Skoči na vsebino
Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

pa a ti sploh ve? kva si dele napisu ... pa a si sploh Tomozuki-a post prebrou ... ti kr neki folk obtu?uje?, ?eprou nepozna? nobenega od nas ...

Definitivno, ?s te je pa tud ?e davnega leta 1950 povozu ...

Brez skrbi, da vem kaj sem napisal. In tud prebral sem tomacukijev post. Brez skrbi. In tako kot v vseh njegovih postih, kot tudi v tvojih in ?e nekaterih drugih tukaj, preberem en kup enih bedastih la?i, naklada?ine in izgovorov, zakaj vi vozite druga? in bolj divje kot je v predpisih zapisano. Lojz ni po ?upci priplaval, da bi nasedal va?im otro?jim la?em in izmi?ljotinam. Lojz ma divjake na?tudirane kot svoj ?ep, saj jih na cesti sre?uje vsak dan. To pa zato ker so vsi divjaki tolk neumni, da vsi enako la?ejo in se vsi enako izgovarjajo. Ti izgovori so pa tako otro?je neumi, da ni noben problem najt vsazga divjaka, ki se na forumu prfo?ka. Klasi?en divjak tud tolk ni pameten, da bi se za svoje divjanje in za svoje delanje pizdarij, kak?en druga?en, manj otro?ji in bolj pameten izgovor izmislu. Vsi va?i izgovori gredo na to vi?o; Zakaj pa v nem?iji lahko podijo, pa saj ni nobenga na cesti, pa saj ma moj avto ABS, pa saj mam dobre reflekse, pa kolone so, pa tisto posrano ?olo varne vo?nje sm s petico naredu, pa polcaji stojijo za grmom in streljajo, pa table so neumno postavljene, polcaji samo kasirajo, pa podim, ker mam ?e tli leta pa pol vozni?ko dovoljenje, ampak jaz vseeno nisem divjak, ker znam peljat 5 km ve? kot je dovoljeno, jaz vozim dinami?no, ne podim, ti me ne pozna?, da jaz obvladam, itd....itd..... Samo ponavljajo?e se sranje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zdaj mi je jasno, kaj bi ti rad. Ti bi se rad sam po cestah vozil :hohoho: Ostale bi pa vse dol nagnal, ker ?e mariborski promet posplo?im na celo Slovenijo, bi Lojz ostal sam :ph34r: Glede komisije; ti si ziher, da se oni dr?ijo pravil? Tak ko zdravniki, ko grejo na ?ik pauzo? Lojza, jaz verjamem, da si se ?e fosiliziral, samo pridi ven iz te tvoje jame pa poglej realni svet ?zmeden? Sicer pa mi je celo in?truktor rekel, da vo?nja mora biti dinami?na, ker druga?e promet stoji. S ?emer se strinjam. In drugi, ki stojijo v kolonah zaradi Lojzetov, tudi. Sicer pa vozim umirjeno, strpno in defenzivno :prstgor: Mogo?e bi dodal, da ?e varno ;)

Lahko ti tu klobasa? in klobasa? in nam se bo ?e spahovalo od holesterola pa kdo te bo resno jemal? Ha? :) Ti si en navaden klovn. Stara garda, ki jo je povozil ?as. Pa ?e kaki divjak :) Se pa strinjam, da preve? pi?em. Ampak me to veseli in zabava B) Sploh potem, ko berem tvoje komentarje v stilu (prestavi na ?as 0:18):

A na Autobahnu pa lahko? Zdaj pa definiraj, v ?em je razlika med na?o in njihovo cesto? Pa zakaj lahko recimo v Angliji na enaki lokalni cesti vozi? 100km/h, na na?i pa 90km/h? Kako tak?ne razlike v omejitvah? A ti povem? Ker si jih je nekdo zmislil :dudek: Hitrostne omejitve so za take paciente, ko si ti, ko jih od alkota ?e malo zana?a. Idi na prvi servis, da ti ESP v glavo montirajo :rozico:

A ?e bi se tak vozil pri nas, bi Lojz iz ko?e sko?il, ?e bi se v Nem?iji bi se pa ?e on tak peljal?

Ne majster! Jaz nisem reku, da bi po cestah rad vozil sam. To najbr? misli? ti, ker se obna?a? kot, da si sam na cesti in kot, da si ti cesto kupu. Cesta ni tvoja!

In ?e sem jaz, kot ti pravi?, star oziroma, fosil, potem sem ti jaz kve?jemu lahko za vzgled in me lahko posnema?. Nima vsak sre?e, da se ?iv postara. Ti s svojim razmi?ljanjem in na?inom vo?nje definitivno ne bo? do?akal starosti, al pa bo?, kar je ?e huj?e, koga druzga prikraj?al za starost.

Sicer je to tvoja pravica, ?e si se odlo?u crknit mlad, ampak ostale normalne ljudi ti nima? pravice pahnit za sabo.

A ho?e? povedat da sem jaz nerealen, zaplankan in da me je ?as povozil, ker zagovarjam red in se reda dr?im, ti si pa, kao napreden in razgledan, ker po cesti zganja? pizdarije? A tisti, ki se reda dr?imo, po tvojem, ?ivimo v jamah? A ti ?ivi? pa na drevesu, al kje? Tud iz drevesa so dolo?ene ?vali ?e dol pri?le. Prid ?e ti dol!

In ja, tiste avtoceste, ki v Nem?iji nimajo omejitev je to pa? tako. Zmenili so se tako. Pri nas ni zmenjeno tako! Pa ?e kje drugje po svetu tud ni tako zmenjeno. Zakaj pri nas ni zmenjeno tako, zdaj v tej debati nima smisla diskutirat. Tak je pa? dogovor in red, vsak, ki ima vozni?ko dovoljenje, pa se je tega reda dol?an dr?at. Brez dogovora in reda, civilizirana dru?ba ne more funkcionirat.

Torej, treba je vozit tako, kot je v kak?ni dr?avi zmenjeno. Na primer, v Angliji je zmenjeno, da bodo pa? vozili po levem pasu in tega se dr?ijo. Zdaj pa ti povej, kaj so angle?ke ceste bolj?e, ker lahko vozijo po levem pasu! Ti bimbo bi pa zarad svoje trme in trdoglavosti v angliji najbr? vozu kar po desni? In vsem angle?em bi pol ti bistroumno plozal, ?e?, saj v Nem?iji pa lahko vozijo po desni?

Enako ima? ti, svoj interni red, lahko pri sebi doma. Ti pri seb doma lahko serje? sred kuhne al pa dnevne sobe, ?e ho?e? in ste se doma tako zmenili. Pri meni pa? ne bo? sred sobe sral! Kapi?a? pribli?no?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ne sam na dolenskem mate ?e baje v zraku 0,5 promila alkohola ...kak?na cifra ?ele pol vn pride po kk?nem litru cvikla ...

Kako bo? pa pol ti po dolenjskem vozil, ?e se bo? slu?ajno dolenjskega zraka na?rl, ko pa ?e zdaj, kao, trezen, vozi? tako neumno in neodgovorno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ja, ampak ogro?a? samo sebe ;)

?ivljensko mogo?e res, al pa tud ne, nikol ne more? trdit, ?e posebno kadar ima? sopotnika sabo.

Tudi nima? nobene pravice kmetu ob cesti zaradi svoje objestnosti povaljat solate, krompirja ,fi?ola ?pargljev, brokolija itd.....Tudi samo vozit po privatni zemlji ne sme?! Bog ne daj, pa uni?it elektri?ni vod ali kandelaber po katermu gre elektrika, ker pol razni tomacukiji, Boss-i in podobni kanoni zarad izpada elektrike, ne morjo po internetu srfat.....

Sicer pa to sploh ni va?no. Ti divjat po cesti ne sme?, pa naj bo cesta ?e tako pregledna! Ti tud ne sme? kmetu ukrast krompirja, pa magari ga ima on celo njivo in ga bo mogo?e zarad preobilice na gnoj nosil. Ne sme?, pa PIKA! Tak je red!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lojz, ta del ceste je pregledn ko sto mater, pol se je pa treba umirit ;)

post-1139-1351162141_thumb.jpg post-1139-1351162264_thumb.jpg

Tud na preglednih cestah se naredi zelo zelo veliko nesre?. Al pa celo ?e ve? kot npr na Vr?i?u, ki so skoz ene serpentine. Ne more? verjet na kak?nih preglednih in ravnih mestih vse gorijo sve?ke v spomin in opomin. Sploh pa se je ?e veliko "dinamikov" sre?alo s prav tak?nim kandelabrom, kot so tukaj na teh slikcah. Pa dvomim, da je kandelaber tisti, ki je sko?il pred avto?

In pol ko na takih preglednih odsekih "dinamiki" naredijo pizdarijo, se na vse mo?ne na?ine zgovarjajo in jamrajo, ?e? da je blo krivo spolzko cesti??e, olje na cesti, pa na ble??anje sonca, pa na zajca, ki je sko?u ?ez cesto, pa na lupino od banane al pa na pol?a, ki je naredu drsalnico, pa na polo?aj merkurja v sorazmerju z neptunom bo napa?en itd....... in podobne trapaste izgovore majo pol"dinamiki". Vse drugo bo pol krivo, samo brzina ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

lojze lojze, upam da nisi dolenc, ker poleg cokoladnih si ti ta ki nam dela sramoto :D

ja ja pobolsat se bo treba:D

ko pa pride do tega pa povej! dobis za :pepsi: , sej ves boknedaj alkohol u krvi!

Brez skrbi da sem dolenc! In to z du?o srcem in telesom! Pa ?e tak li?en in lepo ra??en poba sem.

Zakaj bi pa jaz komu delal sramoto? A je na tem forumu sramotno, ?e nekdo zagovarja cestna pravila in cestni red?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tomacuki, a ti ne zna? bolj na kratko ni? povedat?

Kot vidim, ti nis za drugam kot za v arest. Teb na cesti ni mesta!

Kaj ma? ti za vozit po SVOJIH pravilih? Kdo si ti, da si dovoli? na cesti zganjat SVOJ prav? Zakaj misli?, da ima? ti na cesti lahko svoja interna pravila?

A si ti sploh ?el vozni?ko dovoljenje delat, al si ga mogo?e kupu? ?e si ti po?teno delal vozni?ko dovoljenje, potem to?no ve?, kako je treba vozit, kaj je treba spo?tovat in kak?na so pravila igre na cesti. Kaj ma? ti zdaj tle po svoje za handlat?

Cestna pravila so pravila "igre"! In tega se je traba dr?at, ker druga?e se te igre ne more? ?pilat in nastane splo?na zmeda -kaos -nori?nica!

Ti bi verjetno ?el fuzbal kar z roko ?pilat, ker se ti zdi tako bol?e? Ti bi najraje vaterpolo igral na travi, da ti plavat neb blo treba itd....

Poslu?, ti majster tomacuki! Ne more? ti tarok ?pilat po pravilih, ki veljajo za ?pilanje duraka, ?nopca, pokra itd..... ?e ho?e? bit ti v tej "igri", se dr?i pravil, ki veljajo za to igro, al pa pejdi ?pilat kaj druzga, ?e ti ta igra ne odgovarja!

Ravno tako je na cesti, ?e ti cestna pravila odgovarjajo, potem lepo vozi po teh pravilih, ?e pa ti ne odgovarjajo, pa pejdi s ceste dol, divjat na dirkali??e al pa v gmajno! Pust ti cesto civiliziranim ljudem, ki se dr?ijo pravil! Zakaj pa nisi ti pred izpitno komisijo vozu tako kot zdaj tukaj ploza?? Zakaj si zdaj koraj?en, pred komisijo si bil pa lepo pohleven, ker sicer dovoljenja dobil ne bi? A?

Ne ti men srat tukaj z neko dinamiko in podobnim sranjem! Na cesti nima? ti kaj dinamiko ?pilat! Na cesti mora? vozit umirjeno, strpno in defenzivno! PIKA!

Pa navad se kraj?e in bolj jedernate spise delat, da ne bom moral do bo?i?a brat tega tvojga kozlanja!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

drga? je pa tale mudel zanimiu ... hvala bogu je sam pleh ...

Na zavitih cestah v ameri?ki zvezni dr?avi Arizona je mladeni? po?teno "razbil" o?etov avtomobil. K sre?i se ni po?kodoval, mogo?e pa bo "sinko" po?kodbe dobil naknadno.

prva stvar k sm jo vidu je bla pa napa?na postavitev rok na volanu ...

Saj je res kar dober prikaz.

Tik preden je mulc prpelov, je nekdo ovinek hitro naredu. Ni videl 20m pred sabo, pa je kar ?gal. Klasi?na napaka "dinamikov"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

me to :aaaaa::D

sorry lojz sm pozabu da ti hod? iz kuram spat ... tkole pozno zve?er al pa sred no?i bo sigurn kje sre?u kk?nega ... pa govorim zdej to za bl take stranske ceste ... ne mislm v mestu ... ampak nek v enih rovtah k grejo ob 10h usi spat ... ?e si tist cajt sam na cesti zakaj pa ne ... sej k prid? do ke k je fol lepo upo?asni? pa u izi ... a je to tok te?ko razumet ... pa kva mamo mi spet skupnga iz pjanci pa divjaki :ne vem: :ne vem: mazda?i do zdej nismo ?e nikol nobenga ogro?al ...

lojz, ?e ti vidi? ravninco pred sabo, kjer je na obeh straneh travnik in okol nobene ?ive du?ce nikjer si lohk da? du?ka in ga nakrivi? kolkr da pa nebo? nikogar ogro?u razen sebe :)

No, saj ravno tak?no razmi?ljanje, kot sta ga vidva zdaj tukaj naklofala, je sr? problema. Vsak divjak, ki naredi nesre?o TO?NO tako razmi?lja, kot sta vidva zdaj napisala; ?e?, zdaj lahko pritisnem, saj ni nobenga, saj je prazna cesta, saj je no?, saj sem v rovtah kjer ni nobenga, saj poznam cesto, itd.....FIGO!!!!! Vsak divjak, ki naredi nesre?o, TO?NO tako razmi?lja..... Dvomim, da tisti, ki naredi nesre?o, re?e; zdaj gre nekdo nasprot, zdaj bom jaz divjal...ali; zdaj, k gre en otrok na cesto, bom jaz stopu na gas itd.......dvomim, da povzro?itelj nesre?e, dela nesre?o nala??. Vsak divjak, ki je do zdaj naredil nesre?o zarad divjanja, jo je naredil to?no zato, ker se je zmotil v trenutku in ker se je zmotil presoji. A je kdo od vas nezmotljiv?

Kanon, ti, ko pravi?, da v rovtah hodijo zgodaj spat in da pol ti lahko pride? po deseti uri tja divjat....ja kaj pa ?e se je ?e en divjak, glih takrat kot ti, spomnu enake teorije kot ti, pa je tud pri?el isti ?as divjat v rovte kot ti? Kaj pa, ?e je v te rovte pri?el en dinamik z mesta k ljubici pono?i v vas? Kaj pa pol?

Majstori "dinamiki"! V tem je problem, ker je divjak tako preklemano siguren vase, ?e?, saj ni nikjer nobenga, zdaj lahko divjam..... Pa pride zmeraj kdo! Hudi?evo rado se zgodi, da nekdo pride nasprot glih takrat, ko smo najbolj sigurni da ga ne bo. Pol pa poka, te?e kri in pokajo lobanje.

Na cesti mora? zmeraj malo dvomit v svoj prav in v tisto kar takrat trenutno vidi?. Zato mora? zmeraj vozit z dolo?eno rezervo. Ne sme? vozit na limitu. In ?e vozi? z rezervo, to ne pomeni, kot vi divjaki radi o?itate, da cinca?, da me?ka?, da caga? itd.....?e vozi? z dolo?eno rezervo, pomeni da si previden.

Zdaj bodo sigurno padale "bistroumne" besede dinamikov, ?e? ali si jaz sploh upam pono? ven iz hi?e stopit itd...pha, klasi?na divjakova obramba zna?ilna za neumne?e....

Seveda obstajao tudi pretirani cestni skeptiki, ampak teh je zelo malo in jim sploh ni za zamerit, ker o?itno so taki zato, ker imajo za sabo kak?no zares bridko in te?ko ?ivljensko izku?njo. A bi bli tud vi "dinamiki", zaradi svoje lastne bridke ?ivljenske izku?nje, radi taki kot so oni? A vi "dinamiki" rabite svojo lastno prometno nesre?o, da boste enkrat verjeli? A se ne bi raje u?ili na tujih nesre?ah?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Preverjeno - Zakaj nekateri tako u?ivajo v hitrosti?

dej ?e 1x si tole poglej pa si pol probi mal po svoje razlo?it no ... pa sej ti pravm da dokler ?asa ne ogro?a? nobenga druzga okol sebe ni panike ... problem rata ko za?ne? druge ogro?at ... ta ni nobenga zato je tud najvrjetneje mal hitrej v ovink pr?u ...

Saj sem tud jaz gledal to. Samo ne vem, kaj vi tukaj tale link tolk popate v vsak post?

Saj ni problema, ?e ima? ti rad hitrost in ?e ti rad dirka?! Samo dirkaj in divjaj ti na dirkali??u, kjer bo? samo sebe ogro?al!

Na cesti NIKOLI NISI SAM! A se niste to ?e v vrtcu u?ili? In ?e na cesti nisi sam, ti pa takrat dirka? ali divja?, to pomeni, da ne ogro?a? samo sebe, temve? tudi druge!

Saj ?e se nek kljukec rad rusko ruleto ?pila, tud ni problema. Problem nastane, ko ho?e ta kljukec rusko ruleto ?pilat ?e na moji glavi. Razume? razliko? In v primeru ceste in divjanja, gre prav za to.

Al ste res hecni vi, ki radi divjate ali vozite hitro po cestah, kao, zaradi adrenalina - u?itka itd....

Ja hudi?a, pol se pijanc lahko glih tako zgovarja, da se ga rad napije in gre pol pijan na cesto zaradi adrenalina - u?itka....

Divjaki in pijanci ste si zelo podobni. Tako divjaki, kot pijanci imajo/te, neke svoje ?udne adrenalinske in druge potrebe

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ne ... vid? k ne razumer? ... pa? jebat ga si ?e iz prej?njega stoletja ... ?e bi meu ?elado in vso varnostno opremo bi se lahko samo po?kodoval ozrioma mu sploh n? nebi blo !

?e?e, ampak prekucnu bi se pa vseglih. Prekucnu se je ker je divjal, ne ker ni nosil ?elade.

Kaj pa, ?e bi v tistem ovinku nekdo slu?ajno stal? In to brez ?elade? Pol bi pa divjak ostal ?iv, tisti mimoido?i v ovinku bi pa ni? krivi reve? na britof spokal.

Saj zato pa jaz pravim, da divjaki ne rabijo nobene opreme, ki bi jih varovala. ?e si tolk butast, da z adrenalinom in svojim divjanjem rad nosi? svojo butico na prodaj, pa?, prodaj jo ?im prej. Tako bo spet en manj, ki zaradi svojih kompleksov i??e ni? krivo morebitno ?rtev.

Kdor divja, divja nala??. Varovalna oprema je namenjena nesre?i. ?e pa divja?, pa nikol ne divja? po nesre?i ali slu?ajno. To dela? zavestno in naklepno, torej nala??.

Kako bi pa dolo?u kdo je divjak pa kdo ni ??

Eden tistih, ki lahko lahkko dolo?i divjaka, je tud radar. V Mariboru jih je radar ?e veliko dolo?il. Po?igalci radarjev so verjetno tudi divjaki.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

tle ni razlog sam hitrost ... sej lepo pi?e da ni uporablu varnostne ?elade oz varnostne opreme ... pri taki stvari je ?elada bistvenga pomena ... ni zmer sam neprilagojena hitrost je tle ?e ogromno drugih faktorjev ...

A, ?e bi mel tip ?elado bi vozil po?asnej in se pol neb prevrnu?

Pravzaprav ni tolk pomembno al ma? ?elado al ne, bolj je pomembno kaj v ?eladi sploh je. Đabe nosit ?elado, ?e pa ?elada nima kaj za??itit.

Pravzaprav si mi dal dobro idejo.

Jaz bi vsem divjakom prepovedal uporabo varnostnega pasu in za kazen bi morali vsi divjaki imeti avto brez airbegov. Mamesto teh varnostnih vre?, pa bi moral imet na volanu fiksirane in proti divjaku obrnjene o?pi?ene vile.

le kako bi pol vozili?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

TALE majster na motorju je tud, tako kot tamazuki, presodil, da je po njegovo tako prav.

Tomacuki bo rekel; saj ni nikogar ogro?al

Cesto imajo nekateri brezdelne?i zato, da se na njej zajebavajo.

[url=Cesto imajo nekateri brezdelne?i zato, da se na njej zajebavajo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tomozuki, zmagal si! Ne da se mi brat tega tvojga ?peha, kaj ?ele odgovarjat....

?e un prej?nji post sem pisal s te?avo, ker sem slutil da si ti en velik naklada?, pa sem vseeno probal

Predaja....

?e si drugi? lahko malenkost kraj?i....?

Lojz ... priporo?am ogled ... a tedva sta divjaka al ne ?? :ne vem: :ne vem: pa po 5h minutah rata orng zanimiu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

ti lozj ko vidim tvoj post....se ustavim....pogledam....in se upra?am, a ti ne upa? spat ?? :lol: 06h

Jaz pa?, vsaj za zdaj, ne prespim ve?ino svojega ?ivljenja tako kot ve?ina foruma?ev in brezdelne?ev.

Kadar spi? ne ?ivi?!

Kolk ur na dan pa ti spi??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, edina varianta, da ne dobijo ni? je to, da se mimo kamere pa? pelje? po omejitvi, naprej pa po svoji presoji. Glede odiranja pa sem povedal svoje mnenje; kdo je tisti, ki zapove neko omejitev? Na podlagi ?esa jo presodi? In tu sem mnenja, da ponekod pa? postavijo nek znak zato, ker vedo, da se take omejitve ne da dr?at. Oziroma bo ve?ina voznikov mnenja, da le-ta ni potrebna. In to se te vro?e to?ke, na katerih se bo potem policija iz?ivljala, ?eprav ne bo ?lo za nevaren odsek in je poprej promet potekal popolnoma normalno in brez te?av. Se strinjam, da se vedno peljemo malo ve? kot je dejanska omejitev. Ampak zakaj se recimo Avstrijci na to po?vi?gajo? Celo policaj je rekel, da do 10km/h tolerirajo? Pri nas pa tak halo, kot da si ?e smrtno nevaren pri 60km/h. Sem pa ?e tudi pri njih naletel na tako kamero in so me slikali, peljal sem 20km/h prehitro na obvoznici mimo delovi??a in dobil sem... ni?! Verjetno imajo malo bolj raz?i??eno v glavi, koga je resni?no potrebno sankcionirat in res ogro?a promet s svojo prehitro vo?njo in kaj je ?e dopustno. Zato se tudi ne strinjam s tem, da je divjakov kot plevela. Divjak je nekdo, ki s svojo vo?njo resno ogro?a druge udele?ence in sebe. Apropo na neustrezno postavljene znake potem ne moremo trdit, da je nekdo divjak, ?e odgovorni sploh ne zna pojasnit, zakaj je nekje dovoljenih 50km/h in drugje 60km/h, ?eprav bi po zdravi kme?ki pameti moralo biti ravno obratno!

Tomozuki, kot ka?e si ti eden od klasi?nih slovenskih voznikov, kateri delate najve?jo ?talo na cesti. Mimo kamere po predpisih, pol pa po svoje? Kakopak! Zakaj pa ?e mim kamere ne pelje? po svoje? Tvoje na?elo je; naj vozi vsak po svoje, po svoji presoji, in kakor vsak misli, da je po njegovem in zanj prav, a ne?

In teb ni jasno, kdo je tisti, ki zapove neko omejitev? Po mojem nekdo, ki je pregledal situacijo okol tega znaka, preu?il vse potencialne mo?ne pogoje in potencialne mo?ne nevarnosti okol tega znaka in nekdo, ki se mogo?e na promet celo malo ve? spozna kot ti in ki je kak?no omejitev verjetno ?e kje drugje tud postavu. Nevarnosti in pogoji na in ob cesti pa se mogo?e tudi zaradi tak?nih in druga?nih razlogov spreminjajo. In postavljalec ne more za vsako vreme posebej, znakov menjat.

Kdo si pa ti, ki to?no ve? koliko je kje treba hitro pelljat? Ti to?no ve? kolk je kje varno peljat pa sploh ?e z nogo nisi stopil na tista tla, kaj ?ele pregledal vso okolico okol tistega mesta?

Mogo?e se kje postavi dolo?eno omejitev celo iz razloga, ker postavljalec prometnih znakov na dolo?enem odseku pri?akuje take divjake kot si ti? Kdo ve? Postavljalec mogo?e ve, da iz nekega naselja, dol po cesti prihajajo nevzgojeni in neuravnove?eni vozniki, pa pol ostale, normalene voznike raje opozori na prete?o nevarnost, katero povzro?ajo divjaki. Vse je mo?no.

In zakaj pravi? da se omejitve ne da dr?at? A tvoj avto nima bremz? A ma tvoj avto samo gas?

In ja, policaji res najve?krat tolerirajo nekje 7% pogre?ka. Tud Slovenski, ne samo Avstrijski. In ?e si ti kdaj dobil kazen za 10km/h prekora?ene hitrosti, to pomeni da je v tej cifri tistih 7% ?e upo?tevanih. Upo?teva se morebitni pogre?ek merilne naprave. Torej ti po ?tevcu verjetno nisi peljal samo 10km/h prehitro, ampak si peljal ?e vsaj 7% hitreje.

Problem vas divjakov je v tem, ker ste si vi sami vzeli pravico presojat, katera omejitev je prava in katera ni. Naj to namesto vas divjakov presodi stroka! Verjetnost da se je nek strokovnjak zmotil in postavil napa?no omejitev, sicer obstaja, ker vsak, ki dela, tudi gre?i, ampak na tolko mestih, na karterih vi divjaki vse divjate, se pa spet niso zmotili. Vi divjaki se imate vsi za ve?je strokovnjake kot pa ljudje, ki se ukvarjajo z doti?no stroko.

In ?e sva ugotovila in rekla, da se je postavljalec omejitve lahko zmotil, potem mora? vedet in priznat, da si se tudi ti, ki se samo pelje? mimo, lahko zmotil in presodil narobe.

Ne motijo se samo strokovnjaki, motijo se tudi divjaki! Statistika nesre? pove da je tako.

Tist film?ek, ki sem ga napopal tud pove, da se je rely voznik zmotil in napa?no presodu kolk lahko pelje hitro mim vinograda. Pol je pa trte li?kal. In avto se kar nekako ni hotel ustavit.

Ni problem peljat hitro, kadar te ni? ne preseneti. Problem je PRAVO?ASNO USTAVIT kadar te nekaj preseneti!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tomozuki, tako pa? je! Zdaj ste dobili dokaz o tem kar vam jaz skoz govorim. Divjakov je kot plevela. To je pa? balkanska manira. Kdor se vozi po omejitvah, v sloveniji velja za po?asneta debila, kretena, stardeca, za oviro itd....

Kar naprej govorite, kako dr?ava z prometnimi prekr?ki odira reve?e itd....pa kdo hudi?a koga sili v delanje prometnih prekr?kov? Tomozuki, kdo tebe prisili, da vozi? hitreje kot je dovoljeno? Vozi po omejitvah pa ti ne bo treba pla?ati ni?! Popolnoma ni?!

?e je ob cesti postavljen znak z napisano ?tevilko, ki pomeni kolk hitro ti lahko vozi?, nima? nobene pravice da komur koli o?ita?, da te odira. Obve??en si, videl si, in to je to. Druga zgodba bi bla, ?e bi ti grdi policaji skrili prometni znak z omejitvijo, da ga ti ne bi moge opazit, pol bi te pa ustavili in oglobili. Ta ?as ko bi ti pla?eval kazen, bi pa nek drug policaj pa spet tisti skriti znak nazaj postavu. To bi bla pa res nepo?tena barabija.

Kaj tebe tolk moti kdo bo dobil izkupi?ek od pobranih kazni? Naj jih dobi kdor ho?e. Od mene iz tega naslova, ne bo dobil nih?e ni?. Ti pa kakor ho?e?.

Navadit se bo treba voziti po predpisih in omejitvah, tako kot vozijo v razvitem civiliziranem svetu.

PS: Pa ?e nekaj si zapomnite!

Z izsiljevanjem in hitrej?o vo?njo kot je dovoljena, ne boste spremenili sistema. Z hitrej?o vo?njo od dovoljene, boste povzro?ili samo to, da bodo omejitve ?e bolj zni?ali. To deluje po principu; ker vsak vozi ve? od omejitve, je treba omejitev zni?ati, da bo povpre?na hitrost vseeno kolikor toliko varna.

Kar priznajte vsi, ki radi vozite hitro. ?e je npr omejitev 50km/h, vsak od vas vozi vsaj 10km ve? od 50, torej 60. ?e bi pa na to isto mesto postavili omejitev 60km/h bi pa spet glih tako, na istem mestu, spet vozili najmanj 10 km ve?, torej 70. Taki pa? ste. Nikoli toliko kot pi?e, zmeraj ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lojz, a so divjaki tud tisti, ki jim bejbe postavijo omejitev in govorijo bol po?as, ampak pol ?e bol pr'tiskajo? :aaaaa:

?e bejbe svoje tipe prosijo naj bolj po?as prtiskajo, pol pa tipi nala?? prtiskajo ?e bolj, samo da jim bo ?im prej pr?lo.... takim tipom se re?e, brzojebci.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

No, pa da se vsaj pribli?no vrnemo na temo.

Je pa druga? res zanimivo iz ?esa udbokomunajzarji delajo cirkus!

Iz najbolj naravnega in normalnega ?love?kega po?etja, delajo ?kandal. Mo?ki se zacopa in ma rad ?ensko, pol pa ti kanoni skuhajo tako zgodbo, kot da je to nekaj sprijenga nagrav?nega in pokvarjenga. Na drugi strani pa ti isti udbokomunajzarji prikazujejo pederstvo in lezbi?tvo kot nekaj normalnega, celo naprednega- sodobnega.

Ej, pa ti udbokomunajzarji so res eni ?udni ti?i! Na kak?en na?in in s ?im si pridobivajo svojo volilno bazo in svoje volilno telo. Je pa res, da jim do neke mere celo uspeva. To samo pove, kako neumen je slovenski udbokomunajzarski volilec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.