po moje je mislu, da klobase razna?a? - hmmm sploh ni slaba ideja, da se naro?i? recimo na zajtrk pa ti ga vsako jutro ob ?estih do sedmih na dom prinesejo...
Ali pa ?asopis di?i po "klobasah"...
No junaki kar pogumno s slikami, mogo?e pa bo tudi tu kaka nagrada...
Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
Tale pa je na bazi jezikovnih razlik. In je nekaj podobnega kot njihov vukanizer in pumpanje. Zanimivo je to da so pri njih kur(a)ci kadilci, vendar pa na simbolni ravni pa le niso tako dale?, ?e ga le prava vzame v usta in pri tem ne umre glih takoj, oziroma pred?asno.....
Evo, kaj se da z malo igra?kanja narediti iz LaGbitove slike.
Naslov slike b lahko bil Novi prebivalci Ljubljane. Problem slike je nekoliko slab?a ostrina, ki je tudi z urejevalcem nisem uspel (ali znal) bistveno popraviti. Pa ni? za to, lahko se razume tudi kot prikaz novih okraskov na LJ. strehah. Okoli table z napisom ulice se nisem imel preve? ?asa ukvarjati.
Za objavo v tej temi posku?ajete zmanj?ati velikost slik, ker se velike slike odpiprjo zelo po?asi in zavzemajo veliko spomina. Za tiste, ki pri temu niste preve? doma, uporabite enega od programov za obdelavo slik, uporabite funkcijo Resample pomanja?ajte in potem Save as -drugo ime, da na spremenite osnovne slike.
Saj ne da bi se kakorkoli zaje****l, samo me pa resno zanima , ?e po?ne? ti ?e kaj drugega kot ra?unalnik+interenet ?? Glede na to da najde? vsemogo?e slike in podatke o vsem mogo?em.
O?itno nisi razumel te teme. Tu gre za objavo fotk, ki sem jih jaz posnel, in se pri?akuje objava posnetkov drugih ?lanov, ne pa najdenih posnetkov na netu.
Glede ostalih podatkov pa gre nekaj za moje znanje, drugi del pa je uporaba zmanja+podatkov na netu, temu se re?e funkcionalna pismenost, kar pa ne pomeni, da vedno vse interpretiram pravilno. Ni ga ?loveka, ki bi vse vedel. V?asi pa imam tudi nekaj vi?ka ?asa, na netu pa lahko najde? stvari zelo hitro, ?e obvlada? iskanje in ?e razume? zakaj se gre.
Zaneseno sem brskal po netu, ko me je na tipkovnicu presenetila neke brste eliensa. Dama je bila precej nervozna in borbeno raspolo?ena pri poziranju, zato je njen obraz zaradi premikanja nekoliko zanegljen...
Spomnil sem se te-le pou?ne basni, ki sem jo sli?al v davnih ?asih, za devetimi gorami…. Verjetno jo ?e vsi poznate, vendar pa zato, ker je zelo pou?na, ni narobe, da osve?imo spomin.
Dogaja se pozimi v hudem mrazu.
Vrabec se usede na vejo, utrujen zadrema. Zmrzne in pade na tla. Pride mimo krava in se prav na njega poserje. Vrabec se v toplem dreku prebuja in za?ne migati. V tem pride mimo lisica, zelo la?na, ko vidi migajo?ega vrabca, ga zgrabi in poje.
Poanta (ali ti point):
Ni ti vsak sovra?nik, ki serje po tebi. Pa tudi ni vedno tvoj prijatelj, tisti, ki ti iz dreka pomaga….
Se strinjam z Boj?em. Kri?nar je pa? avanturist, ki je na svojih poteh naletel na Darfur, kjer mu je ?alostna usoda tam ?ive?ih ljudi tako prirasla srcu, da se mu je »utrgalo« do te mere, da je pripravljen skoraj vse narediti, da bi tem ljudem pomagal. Najprej je posku?al sam, preko medijev opozoriti svetovno javnost na darfursko katastrofo, nato je k temu pritegni ?e na?ega predsednika, ki se je po lastni notranji katarzi spremenil v dobrotnika. Kljub nekaterim ponesre?enim potezam (ali pa mogo?e prav zaradi njih), je njihova akcija postala odmevna, na mednarodnem planu in nekaj se le premika. Odlo?itev ZN o napotitvi mirovnih sil v Darfur, predstavlja velik mednarodni pritisk na diktatorja, da nekaj le naredi za ustavitev morije. Mislim, da razni Kri?narji le morajo obstajati, da po milimeterskih korakih prebujajo mednarodno zavest, saj tam ne gre za eno Srebrenico, marve? za 50 in ?e ve? Srebrenic.
Ne bi smeli biti tako brezbri?ni do takih dogajanj, ?e ne zaradi drugega, zaradi tega, ker je v dana?njem globalnem svetu vse tako »prekleto« blizu in prav lahko pljusne tudi na na?a vrata. V resnici pa ?e traka tudi na na?a vrata, preko beguncev, ki v valovih be?ijo iz raznih Darfurjev.
Tistih nekaj dolar?kov je drobi? v primerjavi s tistim, kar nas lahko te stvari ?e stanejo.
Uh…tudi jaz sem se razpisal…
imam te?avo pri mazdi 323 F 1.6 16v letnik 1990 !!!!!pri ma?ini na zgornem delu ki jo povezuje cevka z zra?nim filtrom (IBRLAUF) mi tam buta olje vn pri visokih obratih zakaj ?????avto je stal 6 mesecev k mi je ?la benz pumpa !!!?e kdo ve naj mi prosim pomaga razvozlati ta problem!!!ali sploh tam gre vn kej olja ali ne
Ne vem, kako je pri Mazdi 323, pri moji blagovni znamki se to dogaja pozimi zato, ker se v cev, ki vodi od ?epa v zra?ni filter zama?i z gosto usedlino, ki nastane zaradi me?anja oljnih par in vodne vlage iz zraka. Ta usedlina je gosta skoraj kot mast in prepre?i izena?evanja pritiska oljnih par v motorju. Najmanj kar se lahhko zgodi je, da pod obremenitvijo izmakne cevko, ali merilec vi?ine olja in tako sprosti notranji pritisk. Lahko pa izmakne celo tesnilo ventilov in skoraj vse olje vr?e ven.
Postopek: odstrani obe cevi, od motorja v filter in cev, ki povezuje zgornij in spodnji del motoja. To so cevi, ki vodijo od ulivnega grla olja, ponavadi je ena, ki se preko dvokrakega ventila razcepi na tisto, ki gre v filter in tisto, ki gre v motor. O?isti jih, o?isti pa tudi razdelilni ventil, v katerem so po navadi filtrirne mre?ice.
In te?ava bo tako (upam) sanirana.
Maldeni? se odpravi na randi in obuje ?evlje, ki so bili tako zglancani, da se je v njh videlo, kot v ogledalu. Ko se po par pija?ah odpravita na ples, da eno nogo med njene in pogleda. Hudomu?no ji pri?epne:"Danes pa ima? rde?e tangice z belimi pikami." "Kao pa ve?, poredne?...?"... vpra?a ona.
Drugi? gresta prav tako na ples, on ji ponovno pri?epne:" Danes ima? pa zelene tangice z belimi pikami." Punci ni jasno, kako je to ugotovil in razmi?lja kako bi ga zaj...... Ko gresta na tretji randi ne oble?e spodaj ni?. Ko spet lepo ple?eta, mladeni? gleda ?evel in gleda in ne more verjeti svojim o?em, pa re?e: "Ne morem verjeti svojim o?em, skoraj nov ?evelj pa ?e raztrgan..."
ZAKLJU?EK: bojim se, da nam mo?kim vse bolj vladajo RAZTRGANI ?evlji, kot pa VELIKI luleki...
Aha,samo ?e bo ?e naprej tak vozo,bo 1x brez njih ostal!
Ko gre za tako po?etje ne gre za jajca, ampak za mo?gane. Ni problem, da se bo enkrat kaj sfi?ilo in bo iz bika nastal vol. Problem je v tem, da s takim po?etjem lahko spravi pod ru?o, ali na vozi?ek nedol?no ?rtev. ?e ?e ima jajca, naj jih ima na svoj ra?un in naj ne ogro?a drugih. Veliko krat se taki "junaki" zavedo ?ele, ko hodijo za nekom "po?asi", mnogi pa, na ?alost, tudi takrat ne.
?e ?e kdo po?enja podobne re?, naj jih za svoj ra?un brez ogro?anja drugih.
Fantje ne podcenjujte preve? ruske tehnologije. Na nekaterih podro?jih voja?kih in vesoljskih so priromali zelo dale? in na marsikaterem podro?ju celo dlje od US. ?e to da so nadaljevali zelo zapleten razvoj vankelovega motorja, nad katerim so obupali v rojstni dr?avi, predstavlja napredek. Je pa res, da na podro?ju proizvodov za ?iroko porabo in o?itno tudi pri vankel Ladi, ne uporabljajo vseh tehnologij, ki jih premorejo.
Zanimivo pa je to, da vidi 007 mo?nost, da bi ruskemu vankelu pove?al ?ivljenjsko dobo z 20.000 na 40.000, oziroma celo na 60.000km. Zato zaljubljenci v vankel, mogo?e pa le sanje o ruski "lepotici" niso iz trte izvite.
a ma kdo mogo?e tabele za prera?un hlodovine v m3 ?
upam da sem razumljivo napisal
?a ne pride? do tablic ti lahko pomaga ?e mali kalkulator (?e se potrudi? pa lahko tudi "pe?"). Rabi? polpre?ni premer (za izra?un polpre?nega polmerja). ?e nima? merila si za silo pomaga? z metrom. Izneri? premer na obeh koncih, se?teje? in podeli? s 4) tako si dobil polmer (za izra?un povr?ine preseka hloda). Pomno?i? polmer sam s sabo (kvadrira?), pomno?i? s Pi (3,14) in nato pomno?i? ?e z dol?ino hloda. Paziti mora?, da so vse mere v metrih. Dobljeni rezultat je v m3.
V=r2 x Pi x d
?e pa rezultat ne bo dober vzami to kot 1.4
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
No junaki kar pogumno s slikami, mogo?e pa bo tudi tu kaka nagrada...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani