Kdo bi si mislil lani, da bo KTM letos tako raztural. Sem pa nekje zasledil, da naj bi bili kopije Honde z boljšim vzmetenjem (izkušnje iz moto krosa). Me pa prav zanimajo tej njihovi rezultati v primerjavi z MM. 🤗
@Mraušk Mčk ka pa veš, mogoče se bomo pa mi tut tako hvalili. Ko si enkrat penzionist, je vse velik izziv, pa magari samo z avtobusom it na izlet
Jaz sem tudi že večkrat z avtom tako osvajal vršace, recimo na Mangart sem prišel z avtom in ne z biciklom. Pa ven iz avta, se poslikati in nazaj dol. Je pa res, da nisem nek ljubitelj gora. Se raje držim obale oziroma pohodnih poti, kjer ni zajl za plezanje. O. k pustimo smučanje, kjer je ponavadi višje kot si boljša je smuka. 😁
V večini se radi pohvalite, koliko ste prekolesaril. Jaz na žalost ne kolesarim zato pa toliko raje plavam. Ravno včeraj sem zabeležil 250 km plavanja od začetka julija.
Fa... Na tej dirka sta Vinales in Rossi imela neverjetno srečo, če bi katerega zadel motor bi se zagotovo končalo tragično.
Sama sreča da se je nesreča končala brez resnih poškodb.
Glede predstave Vinalesa pa je imel probleme s sklopko, se je med dirko videlo ko je bil posnetek iz njegovega motorja ko so ga vsi prehitevali, da je motor vrtel v prazno. Tako da ni vse njegova krivda vdaj na tej dirki ne.
Totalno me je razočaral Quartararo ki je naredil grdo napako in padel na zadnje mesto, imel je hitrost za vrh, ampak si je dovolil preveliko napako in šel v pesek.
Škoda mi je Rinsa, ki se je dobro peljal kjlub poškodbi in podhranjenem Suzukiju, ampak v ovinkih je imel neverjetno hitrost, žal je ob prehitevanju za vodstvo pretiraval in izpadel.
Dovizioso je pametno odpeljal, lepo dirko tko v njegovem stilu brez pretiravanj, mi ga je pa škoda ker je ostal brez sedeža.
Ko gledaš te slike izgleda vse skupaj bolj kot kak PS in igrica ne pa kot prava dirka. Res sta imela neverjetno srečo. Sicer pa ne vem, kaj je narobe s tem dirkališčem, da so bile nesreče videti naravnost grozljive. Ponavadi dirkači zdrsijo in se ustavijo v pesku. Tukaj pa so leteli in dirkači in motorji po zraku. 😬
Ja Rossiju verjetno ni bilo nič jasno, ko je tist motor švignil pred njim. Verjetno lahko nekaj zmoli, ker je bil pol metra stran od potencialno zelo hude poškodbe. Upam da je vse ok z udeleženci.
Bravo Dovi, bravo Suzuki! Pa tudi Rossi na 5to, top!
Ok.. Rossi je bil na 5.mestu, ker je bilo pol dirkačev moto GP out. Sicer pa je bil res najboljši Yamahin dirkač, kar nakazuje na to, da je trenutno yamaha totalno ne konkurenčen in zanič motor.
Pa kaj je to za en vrag... spet mi je počila guma na biciklu. Očitno bo treba po une neprebojne plašče.
Pa si ti siguren, da ne obstajajo različne gume za različne postave? Da nimaš ti gor montirane za najstnice... pol pa še dogaja tole. Meni v tridesetih letih ni še nikoli počila guma na kolesu. 🤔
Jst sm večkrat probou gledat Moto2, pa mi ni sedlo, ravno zaradi tega, ker je ratalo vse skp preveč naključno. In letos se je točno to začelo dogajat v MotoGP..
Je pa tko ane, glede na lanski čas od MM, so krepko zadaj.
Ja to za Dovija sem lih nate pomislu ko je Gaber razložu info. Škoda res. Upam, da pride nazaj Lorenzo pa bo res 2020 posebno leto.
Čuj, to je podobno kot v firmah. Ko šefa ni v službi se ostali grebejo za njegovo mesto. Seveda vedo, da mu niso dorasli ampak je pa vseenosuper občutek, da lahko sedaj tudi kdo drugi občuti slast zmage.To sedaj občutijo ostali dirkači.😉
No, a si upa kdo stavit na binderja ta vikend? Ker lani je na tej stezi zmagal v Moto 2.
Jaz upam, da se ta vikend prebudita še Dovi in Miller in da se Ducati izkaže na njim ugodni progi. Ker če sem si lani še posebaj zapomnil katero dirko, je bila to ta na tej stezi. No pa tudi 2018, ko jih je pošolal Lorenzo.
EDIT: res škoda, da je Lorenzo šel iz Ducatija lani. Mislim, da bi mu šlo bolje kot na Hondi, glede na vse razmere v Hondi.
Jaz stavim na Binder ja. Je moj novi favorit(stil vožnje, neustrašnost...)
Dans jim js neb smeu na AC do Brda placa dat, pa se neb nič podpisal Tak pa sm se šele potem spomnu, ko sem se jim prijazno umaknil, da bi to lahko biu nekdo od veleumov
In za zahvalo ti bodo še ukazali, kateri (ameriški) telefon moraš kupit. 😛
Kaj pa današnja dirka? Mislim, da ima MM še velike šanse letos glede na videno. Karte so se malo premešale😁
Ima pa današnji zmagovalec Brad Binder res podoben stil vožnje kot MM. Pa še številko na hitro (33-93). Res dober in pogumen dirkač.Pa zmaga z KTM motorjem. Res, neverjetno. 👍
Alex, popolnoma prav imaš, ljudje zelo hitro pozabijo. V začetku tisočletja nekje 2002 in 2003 je bilo poletje, kjer je samo v LJ padala toča kar 9x in mi je 1x tudi avto kar dobro naluknjalo. Tudi v Bohinju sem nekaj let kasneje imel kar veliko škodo na avtu zaradi toče in to take, kot bi manjša jabolka dol letela.
Danes je pač zadeva taka, da ima vsak s sabo kamero v obliki pametnega telefona in se vse živo posname ter je folk že čist presran zaradi vremena. Včasih si samo slišal, da je nekje klestilo in naslednji trenutek pozabil.
Za primer recimo, število tornadov v ZDA se vsako leto zmanjšuje in orkanov je tudi manj. Če se kdo spomni kakih 15 let nazaj jim je zmanjkalo abecede toliko jih je bilo v enem letu.
Res je. Kolega, ki ima avtoličarstvo je že dvajset let nazaj nabavil pripravo za suho vlečenje udrtin od toče. Že takrat je tega bilo ogromno. In tudi je res, da je tornadov znatno manj pa tudi tako uničujoči niso več. Kaj čmo, vsi po vrsti sedaj paničarijo za vsako malenkost. In ja, vsako pasjo procesijo in udar strele posnamejo in naredijo iz tega atrakcijo. Včasih je bilo vseeno lepše.
O je, je bilo še huje. Primer na obali "Neurje močno, ki je divjalo dne 19. VII. 1978 med 6h in 8h je povzročilo veliko škode na zgradbah, drevju, vinski trti in drugod. Toda sreča temu je bila, da je bil kratkotrajen sunek vetra, kateri je dosegel čez 200 km/h. V naravi je bilo videti več dreves podrtih do 50 m Φ, vse povsod so bili odlomljeni debeli vrhi od dreves in še več nalomljenih; po ulicah mnogo razbitih strešnikov in drobcev stekla od oken.
Pa tornadoti: Tornado na Notranjskem 23. avgusta 1986. Pa toča:" Izredno debela toča 8. junija 2018 v Beli krajini" itd, itd. Tega je kot hočeš, samo poiskati moraš. 😏
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kdo bi si mislil lani, da bo KTM letos tako raztural. Sem pa nekje zasledil, da naj bi bili kopije Honde z boljšim vzmetenjem (izkušnje iz moto krosa). Me pa prav zanimajo tej njihovi rezultati v primerjavi z MM. 🤗
Povezava za deljenje
Deli na druge strani