Skoči na vsebino

Jst mam tud compacta in 2x10. Tk d je na kak?nem klancu ?e kr nujno treba dat v prvo, hkrati pa ni prete?ko za zvozit.

Za moje pojme top prestavno razmerje za rekreativce in na?e ceste.

Ja,res je.. kao vsako leto oprema napreduje,ceprav sm jaz malo skepti?en glede tega. Mislim,da napreduje predvsem v smislu manj?e te?e in s tem ve?je kvarljivosti.

Jaz imam campo veloce (malenkost nad105), letnik 14, in zadeva dela fenomenalno. Vem pa da vi?ja ko je oprema po lestvici,drazji so nadomestni deli. Jaz vem da ve? kot 105/veloce/deore (na mtb) ne rabim...

Itak, tak ko pa povsod, se cedalje bolj spara na materialih.

Sej, ce bi novejso kupoval visje od 105ke najbrz tut js nebi sou. Ampak je pa res bedno da pri Dura Ace za tistih par gramov teze napram ultegri placas, ko zuti...

MTB sm pa itak lani oktobra vzel novega, model 2018, uzadi Deore XT, ostala oprema je pa Deore pa je cist ql. Amortizacija je od Manitouja, kr krepko cenejse vzdrzevanje, ko pa za kakega Foxa npr.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja,mene ful vle?e na strme klance, od nekdaj. Sm slisal/bral,da je res zaj..ano odpeljati zadnji del. Po drugi strani me pa tud na Pohorje ful vle?e... Sem 2tedna nazaj odpeljal iz Rogle na areh in itk ?e Mal okol in so mi te konci res ful v?e? (kot otrok ogromno smu?al na Arehu,tudi zdaj vsaj 1x na leto). Bom videl kam me bo pot peljala,ni 2x za rect da ne bom ?el kam ?isto tretje:).

Specialka; dbest,jst sm pa za?el s specialko,pr 15ih dobil staro specialko od fotra,pa potem kar nekaj let ni? ?porta in potem ponovno kolesarjenje in zopet najprej specialka,mtb samo kot dopolnitev, zdaj pa ?e 50/50.. Bo? videl;super je,sploh kake osamljene asfaltne ceste.

Ultegra je pa itk vrh glave pa ?e ?ez,jst mam veloce. A kej ves; ma? compact gonilko? Prestave verjetno 2x10,ne?

Evo vidis js pa ravno z gorcem zacel ze v osnovni soli, bol rekreativno sem zacel pri 13ih, pa skoz do kake 22ga leta. Pol je sledila umes kr dolga pavza, oz. so ble voznje bolj poredke pa bolj kratke. Lani nekje oktobra sm pa spet zacel nazaj, pac pustis neki stvari za sabo in se posvetis bolj sebi :)

Se vedno me bolj vlecejo gozdna brezpotja kot pa cesta, lahk se pa vse skupi se kej obrne, nikoli ne reci nikoli :D

Je pa res, da je to ze 10 let stara Ultegra, pomoje je to zdej trenutno bolj na nivoju kake sedajsnje Tiagre :) mislim, da je 50/34 razmerje je pa 2x10 ja :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozna kdo kaj Koro?ke/?tajerjske konce?

?el bi z mtb na ursljo goro. Recimo da startam iz ?rne na Koro?kem. Ker mi samo ta vzpon verjetno ne bo dovolj,bi naredil ?e kaksen krog, ?immanj asfalta, komot ?e kak?en vzpon do kak?ne ko?e, vse skupaj da je nekje 80-100km, brez kak?nih planinskih poti in no?nje kolesa na Rami.

Vidim da je blizu Krem?arjev vrh. To je 1opcija. Kaj pa recimo Ribnica na Pohorju?obstaja kak?na pametna povezava med ursljo goro in Pohorjem? Za la?jo ilustracijo;pot med Roglo in arehom mi je bila fenomenalna. Za ursljo goro pa ?e vem,da je baje od rampe naprej zajeb.na;zato me tudi vle?e tja :)

Za kakr?nokoli informacijo bom res hvale?en.ce pa je kdo ju3 za kolesarjenje tam, pa sploh super, lahko kaj skupaj odpeljemo.

Urslja je zlo zanimiva, sicer nocem strasit ampak zadnji kilometer scijes kri...

Kej drugega tam se sicer ne poznam, mam pa v tistih koncih letos plan it se na Peco :)

Velik,velik like!!!! :) Prva specialka? Daj malo predstavi ; oprema ipd. :)

U bistvu je res moja prva specialka letnik je 2008, okvir je karbonski, oprema je komplet Ultegra, bil je skoz redno servisiran, uceri sm nardil prvu turo nic kej hvale vrednih malo vec kot 12km, prvi obcutki so super. Edino, kar je, treba bo na novo dat povoje gor na belanci, pa gume bo treba menjat. Mislim, da bo za prvic vec kot odlicna :)

Itak bom prednost se vedno daju MTBju in freerideu, kjer si res lahk dam duska :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bom napisal kar v to temo.

Torej, cez kaksen teden se za nekaj dni odpravljam kolesarit po nekaterih Italijanskih prelazih (stelvio, zoncolan, montirolo,montirolo, gavia...).

Torej predvsem Bene?ija in pa Lombardija.

Verjetno tudi nekaj malega Avstrije, vendar predvsem Italija.

Se je ze kdo kaj potikal po teh krajih poleti? Kaksno guzvo lahko pricakujem po kampih, apartmajih? Namen imam prenocevati brez rezervacij (1oseba,avto, eventuelno ?otor).

Sicer sem bolj ljubitelj kampiranja, vendar ce apartmaji niso dosti drazji, lahko tudi apartma.

Torej, kakrsnekoli info o prenociscih so zelo dobrodosle.

Iscem predvsem umirjene, ciste kampe, z cimmanj dodatnih aktivnosti (in s tem povezanega ?undra).

Hvala,lp.

Wow, svetovno! Stelvio je tut na moji planirani lestvici enkrat v prihodnosti, morem najprej eno specialko ubodit :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ne vem, pod kak?no zvezdo sem rojen, ampak danes sem spet "cukal" bencin iz dizela?a. Sploh ne ?tejem ve?, kolikokrat sem ?e to po?el. No, dokler ne iz svojih dizela?ev, je vse v redu...

Sem pa spet dobil 50 litrov bencina z nafto...

To sm js tut ?e u svoji Alfi naredu :D to?no 50/50 je blo, ampak nism n? cukal ven :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

U nedeljo mi je kon?n ratu celotn krog, ki sm si ga zamislu zadnji?, ko me je opral de?. Sm pa res presko?u gozdno pot do Tinetove ko?e, ker se je vreme spet ?udn obna?u in me je blo strah, da me spet kje dobi :)

https://www.relive.cc/view/rt10000545447

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A ni boljse seks na tesce kakor pa tek in v dezju?

Pa se izgubit se ne mores, mogoce le v obcutkih. :)

za nas nekatere je pa ravn to pustolov??ina :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Meni se zdi da tudi tisti kolesarji ki z avtom pripeljejo nekam kolo da se potem tam vozijo, niso kolesarji.

Kako zelo bi morali ?ele ozmerjat tiste, ki za vzpon namesto 250W elektromotorja e- bajka raje uporabijo 200KW, kolikor znese mo? motorja gondole na Veliko planino (Labi pa njemu podobni)

Se pravi, da js ki mi je glupo delat ene in iste relacije, se nej najprej peljem 100km (po moznosti po asfaltu kjer na gorcu po nepotrebnem obrabljam "kramparce" kjer pride komad gume 40?), pol pa naredim se dodatnih 60km bregov?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lepo :) kolk km oz.visincev je to?

Evo,prejsen teden zgolj 1x tekel, danes cel dan v slu?bi komaj cakal, da obujem superge.

Orle-sv.urh-brunarica Zadvor-Orle. Lepih gozdnih 50minut na kar lepem pulzu.

Dol?ina poti 44km, vi?inska razlika pa 913m :) kilometrov sicer nism naredu tolk, ker me je na koncu dez dobil in sm caku na prevoz. Visinci so pa bli :)

Mapa poti:

post-1139-0-49158000-1529350871_thumb.jpg

pa ?e obljubljen video :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo, dons kr tri muhe na en mah, najprej Zaj?eva ko?a (tuki ?al nism slikal), potem sem nadaljeval vzpon do Planinskega doma na Vrheh :)

post-1139-0-14303100-1529267011_thumb.jpg

Potem je sledil dolg spust proti ?em?eniku, potem pa se je nadaljeval vzpon do to?ke kjer je nekega davnega leta stala Tinetova ko?a, kjer je navzdol sledil lep downhill, video sledi :) umes me je pa po?teno oprala nenapovedana konkretna ploha

post-1139-0-33085700-1529267179_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

da ti mal bolj razlozim o kaki lucki je govora

1. v temi izgeda drevo (ki je kakih 40m dalec od mesta slikanja) takole

attachicon.gif25674178_10156017054944878_882150809_n.jpg

2. z lucko pa takole

attachicon.gif25674477_10156017055239878_633611806_n.jpg

kot sem rekel, kupil sem jo par let nazaj ko je blo po 40 stopinj in je bla edina varianta, da kolesaris zvecer (konkretne ture)

Sej pravim, to je drugo, ce delas namensko nocne ture

Jst pa cvikam se vozit pono?i izven urejenih obmo?ij (?ivali v gozdu), na cesti se mi zdi pa pomembneje biti viden....

Js tut ne prakticiram tega, sploh pa ne na offroad...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sej se hecas ne :)

To je sam primer, obstajajo tut boljse. Itak se pa nikol ne vozis zvecer,samo za slucaj, ce te kdaj tema dobi (govorim za nas offroaderje, za cestne je druga pesem)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na celovniku si ?e bil? Jaz vremensko napoved gledam lih tolk,da vem a vzamem anorak in kaj malega za preoblect s sabo:)

Sem se ?e petkrat tolkel po glavi,po tem ko sem ostal doma,zunaj pa suho.

Kum... Ja,ze nekaj ?asa me rajca,pa se moram ?e Mal informirati,kako kak?no turo naredit z nekje 70km,pa da ni prometne ceste preve? . Po raznih glavnih cestah, ala litija-hrastnik ni ?ans da grem.

Definitivno je mtb te?je kupit kot specialko,ampak ?e ga rabi? za neko povpre?no mtb kolesarjenje , je mislimda slabega jurja za za?etek ve? kot ok.

Na razdne freeride in DH se pa spoznam toliko kot na ra?unalnike in telefone; manj kot ni? :)

Ajaaaaa, ti dela? cestne? Js pa vse MTB :) razmi?ljam pa za drugo leto si umislit ?e kako specialko zraven :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dbest,svaka ?ast, morm Mal pogledat kje so te konci , da si tudi sam malo razsirim obzorja.

Danes sem mislil iti na Kum in ?elovnik pa se mi res ni dalo vsesti v avto, pa sem naredil traso Lj-jance-trebeljevo-pance -ljubljana Petrol po hrano in zdaj na Orlah Pijem zaslu?eno kavo.

Te konci so okolis Savinjske doline, Ursla gora je ze Koroska.

Kum pa menda velja za enega izmed najtezjih, ce ne celo najtezji vzpon v Sloveniji :) ga planiram bolj ob koncu sezone. V tem tednu planiram Lisco, ce ga nebo spet vreme kej biksu. Dopoldan itak delam, cez dan pa pol cincam a bojo padavine al ne, napovedi pa ze doooooolgo niso ble tocne :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa a misli?, da je tisto za par jurjev res toliko bolj?e kot za recimo jurja?

Recimo pri kitarah je tako, da tista za 3-4 jurje je nekaj bolj?a a se takrat kupuje ponavadi znamko(frajerstvo).Verjamem, da so lahko boljse komponente in okvir a vseeno so cene preterane. :)

Pri gorskem se kr poznajo razlike v ceni, cist odvisno za kaj kolo rabis. Al ga mas samo za gorsko kolesarjenje, al ga mas tut za kake bolj zahtevne spuste kot je freeride varianta, pol si pa ze na downhill varianti, ki so pa cene ze kr ohoho.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Uuuu super tema za kolesarstvo :D

Letos sm osvojil ze kr neki gricev, kot so Smrekovec, Urslja gora, Dom na Loki pod Raduho, Mrzlica, pa neki manjsih, ki jih mam bolj za trening, Gora Oljka, ?reta, Pa?ki Kozjak...

Je pa v planu ?e kr neki podvigov :) Slike sledijo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

kva si naredu oz kva si uzeu ... jest tud to rabm k drga? bom od Slivke rabu ene 3 lopate 3 krampe 2 ?ajtrge pa po mo?nosti kkdr bi si ?e BTko sposodu

Rabis recept? Cist enostavno, prepustis se toku life-a... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.