Kaj pa ?panija? pa Usa?A je tudi tam ponavadi taka umrljivost?
V Italiji je za covid-19 umrlo 19 zdravnikov
V Italiji je med oku?enimi z novim koronavirusom tudi 4824 zdravstvenih delavcev, kar je devet odstotkov vseh, pri katerih so v Italiji potrdili oku?bo, je sporo?il italijanski institut za zdravje. Iz te dr?ave danes poro?ajo o dveh novih smrtnih ?rtvah med zdravniki, s ?imer je za covidom-19 umrlo 19 zdravnikov.
A umre za navadno gripo tudi toliko zdravnikov vsako leto?
Eno vpra?anje... a se je kdo vpra?al zakaj se dela taka panika glede tega korona virusa? Komu bi to lahko koristilo??
Leta 2019 je februarja samo v ljubljanskem UKC umrlo 29 ljudi od gripe (obi?ajne, ne korone) - precej vi?ja ?tevilka (15x) kot pa sedaj, pa se ne spomnim, da bi imeli lani kak?no karanteno...
V Italiji je v letu 2019 umrlo preko 25.000 ljudi samo zaradi sezonske gripe, leta 2018 nekaj ?ez 24.000 (ti podatki so bili do nedavnega tudi javno objavljeni na internetnih straneh WHO, zdaj pa jih ni ve??!?)...
Saj sem v izolaciji, ne hodim ven, delam od doma, spo?tujem predpise.... ampak, a se ni malo za zamislit pri vsej tej stvari?
Paniko se dela, ker ?e se je ne bi in bi vsi veselo hodili okoli, po koncertih, na tekme, na dopuste,na morje, bi bilo sedaj v Italiji verjetno ?e 50000 mrtvih in 200000 oku?enih. In, ker bi se zdravstvo ?e zdavnaj sesulo, bi mrli?i le?ali po cestah.In tej oku?eni Italijani bi veselo potovali okoli in bi oku?ili ?e celo Evropo.Kdaj bo ljudem jasno, da to ni navadna sezonska gripa,ki ne pobere samo starej?ih, ampak v zadnjem ?asu v Italiji vedno mlaj?e ljudi.Res,da jo zdravi ljudje odnesejo dokaj poceni skozi, a rizi?ni ljudje so ?e ljudje z povi?anim krvnim tlakom brez nobenega drugega zdravstvenega problema in to so dan danes ?e tudi mladi od 30 let in gor). Tudi ku?nost je veliko ve?ja kot pri gripi. Spomnim se, ko sem imel pred leti gripo in sem bil dva tedna doma, smo bili vsi v istih prostorih in nobene izolacije in se ni nih?e od mojih doma?ih oku?il.Tako,da ne primerjat navadne gripe s tem virusom, ker ta virus je nov in nih?e ni odporen nanj.Je pa res, da ?e se drugo leto vrne bo vseeno ?e nekaj ljudi to preboleli pa tudi zdravilo bo, upamo, pripravljeno.
Kolk dobimo kje popusta ali gratis je super,ali od desnih ali od levih ni va?no,kje ti je pa ?e kdo do sedaj dal kaj zaston,nikoli in nikdar. Ampak vse se vra?a vse se pla?a......
To?no tako. Ampak ne, ?e nekaj da? slovenceljnu, on ho?e ?e ve?.?e nekaj naredi?, ni v redu. ?e ne naredi?, je ?e slab?e. Katastrofa.
Letos izgleda, da se bomo ?e maja ogrevali,?e bo tako vreme.Bo sedaj zima namesto pozimi.Vse je ?lo v maloro.
Druga?e pa porabimo tudi druga?e preve? elektrike(napajati moramo lampa?e fer?te).
Upam, da gremo "poceni" skozi to, pa naj nas vodi magari kdo tukaj iz foruma. Zaradi mene je lahko iz ene ali druge opcije, va?no je, da je dober Ko se ta kataklizma kon?a bi bilo pa res lepo,da se kje dobimo skupaj na pija?i(seveda vsak z obveznimi simboli, da bomo vedeli, kam kdo spada.)
Ja, elektrika bi lahko bila zastonj,ne pa samo 27posto ceneje...
Bomo predlagali. Pa benzin tudi bi lahko bil zastonj sedaj, ko se ne bo smel nih?e skoraj ve? vozit.?e imajo prostora, da naredijo sistem kot v Severni Koreji, kjer je vse zastonj.
Kmalu prepoved potovanj med ob?inami. Hvala bogu.Saj je tudi danes na obali kot med turisti?no sezono. In to 90% od drugod. Za zdaj je na obali sorazmerno malo oku?enih in jih ne rabimo od drugod. Good job vlada.Tudi pla?e si bodo zni?ali za 30%. Zanima me, kaj bo sedaj na sporedu za kritizirati.
Pohvalno s strani nove vlade, da bo zmanj?ala ceno elektrike in to kar konkretno. Ko pa bere? ve?ino komentarjev spodaj pod ?lankom vidi?, da nam res ni pomo?i.Ljudje so res izgubili kompas. Kot je nekje napisal Labi, potrebno bi bilo ukinit internet.
Ok. sedaj, sem gledal prispevek, v katerem je govorila priznana psihologinja o tem, da v takem obdobju kot je sedaj, veliko ljudi ob?asno obide tesnoba in potem vse povprek taki ljudje obsojajo, se kregajo, neracionalno razmi?ljajo.Mislim,da se veliko ljudi podzavestno boji in zato klamfajo take neumnosti.
Ne more? verjet, kako so tej Italijani nemogo?i. Na meji so na?i mehani?no prepre?ili prehod meje pri Mirnu-Kostanjevici. In tej modeli enostavno umaknejo ovire ali jih uni?ijo in gredo na na?o stran. Pa kaj ne morejo dati betonskih blokov?
Tip je iz Kopra.Je res genij.Sicer je pa potrdil moje razmi?ljanje, da je najbolj?e zdravilo trenutno to, da se ne dru?imo in ne hodimo ven. V?eraj sem videl v Kp veliko avtov z registracijami iz notranjosti Slovenije, ki so pri?li najverjetneje na obalo na son?ek. ?upan Kp jih je pozval, naj ostanejo v svojih ob?inah. Ne rabimo uvo?enih virusov!
Ah,lej, Forum je to. Itak da je zdaj govora o politiki, virusu.... In ko se vme?a politika, se vedno skregamo/jo... Vedno je bilo tako in vedno bo.
Saj ?ez 4mesece bomo pa jamrali,kako so Hrvatje dragi in kako se gre za isti denar lahko v Gr?ijo. Potem bomo spra?evali a so zimske gume po 5ih letih ?e ok in v veselem decembru bomo spet vsi ultra osladni in si bomo vo??ili vse povprek...
Tako pa? je.
Sej v bistvu se sploh ne kregamo.V bistvu samo podajamo svoja stali??a. Mislim, da ni nih?e osebno koga drugega ?alil zaradi tega.
Ampak ce si zunaj na svezem zraku z otroki je to ok?
tudi nijz pravi, da lahko gremo ven.. Sam ne na igrala in se druzit z ostali otroki
Itak.Gre? nekam na samo in je. Prav zdaj je pri?el sosed mimo, s tremi kolegi na te?kih motorjih.
Oni se veselo podijo z motorji okoli, kot da je kak praznik. Seveda ima on "delo od doma".
Najbr? je njegov dom motor?
To?no enak sistem razmi?ljanja je bil pri Italijanih. Verjetno pozneje tudi pri ?vicarjih, ki imajo enega imed najbolj?ih zdravstvenih sistemov na svetu.In sedaj se ta sistem seseda in bo kmalu na limitu.Bo rekel Boss, "ne pani?ari". Raje zdaj "pani?arim" kot, ko bo prepozno.
Mislim, da je ?as za policijsko uro tudi pri nas in kazen za vsakogar, ki ga najdejo zunaj. Zdaj sem ?el domov in ljudje se vozijo s kolesi skupaj z otroci, na igri??u drugi otroci nabijajo ?ogo... res bo treba vojsko in policijo na ulice in kaznovat!! Izgleda, da ljudje razumejo edino represijo.
A mask ni, kaj pa tiste, s katerimi se je afnala vlada na svoji prvi seji? Tolk o tvoji voja?ki vladi - boli njih kurac za tebe, verjermi. V izrednih razmerah je najla?je vladati, ljudi prestra?i? do konca, da so kot presrani cucki in jim da? vedeti, da jih lahko samo vlada re?i. Pol pa ov?ke lepo v vrsto pa na stri?enje. Ma to je preverjena taktika v celotni zgodovini in FDV-jevec obramboslovja je to lekcijo naredil z odliko.
Ampak Alex, da si pa tak panik pa si res nisem mislil... sem kar malo razo?aran
Nisem panik, ker ?e bi bil panik bi bil doma kot ve?ina. Jaz moram delat in to z ljudmi.
Nekateri se ?e vedno obna?ajo, kot da so to neke otro?ke igrice a ?e bo pri?lo pol manj, kot je v Italiji bo bil popoln razpad sistema.Bolj?e dr?i ga nego loviga. In ?e vedno sem mnenja, da je trenutna vlada prava za na?e paciente, ki ne poslu?ajo nobenega.Samo o?tro, ?e je treba tudi z kaznimi.
Meni je kul, da smo dobili tako na pol voja?ko vodstvo. V takih kriznih situacijah je bolje, da ima? ljudi, ki znajo komandirati in nekaj tudi narediti, ne pa samo filozofirati. Prej so ?akali, kaj bodo naredili drugi po Evropi in malo zaspali. Sedaj pa nimamo mask in respiratorjev in ?tala je tu.
Upam, da jih kmalu dobimo, ker nam jih nih?e no?e ali ne more prodati.Delavci protestirajo, ker nimajo za??ite-mask, a jih na ?alost nimamo trenutno niti za zdravstvo.Upam, da jih dobimo kmalu, da se jih razdeli tudi trgovcem, na po?tah in v nujnih proizvodnjah za nemoteno in kolikor toliko varno delo.
Prodajalci niso bogi, zaloge majo ampak enostavno niso filali polic,,.. sej niso neumni. Vem ker hodim v ?par popisovat plinski sistem.
Prodajalci so v prvih bojnih linijah v prepolni trgovinah ljudi in vsaka jim ?ast. Tam ni dela od doma. Razen, ?e kdo izumi to.
Kar se pa ti?e fb in drugih pomagal, pa me je v?asih sram, kak?ne neumnosti pi?ejo. Zadnja je ta, o izkrcanje 20000 ameri?kih vojakih, ki imajo nalogo zavzeti Evropo. Neverjetno kaki butci obstajajo.
Opazil sem, da so starej?i, penzionisti res najbolj neposlu?ni in najmanj upo?tevajo pravila. V?eraj sem se peljal mimo tr?nice in kdo je bil glavni na tr?nici. Upokojenci, ki so v skupinah veselo debatirali.Tudi v trgovinah, v barih najraje ?e vedno posedajo isti.
A ja, pozabil napisat, kako veste, v kak?nem stanju je va? imunski sistem. ?e imate alergije, herpes, ali pa od oktobra do marca zbolite za respiratornimi infekti in vam te?e iz nosu ve? kot 1x, je bolj tako tako. Ok mogo?e ne vi, kaj pa va?e partnerice/partnerji, otroci?
A res pomaga kao doma? lipin med za bolj?e respiratoriko?
Povsod ima? take. Ravno danes sem gledal na It. tv, ko so se javili italijanski turisti v ?ivo iz Maldivov, da so ostali ujeti tam in ne morejo domov. Le?ali so na le?alnikih na pla?i in tarnali, da jim oblast no?e pomagati in poslu?ati in da kako bodo pla?ali dodatne stro?ke hotelov. Tja so potovali prej?nji petek in to iz Milana. Prvi? sem videl na tv, da so kar prekinili povezavo in voditelj je bil besen kot ris. Rekel je, da ni omembe vredno in nadaljeval z programom.Zaradi takih je stanje pri njih tak?no kot je. Katastrofalno.
Danes v Lombardiji ne smejo ljudje sploh ve? ven iz svojih domov. Zaplombirali so parke, teka?ke proge... vse. Ljudje gredo lahko na sve? zrak na balkone...
Za stike z javnostjo je po novem Jelko Kacin. Upam, da bodo sedaj razni kekci razumeli resnost situacije.Bdw,v Italiji umirajo vse mlaj?i pacienti brez predhodnih problemov. Zadnji je 48 letnik, ki je delal v civilni za??iti,ali zdravstvu. Ne vem to?no. Predhodno je bil popolnoma zdrav. Pomagal mu ni niti ventilator!
Tudi sam moram na ?iht pa ne vem, kako bo. Upam, da ne bo take pandemije kot v Lombardiji.
Celo otoki Sardegna in Sicilia sta prekinila vse povezave z Italijo in gre? lahko tja le z ozrdilom, da si zdrav.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj pa ?panija? pa Usa?A je tudi tam ponavadi taka umrljivost?
V Italiji je za covid-19 umrlo 19 zdravnikov
V Italiji je med oku?enimi z novim koronavirusom tudi 4824 zdravstvenih delavcev, kar je devet odstotkov vseh, pri katerih so v Italiji potrdili oku?bo, je sporo?il italijanski institut za zdravje. Iz te dr?ave danes poro?ajo o dveh novih smrtnih ?rtvah med zdravniki, s ?imer je za covidom-19 umrlo 19 zdravnikov.
A umre za navadno gripo tudi toliko zdravnikov vsako leto?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani