Naš deklici je prijatelj iz Anglije poslal rojstnodnevno darilo - otroško denarnico in voščilnico za rojstni dan. Vsebino paketa je tudi navedel na obrazcu. Naši vrli cariniki so paket zavrnili in ga poslali nazaj pošiljatelju.
A se še spomnite kako zelo butasti so bili jugoslovanski cariniki. Slovenski jih v tej disciplini nekajkrat prekašajo.
mogoče jim ni pasal ker ni bilo računa. da bi carino računali in obdelavo....
Ja res je. Mene so par tednov nazaj klical da je bil moj "personal computer" hackan. Pa lepo rečem da nimam časa, ker sem v službi in se moram pripravit na sestanek. Pa tip kr neki lapa da kdaj pa mam čas,... nakar men ukop da me je klicu na služben telefon, ki ga ni v imeniku. Pa ga vprasam kje je dobil mojo številko.... pa reče da so dobili iz računalnika. Pol mu rečem da če je tako pol pa vejo kdo sem in ker je služben računalnik ve kje delam ter da naj kontaktira podjetje in IT službo in se bojo oni ukvarjali. Na koncu sem še dodal da če je to poskus kraje bančnih podatkov, kar je tudi vrjetno bil, ga bodo izsledili ker se klici snemajo in sledijo in je takoj prekinu. Tip je mel pa indijski naglas.
Točno. Ljudje tekajo od trgovine do trgovine, tudi do pet trgovin obiščejo v enem dnevu, da prišparajo par deset centov. A to, da porabijo par evrov goriva več, to jih pa niti ne zanima.
To so, kot sem že napisal, ene navadne smešnice in pesek v oči za rajo.
js tud tega nisem nikol razumel. Drugo je če greš v drugo, tretjo,... trgovino kupovat ker v prejšni ni bilo. To pa da bi par 10c al pa tud kak € prišparu na blagajni mi pa ni nikol blo. Če že ni hudo zarad bencina/nafte k tam tolk al pa še več zgubiš je pa že sam zarad časa.
Sploh k se morš do tja peljat pol pa še po trgovin skakat in na zadnje na blagajni čakat. Če maš še to srečo si še v Merkatorju kjer so tolk hitri k na hrvaški obali v sezoni dopustov.
js sm sicer šou iz 29 col na 27,5, ker je pri spustih bolj okreten od 29ke. Je bil pa v originalu gor Schwalbe Noby Nic spredi 2.35, zadi 2.25. Zdej pa testiram od Schwalbeja Rock Razor, sicer sredi in zadi 2.35, pa da vidmo, baje so odlične pri vzponih po kakem bolj grobem makedamu, ki ostale spodkopavajo
Kaj pa magic mary? Sicer so bol za v blat. Grob makadam je kr je%#
No pa dajva... govoriš, dejansko o ekstremni uporabi koles kot je MTB. Pa še to ugotavljamo, da verjetno je to smiselno le za topend kramparce. Vse ostale usmerjene gume pa je pač napačna smer več ali manj neumnost.
Drugače pa kolikor sem gledal MTB gume, ki niso tiste ekstremne so več ali manj taki profili, da je vseeno kako je obrnjena saj je simetrične profil pri vrtenju naprej ali nazaj. Za ostale treking ali cestne gume pa je smiselna pravilna orentacija ravno zato, da lepo odvajajo vodo in držijo smer.
Boss, dajva midva lepo, počasi, še enkrat od začetka.
Spust:
Prednja guma. na zelo strmih in zaprtih odsekih cca 90% zavorne slile, enako teže na prednjem kolesu. Zaželena čimvečja sila trenja (oprijema) v smeri nasproti smerivožnje. Tu zanesljivo obstaja napačna smer namestiitve.
Zadna guna pri 10% savorne sile isti ku,,, a je obrnjena "prav" ali "naroba" ker je razlika kvečjemu 1%.ali manj.
Vzpon:
Prednja guma na najtežjih detajlih v zraku.
Zadnja guma na detajlih itak 100% sile trakcije in sile teže. Zaželjena čimvečja sila trenja (oprijema) v smeri smeri vožnje.
Ljudje, ki jim je izziv speljat kakšen detajl trajla navzgor, zadnjo gumo tako obrnejo kontra sprednji, da ne zakopljejo.
Nekatere gume imajo za oznako smeri dve puščici v nasprotni smeri. pri eni puščici piše "front", pri drugi pa "rear"
Večina lastnikov MTB itak nima pojma, kako morajo biti gume obrnjene.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
žal ne, je služben
Povezava za deljenje
Deli na druge strani