Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
pred 14 minutami je Janez007 napisal:

Zadnja leta tudi pri nas ceno vedno bolj odražajo prevoženi km.

Moja CX-3 l.2016 Revolution, rdeča, je imela decembra 2020, ko sem jo prodal, 29.000 km. Prodal sem jo za 13.700. Je pa res, da so v zadnje pol leta cene rabljenih kar narasle. Za jurja dražje od tvoje cene, za 15.000, sem nekaj dni nazaj prodal Mazdo 6 Revolution top CD175, letnik 2016, ki je nova stala 33.000€, imela pa je manj km od tvoje ... ohranjena pa v nulo, vse prva barva in brez praskice ali vdrtince, pa seveda odlično servisirana (med drugim novi diski in obloge spredaj in zadaj). Konkurenca take prodaja za 16.999, ampak jih prodajajo že 2 meseca in ne prodajo, kmalu pa bo zima, leto naokoli, avti leto starejši, ...

se strinjam z zapisanim, odvisno je tudi ko prodajaš kaj želiš ali avto pač prodati, ker ga želiš prodati ali pa ga imeti na netu 2.leti in se "žaliti" da ga nihče ne kupi, ceno pa over-rated.....je pa res, da malo kupcev ceni redno vzdrževanje ali to da se za avto redno skrbi, kot si zapisal....najbolj jih seveda zanima cena, vse ostalo preslišijo....razen tisti ki vedo zakaj hočejo dober avto, in taki so pripravljeni tudi kaj več plačati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Načeloma okoli 15 let, seveda pa kot pri Mazdi, odvisno od vzdrževanja, sreče,...

Sosedi jo imajo kakšne 4 leta zrak-voda, mislim da tudi Daikin. Prejšnji teden se jo je eno noč zelo slišalo, naslednji dan pa vidim, da so jo že popravljali serviserji ....

Če ti crkne, sam ne moreš popravit praktično nič. Kolikor vem, je mnogo teh toplotnih črpalk ne-optimalno konfiguriranih, ker večinoma monterji za to niso usposobljeni.

meni je serviser povedal, da je tudi pomembno, da nimaš ogrevanja vode na max.mislim da je to 60st., ker potem se bolj matra, kot če imaš nižjo temperaturo, razlika je pa samo v tem, da pač nimaš kropa, kar ga nimaš tudi če imaš nastavljeno na 60 st.....se bistveno manj matra :), jaz imam nastavljeno na 40st, in je povsem zadosti za umivanje/kopanje, če rabiš krop moraš itak na štedilniku greti....

pred 2 urama je Brane napisal:

Pa položnica za elektriko je koliko eur? 300 metrov od moje hiše je mladeniču ata naredil neko superdruper hišo in so namontirali toplotno črpalko za ogrevanje -ma kadar je stisnu mraz in burja zapihala se ni segrelo čez 18 stopinj ,300 eur pa je ata dal za elektriko.Menda je projektant nekaj zafrknil ker zdaj vsako toliko priletijo da jim motorko nabrusim

jaz imam (Gorenjska) zdaj že 2.leto zapored povpr.65€/mesec, pri čemer poleti cel dan klima (2 notranji enoti), sicer pa v bajti cca.23stopinj, poleg tega vse ostalo na elektriko (še dodaten el.radiator v kopalnici) in cel kup drugih porabnikov.....hiša 130m2. Kot so ostali dejali, zelo zelo pomembno je od projektanta in monterja, da to naredijo proper in seveda ne z levo roko, vmes pa še tisotč drugih stvari :)

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Brane napisal:

Če kdo ve kakšna je živlenska doba toplotne črpalke in kakšni so letni stroški vzdrževanja?

jaz imam Daikin zrak-voda, sedaj 5.let, letos sem preventivno naročil serviserja, poleg serisa klime in je edino kar je naredil pomeril plin, torej to je ena od stvari, če bi kje puščal, ti morajo to dofilati, sicer pa ne rabiš ničesar delati, sploh če imaš zunajo enoto tako da nimaš zraven kakšnega rastlinja, itd., da ne bi imela dovolj zraka, aja pa vodni filter sem zamenjal, ker se je v 5.letih malo umazal, tako da imam sedaj za naslednjih 5.let mir. Podobno je z klimo, kar so naredili so mi ščistili obe notranji enoti, kar pa kot sem jih gledal in opazoval bom naslednjič naredil sam, ker ni neka znanost, spray-je pa tudi dobiš povsod. Glede živ.dobe , je pa ni....dokler dela dela :), razen če imaš kakšno smolo da crkne kaka elektronika (za cel servis vsega sem mislim da dal 100€).

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 13 urami je Bini napisal:

Nisem jedel burger, ampak po reakciji žene sodeč je odličen! (Krpan burger) 😊👍

Še ena za lušte..... :prstgor:

IMG_20211020_193404.jpg

Dobr si(sta)jedel(la)...jaz sem nazadnje v "vaših"koncih jedel burger pri bohorju v rog.slatini in je bil tudi bomba👍😉, zgleda ste v tistih koncih dobri v tem....mislim da ostali kraji kar zaostajajo (tako kakovostno, kot cenovno...).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Danes sem imel tri ure časa in sem se prvič lotil poliranja avta z novo polirko. Moram reči, da je vse enostavno in delo z polirko  je pravi užitek. Tudi rezultat je na koncu vrhunski. Predvsem pa roke ne bolijo. 🤗

IMG_20210909_193328-01.jpeg

IMG_20210909_193232-01.jpeg

To je pa vrhunsko, pa obdelaš vse , tudi spoje (odstranis t.i.prah rjo ob vratih oz.npr.notranjih /spodnjih straneh vrat), kamor z polirko ne prides (torej samo rocno).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 11 urami je TiEn napisal:

Zadnje 14dni se učim in pečem napolitanske pice, milsim da me naša Vipavska picerija ne vidi več :D

čeprav tam nasproti veterinarske ambulante (mislim da se kliče na placu) so kar spodobne pice.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preverjanje servisne zgodovine
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Jaz bi avto vzel, če ti je všeč. 

Pa iz prve greš k kakemu dobremu mehaniku, ki ti bo zamenjal bakrene podložke in očistil korito, lahko daš očistili tudi dpf filter(, 280€) ali vodno čiščenje(180€), očistiš maf senzor, daš noter dobro olje in narediš redni servis. In imaš mir, ker veš, da si to postoril. 

To je recimo da ok, ampak moraš potem v štartu dati/računati še takoj na cca.500-1.000eur preventive?!?, da si potem miren....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preverjanje servisne zgodovine
Napisano
pred 12 minutami je kacnje napisal:

Hudič je, ker je izbire dobrih (in seveda za zmeren denar) res svinjsko malo. 

Ta t.i. zmeren denar je lahko potem bistveno višji in dražji nakup,ko pride do kakih neljubih tezav... kot če v štartu odkartaš tisocaka ali dva vec za avto z preverjeno zgodovino, kot so že drugi pisali/predlagali....samo kot hint...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 minutami je Nejc1986 napisal:

Evo, jaz pa letos nisem šel v Dolomite, sem pa naredil kar nekaj lepih enodnevnih izletov (tudi) s kolesom. 

Eden izmed vrhov, ki sem si ga že nekaj časa želel osvojiti je bil Grosser Speikkogel. Baje naj bi bil drugi najtezji cestni vzpon v Avstriji, ampak moram priznati, da sem mislil, da bo bolj strmo. Cca 15km klanec z cca 1600m višinske razlike sicer pomeni, da je povprečni naklon več kot 10%, ampak je klanec enakomeren in nikjer res ne "zabije" v stilu Zoncolana, Fedaie, Mortirole.

Skratka, zelo podobno Ucki. Dolg, strm klanec, ki ga s specialko vozimo  slabi 2h, ampak nikjer te ne spravi ob živce s strmini :). 

In čeprav nisem ravno ljubitelj Avstrije, sem prav užival gor. Tako močno, da sem šel še na sosednji Weinebene. :)

Koncno si vzel eno dopoldne in odpeljal traso Maratona Alpe (Jezersko, Pavličevo Sedlo in Črnivec) ter naslednji dan skočil na Jošt nad Kranjem, Jamnik, Kropo (obožujem ta kraj), Golnik.... 

220km krog po Karnijskih Alpah s Canzonom di Lanzo, Nasfeldom, Plockenpass in Sello Neveo sem že predstavil, zdaj bom pa še tistega izpred parih dni.

Iz Kranjske Gore čez Vršič v Trento, Mangartsko Sedlo (nov asfalt v Logu), Predel, Sella Nevea, Altopiano del Montasio (faking brutalni prvi trije km), Kluže, Pontebba, Nasfeldpass, Pontebba, Trbiž... Tu sem se začel igrati s številkami in sem skočil še na Korensko sedlo, saj sem le tako prvič v življenju uspel narediti 5000 visincev v eni vožnji. 😎 

Kdor želi kolesariti po kakšnem lepem prelazu, ki niti ni strm, mu priporočam Nassfeldpass. Sploh razgled na jezero na vrhu je top. Ali pa krog iz Trbiža na Sella neveo mimo Rabeljskega jezera in spust v Kluže. 

Par fotk...

IMG_20210729_142639.jpg

IMG_20210729_144223.jpg

IMG_20210728_114528.jpg

IMG_20210729_112645.jpg

IMG_20210729_143417.jpg

IMG_20210726_125310.jpg

IMG_20210726_153424.jpg

(Jezersko, Pavličevo Sedlo in Črnivec) to je že kar zelo dobra tura👍😉😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 10 urami je Jest napisal:

Ena "nekoronska"  :P Cesta "50 odtenkov sive" bo sla pocasi v pozabo :P 

image.png.79aee486e29cdf8a16b2156e6582931d.png

WWW.GORENJSKIGLAS.SI

Dela se bodo začela predvidoma septembra in naj bi potekala štiri mesece.

To je še daleč od celote...4km je ravno kakih 20%mogoče, jap to je še betonska podlaga za časa juge (oz.celo nemske vojske, ce se ne motim)...no počasi bodi zrihtali😉😄👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 21 minutami je Jest napisal:

Torej si ze podlegel ideji in se odlocil za menjavo?

6.kava ali pivo😉😄in se je odločil...vsekakor pa dobra izbira👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 3 minutami je Bini napisal:

Eno peta kava ob razmisleku o nakupu nove zverine CX30,  Skayactiv eX 186KM :ouje:

IMG_20210714_172943.jpg

:), edino tale beseda ne gre ravno v kontekst "zverine", sicer pa, se strinjam imaš dobro opcijo za razmišljati :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 minutami je Shrek napisal:

Sploh ne užaljen. Ne me narobe razumet. Vsak lahko montira kar hoče. Ne zdi se mi pa prev, da človeku, ki se je odločil za TČ VV nekdo piše, da je TČ ZV boljša in cenejša odločitev. 

Mislim da noben od zadnjih 10postov ni pisal da je tč zv boljša kot opcija tč vv, samo svoje izkušnje smo podali, vsaj jaz nisem razbral tega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ni odgovor na vprasanje ki ga isces, jaz ima zrak voda in Daikin atherma, res je da cca.3m od hise, ampak to je top zadeva (gradil sem montazno hiso na kljuc in so vse vgradili by LUMAR)....dela super, elektrike placam (pa sploh ne gledam), cca 60-80eur /mes v povprecju, pa imam vse na elektriko, se klimo poleti 4m na polno, vso belo tehniko, itd...in btw nic glasnosti, pa se na ulico usmerjeno, tako da mi je itak vseeno😄😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Aless napisal:

Glede na to da je naslov ogrevanje hiše, me zanima če ima kdo ogrevanje na toplotno črpalko voda-voda? 

Jaz prenavljam kurilnico oz. ogrevanje in zaradi nizke podtalnice bi rad dal toplotno črpalko voda-voda. 

Zanimajo me izkušnje, pomanjkljivosti?? 

Ponudbe imam od Thermie, Kronotherm in Vaillant, mogoče kak info če je med temi kaka razlika v kvaliteti, cenovno so tamtam. 

Ogrevalo se bo 200kvadratov na talno. 

se ti ne izplača raje vzeti zrak - voda, ker pri voda-voda moraš kljub vsemu še vrtino narediti, kakšno dodatno črpalko imeti/filtre, itd....(ne poznam voda-voda) imama pa zrak -voda in v tem primeru nimaš druge investicije kot toplotna črpalka in zunaj podstavek. Subvencijo pa dobiš tudi pri zrak-voda (sicer manj oz. odvisno od tipa hiše, v primeru pasiva so tudi kar visoke subvencije, ampak rabiš potem tudi rekuporacijo...).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Sem opazil, da nas je veliko prestopilo na pitje Čeških piv. 

Kvaliteto vsak prepozna in ne rabi neke reklame. 😉

se pridružujem mnenju @Alex-a, da ga ne boste samo "tadlali" :), SLO piva nimajo za burek proti češkim :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 3 urami je Jest napisal:

Bo treba se pocakat 14 dni po drugem odmerku :D ... Ta informacija je bila objavljena 2.6. ... tako, da se zna zgoditi, da je ze zastarela :D :D :P

1679585021_Na_Hrvasko_ze_z_enim_odmerkom_cepiva__Katera_dokazila_veljajo__-_24ur_com.png.9ba1eca21d0c30d93206c1d501c1918b.png

To je staro, cro sedaj 1.odmerek in 22.dni in si free to go😉😄, ne glede na cepivo....they need money😉😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.