Ja prav tapravi Auuuu☹😣. Totalka prav brezvezna. Matr jezen😤. No vseeno odlično kot, da bi naredil kako neumno totalko na cesti...
18 let lepih dogodivščin...
Čeprav tudi motor mi je nakaj časa ga sral. Olje mi je naraščalo, se pravi, da se je mešala nafta v olju. Če sem na mestu pr minut stal in ko sem štartal se je zadi kar nekaj časa ful belo kadilo... No zdaj je okvara rešena.
Danes pa sem moj služben avto zadel direkt v srce.
Pri vzvratni vožnji sem obračal pa ravno med kolesom in odbijačem je prišel vmes en malo višji kamen. Ta pa je dregnil jermen od alternatorja/klime. Motor je ugasnil. Potem sem poskusil ga zagnati in je ta pas navilo okoli zobatega jermena. Pok...
Normalno, da se bo potrebno še x krat cepit, ker proti telesa po cepljenju padejo že po dveh mesecih. Preverjeno iz strani laboratorija pri cepivu fajzer.
Danes izvedel, da je naša varuška pozitivna. Okužila se je od njene none, ki je polno cepljena vrnila pozitivna iz nekega potovanja. Zraven okužila še najmanj 5 poznanih oseb.
Ja lih cepilci so problem, da se jih ne testira in potem premašajo to naprej.
In beseda skoraj je ključna. Sončne elektrarne, čeprav z baterijo, so zaenkrat zajedalci elektroenergetskega sistema (EES). Ko bo enkrat sončna elektrarna (hiša) popolnoma odrezana od EES, potem OK. Ampak nič ne kaže, da bi to lahko bilo v nekaj naslednjih letih.
Seveda so težava baterije, ki bi morale imeti kapaciteto za nekaj mesecev porabe, da bi se pridobljena energija poletnega sonca prenesla v zimske mesece, predvsem december, januar, februar. Če je doma toplotna črpalka, pa 2 električna avtomobila, to lahko pomeni 50 kWh na dan, za 2 meseca okoli 3 MWh, po trenutnih cenah, če se ne motim, pa stane taka baterija okoli 1.000.000 € ... In tudi baterija se s časoma prazni (v pol leta bi se poleti popolnoma napolnjena baterija do zime v glavnem že izpraznila sama), kar je dodatna težava, ki jo bo potrebno še rešit.
In kdo si lahko doma privošči tako baterijo? Nihče.
Ponavadi so te baterije (modul) tam od 4kwh do 8kwh. 1 taka 8kwh je cca. 10k€. 2 kom 20k€...
Zaenkrat je to brez veze... Razen za pokrivat neke špice, če ti omrežje ne pusti. Ma vseeno je brez veze.
Vedno več imam primerov sončnih elektrarn na hišah. In skoraj vsaka ima toplotno črpalko za ogrevanje. Ta današnja pa celo Tesla hranilnik el.energije. Vložek 30+k€. Vse skupaj en kp elektronike...
Stem sistemom je hiša skoraj neodvisna od omrežja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem dal v plan novo CX-50😇. Zdej bom vidu, kaj bo reku minister Vrtoglavec😆
Povezava za deljenje
Deli na druge strani