Skoči na vsebino

Pazi to... Severna Karolina je izglasovala prepoved nošnje medicinskih mask.... :D zdaj jih je strrah, ker se uporabljajo za kriminal. Se pravi zdravje ni več pomembno, zdaj jih je strah kriminala. 🤡

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Mislim, da je predvsem problem v našem nesposobnem golobnjaku  ali kurniku. Niso na žalost  naredil nič v tej smeri.Ja so, nabili so davke, cela država jim štrajka, vse gre v maloro. Tako, da se ni za čudit, da smo trenutno na dnu lestvice. 😉

Itak ne razumeš, tko da se ne bom trudil razlagat. 😐

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 5 urami je Tilen5 napisal:

Jaz sem tudi videl, da sem blizu parkiral zandjič ko sem opazil odtis tablice na fasadi

Si se oddahnil, da ni odtis tvoje tablice in da je bil ziher en tujc, k je bil napis ma fasadi tako čuden.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je dvorjan napisal:

Jah, jaz sem pa imel priložnost dlje časa voziti 1.8 ter 2.5 litrskega Toyotinega hibrida, oba s CVT-menjalnikom. Pa tudi 2.0 sem imel na testu en podaljšan vikend. In lahko potrdim, da se 2.5 bistveno lepše vozi kot šibkejša dva. Je pa še vedno veliko zaganjanja in nadležnega tuljenja ob priganjanju/odločnem pospeševanju. Za nekega umirjenega voznika je pa verjetno ta kombinacija zelo posrečena.

Sem probal 1.8 v Aurisu Touring Hybrid. Zarad menjalnika sem pričakoval, da bo bistveno slabše pa zanimivo ni bilo tako hudo. Če si konj bo tulilo, če pa imaš nekaj občutka na plinu in ko ga pogruntaš se da čist lepo spodobno peljat brez, da si konkurenca skuterjem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sex chat
Napisano
pred 8 urami je Slivka napisal:

V vrtcu:

- "Moj tata ma pa luleka v gatah."

- "Moja mami ga ima pa v predalu..."

Glede na današnje "moderne" čase sem pričakoval takole:

V vrtcu:

- "Moj tata ma pa luleka v gatah."

- "Moja mami tudi..."

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Z M A J napisal:

Sem tudi sam ljubitelj bencinskih avtov, ampak npr. Mazda6 je vrhunec bencinskih motorjev 194 konjičkov, pri marsikateri znamki je to komaj sredina ponudbe. Enostavno NA 200PS danes ni neka številka, nad katero bi ljubitelji bencinskih hlapov skočili do stropa od navdušenja. Včasih je bila MPS zverina, zdaj je pri nas ni več na voljo. :(

200KM je v redu, če je turbo, ker je teh 200KM na voljo na sredini obratov in navadno v daljšem razponu. Pri N/A motorjih je pa ta max moč na koncu vrtljajev tam, kjer se začne rdeče polje in je razpon vrtljajev, ko je to na voljo žel precej ozek. Zato ta podatek izredno zavaja in ja zato se 2,5 turbo Mazde izven EU peljejo precej bolj suvereno pa ne zaradi 50KM več ampak zato, ker so moči na voljo bistveno prej.

Zato je tudi MPS bila res super za uživancijo, če te ni skrbela poraba 10+l/100km.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 9 urami je Alex napisal:

Zato, ker plešejo v Nemčiji, kjer se jim sesuva avto industrija v kateri smo kot podizvajalci za določene dele. Jebat ga tko to gre, ko se igrajo monopoly in se sprejemajo napačne odločitve. Drugače pa se ne gleda mesečnih rezultatov ampak letne in v EU je padec kar konkreten. EU oblast žal že nekaj let ne dela za Evropejce in prvi računi so izstavljeni. Žal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je dvorjan napisal:

Kdor lahko, naj vseeno razmisli o (vsaj delni) elektrifikaciji voznega parka.

To se pa bere skoraj tako kot mantra LGBTIQ....+++ zakaj hočte bit 100% hetero, če ste pa lahko vsaj mal homo?:nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 minutami je godlike napisal:

Huh. Nikoli nisem bil tako premožen, da bi gledal rang Mazde6. Pa sem kar privzeto vzel za C segment in eventualno D.

Moja napaka.

Pa sej Mazda 6 je imela vedno dokaj normalno ceno. Mene je prišla leta 2019 "le" 29k€ pri revolution opremi in 150KM dizlom. Cene so s SUV-i zdaj zbezljale na 50k€, kar je za moje pojme pač preveč pa ne glede katera znamka gor piše. Pa ne, da ne bi mogel zbrati tega denarja, ampak pač ga ne dam toliko za avto. Enostavno ni vreden toliko.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 15 urami je godlike napisal:

Peugeot? Focus se še prodaja, čeprav je FL in 2018 prišel na trg osnovni model.

Kia, Hyundai. Saj se da, če se hoče.

Sej se hecaš al se ne razumeva. Govorimo o avtih srednjega razreda velikosti Mazde 6. Kje maš takega pri KIA in Hyundai? Samo i30 SW in Ceed SW in Proceed (ta mi je še edini, ki bi ga dejansko imel). OK na Pugija sem pozabil - 508 bi kar bil sam mi ni jasno od kod Peugeotu ideja, da za tako velik avto je 130KM dovolj v mlinčku 1.2 in HDI 1.5? :nevem: Če hočeš normalno premikanje rabiš hibrida in minimalno 50k€.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

... ti si vsaj opazil, kaj pa če bi se to zgodilo 80% voznikom 95% voznicam? Peljali bi se naprej kot da ni nič. To je namreč ta zastrašujoča statistika, ker ljudje so čedalje manj tehnično izobraženi. Če ni ustreznega App-a na telefonu ne vedo nič.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Dva se ti sicer krohotata, ampak dejstvo je, da Ficova koalicija dveh nacionalističnih strank dejansko odreka nadaljno vojaško in finančno podporo Ukrajini. Torej, zakaj bi bilo to nemogoče kar praviš? Ne trdim, da je, ampak ni pa nemogoče.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je Alex napisal:

Ni druge, kot skupinska tožba. To je dan danes moderno. Ali pa peticija, da zamenjajo vodilne inženirje v Mazdi. In seveda tudi vodstvo. 😊

Zakaj? a zato, ker Mazda ne razume, da je relativno nišna znamka in ima svoj ne prav velik krog kupcev, ki namesto, da bi jih obdržala se prav trudi, da bi se jih kar precej znebila.

Pa zakaj SUV-i? Zato, da se zmanjšuje stroške projektiranja. SUV-a v določeni velikosti maš lahko samo enega. Ne rabiš delat SUV limuzino, SUV karavan in SUV HB. Pri 6-ki je to bil problem, ko so imeli v prvih dveh generacijah 6-ko s tremi različnimi ritkami. Kupci smo bili veseli nad izbiro, Mazda nad stroški proizvodnje pač ne. Ko so uvajali CX-5, so ga dejansko kot menjavo Mazde 6 HB, ki je za moje pojme najbolj posrečena oblika v navezavi z uporabnostjo.

CX-5 je tako enostavno kanibalizirala lasten model, ker del te prodaje, ko ni bilo 6 HB je šel k CX-5. In procenti 6-ke so padali. Medtem, ko so pri Mazdi naredili 2. gen CX-5 so 6-ko več ali manj držali le s FL-ji. Se pravi generacijo so menjali tako, da so FL-ju rekli nova generacija. To se v prodaji ne počne in , ko po 10-ih letih ne zamenjaš generacije določenega modela je logično, da številke v prodaji padajo tako globoko, da pri Mazdi rečejo: "ej, ste videli, da ne gre in da je prihodnost v dražjih SUV-ih". Kako prikladen izgovor.

Se pravi ne daš na trg nove generacije, omejuješ prodajo in število različic. In ja seveda, na koncu smo kupci krivi za take odločitve. Bolano do nezavesti.

pred 6 urami je godlike napisal:

Imate še nekaj karavanov. Če bi ti šli za med, bi jih bilo več.

res? Od novih modelov VW, Škoda, Audi, BMW, Mercedes. To je pa več ali manj to od 40+ znamk na Slo trgu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Shrek napisal:

Zastarel motor... 😋

Ni limuzina... 😳

50 jurjev? 🤣 za CX-5... haha keri lokvanji

pa seveda je zvestoba do groba... zato ker se jo boš težko znebil za normalen denar.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Ko sem ugotovil, da je nekaj narobe, je imel že toliko "lufta", da je guma opletala kar za kakšne 3 cm...

a na tehničnem pa niso nič opazili, al se je to začelo zelo na hitro dogajat?

Drugač pa nič sekirat samo nalepko gor daš Ford Ranger in je to to. Zadeva rešena.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

zdaj pa en pir pade pa četudi u rit....

emmm ?zmeden?

kozarec je res take "nenavadne" oblike... ampak vseen :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Brez zamere. A si ti mogoče zamrznjen v času ene četrt (+) stoletja nazaj.

Hvala, sem ga mislil točno to vprašat... če je Trnuljčica al kralj Matjaž izpod Pece.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 minutami je sportman333 napisal:

če si pravi kupec kupiš tisto kar ti je všeč in ne tisto kar ti je vsiljeno

Oziroma greš drugam. Ne bom kupoval nekaj na silo, če mi ni všeč. Če Mazdi moj denar smrdi, ga bo mogoče pa KIA vzela, al pa kdo drug... tko enostavno je to.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 minutami je Bini napisal:

Pa saj imaš vse kar ti srce poželi. Tako velik izbor različnih avtov še nikoli ni bilo..... :nevem:

haha... OK dobr štos.

mogoče sem še premlad pa tega ne vidim

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa ker krog kupcev je to? Skos poslušam o nekih krogih al pa kvadratih kupcev, a avtomobilov ne morjo prodat... dejansko mam polhen kurac teh SUV-ov in se mi čedalje bolj gabijo. Dokler sta bila model al pa dva OK... nekaterim je všeč, danes pa sam še to, kot da raznolikosti in domišljije ni več... vsi uniformirani vsi enaki. Ma na jok mi gre kam gre ta družba na vseh koncih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 6 urami je Slivka napisal:

Tri katastrofalno grozna dejstva:

- danes NI petek

- jutri NE BO petek

- pojutrišnjem tudi NE BO petek

- danes nisem na šihtu

- jutri sem frej

- pojutrišnjem mam dopust

- v petek pa koristim ure.

ma ni tko hudo, da se neb mogu navadit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.