drzati razdaljo, ker bi ti rad sel mimo, pregleda pred seboj nimas, itd....
Primer 2: se nekdo pelje 70 cel cas izven naselja in v naselju....tak je najbolj nevaren in nepredvidljiv
In teli zmigovci, zmivovec je predznak da bo mdo zaviral i spremenil smer, tudi pospesil pri prehitevanju. Ce ga ne das je res vseeno kako hitro gres ker manevra ne napoves...
Mogoce nas ne razumes, ker mislim da mi govofimo o kaskaderjih, in ne zgolj o hitrosti.
P.S. s tvojim reakcijskim casom proti elektroniki si pa primeren za F1, ampak se tam ne smes startati hitreje od 0,3sec...
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ne vem ?e je ?e kdo videl te nove pizdarije za v kamin,...en kup ?elezja in v to natrese? te lesene brikete in to naj bi gorel "celo no?" in je na sploh najnajnajnajnajbolj?a mo?na stvar,..
Seveda naro?i to bedarijo, ji jo osebno dostav tip iz firme,...
Po treh dneh jo mam poln kufer ker ona opeva to, kok bo ona pr?parala s tem,...
Zadnja dva dni pa s tem, ker samo pizdi da no?e in no?e zagoret in da to ni tko k so rekl da bo (no faking shit a res????)
V?er se kon?no preda in re?e da bo ?la nazaj na drva in da je smotana, ker ?ist vsemu sranju nasede (ampak res,..od top shopa naprej vse jo naserjejo...) in da naj jo brcnem v rit, ?e bo mela ?e kdaj ka?ne pametne prebliske,...
........
Dons pijem kavo v spodnjem ?tuku in vidm en kombi,..grem vn,..paket za mati samo za podpisat,..jo kli?em koji k**** je spet,..je ona naro?ila neki kar u?teka? in "var?uje" elektriko,....
Nimam besed,..in njen izgovor...je pa? vodnarka in temu primerno naivna,...in potem se js ?udm ?e enmu drugmu vodnarju s kerim mam opravka zakaj je tak idiot naiven....
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Moj point je, da je to zardi javnih naro?il. Druga?e ni ni? te?ko, je pa treba teste pokriti in si pol spet na vi?ji ceni...se pravi za?aran krog.
Naredis potem tender za 5 letno dobavo s fiksno ceno, se da in dobavitelju tudi splaca, kdor pac vsaj malo rizika ne vzame, nima v poslu 5% sans....
Ampak lazje je nekomu izkoristiti situacijo, da rece, ni denarja in pridobi ugodno ponudbo, in ob tem se osebno zasluzi.
17 let se ukvarjam s tenderji in vedno je isto. Tu gre za malo narocilo in nekdo je izkoristil to mimovrste....
Nas sistem cestninjenja, ki se bo pocasi uporabil povsod ( vezan na tablico avta, ki jo vpises pred potjo preko interneta s kartico ali na pumpi) je bil mocno prepoceni in neinteresanten za vpletene....
Nobenih vinjet, postaj, darsovcev, kombijev, samo 1 kamera s prepoznavanjem tablic na vhod izhod, to je to. Ce ni tablice v sistemu takoj kazen lastniku tablice.
Kdor je sel na madzarsko pozna to. Simpl ko pasulj, za nas lastnike osebnih tablic, ker je letna cestnina prenosljiva ob menjavi avta p priceless
Ampak ne 3M? za celoten slo sistem je premalo za kar nekaj zeparjev v verigi.....
Faksiral sem na pravosodje za izpis kazenskih to?k, in sem ?e all clear .
Zanimalo me je, ker zadnja avantura je bila na stari cesti na morje s tastaro 6ko v Gr?arevecu, pa ponavadi ti nov zapis lahko podalj?a agonijo izbrisa morebitnih starih. Ta v Gr?arevecu je bla tud sme?na, zavijem z avtoceste dol, reko? ma ne da se mi tle gu?vat, pa ?e kolo imamo na strehi gremo po?asi po stari, pa me takoj za tablo pobere na 74km/h ker sem z ma?ino bremzal.... Tam pa samo smreke za tablo kraja, in ?e ene 400m do prve bajte ampak je blo prepozno
V glavnem 2 leti je mimo in sem na 0.
Ja in kdo bo pla?al vse teste in izbore. Saj ni ?uden da smo kjer smo izberemo pocen ni dober. Pol bi pa naredil testiranja zapravli 5 kratno vsoto vrednosti najdra?jega naro?ila ?e bi ga naredili. Bom zloben pa reku da se vidi da si v javnem sektorju. Pa ne me napa?no razumet ?unga lunga gume so mim in javni razpisi ki naj bi prinesli poceni dobave tudi. ?uden da se ne spomnejo aneksa pa naro?ijo zdaj druge gume te pa dajo za rezervo
Morebitni ponudnik se mora z ponujeno pnevmatiko, ki ne sme biti vo?ena ve? kot 1000km zglasiti pred oddajo ponudbe na AMZS centru, kjer bo opravil test, ki je del ponudbe. Pnevmatika mora biti name??ena na avtomobil XXX razreda, ponudnik krije stro?ke testa sam.
Ponudba brez testne prilogi ni veljavna
Izbira ponudnika 60% cena
20% najmanj?a zavorna pot
10% najbolj?i ?as v izogibanju ovir na mokri /hladni podlagi
10% namanj?i aquaplaning
A je te?ko? Saj se ne gre policiji za biznis?
Ampak tole ''bom stopil na bremzo, da bo videl kak heroj je'' je pa tudi otro?je no.
Ljudje pa sami kli?ejo probleme ?al. ?e ti kdo blenda za ritjo, bi se samo vpra?al kaj je narobe z mano. Izpustimo seveda pri tem une k pretiravajo z blendanjem...
jaz blendam vedno tistim, ki se VOZIJO po levem, tiste ki prehitevajo pa pustim / po?akam, ne glede na hitrost. Velikokrat pa je tako, da ?aka?, da prehiti, potem pa blenda?....ker ?e kar sanjari tam v tistem svetem prepri?anju - grem 130, saj ne sme? ve?.
V osnovi v mo?ganih nekaterim ni jasno kaj je avtocesta, in za kaj se uporablja z odredbo dolo?en pas
poleg voznega in prehitevalnega so na na?i cesti tudi pasovi za po?asna vozila, katere je ?al potrebno v?asih spremeniti v prehitevalne.
Nato preusmeritev prometa - 2 lepa primera sta pred trojanskim predorom in ?e lep?i na primorski cesti pred prvim tunelom pri Kopru in So?erga v smeri Ljubljane
Cca 1500m prej so razvr??evalne in opozorilne table da bo prehitevalni zavil na voznega, vozni pa na skrajno desnega (3je pasovi v tem primeru), ne un se bo po srednjem peljal dar-mar, tako tistemu ki prehiteva zmanjka kar naenkrat cesti??a in ?lajfamo na polno.
Meni se vedno zgodi, da takoj zamenjam voznega za desnega, ker bo ta postal vozni, in potem z leve in desne prehitevamo sanja?e na srednjem.....
Enaka obratna zgodna je pri vklju?evanju, ne bo se umaknil pa ?e se Lojz pi?e.
A ni to na Ptuju v smeri proti Lenartu, desno pa nadvoz preko ?eleznice?
komentar pod videom......
Se strinjam s tabo. Tudi jaz sem imel tak?no zdravilo dokler mi sodelavec, ki je imel tudi tak?no zdravilo ni povedal svoje ?torije.
Se pele iz Ljubljane lepo po avtocesti 130km/h. Za rit se mu pripelje avto in on lepo naprej po prehitevalnem in se misli umaknit na vozni pas a ker je imel pred sabo zopet tovornjak si premisli in gre nazaj na prehitevalnega in lepo 130 naprej. Ker mu tipson blinka samo malo stopi na bremzo, da zagorijo lu?ke. In res pri?gejo se modre lu?ke in potem je imel samo sranje, da je vijugal po cesti, oviral promet...sem pozabil vendar mislim, da ?e potem ko se je prito?il je vseeno moral pla?at preko 400?.
Najraje bi mu dopisal - PRAVILNO DA GA JE USTAVIL, kaj pa sanja na levem, tovornjak lahko ujame samo in zgolj na desnem in potem ven.
....kaj pa cena nadgradnje za mazdo 6 letnik 2004?
LP
pi?i na zs
Zdravo, ve? kaj pa mene zanima? Imam 6ko 2008 GTA. Bi blo mo?no vgradit webasta od kak?ne dizlke? Pa? dodatni rezervar?ek, mislim da nebi blo te?av,vebasta bi tud fizi?no nekam natla?u, za ostalo pa ne vem..
Hahaha, pol bi mel vrjetno edini Gas+LPG+Diesel POWER.. Ka bi to letel pol ko MPSka!!!
To bi se ti spla?alo samo, ?e bi ga res ceneje dobil nekje, druga?e za rabljene 'pe?i' je cena ista benz ali nafta
Mene pa nekaj zanima, sicer je pa povezan z SD karticami.. A ko jo enkrat formatira?, potem ne more? ve? dobiti slik z nje, niti z raznimi programi, ki ti povrnejo podatke, ki si jih izbrisal ?e dolgo nazaj? Zanima me tako, nisem ni? ponesre?i zbrisala
Popolnoma vse se da dobiti se nazaj, zato financne institucije tudi v garanciji ne vracajo okvarjenih diskov ker je edina resitev najprej demagnetiziranje in nato se presanje v palacinko.
To je bilo lani, letos nadgradimo
Cehi pa drugo leto dobijo od nas 4. najvecji superkampjuter v EU
Sej to lahko obrnes... kar direktno v Youtube... Gres v upravitelja videov... in nato v Videourednik, povleces video spodaj v polje in nato pri hitrih popravkih uproabis orodje za sukanje ... pocakas par minut, da obdela in voila... ni potrebe po lomljenju vratu ...
cajt me prehiteva, obrnjeno
Nekje so nedavno odprli trgovino, v kateri so ?enske lahko izbrale in kupile - mo?a.
Na vhodu so bila izobe?ena "navodila za uporabo":
- Trgovino lahko obi??ete SAMO ENKRAT !!!
- Trgovina ima 6 nadstropij in karakteristike mo?kih se izbolj?ujejo, ko se povzpnete v vi?je nadstropje !!!
- Lahko izberete kateregakoli mo?kega na nadstropju na katerem se nahajate ali pa se vzpnete v vi?je nadstropje
- Ne morete se vrniti v nadstropje ni?je !!!
Ko se ?enska odlo?i obiskati trgovino, da bi si poiskala partnerja:
Na vratih prvega nadstropja pi?e:
"TI MO?KI IMAJO DELO"
In ?enska se odlo?i povzpeti v naslednje nadstropje.
Na vratih drugega nadstropja pi?e:
"TI MO?KI IMAJO DELO IN IMAJO RADI OTROKE"
In ?enska se odlo?i povzpeti v naslednje nadstropje.
Na vratih tretjega nadstropja pi?e:
"TI MO?KI IMAJO DELO, IMAJO RADI OTROKE IN NEVERJETNO SO LEPI"
Waau, pomisli ?enska, a gre naprej.
Na vratih ?etrtega nadstropja pi1e:
"TI MO?KI IMAJO DELO, IMAJO RADI OTROKE, SO NEVERJETNO LEPI IN POMAGAJO PRI HI?NIH OPRAVILIH"
Neverjetno, pomisli ?enska, te?ko se uprem, da ne vstopim, vendar nekaj me vle?e dalje in odide v naslednje nadstropje.
Na vratih petega nadstropja pi?e:
"TI MO?KI IMAJO DELO, IMAJO RADI OTROKE, SO NEVERJETNO LEPI, POMAGAJO PRI HI?NIH OPRAVILIH IN ZELO SO ROMANTI?NI"
...?enska se odlo?i vstopiti, ampak v zadnjem trenutku se premisli in odide v ?esto nadstropje.
Na vratih ?estega nadstropja pi?e:
"STE OBISKOVALKA ?t. 31.456.012. V TEM NADSTROPJU NI MO?KIH , TO NADSTROPJE OBSTAJA SAMO KOT DOKAZ, KAKO NEMOGO?E JE ZADOVOLJITI ?ENSKO!!! HVALA VAM, DA STE OBISKALI NA?O TRGOVINO."
?ez cesto od te je ?e ena 6-nadstropna trgovina , tu lahko mo?ki izberejo in kupijo svojo ?eno!!!
V prvem nadstropju so: ?ENSKE, KI IMAJO RADE SEX
V drugem nadstropju so: ?ENSKE, KI IMAJO RADE SEX IN NE TE?NARIJO PREVE?.
Vi?ja nadstropja so zaprli zaradi nezanimanja.....
Ti kar zavidam, da se ti uspe toliko prevozit. No, jaz sem moje letos tudi zlizal do konca, tak da naslednje leto ne bom kupil RoadSmarta, ampak Angel GT.
Vceraj sem dal tempomat na stromu na 120 po stevcu in picil, sploh ni bilo veliko dezja ampak sem bil sam na levrm pasu. Vsi makaronarji v pregresno dragem plehu in miljavzent elektronskih pripomockov pa so bremzal med tovornjaki....
Ta tutor jih je tako zdresiral da je joj (ob dezju je omejitev 110)...
Pomaga pa ponoci tudi bel motor, rumena jakna, rumena celada.....polizia stradale
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani