Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Menim, da slab?e vlade od trenutne ne moremo dobit, pa ?e orangutane posadimo na ministrske stol?ke in za premierja vzamemo ?impanza. :dudek:

ta homofobna gamad s cukjatijem na ?elu?

bi rad ?el v pravno kameno dobo?

Nevem kako jan?a ne zarobanti, tak idiot pa tudi on ni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kak?na levica? kje je levica?

pri nas ni levice.

pri nas sta dve veji

- postkomunisti?ni kvazi demokrati (s pridihom liberal-demokracije)

- postkomunisti?ni kvazi demokrati (s pridihom republikanskega klerikalizma lol)

oboji so bolj prvo kot drugo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

In to o temeljnih ?lovekovih pravicah. Ga. zagovornica pedofilov v ?rnih kiklah luda mila si blazno ?eli v naslednejm mandatu greti svojo rit v poslanskih klopeh in je izra?unala, da je v sloveniji dovolj goveda, da ji tak?en na?in promocije koristi. Bruh...

jep. jaz se sploh ne sekiram vec... sam prijavljam se vse kar vidim in preberem, ze 2 prijavi sta sle naprej na policijo. :) 2 sta pending.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

In ves v cem je najvecja fora?! Zakon sploh ne predvideva posvojitev istospolnih partnerjev ampak samo da lahko posvojijo istospolni pari katerih en clan ZE IMA BIOLOSKEGA OTROKA od prej?!

Se pravi, sploh ne vedo proti cemu gredo.

komentarje sem pa prijavil na spletno oko in so zaklenjeni. thank god. psihopati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

itak. sam to se ne pomeni da ga ne bom nalozu. :blush:

ko je bla ta stvar napovedana sem bil star 9 (devet) let. :hohoho:

se PC gamer mam originalen mislim da ko je bla lih prvo leto napoved.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

V Sloveniji uporabljamo besedo tajkun malo druga?e, kot v tujini.

Ne gre za klasi?ne tajkune, ampak t.i. ptice roparice. To je predvsem zaradi na?ina, kako so na?i "gospodje tajkuni" pri?li do svojega premo?enja - z divjo privatizacijo, iz?rpavanjem neko? paradnih konjev gospodarstva in bogatenjem na ra?un vseh nas. In na koncu koncev so jim to omogo?ile tudi banke z ugodnimi krediti.

Je pa VELIKA razlika, ali ti sam iz ni? ustvari? imperij, ali pa pride? kot na?i tajkuni do premo?enja s krajo dru?benega premo?enja oziroma ropanjem, za njimi pa pride na vrh podjetja namesto novega mened?erja kar ste?ajni upravitelj.

Tipi?en slovenski tajkun je eno leto podjetnik leta, najbolj?i manager, ima posebno predavanje o svoji uspe?ni karieri na ekonomski fakulteti itd., ?ez dve leti pa je v postopku pri kriminalistih (Zidar, Korde?, Bav?ar, ?rot, Tov?ak, ... and the list goes on).

Spraviti prej uspe?no podjetje na kant in ob tem sebi napolniti ?epe, ?e ne pomeni, da si tajkun.

v sloveniji uporabljamo "tajkun" narobe, in imamo ?e par besed ki so popolnoma ustrezne.

prav tako uporabljamo narobe "tranzicijska levica" in podobne bedarije...

levi desni gor ali dol, jan?a (sam brez stranke) dela ?kodo slovenskemu jeziku s takimi blodnjami.

dokler topori?i? ne odobri besede tajkun (da bomo valda spet izpadli najve?ji tepci ker bomo imeli druga?en pomen kot cel svet zaradi enega neumnega politika) do takrat je ne priznavam, pa vse "horuk" razlage so za moje pojme odve?.

to je tajkun, in ni? drugega.

tycoon |tīˈkoōn|

noun

1 a wealthy, powerful person in business or industry : a newspaper tycoon.

2 a title applied by foreigners to the shogun of Japan in power between 1857 and 1868.

?e se slu?ajno kak?en sfi?i je pa pa? koruptiran magnat/mogotec, whatever. Imamo pridevnike v sloveniji in jih lahko uporabljamo.

Druga?e se pa strinjam z zadnjim stavkom, za to da si tajkun mor? it v nos ?e janezu jan?i. to je glavni pogoj da postane? tajkun, glede na to da je on avtor te retardirane tujke in verjetno samo on ve kaj je s tem mislil...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

z bankami ni nic narobe, ce so ljudje neodgovorni ker jemljejo kredite je to njihov problem - tudi s heroinom se ni treba vsakemu drogirat a ne?

mene moti to:

bi blo treba ?e kak?nega politika povpra?at, kako so lobirali in postavljali svoje ljudi v nadzorne svete in uprave bank. Hmmm to je o?itno v Slo kr tabu tema, ker mi ni jasno da tanajve?ji gre?niki ?e vedno veselo gobce vrtijo in posku?ajo zamazati o?i vsem. :whatever:

potem pa folk kri?i "hilda hilda hilda" zadaj je pa ene par ljujdi ki je odobrilo posojila podjetju katerega propad so ze pticke prepevale. za to ni kriva banka ampak lobiranje, in jaz bi rad nasel te pizde, ki pa ponavadi ostanejo skrite..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

tragikomi?no je da on ne bo dobil ni?, banke ki so zajebale ker so sploh dale posojila bojo pa skasirale vse z obrestmi vred...

o kako nakljuj?e, NLB je dala posojilo, ki je v lasti dr?ave?!

kdo bo pa za to odgovarjal, da so se odobrila posojila ki jih NIH?E pri zdravi pameti ne bi ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ne vem, ?e si na?el glih primerno primerjavo vsaj na tisto kar sem namigoval. Jaz na svoj avto recimo nisem ?akal pred ?tacuno. :harhar:

Bom pa zastavil kontra vpra?anje - kolk od nas klele na forumu pa kupi rabljen telefon? Recimo tazga ene 2 leti starga. :ne vem:

nah, nisem iskal primerjave, malo sem te dregnil :P

jaz sem ga :bravo: pa za punco, pa tudi za svojo mater :zvizga:

zase ze ene 3... :hohoho: ker sem jih mel do iPhona kar grdo...

jaz naceloma nisem zato da je zadeva kar v startu odsluzena.

ampak mislim da je to cakanje pred trgovino samo cesnja na smetano.

laptop sem kupil nov, ampak tbh je moj prvi :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.