Res upam, da ne bo zaradi takih osebkov, kot so tej pacienti, ki se obna?ajo, kot da ni ni?, isti scenarij kot recimo v Bergamu. Kolega, ki ?ivi tam mi pravi, da je stanje kot v kakem post apokalipti?nem filmu, na cestah tavajo samo zmedeni potepu?ki psi in ma?ke, po cestah patruljirajo policaji in vojska, ki prek zvo?nikov pozivajo ljudi, naj ostanejo doma.En ?lan familije gre lahko v trgovino, tam stoji pred vhodom po ve? ur in ko kon?no pride? na vrsto, tri ?etrt stvari na policah ni ve?. Po ulicah stalno piskajo re?ilci...
Res se moramo dr?ati navodil in ostati doma, ?e le moremo.Ni ?ale...
"enemu je zaribala ma?ina na 30000 km, drugemu je utrgalo ketno, sodelavko poznajo ?e do potankosti, ker je stalno na servisu". Ta model je verjetno falil forum in je to prebral na kakem reno forumu.
Izjava tega, ki kupuje mi je bila v?e?, "kupujem delovni stroj z kljuko ne pa lepega avta.Zatorej bom verjetno vzel passata.":)
V trgovinah je splo?na panika...vojno stanje! kamioni glavnih prevoznikov za blago za Lidl, Hofer in ?par ?akajo v ?paniji, Nem?iji in Avstriji, da jih natovorijo. Tudi tam vlada kaos.Upam,da ne bodo ljudje ?e bolj na valil na trgovine po zaloge in bo po?asi zmanjkovalo glavnih ?ivil.
"en znanc bil sluzbeno v IT in zdaj ne more ven, ker so zaprli. Pravi, da pono?i stari ljudje ne jebejo karantene in se vseeno dobivljajo v gostilnah, da kaj popijejo, podruzijo,..."[/size]
[/size]"
Tudi jaz sem sli?al enako.Oni ne cedijo, obna?ajo se, kot da ni ni?.Danes sem videl kup Italijanov na na?ih cestah. Ne more? verjet, kak?ni pacienti neodgovorni so to. Mislim, da ga ni, ki bi njih ustavil, da ne bi skakali okoli. Gre? v neko vukojebino,kjer ni ?ive du?e, evo ti Italijani, ki imajo piknik. Gre? na njivo, kjer druga?e ne stopi ?love?ka noga razen lastnika, evo njih, nekaj nabirajo, meljejo, glasno govorijo, pla?ijo ?ivali.So kot zajedavci, ki se jih ne more? nikakor re?it.
Sej v bistvu ne rabi? ne vem koliko policajev. Na meji naredi? zo?anje ceste, postavi? dva policaja specialca in dva vojaka z ?majserji in dva zdravnika v skafandrih. Kolone 20 kilometrov. In italijan?ki se userjejo in jih bo minilo hodit k nam.Maloobmejne prehode se enostavno zapre in vse preusmeri ves promet na glavne prehode. Mogo?e poklicati tudi rezerviste policaje in vojake.
Res je.Primorsko univerzo so ?e zaprli kar je prav. Zapreti bi morali vse ?ole in vrtce, kinodvorane in gledali??a. Tudi vse, ampak res vse prireditve do nadaljnjega prepovedati.Bi se morali u?iti na napakah ju?ne Koreje in Italije. Kitajci so to dobro zajezili in lahko vidimo, da imajo sedaj res vse manj obolelih in umrlih.
?e bi bila situacija obratna in bi imeli mi izbruh Italijani pa ne, bi slednji ?e davno zaprli mejo s Slovenijo.
Tukaj se pa 100% strinjam s tabo.
Na meje bi postavili tipe z brzostrelkami in ljudi v skafandrih. Pa bi minilo vse hodit ?ez. Res mi ni jasno, zakaj na?i ne naredijo isto. Ne bi bil tak problem na vse mejne prehode postavit policije in vojske.
Nalezljiv je izgleda konkretno. Res lahko samo upamo, da izgine, ko bomo nad 20?C. Od danes je 16 milijonov Italijanov v karanteni. Pri nas se lahko dr?avo kar zapre, ?e pride do ?esa takega.
To pa zato, ker so Italijani v za?etku tega virusa delali vse narobe in se jih je veliko oku?ilo v bolnicah in domovih ostarelih. In pa veselo so vsi hodili na nogometne tekme, pa v bare so se gnetli. Samo iz enega bara naj bi se jih posredno ve? kot tiso? oku?ilo. Pa, ko so bila manj?a mesta v karanteni so kar tekmovali, kdo bo prelisi?il policijo in vojsko in se izmuznil iz obro?a. Seveda po mo?nosti oku?en.In veliko jih je potovalo po Italiji in po svetu, kjer so na veliko raznesli ta virus.Za njih se ve, da so ene velike rompi scatole.(a pain in the a*s)
Alex ni ravno tako enostavno, marsikdo ki potuje iz teh letali?? in kupi najcenej?o letalsko karto. Ker kor sam pravi? dosti potuje? potem ve? da te karte ne krijejo odpovedi , menjave letov in podobno. To se vse pla?a in verjetno je to razlog zakaj ne odpovedujejo ker je pa? predrago.
Mi imamo tudi ?e pla?ano potovanje na ?kotsko za Aprila. In to bi morali it iz Venezie. Seveda nekaj lahko odpovemo preko bookinga a letalske karte ne more?. Pa? bo odpadlo vse skupaj. Tudi dva koncerta sta v planu(kupljene vstopnice) a to je ?ele junija. Upam, da se bo s toplej?i vremenom to ustavilo oz. ne bo ve? tega virusa.
Ja pa saj zato pa obolevajo sami dohtarji, raja si smu?anja v makaroniji ne more privo??it.
Tudi ne-dohtarji si ga lahko privo??ijo. Preverjeno.
Se pa? ve? ukvarjajo z ?portom kot razni kav? ?portniki, ki vle?ejo socialo in so jezni na cel svet.In nevo??ljivi kot ve?ina slovenceljnov, seveda.
Jaz teh zdravnikov prav ni? ne obsojam,takrat ko so ?li smu?ati v alto adige in severnem Trentinu ni bilo oku?enih. So se verjetno oku?ili na kak?nem postajali??u. Kaj ?mo.Sej tudi navadno gripo je verjetno marsikdo od nas ?iril naprej.
Se strinjam. Sedaj ni ?as, da bi potovali. ?e vzamemo v ra?un to, da veliko na?ih ?tartna na potovanja z letali prav iz Venezie in Trevisa je prav, da se odsvetuje(prepove?) na?im popotnikom potovanja v trenutni situaciji. Mene zanima , kaj se da narediti, ?e ima tvoj sodelavec(sodelavka) zabukirano potovanje v tujino in od njega no?e odstopiti,in to naslednji teden, ker je pla?ano, potoval pa naj bi iz Venezie. Ali lahko takega prijavi? kam?Kaj narediti, ko se vrne v slu?bo? Ali lahko zahtevamo karanteno zanj?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem ?e imel to shemo odprto. Sem mislil, da so odprli vse programe.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani