Vsaj ena dobra novica na spletu ne pa ta k*****a politika. Odpre? 24ur in kaj je tam? Spet kaj o Jan?i ki i??e stare grehe pa naj bo to iz konca 2 svetovne vojne (hmm, skoraj 70 let naza!!!) in potem celo novej?e, samo 30 let stare dogodke. A da bi storil kaj koristnega za prihodnost, to pa ne, zna samo okostnjake iz omare ven metat. Ma kakih omar, ta jih vle?e ?e iz katakomb in pokopali?? zgodovine. ?udno, da ne najde nobenih papirjev o umoru Krambergarja, o oro?arskih poslih itd?
Trenutno (oziroma vse od 91 razen 4 let) je JJ v opoziciji in ne more kaj dosti narediti za prihodnost... no saj, tisti ki so pa na poziciji, so pa sploh totalno nesposobni. Pljuvaj ?ez njih glede (ne)koristnega dela za prihodnost.
Hej, ma kako da Weber ni pomagal mo?tvu?! Pa on je klju?ni igralec te dirke,kako je zvabil oba Ferarrija v past.. Najprej Masso, namesto da bi po?akali ?e vsaj tri kroge da bi videli njegove ?ase, hitro ?e Alonsa....Sicer se pa na tej pisti sploh ne da prehitevat, to je dokazal tud Hemzi, ki ni mogel mimo Kubice.... :ne vem:
Konec koncev si je pa Vettel zaslu?il...
Ja Webberjev zgodnji postanek je lahko bil del taktike, da so Alonsu nastavili past, ali pa je res imel te?ave z gumami. Tega verjetno ne bomo nikoli izvedeli.
En dober komentar iz 24ur:
Alonso matador je ukrotil enega bika, drugi ga je pa nasadil
Si bom od Katanca besede sposodu: Bog je, in bog vse vidi
Alonso je pa na koncu s kretnjami Petrovu ponovno pokazal, kak?en gnil karakter ima. Na tej dirki je bil enostavno prepo?asen, pa ?e mo?tvo mu je taktiko zajebalo s prezgodnjim postankom.
Razo?aru me je Webber, ker se niti malo boril za mo?tvo in ni niti probal prehiteti Alonsa. Pa tako poln je bil besed o podpori dirka?u z ve?jimi mo?nostmi za osvojitev naslova.
RedBull je zgleda naslov podaril Alonsu ?ez sezono z nezanesljivostjo motorja od katrce in butastimi napakami predvsem Vettla. 2x je bil Vettel tik pred zmago, pa mu je karca crknila, in je zmago na pladnju prepustil Alonsu. Koliko je spravil sebe in ?e koga s ceste, sem ?e nehal ?tet.
Webber je pa v?eraj sam sebe zaklal. Ko je pod pritiskom, ne duluje najbolj prepri?ljivo - userje se po doma?e.
Letos je v drugi polovici sezone Alonso odli?no in predvsem pametno odpeljal, in moram re?t, ?eprav mi ni najljub?i dirka?, da bo v primeru osvojitve naslova svetovnega prvaka tega osvojil zaslu?eno.
Hamiltona je zjebala zaletavost in nenaden padec forme McLarna. Po drugi polovici sezone avto kar naenkrat ni bil ve? konkuren?en, prehitel jih je Ferrari, RedBull je bil pa ?e v za?etku sezone pred njimi.
Danes ima najve? ?ans Alonso, takoj za njim pa Vettel. Webber bi lahko na silo ?el prehitevat Alonsa in oba spravil s ceste, in po tem scenariju bi bil prvak Vettel. Webbra sem ?e odpisal, mogo?e edino po ?ude?u, ?e avto crkne Alonsu.
Dans smo mal debatiral, da ima morda tale Gen-I samo za?etne cene ni?je od konkurence, da pa? pridobijo folk, pol pa bojo navil da bo joj, a je to mo?no, ker se ne bi nasral?!
Tako ima Petrol, prve pol leta 15% ni?jo ceno, potem bodo pa kr lepo na normalno ceno povi?al. Nej si zataknejo teh 15% nekam.
Glede Gen-I me nekaj zanima - koliko je pri njih kwH? A je res cenej?a od recimo Elektro Ljubljana? Ker tole koliko nekdo porabi in kak?en ra?un dobi, to je bolj tko od oka ocena.
Naj zmagata Hamilton ali Webber. Vettel je en prepotentne?, o Alonsu je pa ?koda izgubljat besed.
Koliko zmag je letos ?e dosegel Fonzl, ker so pred njim crkovali avtomobili (in predvsem od katrce motorji)?. Prva dirka v sezoni v Bahrainu je bila identi?na situacija, kot zadnjo dirko, Vettlu avto izdihnu 10 krogov pred koncem, ko je vodil pred Alonsom. Francoska jajca gnila
Te RedBullovci so eni veliki bedaki, koliko to?k in jim je ?e zapravil teli?ek Vettel s svojimi neumnostmi, pa zgleda ni nobenga, ki bi mulca za u?esa. Zdaj pravijo, da bodo "morda" premislili o prvem in drugem vozniku. Ja kdaj, ?e ne zdaj. Morda bodo pa le za?eli podpirati Webbra v drugi polovici zadnje dirke... knedli eni.
Hamilton je tudi vse zafu?kal v zadnjih 3 dirkah, ko je zapravil vso trdo prigarano to?kovno prednost z vo?njo preve? na no? in posledi?nimi odstopi zaradi crashov ali izletov s steze.
Je pa ?e ena pozitivna stvar, Alonso nima nobenega novega motorja ve?, in vro?ina in vlaga na naslednjih dveh dirkah znata poskrbeti za kak?no dimno zaveso za njim... gotovo pa bodo morali motorju omejiti obrate in tu je ?e ?ansa za Hamija in predvsem Webbra.
Poglej video, pa poglej kao visoko je helikopter. Sila vetra pri vzletu, ko je helikopter tik nad tlemi je res bistveno vi?ja kot pa sila, ko helikopter lebdi 30-40m visoko.
Ja, saj sem videl - helikopter kar nekaj ?asa ?e lebdi nad barko, pa ni nobene vidne posledica, na koncu pa za?ne voda sama vdirati. Sej pravim, da se mi zdi teorija o krivdi helikopterja za lase privle?ena.
Hotel sem samo izpostavit, da dokler ne do?ivi? "helikopterja nad glavo", si te?ko predstavlja?, kako mo?no to piha.
Hm, ?ist tko, saj ne da bi podpiral teorijo o potopitvi barke zaradi helikopterja - pa ste ?e bili v bli?ini kak?nega helikopterja, ko je le ta vzletal?
To piha ko sto mater, veter ki ga ustvari rotor ima mo? hude burje, plus ?e kak km/h ve?.
Po zadnjih raziskavah Toyotin problem lani sploh ni bil tako velik samo so ga ameriji malo napihnili in je pol nastalo to kar je.
Zdaj pa grejo pa? naprej po ostalih.
Res je, v zadnji motoreviji za ?lane AMZS je lep ?lanek, kjer opisujejo to "zaroto" (velik procent voznikov, ki naj bi se jim zataknil gas, se bremz sploh dotaknilo ni), kako omajati ugled Toyote in ameri?ke koncerne (Ford, GM,...) potegniti iz rde?ih ?tevilk.
Ponovno se je pokazalo, da so srbi eni navadni prepotentni primitivci.
Povrh vsega so pa ?e pićke, na posnetku so v eni minuti prikazani kar trije srbski ko?arkarji, ki udarijo grka, ko je v gne?i in ne more udarit nazaj, potem pa spizdijo.
Nenad Krstić nameraval obra?unati s Sofoklesom Schortsanitisom...japajade. Na posnetku je bolj vidno, da je Krstić udarjal Schortsanitisa od zadaj, ko je le ta narazen spravljal grka in srba, ki sta se valjala po tleh. ?im se je Schortsanitis obrnil, je be?al pred njim, potem pa je v gne?i Bourousisa po glavi s stolom. To je dobil Bourousis v zahvalo, ker ga je spravljal stran od 160 kg Schortsanitisa, ki bi ga nalomil ko bika - kar bi bilo tudi edino pravilno.
Sem ?e vse preveril, Amis na moji likaciji ponuja tudi TV preko Skyline-a, nekaj analognih, nekaj digitalnih programov, pa za razliko od Siola ali T-2 ponujajo za TV optiko do bloka, potem pa po koaksialcu do stanovanja... ne hvala.
Tale posnetek sem iskal, pa ?e en podoben je bil, kjer je Brundle primerjal vo?njo razli?nih F1 dirka?ev, kjer je lepo obrazlo?eno, zakaj o?je prednje gume toliko vplivajo na vo?njo MS.
Zdaj vidim, da je tista stara prito?ba, ko se en model razpizdeva ?ez Siol, ?isto na mestu.
Prepri?an sem bil, da me na Siol ne ve?e ni?, ker nisem vzel zraven TV ali kak?ne druge zadeve, ki bi jo pla?eval obro?no 2 leti. In potem na klicnem centru izvem, da sem dobil TV komunikator (set top box) po ceni 1 ?, in sem zato vezan za 2 leti, ?e pred?asno prekinem pa pla?am sorazmerni dele? do polne cene. In kot ugodnost so navedli to, da ?e do konca avgusta odpove?, ne pla?a? pogodbene kazni ki zna?a 10?... in potem ima ?e ksiht mi razlagat, da ?e sem penzi?, ?tudent ali AMZS ?lan, da bom mel pa 3 ? popusta...
Siol sploh ne ponuja opcije najema TV komunikatorja, ali ga dobi? po subvencionirani ceni 1? + vezava 2 leti, ali pa pla?a? polno ceno ob naro?ilu (cca 140?). Svinjarija navadna.
?ez vikend sem potem malo pregledal ponudbo drugih ponudnikov interneta, in je vse skupaj ena srednja ?alost. Ni ?udno, da Siol cene navija in dra?i kadar se jim zazdi, saj razen T-2 sploh nimajo prave konkurence.
Telemach, ki ga tako ogla?ujejo na TV, sploh ne ponuja optike. Edina dobra stvar pri njih je Tja?a ?eleznik iz njihove reklame.
Amis ponuja optiko le v povezavi s Skylineom (pa ?e to samo nekatera obmo?ja LJ), ampak ni troj?ek, dobi? le internet in telefonijo. Seveda ne more? recimo pri Siolu ali T-2 prek optike vzeti le TV, ampak je vedno zraven ?e internet. Tako preostane le, da TV vzame? posebej prek kabla.
Prek Amisa se da tudi troj?ka dobit, ampak samo preko kabla...
Malo sem ra?unico potegnil, vezan bi moral biti ?e 9 mesecev, ali pa pla?am sorazmerni dele? in grem na T-2, kjer ni nobene vezave, vse dobi? v najem, in sem vzel lepo pri T-2 troj?ka oziroma T4 osnovni paket. Resda bo internet "le" 10Mb/10Mb in ne 20/20, ampak itak je ve?ino ?asa linija neizkori??ena. Cena paketa je 33? in dodatek za L paket TV programov je 7 ?, skupaj torej 40?.
Naslov teme je dosti nazoren, torej dopizdile so mi podra?itve Siol-a, in verjamem da nisem edini.
Najprej sprememba paketov programov, seveda na ?kodo uporabnika, zdaj podra?itve teh novih paketov in zara?unavanje digitalnega dostopa, mislim wtf??!
V pribli?no letu in pol bom pla?eval za Siol troj?ka prek optike (20M/20M, Mega TV paket in osnovni telefonski paket) pribli?no 15? ve?.
