Tam se obračam samo še na eno firmo. Dobim ugodno in stvari, ki jih večina niti ne trži, ker sem čuden, da recimo želim hladilnik brez skrinje.......
Katera je to, mogoče kdaj prav pride.... 🤔😉
Kot že veste sem kupoval kl.napravo in je bilo podobno kot pri @Slivka.... 🥴Vse jih zanima samo cene ne izveš in me bodo kao kontaktirali, do danes me od 5ih še nihče ni pa je že od tega 10dni🫣 Vmes sem že vse pretuhtal in po dobrem razmisleku kupil Micko in bi se tudi hladil, če nebi bilo take gužve pri monterjih😉. Zdaj pa čakam, da začnejo tečnarit in me prepričevat kako so ugodni in poceni, jaz jim bom pa serviral kar polovično ceno klime, ki jo imam in naj se čudijo kako je to mogoče.... 😁😋🤗😉
Ko je že govora o hrani, se oglasim še jaz, kmet an s hribu doma. Upam, da se komu ne zagravža vse skupaj...
Najprej malo uvoda, malo ovinka, upam pa, da se bo na koncu razumelo, kaj želim povedat. Ki čm, sm kmet an s hribu doma, ne pei profesor, pei ne znam tk dobr razlagat... Torej, čebelarstvo je za Slovenijo pomembna panoga z dolgo tradicijo, ki ima zametke že v srednjem veku. Anton Janša je deloval kot prvi učitelj čebelarstva na cesarskem dvoru Habsburške monarhije leta 1770... In vendar se v deželi s tako čebelarsko tradicijo opušča čebelarjenje, ker finančno ne gre več. Zakaj? Ker se vedno več uvažajo medovi iz Kitajske in Turčije, ki so sicer slajši, ne vsebujejo pa ključnih hranil, antioksidantov in protimikrobnih elementov, ki jih sicer najdemo v kakovostnem medu. Pri medu so se pogosto uporabljali izrazi pekovski ali industrijski med. To so bili medovi, ki so bili najslabše kakovosti in primerni zgolj kot aroma za pekovske izdelke. Zdaj pa je vse pogosteje prisoten tudi izraz »tehnični med«, ki pomeni izdelke tako nizke kakovosti, da ne izpolnjujejo več niti standardov za pekovski med, a jih kljub temu uvažajo in potrošnikom prodajajo z zavajajočim označevanjem in po nizki ceni. Zadeva ni samo Slovenska, ampak gre za problem v celi EU. Trgovci tako prodajajo med, kateremu je bil dodan sladkorni sirup, ali pa evropski med visoke kakovosti mešajo s slabšim uvoženim medom. Ker je slabši med cenejši, mu evropski čebelarji s svojim ne morejo konkurirati.
Zato evropski poslanci zahtevajo izboljšave v postopkih preverjanja kakovosti medu in strožje kazni za ponarejevalce. Ampak preden Bruselj kaj zmelje, Slovenskih in Evropskih čebelarjev ne bo več...
Zdaj je še na izbiro: drag kvaliteten med ali poceni šara, ki jo deklarirajo za med. Ko bodo Kitajci s poceni šaro uničili Slovenske in Evropske čebelarje in bodo edini dobavitelji, bo samo ena možnost: draga šara, ki niti za Kitajce ne bo dobra, pa da ne vržejo proč, bodo prodajali tam, kjer drugega ne bo...
Da ne bo kdo mislil, da imam kaj proti Kitajcem, sploh ne. Imam pa proti Slovencem.
Liter olja za avto: 15€ - ni problema, samo, da je kvaliteta.
Liter olja za solato: matr se je podražilo, zdaj je že 1,29€! To se trgovci dogovarjajo, zato je tako drago (Mercator in SPAR).
Se pravi: to, kar bomo nalili v avto in drugo leto zamenjali z drugim, mora biti kvalitetno. To, kar bomo nalili vase, pa mora biti najcenejše. In pri najcenejši robi ni za pričakovat neke kvalitete...
@Z M A J in ostali: ko boste kupovali klobase, pomislite malo tudi na ta zapis. Potem se pa odločite, kot vas je volja... Jaz pa bom tu končal. Ker če začnem pisat še o predelavi mesa na "Vzhodu" in pri nas, boste kmalu postali vegetarjanci...
Stric je čebelar in ima med po 13€ pa nič ne jamra za ceno. Samo to pojamra, da ga je vedno premalo glede na povpraševanje....
Dobro jutro! Me zanima kje kupujete KRANJSKE KLOBASE, v smislu v kateri trgovini imajo dobre? Hofer ali Lidl se mi zdi je imel pred leti dobre, zdaj pa ne vem kakšno je stanje.
Če rabiš in kupuješ pravo krajnsko klobaso, ki je zaščitena in delana po enotni recepturi je vseeno kje jo kupiš!
To zaščiteno kr.klobaso dela cca 10 izdelovalcev in so špilane z leseno špilo ter označene s posebno etiketo!
Domačo pa vsak pri svojem kmetu, so pa po 10€ naprej....
Zanimivo... pred četrt stoletja sem delal v trgovini Jerovšek Computers in je bil tisti famozni čas, ko se je šlo iz 5% prometnega davka na 19% DDV. Gneča in vrste take, ki jih danes vidiš sam še na AC in pri odprtju KFC-ja. Ampak nihče od nas se ni nikoli zmotil ne za čeke ne za denar in ne za transakcije s karticami pa je blo od magnetnega zapisa pa do slipov, če se kdo tega spomni še.
Kaj hočem poved... 90% teh "napak", ki jih omenjate so čisto navadni poskusi natega in nič drugega.
Zato sem pri hrčkih pred desetletjem prešaltal iz POS-a nazaj na gotovino. Ko te v tistih 14 dneh, ko si tam poskušajo 3x nategnit s POS-om je pač dost šale.🤬
Prav imaš, v skandinavskih državah sem poleg vsega še WC plačeval s posom in po sigurno več kot 50 transakcijah niti ene napake....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vauuu, celo spisek imaš....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani