Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 9 urami je Slivka napisal:

Mladi komar se vrne domov po svojem prvem poskusnem letu. Pa ga mama vpraša:
- "In, sine, kako je bilo?"
- "Fantastično! Vsi so mi ploskali..."

Čeprav, če so ploskali je hčerka in ne sine. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Imaš pač srečo, da je tvoj avto dovolj novi. Izgleda, da počasi starejše modele tišijo kitajcem.

Če ne verjameš, poglej kolko obratov imajo tam:

WWW.MAHLE.COM

In še vedno težko verjamem, da bi autodoc fural ponaredke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 6 urami je Scr3am napisal:

Jest se noben mahle filter nisem dobil made in china pa vedno samo mahle kupujem. Ponavadi je made in CZ ali pa kera druga drzava. Nikoli pa made in china. Vsaj do sedaj ne.

Knecht OC 195 Made in Austria

Mahle OC 195 Made in China

Sem šel gledal svojo dokumentacijo. :)

Evo en rus ti primerja oba:

WWW.DRIVE2.RU

Автомобильная социальная сеть

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Lahko rečeš, da ti je vseeno. To sprejmem. Da pa nič ne moreš, pa ne bo držalo.

Če bi vsi, ko se je Mahle filter premaknil iz Austria -> China, ga prenehali kupovati, bi zelo dosti naredli. Recimo Mann je isto kvalitetn....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obujam spomine...
Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

sem jo zamenjal sam za tako smešen denar, kot bi danes rekel, da me je recimo prišel ves materjal cca 100€

Ma M2 sem dal za Valeo sklopko in potisni ležaj 65€ od oka. Samo za primerjavo.

Je pa res, da je moja M2 imale še sklopki, ki je primarna pasala na 626.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 19 urami je Slivka napisal:

Kako lepo je kupovati Bosch komponente, ker veš, da je to originalna nemška kvaliteta:

IMG_20240323_203012517.jpg

Das Auto...

Boljše Brazil kot pa Mahle oljni filter za Mazdo => made in PRC

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 48 minutami je Jaka32 napisal:

Že eno leto odlašam z zamenjavo sprednjega stekla, imam 3 poškodbe v velikosti riževega zrna.

Ta vikend sem pral avto in opazil še eno poškodbo, ki pa se je razpočila cca. 10 cm po steklu. Čisto spodaj pri brisalcih.

Včeraj izpolnim obrazec na Carglass spletni strani, v 5 minutah me kliče ženska za številko šasije in že sem dobil datum - čez 4 dni.

Presenečen nad hitrostjo, sedaj samo upam da bo original Mazdino steklo. Ženska ki me je klicala, je sicer takoj povedala da imam zelenkasto steklo s senzorji in da ga imajo na zalogi.
Verjetno mora imate Mazda logotip na sebi, še kako drugače lahko preverim če bo original?

Znanec je namreč imel kar probleme na svojem 80.000 eur vrednem avtomobilu - se je moral skregati, da so mu odmontirali novo zamenjano "fejk" steklo in ga namestili z originalnim.

Carglass vedno pod privzeto namesti neoriginalno steklo.

Za to ga imajo zavarovalnice rade. Ker ko imaš enkrat neoriginalno, ni več poti nazaj.

Pokliči in povprašaj ali bo originalno steklo in se ne pustit odpravit s tem, da je enake kvalitete. Tudi če je, cenovno ni isti razred.

Iz tega razloga jaz vedno menjavam stekla na pooblaščenem servisu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
THEBARN.DE

THE BARN Coffee Roasters are one of the leading Specialty Coffee Roasters in Europe. We roast the best coffees available on this planet.
WWW.DROPCOFFEE.COM

Drop Coffee is an award winning roastery in Stockholm, representing Sweden four times in the World Coffee Roasting Championship...

3FE.COM

We roast our coffee in Dublin and ship all over the world. Our cafés on Grand Canal Street and Sussex Terrace serve our coffee and food daily

To so top pražarne, za majn praženo kavo.

Samo tu nas je vedno več, ker poštnina nanese. Najceneje je pošta na Barn-u.

Za začetek ti bi že bil preskok:

ESCOBAR.SI

Raznolika ponudba vedno sveže praženih kav. Okusite uravnoteženost arom in okusov čokolade, citrusov, mandeljnov, lešnikov ... in...

Kupujem samo v zrnju :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 7 urami je Jaka32 napisal:

Zlorabo podatkov sem mislil v tem smislu, da je e-call očitno namenjen nezgodam na cesti oz. klicanju 112.

Če te pa kličejo iz servisa, da ti gori lučka, je pa to že špijonaža in ti modeli gredo meni zelo na živce. Ti, ki kar naprej težijo na vseh frontah.

Ponovno ti pravim, niso ga klicali zaradi e-call-a.

Tudi pri meni mehaniki vidi kolko km imam prevoženih in če bi avto imel kake napake.

To sem potrdil, hkrati z uporabo mobilne aplikacije. Tega ti ni treba potrdit. Greš v nastavitve in to onemogočiš. E-calla se pa ne da 😉

Mene še iz mojega servisa niso klicali, če ga kličem, gre v sistem in pogleda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Jaka32 napisal:

Gre potem tu za zlorabo podatkov?

Verjetno je v nastavitvah potrdil, da dovoli obdelavo in zbiranje podatkov.

Dejansko ta zadeva ni del e-call-a.

Uporablja pa onboard sim modem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Na M2 je pozicija šla na 2-3 leta. Kratka 1x na leto. Tablica pozicija pri 10 letih.

Žal so žarnice vedno slabše kvalitete. Na skrinji mi drži majn kot pol leta. Zdaj je tretja šla. Pred tem pa delala od vedno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podplati na čevljih ...
Napisano
pred 8 urami je Janez007 napisal:

Če sodim po gumi čevljev, potem tudi skladiščena guma z leti propada. Smo podarili nerabljene 10 let stare Planika pohodne čevlje tašči in je gumijast podplat razpadel že pri probi ... na srečo ..  

image.png

image.png

image.png

https://www.interstatesp.com/shelf-life-of-rubber-products/

Verjetno ni Vibram podplat?

Meni Vibram drži preko 10 let. In planinske kupim samo z Vibramom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 23 urami je Z M A J napisal:
WWW.24UR.COM

Težavam ameriškega proizvajalca letal Boeing ni videti konca. Potem ko je letalu Boeing 737 Max 9 družbe Alaska Airlanes v začetku leta dobre pol ure po vzletu odtrgalo del trupa, je Boeingu 777-200 družbe United...

Z njimi in Boeingom 777 sem letel San Francisco - Frankfurt.

U pje. Nekdo zimske gume gor dajal, pa ni moment ključa uporabil. 😆

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Mene pa so probali okrog prinest.

Vzel sem paket 8 starejših kav, kjer ne moreš odločat kaj dobiš in 2 sveže praženi točno določeni.

Dobil sem eno izmed teh dve, 1 mesec staro, torej tu nekje kot ostalih 8. Na elektronsko pošto so nehali odgovarjat, pa sem jim za razliko v ceni izvedel chargeback na kreditni kartici. Revolut je vrhunski. Na banko ne vem če bi hodil obrazce izpolnjevat za tako malo vsoto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Polo, ki je bil na garanciji v prvem letu 18x, se je do 10 leta malo umiril. Tak 1-2x je bil na leto na izrednem servisu in med intervalom 15.000km, je želel še 1l dodatnega olja. Vedno.

Slivka za tvoje brege je treba kupit najboljmočnega dizla v ponudbi. Ker ostalo se mantra in če diha na škrge je pač žejn po gorivu in olju.

Alfi sem tudi samo 1x olje dolival med intervali in to po vožnji na končni v Nemčiji. 220 km/h je le bil tak napor, da je kar nekaj olja mimo batnih pobegnilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.