Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Za Hrčke so vedno vse drugi krivi in nikoli recimo njihova požrešnost. Men je pa načeloma čisto vseeno tudi, če me kličejo paradajz turist, se veliko manj sekiram, kot pa če vidim, da me nekdo lupi in se mi smeji za hrbtom.

Ko bodo oziroma če bodo 1x doumeli, da pravilno odmerjena in ustrezna cena gostinske in turistične ponudbe prinese več zaslužka in da je treba za zaslužek tudi kaj naredit, ne samo kasirat, prej se bo tudi taka negativna reklama nehala. In na koncu bomo vsi zadovoljni, tako ponudniki kot turisti.

Ampak ja, verjetno razmišljam preveč utopično.

Saj to velja tudi za naše gostince in holelirje. Nič manj ne lupijo gostov kot Hrvati. Zato je pa Portorož zvečer prazen. Tudi naša obala je bolj boga zvečer. Ko bodo doumeli, da je ljudem teh nabitih cen dovolj, bo za nekatere že prepozno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Malo me mika specialka, a ste že kako debato meli o tem. Gledam tudi rabljene, karbon, oprema recimo nekje shimano 105 bi bila pomoje že ok.

Najbolj je vazna geometrija najbrž?

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Mene tudi nekaj zadnje čase mika, da bi ga kupil. Za začetek si bom od kolega sposodil, mislim, da ima karbonski bianchi aria disk. On to nabavlja v Italiji iz druge roke. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:
N1INFO.SI

Hrvaški gostinci imajo tako imenovane paradajz turiste, kot jih posmehljivo poimenujejo, za...

Ni kaj dodati, pohlep in brezobraznost nekaterih ponudnikov hrane in pijače nima meja.... 🥴

Niso torej več moderni sendviči za s seboj, ampak je to sedaj paradajz. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je skritikrt napisal:

O,ho,ho...pol se bova sigurno spoznala.

Ti se kar pridno uči-imaš veliiiiiiko za "prebaviti"...in kar sproti,k pred izpiti ne boš več vedel,kje se te glava drži.

Se že veselim snidenja😉

Res je malce manjši-priročnejši...drugače pa v redu kvaliteta-Titania ni slaba👍

Pa,da ne bo tako turobno...vlomi in podobno😳...in ker smo v temi "orodje-poceni vs. drago"...bom predstavil še eno orodje,k sen pred kratkim kupil....za nohte ščipati😂

OK-brez heca-drži,kar sem napisal-"ščipalec za nohte" malce "dražje" sorte (saj smo v temi poceni vs. drago🙄)....

In ker je forum o japonskih avtih....predstavljam japonski ščipalec Green Bell G-1205 (Takumi No Waza) novejša-prenovljena varianta modela G-1008,kateri je imel slabšo plast pilice (G1205 ima "diamantno")

To je en od najboljših ščipalcev nasploh...ta je zelo univerzalen-za roke in noge,z integrirano pilico...jaz sem pred dvemi leti na eBayu za 2kom. dal cca. 50€ z ptt vred-to je dokaj normalna cena...

https://www.amazon.de/Takumi-Nagelknipser-G-1205-aus-Tricks/dp/B0716XRCYN/ref=sr_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&crid=48D0NK5ZBV5X&keywords=Green+Bell+G-1205+(Takumi+No+Waza)&qid=1690826859&sprefix=green+bell+g-1205+takumi+no+waza+%2Caps%2C109&sr=8-1

Sem se zanj odločil,ker ko imamo doma več različnih,si vsak rad tistega najboljšega "prilasti",in ga ne najdeš več🤨...tako pa sem kupil dva,in je mir.

In reže kot katana😲...res nenormalno...tudi če si odščipneš delček kože ipd-sploh ne čutiš,in je tako gladko odrezano,da ne moreš verjeti....tudi za npr. predreti žulj...nič strašljivosti z šivankami in noži-tako lepo ščipne,da sploh ne dojameš.

Ima pa eno slabost-ker tako natančno odreže noht (ne odtrga kot večina ščipalcev),je rob nohta kvadratast,in ga je obvezno potrebno na okroglasto popiliti,ker če ne,se začne ta kvadratasti rob nohta cufati in odlamljati. Za to so idealne tiste mehke pilice z ultrafinim brusnim papirjem nalimanim na penasto podlago.

Vsaj pri meni z tistimi "navadnimi" prej piljenje ni bilo potrebno-sem lepo poščipal,in je bilo čist OK....z tem pa-ni šanse-moraš še pookrogliti rob.

Ščipalec vreden vsakega centa...idealno visokokakovostno darilo za drago😉👍

IMG_20230731_194424.jpg

IMG_20230731_194446.jpg

IMG_20230731_194601.jpg

IMG_20230731_194709.jpg

Fak. Ti obvladaš tudi pedikuro. 🤗 Ni da ni. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Očitno te ne jemlejo resno, ko si pa tak vicmaher, bo treba zavihtet tisto tvojo lopato.....😁😉

Ali lopato ali pa nič več vicev. Bolj se nagibam k drugi varianti. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 52 minutami je skritikrt napisal:

Kot izgleda...al nihče ne ve,kaj bi to bilo,ali pa ne vedo,kaj mislim z "viseti v zraku"...pa bom odkril uganko.

Moj tretji Spyderco,za katerega bi lahko zatrdil,da ne spada več v temo "orodje",ker je namensko konstruiran za "drugačno vrsto rabe" kot pa to velja za veliko večino ostalih nožev-ni namenjen stalni rabi,oz. uporabi kot "orodje",čeprav ga seveda lahko za npr. odpiranje paketov ipd....

Prvenstveno je namenjen "zadnji obrambni liniji" oz. "tisti zadnji" obrambi,ko si telesno napaden....zadnji ukrep,ko se absolutno ni mogoče izogniti spopadu,ko beg ni več mogoč (ko sam ne moreš zbežati ali beg zaradi grožnje tudi tvojim ljubljenim odpade kot opcija),in ti grozi napad na telo in življenje...ko je napadalec že (in šele takrat!!!) na razdalji 0,5m ali manj....tisti zares zadnji ukrep.

Kot rečeno-seveda se z njim da odpirati kartonske škatle,pisma,lupiti zelenjavo (zaradi ukrivljenega rezila) itd...a prvenstveno je narejen za zelo učinkovito rezanje mesa in kit. Zaradi karakteristične oblike rezila (oblika izhaja iz poljedelskega orodja značilnega za jugovzhodno azijo...podobno,a drugačno kot naš značilni srp),rezilo ob stiku z materialom prodre in ga "zahaklja",tako da "tkivo" nima tendence se rezilu "umakniti",kar povzroča zelo resne poškodbe.

To je tako narejeno namenoma-namen je "konflikt" čim prej končati,in žrtvi omogočiti čim prejšnji umik.

Še ena od pozitivnih lastnosti je zelo varen oprijem,kateriv veliki meri preprečuje izgubo noža zaradi rokovanju v stresni situaciji...poleg tega pa ne zahteva specialne usposobljenosti,da bi lahko bil efektiven kot obrambno sredstvo na majhni razdalji "prsa na prsa".

Predvsem v službi,sem doživel že marsikatero neprijetno srečanje z odvisniki,brezdomci,migranti ipd.

Nisem z njimi imel težkih konfliktov...pač sem "velik dedec"...a glede na to,da sem (takrat sicer nevede) imel opravka tudi že z morilcem,imam v skrajnem primeru "zadnjo linijo obrambe" rajši na svoji strani.

Zanimiv video odpiranja Karahawka z patentiranim Emerson-Wave rogljičkom

IMG_20230731_121639.jpg

IMG_20230731_122011.jpg

IMG_20230731_121955.jpg

IMG_20230731_121920.jpg

IMG_20230731_121833.jpg

IMG_20230731_121816.jpg

IMG_20230731_121745.jpg

A tebe so resno kdaj napadli, da si se moral braniti z nožem? 🤔 Prav zato ni dobro nositi teh stvari po žepih, ker eventuelni žeparji lahko narobe to razumejo. In res potem nasrkaš. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 urami je Mraušk Mčk napisal:

Še nekaj o "znanosti" 

SIOL.NET

Več kot 8.400 Slovencev je z delitvijo objave na Facebooku pritrdilo objavi Mariborčanke s trditvijo, da toča, ki je v zadnjih tednih pustošila po delu Evrope, ni naravnega izvora. Pod objavami meteoroloških...

In potem ima teh 8400 pacientov tudi volilno pravico. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je skritikrt napisal:

Mogoče bo pa ta slika delovala bolj "pomirjujoče" za tiste,katerim je neprijetno ob pogledu na tak nož kot je Superleaf.

Ker na slikah mogoče izgleda drugače ravno zaradi oblike,in se komu zdi "strašljiv"🙄...dolžina rezila je glede na velikost celega noža dejansko izredno kratka!

A spet po drugi strani,je moj tretji Spyderco "čisto en drug kaliber"...pa zna biti,da se bo kdo ob pogledu nanj kljub le 6,5cm dolgemu rezilu "podelal v hlače",ker je konstruiran za točno specifični namen in uporabo...

Bom pustil "viseti v zraku",in me zanima,če se komu sanja kak "tip" noža bi to lahko bil😉

IMG_20230729_170658.jpg

Meni deluje kot nož za lupit zelenjavo. 

To. Mi prvo pade na pamet. Podobnega imam za rezatinparadajz samo, da je nazobčan. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 minutami je skritikrt napisal:

Vseplošno mišljeno bom rekel tako-problem (če bomo rekli temu "problem"),je v glavi oz. v razmišljanju.

Ne vem za kaj,a imam občutek,da ima veliko ljudi nek odpor do nožev....jim je nekako "neprijetno".

Nočem obsojati ipd...bom rekel samo to,da če se ne "spoznaš" z noži in se ne naučiš veščine jih uporabljati (v kuhinji in drugje),to za te vrste ljudi postane še bolj "strašljivo" in nevarno.

In ta strah na koncu pripelje do razmišljanja..."za kaj bi v bistvu potreboval nož..."

Da se osebno obrnem nate,bi rekel čisto enostavno-ker ga nimaš stalno pri sebi v žepu oz. pri roki,se tudi ne spomniš,za kaj vse bi ga rabil.

Npr. moja žena se je čisto "obrnila"...kupi tono cunj,k je treba deklaracije odrezati....modrci,gate,krila,jakne,majice itd...najboljši je tukaj Spyderco,ker je enostavno najostrejši,in zmore odrezati tudi tiste deklaracije,k jih tudi z škarjami zelooo težko.

Pa je treba predrti žulj...Spyderco malo "cak" in "fertig",....na plaži nareži melono,lubenico,jabolko...v gozdu ko gemo "na gobe"....in ko rabiš eno priročno palico za brskanje po listju (isto za kostanj😋)....pa visi od obleke ena nitka k moti...toooone paketov,k jih je treba odpreti😅

Ali pa pride 15-20kg domače govedine,k je treba vse poštimati za v skrinjo...."dragi,kje imaš tisti nož"... (misli ravno Superleaf-a,k ve,da je najostrejši😊)....pri nas so kuhinjski noži redko topi,a čez ostrost Superleafa ga pri nas ni-in tako so zrezki takšni kot morajo biti....tudi najvarnejši je,ker režeš čez vse kite in žile brez pritiskanja in napora-samo na rahlo vlečeš brez sile in naprezanja...

Za Paramilitary-ja pa lahko rečem,da ga pogosto uporabljam kot "orodni" nož...ko sem pri delu v delovni opravi...za vse živo,za kar je OLFA premalo robustna,Superleaf-a je pa škoda,ker ima že veliko zbirateljsko vrednost....

Skratka-kupi si enkrat en zares dober-oster nož (beri zgoraj za Paramilitary-ja),ga zmeraj imej v žepu,in se ti bo miselnost z časom spremenila,da boš samo gledal...vsaj v mojih očeh je to najkoristnejše orodje od vseh!

Zelo priporočam ogled celega videa-ne samo za navdušence nad noži-tudi za ženske in vse ki radi kuhajo itd...

Lepo.😊

Pri nas uporabljamo za v kuhinjo  odlične japonske nože  Senzo Petti shoichi. Na plažo ne nosim hrane, ker odplavam vsak dan svoj kilometrček in grem domov. Mesa za v skrinjo ne kupujem, ker pri nas smo bolj za ribe in je meso bolj poredko na krožniku, deklaracije in stare majice za krpe režemo z odličnimi škarjami. Če bi poznal HCCP bi vedel, da se nožev ne sme mešati. 😊

Dopoldan recimo v avto kampu odrežeš kači glavo, popoldan narežeš s tem istim nožem paradajz in papriko za salato. 😊

Za tehnično uporabo (recino za fina dela pri izdelavi kitar) pa sam uporabljam čisto ta prave  kirurške skalpele. Ni verjetno potrebno poudarjati njihove ostrine. 😊

Tako, da nožev se niti približno ne bojim, saj jih sam tudi brusim in poliram. Sem pa prav ugotovil, da takega noža sam ne potrebujem. Še posebaj  pa se mi ne zdi primerno, da bi ga nosil vsak dan v žepu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Ni ovir za metalce:punk: Samo reve jamrajo za dež...

A si kdaj videl metalce, da nosijo dežnike okoli? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 minutami je skritikrt napisal:

Zaenkrat nisem še nič uporabljal,a prvi vtis je "booomba"...če koga zanima-vse tri variante so "Made in Slovenija"😳😃👍 

Bom ob priložnosti kaj napisal...sicer pa dvomim,da obstajabkaj boljšega kot to...mogoče le od PB-Swiss,a tam bo cena še višja🙄 

Res je super. Če koga zanima,in bi si rad kupil en "zares dober" nož za vsakdanjo rabo,vreden vsakega centa,k ga lahko vsak dan uporabljaš...zares perfektno izdelan,z perfektno ergonomijo,oster za popi...,z fenomenalnim zaklepom,primeren tudi za levičarje (ne mislim politične levičarje),primeren za vse naloge in priložnosti,ne prevelik in ne premajhen,in,in...

Skratka če rabiš le en,a ta,da bo "tisti nož",k ga bodo še otroci podedovali-to je to-Spyderco Paramilitary II👍 

Samo pazite-to je največkrat kopiran-fejkan nož...kupite pri resnem prodajalcu za normalno ceno...jaz sem pred leti dal 220€+ptt...danes,kar je ceneje od 185€ je ze sumljivo.

Je kolega kupil preko bolhe za 45€...in se je hvalil...pol pa mu dam svojega...takoj ko je prijel v roke je rekel..."ga niti ne rabim natančneje pogledati in primerjati,k se pri tvojem prec v roki čuti,da je lažji..."

Skratka pazite pri nakupu.

Pa,da ne bo samo nakladanje,in k vidim,da vam je všeč....imam še dva Spyderca.

Pa sem na hitro slikal primerjavo z Paramilitary-II

Evo-moj takrat sanjski Spyderco,k sem ga komaj komaj uspel dobiti,ker so ga leta 2011 nehali proizvajati...naj predstavim Spyderco-Superleaf

Izjemno ergonomičen,že robustnejsi "za v šumo",perfektno izdelan,z posebno obliko rezila,z Compression Lock-om,japonskim VG-10 jeklom izdelan seveda v Seki-ju...res moj "najljubši" nož.

Zelo lepa predstavitev.

IMG_20230729_120939.jpg

IMG_20230729_120918.jpg

IMG_20230729_120829.jpg

IMG_20230729_120743.jpg

Tako, čisto mimogrede. Zakaj se v bistvu sploh uporablja  tak nož? Čisto resno vprašam, ker mi res ne pade na pamet, kje bi ga lahko pametno uporabil? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Zelo čudno, kje in kako se to vozijo, da imajo take rezultate🤔 Mene bi bilo sram na njihovem mestu, da mi ta X motor toliko pije...🥴 

Enako. Sicer pa imam občutek, da ko dajo tem modelom avte na test, jih terajo v rdeče polje. Ta X motor ne sme piti več kot 6, 5 l/100 kombinirano skupaj z mestom. Na avtocesti pa z lahkoto pod 6/100 pri 140 /uro. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Vako jutro obiščem vaško pekarnico v Maslinici na Šolti. Pred tednom je bil marmeladni krof 0,7 €, danes je že 1,5€. Sirov burek je bil 2 €, danes 2,5 €. 

Porcija kalamarov v povprečni  restavraciji v Maslinici od 18 do 23 €. Včeraj smo jedli v Stomorski, kjer so bile cene OK. Tunin steak s prilogo blitve 26€, pizza cca 10-12€, paradižnikova solata 8€, Ožujsko pivo 0,5 v steklenici 4€.

20230726_142608.jpg

20230726_141813.jpg

20230726_141918.jpg

20230727_113302.jpg

Predrago. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 36 minutami je Z M A J napisal:

Sedaj se pojavljajo na netu razne skupine "strokovnjakov" (prej so obvladovali korono, pa 5G...), ki so strokovno ugotovili, da nas Američani po vsem videnem, sedaj j****o še z vremenom. 

Se pravi, da nam svoje tornado z veliko točo v velikosti melon  zastonj izvažajo v Evropo. 

Ko misliš, da si prebral največje neumnosti, te vedno znova in znova tej modeli  presenetijo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 2 urama je jstdoma napisal:

Iz dopusta prinesel en six-pack piva, pa sploh ni dober 😐☹️

kruh-kalup-brios-600-g-studenac165597617

To še za po čevapčičih polivati ni dobro. 😊 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pametne/športne ure
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

V bistvu premium ura. Pa še v rdeči barvi se jo da dobit.

image.png

Ni premium, je pa super ura. Baterija zdrži res veliko časa, pri plavanju je natančna skoraj na meter. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Saj po moje je prvih 20 najboljših kolesarjev na svetu na kakih substancah tako sli drugače. So pa tokrat pri Dancu krepko pretiravali. 

So šli "na sigurno", tip je letel po progi in tako sprožili vsesplošno svetovno ugibanje o dopingu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je kacnje napisal:

Za tole pa res kar malo dvomim, da je bilo čisto. Pa precej pozno začnem dvomiti.
Šele ob tem mi je jasno, zakaj je Jonas ves čas govoril, da razlika ne bo v sekundah. nullSo točno vedeli?

Včeraj je bil boljši, to mu je treba pošteno čestitati. Zaradi vesoljskega nastopa pa dvom.

image.gif

Tudi sam dvomim, da ni vzel kakega "Juice- ja". Ko je prišel na cilj, se sploh ni veselil, ker je točno vedel, da ni bilo pošteno. Kar neko čudno dačo je imel. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 14 urami je Boss napisal:

Evo počelo... zdaj bi še slike spredi zadi, notri pa poškodb. Bolj k jim razlagam, da so udrtine relativno majhne in da se vidijo pod kotom in odsevom bolj bi radi mel slikce. Ma da ti pamet stane pa tale Zav. Sava.

Evo, značilno za te "nizkocenovne"zavarovalnice. 😉

Plačaš manj a toliko tudi dobiš, ko je kaka škoda vmes. 😊

pred 11 urami je kacnje napisal:

Danes je pa Jonas res nenormalno dobro odpeljal. Sploh se ni veselil na cilju, kot bi bil v nekem drugem svetu. 
Recimo, da je čist, potem ni kaj, je bil boljši.
Konec sicer še ni. Vse sorte se dogaja.

Če je pa to bilo popolnoma "čisto", potem  pa res ni zemljan. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.