Drugi ponudnikov je nekaj - T2, Telemach, Amis. Zanima me, kateri je zanesljiv, torej se ne sesuva 3 krat na teden, ponuja ve?ino najbolj pomembnih TV programov, stacionarna telefonija mi niti ni pomembna, je skoraj ne uporabljam. Pa seveda kateri ima razmerje cena/ponudba najbolj?e. Seveda more bit optika
Pri meni Siol dela oziroma ?teka, kot se mu zazdi, v?asih 2 krat tedensko, drugi? spet cel mesec ali dva dela BP. Pa set top box zna za?tekat, treba izklapljat iz elektrike. Kak?ne so kaj va?e izku?nje?
Ne vem jaz ?e nisem na?el navija?a MS-ja, ki bi u?ival v neuspehih drugih dirka?ev, kar je pa kontra kar pravilo.
Se strinjam Boss, nam ki ?e tako navijamo za enega izmed najbolj?ih, ?e ne ?e najbolj?ega vseh ?asov, ni te?ko priznati uspeha drugemu dirka?u.
Verjamem pa, da je bilo vsem Schumihejterjem zelo te?ko gledati, kako je MS ?e s krntijo v?asih napral dirka?e, za katere so navijali. Malo jih je, ki so priznali, da je MS v slab?em avtu nabil njihovega idola v bolj?em (govorimo o Bennetonu in prvih parih sezonah pri Ferrariju). Te?ko je priznati, da mu kot vozniki pa? niso bili dorasli.
Da o bole?inah vseh hejterjev v "zlatem" obdobju Ferrarija od sezone 2000 do 2004 sploh ne govorimo
In Jo?a, kjub temu, da sem navija? MS-a, pomalem navijam tudi za Hamiltona, ker se mi zdi najbolj talentiran od nove garde in dirka? prihodnosti.
Zdaj ?akam bodo?o sezono in zadnjo, poslovilno Schumacherjevo zmago (?e jih bo ve? tudi ne bo ni? narobe ), naslova niti ne pri?akujem. Tu bo dosti odvisno od avtomobila v prihodnji sezoni.
Ja ne obstaja superman med dirka?i, ki bi zmagoval z nekonkuren?nim avtomobilom. Si upam trdit, da me na dirkali??u MS ne stisne, ?e on vozi 120KM M6 jaz pa recimo 150 konjsko. ?e pa imava enaka avtomobila pa me seveda na?ge kot prasca.
Te?ka bi bla.
Na Top Gear vozijo tisto krntijo, Chevroleta al neki podobnega, pa poglej kak?ne gnile ?ase ima navaden folk v primerjavi z Stigom ali kak?nim izmed voznikov F1. In tam jim ekstra 30 konjev ne bi pomagalo nadoknadit tega zaostanka.
Janika pa sploh ne mislim komentirat - ?lovek ni resen, tolk sovra?tva na kupu proti MS ?e te?ko najde?. Res, kot bi mu mamo ubil...
glede spu??anja ?umija predse ni potrebnega nobenega na?tevanja, saj je ?e pogodbo imel tako, da je bilo jasno napisano kdo je kje in lahko za take ?teje? kar vse dirke.
V redu je... (tu bi postavil smajli, ampak ?al ta forum nima primernega za tvoje razmi?ljanje))
pol pa ?ivi v tem prepri?anju... tu nobeni argumenti ve? ne zale?ejo, ?e ima nekdo fiksno idejo.
Tudi takrat, ko si je zlomil nogo in manjkal pol sezone, je bil Irwine ?e vedno le drugi voznik, ki pa bi lahko kljub temu osvojil naslov prvaka.
Je ?e Boss lepo napisal, o?itno te matra simptom vseh ?umihejterjev - zamegljeno in izkrivljeno subjektivno dojemanje in spomin na dirke, ki je posledica sovra?tva do MS.
O kak?nih almanahih ti to govori?? Vse sezone, ki jih je Ms odvozil, so na Wikipediji. Ajde bodi zdaj Jack in najdi 5 dirk, kjer je mo?tveni kolega spustil MS ali pa se je Schumacherjev mo?tveni kolega zaletel v tekmeca.
Ferrari je pa? dovolj zrela ekipa, da se zaveda tega, da ima v tem delu sezone najve? mo?nosti za naslov Alonso. Do sedaj je pa? zbral precej ve? to?k od Masse. ?e ho?ejo na kakr?en koli na?in letos osvojiti naslov, bi bilo zelo neumno, da bi si sami od?irali to?ke. Nem?ki mediji so kljub temu Alonsa takoj ozna?ili za najve?jega goljufa, pri tem pa pozabili, da je bil profesor takega po?etja v skoraj vsej svoji karieri prav njihov rojak. Najve?ji ?alabajzer v zadevi ni Alonso, ampak je to Massa, ki o?itno ne premore toliko razuma, da bi uvidel, da se je v tej sitauciji zna?el v vlogi drugega voznika. Za kak?no drugo vlogo bi moral zbrati ve? to?k. Njegov manever je bil ?isto ?alabajzerski in s tem si verjetno ni prislu?il kak?nih velikih simpatij ?efov.
Ti si prav gotovo en izmed gore?ih navija?ev mo?tvenih ukazov, ki so tako pljuvali po Schumiju zaradi Zeltwega 2002, ko je po ukazu Todta Barrichelo moral spustiti MS, kajne.
Alonsovi navija?i ste ravno taki, kot Alonso - ko drugi to po?nejo, to ni ve? ?port (jokanje po radijski zvezi, prito?be ?ez manevre drugih, ...), ko pa sam to naredi, je pa v redu. In enako je z vami - ko je MS dobil tako podarjeno zmago, je bil cel halo, vsi ste ga obsojali, sedaj ko je v enaki situaciji Alonso dobil zmago na pladnju od Masse, je pa vse v redu in tega ne obsoja nih?e. Dvoli?ne?i navadni.
Schumacher profesor takega po?etja??! Ajde, daj na?tej poleg Zeltwega 2002 ?e 5 dirk, kjer ga je mo?tveni kolega spustil.
Je te?ko, ne najde? takih dirk? Seveda da ne, ker se je Schumi ?e kvalificiral dosti bolje kot mo?tveni kolega (Irvine, Massa, Barrichelo), in ko se je Schumi boril za zmage, je mo?tveni koega dostikrat komaj na stopni?ke prilezel.
In potem svizec zavije ?okolado...kak?na objektivnost!
Sodnik je v primeru Robben-Puyol pustil prednost, ker je ocenil, da ima dobro prilo?nost za zadetek - pa? mu ni uspelo in za nazaj ne more dosodit kartona...
Ni res.
Pusti prednost, ko se pa akcija kon?a, pa podeli rumeni karton. In Puyol je v?eraj gotovo zaslu?il 2 rumeni karton, ko se je prakti?no ovil okoli Robbna.
Edino, kar sodnik ne more dodelit v primeru, da pusti prednost, je prosti strel. Ima na izbiro - prosti strel ali pustiti prednost.
Druga?e se pa strinjam z Bossom - Iniesta je v drugem pol?asu roku dveh minut se mi zdi izsilil 2 rumena kartona, pa se je na po?asnih posnetkih lepo videlo, da se ga Nizozemca sploh dotaknila nista, ali pa minimalno - je kar sam odsko?il v zrak. Pri meni je izgubil dosti, mi je bil do sedaj kot navija?u Barcelone zelo v redu igralec.
Hvala bogu, da je zlato kopa?ko dobil mojster strelov z razdalje in pravi borec, ki ne pada po tleh in simulira za vsako figo - Diego Forlan
?koda, da ni Robben izkoristil ene izmed dveh prilo?nosti, ker potem bi videl dolga ksihta obeh najve?jih ?panskih naduvankotov - Alonsa in Davida Ville. To bi bilo priceless... hehehe
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Trenutno (oziroma vse od 91 razen 4 let) je JJ v opoziciji in ne more kaj dosti narediti za prihodnost... no saj, tisti ki so pa na poziciji, so pa sploh totalno nesposobni. Pljuvaj ?ez njih glede (ne)koristnega dela za prihodnost.
Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani