Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
dne 1. 11. 2021 ob 11:45 je scania napisal:

V familiji sta trenutno sestra in njen v bolnici (ni cepljen noben) oče in mami sta cepljena zbolela in gre na bolje sta imela kar močno obliko ampak če nebi bila cepljena bi bila zagotovo v bolnici ali kje drugje. Tako da moje mišljenje če pogledam svojo družino, cepljenje pomaga, ko si pa tako daleč da je že na meji z bolnico si pa vesel če ti pomaga magari 20%. Vsem ki dvomite pridite si probat k nam pa da vidite kakšen bo potek. Sam sem imel pred letom dni korono in to kar imajo sedaj moji je 40% kar sem imel jaz, hvala bogu sem cepljen in se na pozivitvenega grem, ker nocem tega dozivet kar trenutno dozivlja moja familija. 

Držim pesti in verjamem,da se bo vse dobro izteklo .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

1. Zakaj testiranje za cepljene? 🤔

Ali se v Italiji, portugalski, Španiji, Franciji, Danski... tudi testirajo cepljeni? Ne. Pa nimajo take štale kot pri nas. 

2.Kdo bi plačal testiranje na protitelesa? Vsak sam? 🤔

3.Ali  so benzinske črpalke kaj več kot ostali? 🤔

4.koliko inšpektorjev bi potrebovali za vse trgovine, šole, univerze, gostilne... 🙄

No go. 🤗

Nejc, ne leti zgoraj napisano nate, ker vem, da ti razmišljaš v redu. 😉

1.Zakaj testiranje za cepljene? Ker sem lahko kužen in s tem okuzim nekoga drugega. Tudi cepljenega:) Zdaj si bom drznil malo pljuniti v lastno skledo in biti patetičen. Mogoče bom kot cepljen še prej nekoga okužil ,saj se jaz smem udeleževati javnih prireditev in biti v stiku z 100timi ljudmi in verjetnost da sem asimptomatski je precej velika ker sem pac cepljen :)

2.ja, lahko tudi vsak sam. Delaš od doma, ampak ti gre na živce da rabiš PCT za Petrol , kino , kafic.... Sumis,da si prebolel ,ker se ti zdi čudno da so bili vsi okoli tebe bolani in greš pogledat raven protiteles. Vidiš da so močno povišana. Zakaj takrat ne zadostis PCTju? Saj je državi pomembno,da smo zdravi ljudje v kaficih (da lahko le-ti obratujejo ) . Ampak ne... Mora ti zdravnik dati potrdilo da si imel pozitiven PCR ali pa da si cepljen . Če pa si nevede prebolel... Nope... To pa ne bo šlo čez....

3.Niso nič več,ampak spet bom patetičen : lahko greš v Hofer ob 8h zjutraj med upokojence ,ne moreš iti na Petrol v nedeljo po mleko.  Ampak resno : pravijo ,da je PCT dober zato ,da so lahko lani zaprte dejavnosti zdaj odprte. Nisem iz foha ,ampak verjetno se marsikomu ne splača imeti odprto za manjšo kvoto ljudi in bi raje imel zaprto. No... PCT je fajn ker so lahko zdaj odprte storitve,ki so bile lani zaprte? Ne spomnim se ,da bi bile lani pumpe zaprte.

4.nevem koliko,ampak koliko jih pa rabimo?  Saj ne da te vsakič pregledajo. Saj tudi policaj te ne ustavi vsakič. 

Da ne bo narobe izpadlo,zavedam se problema ,pripravljen sem potrpeti in tudi kaj narediti za dobrobit vseh nas. Ampak resno no.... Vlada je naredila tako zgodbico iz vsega skupaj ,da nič čudnega da je kaos med ljudmi. Ljudje se ne delimo na cepljene in necepljene. Je še marsikatera lastnost tista ,ki določi a je nekdo ok ali ni in ali nekdo dela škodo okoli sebe. Ampak ravno s tem agresivnim nagovarjanjem k cepljenju se dela ta razlika med ljudmi. Kot da ne obstaja noben drug problem v zdravstvu kot je covid. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 44 minutami je Janez007 napisal:

@Nejc1986, glede na to, kolikor te poznam iz objav, mislim, da si ti super 👍.  Ni bilo tudi mišljeno tako konkretno osebno. Pisal pa sem v 1. osebi množine, tudi za to, da kdo ne bi mislil, da je Janez007 svetnik. 😉 Tudi glede Kozla. 😁

Tole, kar si predlagal, se mi zdi čisto OK, vendar v praksi vsaj pol tega po mojem mnenju ni realno izvedljivega. Že pri prvi točki je težava, ker hitri testi pri cepljenih ne dajo uporabnih rezultatov. Cepljene bi torej morali testirati le s PCR testi, to pa je zaradi števila neizvedljivo. Za zadnjo točko, pa bi vsak slovenec potreboval svojega inšpektorja - neizvedljivo.

Pred tednom dni sem bil v enih dosti popularnih in dražjih toplicah. Maske nas je noslilo mogoče 10%, kljub neštetim obvestilom na vseh možnih krajih. Videl sem eno Avstrijko, ki je pri odprtem bifeju kašljala direktno v hrano, tako da me apetil takoj minil ...

Zakaj HAT ne dajo uporabnih rezultatov pri cepljenih? Oziroma kaj manj nezanesljivih rezultatov kot pri necepljenih:) Edino če je fora v tem,da so praviloma asimptomatski in HAT ne zazna virusa?

Kar se tiče inšpekcije... Ne ,ne rabi vsak Slovenec svojega inspektorja. Namesto da te na vhodu v Ikeo prodajalec zaprosi za QR kodo te nihče nebi zaprosil zanjo ,ampak bi te recimo 1x na mesec doletela kontrola s strani inšpekcije. Saj v kaficu ti tudi ne da pihati natakar preden sedeš za volan ,ampak je to delo policije , ki te bo slej ko prej ustavila. Da pa bi se ob nošnji mask počutil kaj bolj ogroženega v Ikei kot se sedaj,pa tudi težko verjamem.

E, to s toplicami je točno to kar pravim... Omejitev stikov je prvi korak in zelo učinkovit ukrep. Ampak tista Avstrijka je bila cepljena in je mirne duše lahko (morda kužna) kasljala vse naokoli , nekdo ki je bil pa testiran in necepljen  pa je fasal to od nje. Ampak ok... Tveganje ,ki ga sprejmes v trenutku,ko greš izza 4ih sten. Saj tudi pred Covidom smo si podajali okužbe in tudi sedaj si podajamo kaj drugega kot kovid. Ampak ta isti necepljen osebek 2dni prej ni smel iti po mleko na Petrol ali natankati avto. Ali na LPP. Z masko. Med ljudi,ki imajo masko. 

Ne pravim da cepljenje ni ok.DALEC od tega. Sem cepljen s tremi odmerki ,ampak ni pa ok črno belo deljenje ljudi . Cepljen lahko vse ,necepljen pa nič. To ni ok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 32 minutami je Janez007 napisal:

In ker je veliko takih, smo tam kjer smo. 😟

Torej moje mnenje je, da smo si Slovenci sami krivi za sranje v katerm se vedno bolj utapljamo. Smo najbolj srečni, če kršimo predpise in nas hkrati nobeden pri tem ne zaloti in kaznuje. To velja na vseh področjih, od neupoštevanja zaščitnih ukrepov (nošenja mask), tudi ko damo svojo Mazdo servisirati pod kozolec, ali pa kupujemo Kozla na črnem trgu. Smo Balkanci (v slabšalnem pomenu), žal. 😟

Res je,zaradi takih kot sem jaz ,smo tam kjer smo....

Cepljen, izogibam se skupin, v zaprtih prostorih nosim masko,skrbim za psihofizično kondicijo , ne prckam si po obrazu brez da bi si prej umil roke, ob pojavu bolezenskih znakov ostanem doma , ne kašljam v ljudi .

Grozen sem :)

pred 3 minutami je Alex napisal:

Se popolnoma strinjam z napisanim. 👍

Od teh, ki ničesar ne spoštujejo, bi hotel enkrat en konkreten  odgovor, kako bi se oni spopadli z korono. Me prav zanima, kake ukrepe(ali pa verjetno  kar nobenih) bi oni uveljavili.🤪

Najlažje je lapat in bentit nad vsem, a sami bi se izgubili in jokali  že ob prvi večji težavi. 

Podobno kot v firmi. Vsi nekaj lajajo in se pritožujejo, ko pa jih povabiš, da predlagajo kako pametno rešitev, da bo vsem bolje, pa nič od nič. In takih je med anticepilci 98%.

-Testiranje tudi za cepljene.

-potrdilo o protitelesih bi moralo zadoščati za PCT

-Ukinitev PCT za bencinske črpalke.

-kontrola PCT s strani inšpekcije in ne študentov, trgovk ,varnostnikov...

Pa še marsikaj... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je pob napisal:

Če odmislimo cepiva, kaj vse je izboljšalo v tem zadnjem letu, da se izognemo bolnišničnem kolapsu? 

Vse se je stavilo na cepiva in to je to. Mogoče imam samo jaz tak filing, ker ne gledam TV, zato pa se sprašujem. 

Dejstvo je, da je bla lani kriza in so nas morali zapret not za celo zimo. Pa pustmo stat neustavne ukrepe, recimo, da so hoteli dobro in ker se čez poletje 2020 niso pripravili, je bila mogoče to edina rešitev. Sedaj je od prejšnjega zapiranja skoraj eno leto in samo poslušam o teh procentih precepljenosti in gor in dol. Ste se kdaj vprašali, kaj bo, če se izkaže, da cepiva ne bodo toliko učinkovita kot so obljubljali?

Staviti samo na eno karto je za moje pojme loterija.

PS: pa prosim, da mi PCT pogoje ne štejete kot izboljšavo, ker to ni.

Moram priznati,da se z 90procenti tvojih izjav zelo strinjam. 

(Bi ti lajkal ,pa ne morem).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Imel sem rojstni dan...

Zjutraj se moja zbudi in mi ne vošči...ok...

Starša sta tudi kot kaže pozabila... Jbg...

Na sihtu me šef niti pogledal ni... Ok...

Sodelavci so me dali skoraj na ignore... "Ko jih j**e" si mislim.

Pride res luštna sodelavka do mene in mi vošči... Bog obstaja .. Me povabi k sebi domov.... Ok... V nasprotju z mojimi prepričanji,ampak ko je človek slabe volje...

Se nasmiha... Lepo gleda. Noro lepo oblečena... Mi reče da naj ji oprostim za minuto,saj gre v kopalnico...

Uf,pulz divja... 

Čez minuto se sliši "happy birth day" iz kopalnice... Sekundo za tem pridejo starši,punca in sodelavci s torto v roki....

Jaz pa pomanjkljivo oblečen na sedežni s kondomom na .....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Potem ko se je 2x slikalo in ni točno vedelo a je šlo za zlom navikularke ali ne, je današnji RTG pokazal, da ni videti nikakršne poke ali posebnosti...

jaz sem se pa že pripravil na 3mesece bolniške...

Baje moram razgibavati desno zapestje. Nevem zakaj mi to vsi povejo z nekim čudnim nasmeškom...

Popravljeno od Nejc1986
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moje mnenje: sam imam na specialki spredaj signalno lučko in na nočnih vožnjah še reflektor (ki je preeecej dražji od 50eur pa tudi precej okoren-posebej sta namreč baterija in kabel ).

Na nočnih vožnjah imam še čelko pod čelado in se super obnese,saj si osvetlis ovinek in recimo ko te zmoti nek hrup ob strani si pač tja posvetiš. Tudi ko te avto dohiteva iz stranske smeri (križišča),lepo posvetiš proti njemu in te prej opazi,kot če bi snop letel le predte. 

Tako da moj glas gre definitivno čelki. Plus to,da je uporabna tudi pri hoji/teku... 

Če bi se sam vozil po temi izven mesta oziroma nekje po obrobju,bi si nabavil čelko in pa oblekel odsevni varnostni jopič . Plus seveda luč zadaj.

Sam sem kupil čelko v Decathlonu za 30eur in mi dela že vsaj 4leta, pa jo kar redno uporabljam. Seveda na USB polnjenje.   

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 38 minutami je Janez007 napisal:

Jaz pa ne razumem, zakaj moramo z avti voziti po desni, se držati omejitev? Zakaj tudi na cesti vsak po svoje (eni po desni, eni po levi, ...) ne skrbi za varno vožnjo, za svoje zdravje?

Sedaj razumeš? 😉

No , to je zelo slaba primerjava :) Cepljenje ni obvezno, voznja po desni (načeloma ) je.

S svojo odločitvijo glede cepljenja ne boš neposredno vplival na okolico, z vožnjo po napačni strani pa boš v neposredno nevarnost spravil vse,ki bodo tam okoli . 

Če že,potem bi bilo bolj na mestu vprašanje-primerjava zakaj je obvezna čelada na motorju . Saj konec koncev ogrožaš le sebe in naj pač vsak poskrbi za lastno varnost..   Pa čisto tako,dajmo roko na srce, možnost da imaš neželene učinke od cepiva je večja,kot da imaš neželene učinke od nošnje čelade. In hkrati je možnost hudega poteka covida  manjša, kot to,da si ga najebal če padeš brez čelade :)

Pa sem cepljen, ampak dokler je nekaj tako v povojih kot cepivo proti covidu, bi se moralo pustiti proste roke pri izbiri ali se bo cepil ali pa ne. 

Vsak pač pretehta a bo tvegal okužbo ali neželene učinke cepiva skupaj z BAJE malo manjšo možnostjo okužbe . In potem stoji za svojo odločitvijo in upa ,da mu ne bo žal:)  In če ne prepričuje soseda h cepljenju proti KME ali gripi,naj ga tudi ne h cepljenju proti covidu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano
Pred eno uro je Bossek napisal:

Ta film je pa odlicen. Samo prej ne smes z benmu govorit, da ti ne spoila. Jaz sem mu dal oceno 10 na imbd 👍

Se strinjam :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.