Oh, ko bi bil edini, takih kamionarjev je ogromno, ?eprav vseeno je tole res ekstrem.
Ampak kljub temu, tudi motorist je silno pozno zaviral... bohnedej, da ga karkoli krivim, ampak vseeno je treba najprej nase mislit in ne razmi?ljat v smeri saj imam prednost in kamiona sploh ne bi smelo biti tu. Tale reakcijski ?as je bil skromnih 2 sekundi, ?e sem videl prav.
Sem ?e imel avto z zavesicami ker jih je potreboval pod nujno sicer bi ostal brez barve. Na ?alost pa tisti avto ni imel pozla?enih blatnikov in pragov, pa bi jih rabil. Ugani o katerem avtu govorim.
hmmm, Mazda je ?e v dru?bi z Dacio, Oplom in Fiatom... tole je kr hud udarec za Alexa. AMpak dobr, vsaj Tesla ni, ker to je pa dizaster. In pol si upa Musk govort, da njegovi avti sploh ne rabijo rednega servisa... seveda ga ne saj so ves ?as na servisu.
Dobro. Naj bo. Itak me imajo ?e vsi za ?udakinjo, naj bo pa ?e tu tako...
Nikoli te nisem imel za ?udakinjo - ima? druga?ne pogleda ampak to je popolnoma normalno. Razumem tvoj pogled in se deloma celo strinjam sploh v tem, da je marsikdo trezen bolj nevaren kot nekdo rahlo v nekaj desetinkah promila.
Samo tako kot Nejc razlaga je pa? zelo zdravo razmi?ljanje. Glej jaz tudi dajem najbolj?e mo?ne gume na avto pa bi se lahko vozil v precej cenej?ih ?ungalunga gumah ampak tako vsaj vem, da dajem maksimum v varnost na tem podro?jih. Zato tudi ne pijem alkoholo in verjetno je pri meni res tudi manj kot pet pirov na leto. Bolj zarad dru?be kot potrebe. Posku?am se obna?at preventivno (ne rata vedno), tudi telefon je v uporabi le preko BT-ja v avtu, ?e me kdo pokli?e pa ?e takrat nimam pogovorov ampak je zadeva re?ena v nekaj stavkih.
in vsaka taka stvar nosi en mali procentek, ki pa se se?teva in na koncu je lahko razlike 15-20% napram nekomu, ki to ne po?ne. Sej lahko, da se nobenemu od naju ne zgodi ni?, ampak ?e se, bo verjetno tisti imel veliko ve? te?av ali vsaj moralnih vpra?nj tipa "... kaj bi, ?e bi..."
In ja pa? svojega otroka sam nikakor ne bi zaupal nekomu, ki ni trezen, ker ?e bo zapeljal v jarek pa ?etudi ne bi bil ni? kriv bi se vedno spra?eval, a bi bilo mogo?e pa druga?e, ?e bi bil trezen in posledi?no bi moj otrok mogo?e ostal ?iv.
Pa ravno o tem ti govorim - o napa?no prikazanih vzrokih za nesre?e. In posledi?no o tem da statistika ni pol k. vredna.
Glede na statistiko po kateri je hitrost kot vzrok nezgod na prvem mestu, bi se moral ti pred alkoholom zavzemat za hitrost 00.
Sej ne rabi? o tem razlagat, ker ?e vsaj 20 let opozarjam na to in sem pisal tudi predloge vladi in s kregal z ?lendrom ter mu posku?al dopovedat, da naj pravilno vodijo statistiko. Ampak njemu so bile va?ne provizije pri prodaji radarjev, tako da je zato hitrost primarni vzrok, alkohol pa sekundarni, ker tam pa? ni mogel stegnit rokico in pobrat provizije.
Poklicni vozniki, torej tudi vozniki ?olskih avtobusov, imajo ?e sedaj dovoljenih najve? 0,0 promila...
To?no to manipulacijo sem ?akal in nisi me izneverila.
Preberi svoj prej?nji zapis in nato mojega ?e 1x. Govori?, da 0,5 promila ni nevarno, zato pa sem te vpra?al, ?e bi zaupala svojih 5 otrok vozniku avtobusa, ki bi imel 0,5 promila pod kapo. Tukaj ni vpra?anje koliko je dovoljeno ampak ali bi zaupala svoje otroke takemu? Odgovor je lahko samo DA ali NE. ?e bo? po?teno odgovorila na to vpra?anje, si bo? lahko zelo hitro odgovorila tudi na vpra?anje zakaj je pametno zni?ati dovoljeno mejo alkohola. Ker tudi neprofesionalni voznik z 0,5 lahko zbije tvojega ali pa mojega otroka na zebri, ker ima zmanj?ano zaznavanje pa ?etudi je "samo" 0,5 promila.
?e bi rada popila kak?en kozar?ek ve? si naro?i taksi ali pa si dolo?ite "designated driver-ja", ki ne bo pil tisti ve?er in bo ostale varno pripeljal domov. Aja pa 1deci belega vina v uri in pol tistega kosila ne bo pokazal niti 0,2, ?e je res to edini deci, ki si ga spila.
Tipi?en dogodek. Voznik (ali voznica) prepozno opazi ovinek ker ga zaradi drsanja po telefonu pa? ne more opazit. Sledi izlet s ceste. V policijski zapisnik se ne napi?e vzrok nesre?e drsanje po telefonu pa? pa neprilagojena hitrost.
Ko bo s po predlagani novi zakonodaji prepovedanih 02promila voznik (ali voznica) prepozno opazil ovinek ker ga zaradi drsanja po telefonu pa? ne more opaziti in bo zletel s ceste, v zapisniku ne bo pisalo drsanje po telefonu ali neprilagojena hitrost, pa? pa alkohol.
Tako je pri?akovati da bo predlagani ukrep imel za posledico bistveno pove?anje ?tevila prometnih nesre? katerim bo botroval alkohol.
?ak, a ti tole mal nabija? al kaj? Kako bodo zaradi drsanja napisali alkohol. Alkohol napi?ejo, ko nekomu zmerijo ali izdihan zrak ali odvzem krvi. ?e zapelje zaradi drkanja po telefonu bodo sicer te?ko to dokazali ampak alkohol pa ziher ne bo napisan razen, ?e ga seveda niso izmerili. Potem je pa itak vseeno ali je bil telefon vzrok ali alkoholiziranost - bolj pomembno bi bilo, da bi bil alkohol prepoznan kot primarni vzrok nesre?, kot seveda tudi telefon in ne to, da gre za neprilagojeno hitrost, ki je le posledica prej?njih dveh dejavnikov - ko pridemo tja bomo hitro ugotovili, da bo hitrost ?ele tretji ali ?etrti najpogostej?i vzrok nesre? in ne prvi kot je danes narobe prikazano.
Ti mora? pa pri tej tvoji slu?bi paziti bolj kot sem jaz, ko sem bila nose?a...
Saj tudi jaz nisem za to, da se pijani vozijo po cestah, ampak vseeno se mi to ne zdi povsem ?ivljenjsko. Pa?. ?lovek kdaj popije pivo, dva, pa sede za volan. Pri taki koli?ini alkohola pa? ?e ni pijan. Tisti pa, ki imajo pa res te?ave z alkoholom, tisti pa pa? popijejo krepko ve?. In se bodo krepko opiti usedli za volan ne glede na to, kak?na je zakonska omejitev. In tu bi pa? morali za?eti re?evati problem. Najprej pa? stro?je kazni za bolj vinjene voznike, ki so resna gro?nja ostalim udele?encem. Potem, kot je ?e bil tudi tu predlog, da ?e pride do po?kodb udele?encev v prometu s strani vinjenega voznika, to obravnavati kot kaznivo dejanje in ne kot prekr?ek. Temu primerna pa? tudi kazen. Nadalje omejiti socialne delavce in podobne "humanitarce", ki velikokrat iz sodnih mlinov zvle?ejo koga takega, ker je pa? socialni problem in stiska v dru?ini in podobno, pa na koncu tak ?lovek dobi pa? samo denarno kazen, pa ?e to mu oprostijo, ker pa? nima denarja, da bi pla?al in bodo otroci trpeli in podobno. Na koncu pa pa? tudi celotno dru?bo pripravit do tega, da se vme?a, ?e pa? opazi, da nekdo vinjen leze v avto. Ker nekdo, ki ima ve? kot promil alkohola v sebi, je pa? ?e na pogled okoren in opotekajo?. In ko gre ?ez parkiri??e do avta, ga gotovo kdo opazi. In mogo?e bi pomagalo tudi, da bi ?e namero, da nekdo pod vplivom alkohola sede za volan, obravnavali kot prekr?ek. Pa?, ?e te kdo vidi, da gre? vinjen proti avtu in pokli?e policijo, lahko ta ukrepa in te ustrezno kaznuje (po potrebi zase?e vozilo) ?e preden dejansko res stori? prekr?ek.
Se pravi bi ti dala tvoje otroke na avtobus, kjer bi imel ?ofer trenutno dovoljenih 0,49 promila? Sej je skor trezen pa to je ?isto ?ivljensko. :ne vem:
Dokler bo taka toleranca do alkohola za volanom bomo pa? mrtve pre?tevali v desetinah, ker statistika ni na tvoji strani in je na?tela nekaj ?ez 20% takih, ki so naredili najhuj?e nesre?e pa so imeli ?e vedno dovoljeno koli?ino alkota pod kapo.
Problem je v tem, da je treniran alkoholik lahko pri 0,5 resni?no dokaj normalen, ker zanjga to res ni ni?, nekdo drug je pa, pri istem promilu, lahko ?e mo?no zibajo?. Ampak to je tako kot pri hitrosti, vsi vemo, da bi marsikje lahko bile omejitve veliko vi?je saj jih normalno motori?en voznik brez te?av obvlada, ampak ker imamo na cesti veliko motori?nih debilov, da ne re?em ?e kaj gr?ega, je tem pa? prilagojena tudi omejitev.
Hmmm, ne vem samo ?lanek je pa? napisan ?isto realno, ?eprav gre v nekaterih delih mogo?e mal ?ez mejo. Kdor je alkoholizirn nasilen je pa? tak po karakterju a ga trezen ?e dobro skriva. Tako, da posplo?evat, da tak pride domov in terorizira familijo ni glih pravilo.
Kljub temu, da sem zelo proti alkotu, za ?isti 0,0 tudi sam nisem pa predvsem zaradi tega, ker je lahko ?e nekaj rum-kokos bonbonov verjetno dovolj, da ni 0,0 al pa kak?na ustna vodica oziroma kis v solati. Toda po drugi strani pa morajo ?e danes imeti 0,0 profesionalni vozniki in vozniki za?etniki pa se nih?e od njih ne buni kaj dosti.
Ne vem, ampak kako bi zagovorniki alkota za volanom reagiral, da bi njihove otroke vozil avtobusar z 0,5 promila. A bi dali otroka na avtobus ali ne? Sej ni ni? nevaren, saj to ?e ni pijanost, malce je bolj ?idane volje, si pa bo ja eno pivo/kozarec vina ali dva privo??il pri kosilu, saj se je nagaral, ko je cel dan vozil razigrano mularijo naokoli.
Mislim, da ga na tem forumu ni nikogar, ki bi zaupali otroka takemu ?oferju, tako da pa? lahko nehamo z dvoli?nostjo in re?emo, da alkohol pa? ni za volan in pika. Aja ?e pa kdo ?e vedno ne verjame, kako to zgleda v praksi naj si pogleda tiste ruske dash cam vide, kjer je vsak drugi v ro?icah, ko naredi karambol.
bolj sem ti odgovarjal na prvi stavek, ko si omenil, da je zni?anje na 0,2 brezveze. Jaz pa? mislim, da ni. Za tiste morto pijane pa itak ni ni? preve?... naj jebejo je?a, ?e so neumni in posledi?no nevarni.
Ve? v ?em je problem? ve? kot 30% nesre? s smrtnim izzidom so povzro?ili pijani za volanom nad 0,5. Ampak tisti, ki so imeli pa dovoljeno koli?ino alkohola (se pravi do 0,5%) pa ?e vedno ogromnih 22%.
Se pravi, popolnoma trezni naredijo cca polovico nesre? s smrtnim izzidom, tisti, ki imajo pa vsaj nekaj ali veliko alkota pa drugo polovico. Zdaj se bo seveda javil pijan?ek tipa Lojze, ki bo rekel, da so trezni ravno toliko nevarni kot alkoholno podprti ampak tukaj je en hakeljc, ki pove vse. V akcijah, ko policija preverja alkohol za volanom jih napiha nekje okoli 7% pa ?e toliko tistih, ki so v dovoljenem. Torej 14% cca skupaj.
Se pravi 14% naredi cca 50% najhuj?ih nesre?. Zato se gre zdaj v ni?anje na 0,2, kar absolutno podpiram. ?al mi je edino to, da kljub vsem pobudam in lobiranjem niso sprejeli, da bi se nad 0,8 zadevo obravnavalo kot kaznivo dejanje. To pa je velik minus in kazi vse napore, da bi se alkohol spravil s cest.
in vojsko bi rabili zato, da bi udrihali po neposlu?nih dr?avah kot to po?ne ZDA? Vojska je verjetno ?e najmanj?i problem, problem je to, da same ?lanice ne spo?tujejo pravnega reda znotraj EU in ?e vedno vsak vle?e na svojo stran za lastne interese in ne za interese EU.
Torej, kdo izsiljuje Putin ali Trumpelj? Verjetno ni te?ko ugotoviti zakaj in tisti Mercedesi in BMW-ji sotudi z nekim razlogom navedeni. Gre namre? zato, da ?e bo Merklca ?elela prodajati nem?ko luksuzno robo v ZDA bo morala cela EU kupovati ameri?ko blago pa tudi, ?e je to le surovina v obliki plina.
Zaradi parcialnih razlogov Nem?ije je vsepreve?krat cela EU talec enkrat do Zda, drugi? do Rusije in tretji? do Kitajcev. Druga?e pa kakorkoli pogledamo nam je v zadnjih 20 letih bistveno ve? tako ekonomske kot politi?ne ?kode naredila ZDA kot pa Rusija in Kitajska - problem je samo v tem, da si to nikakor no?emo priznati in si zatiskamo o?i.
Seveda ni mislil ni? slabega, ampak je vseeno lep?e izgledalo, da so vse ?rke na pravih mestih. Druga?e pa ?e dobro, da ni ve? Topori?i?a med nami, ker bi se mu na dana?njih forumih zme?alo. Se spomnim, pred mnogimi leti, kako se je z nekimi dolenjskimi prebivalci skregal po etru, kako se njihovemu kraju pravilno re?e. Jebemu, pravilno se mu re?e tako kot mu pravijo doma?ini, pa ?eprav bi lahko bilo slovni?no bolj pravilno kako druga?e.
Sem si dovolil in ti popravil velike za?etnice in ostale ?umnike, da ne bo ?e katerega lokalca kap zadela. Sej verjetno imajo kar prav, ampak pa? na forumu vedno vsi hitimo in napake so tu - ve?inoma nenamenske in ?e manj v smeri, da bi koga zafrkavali ali pa ga posku?ali s tem poni?at.
Ja, zato bi pa moral skupaj potegnit in navzven delovat enotno, ?e se pa? ?e doma ne strinjamo o vsem, kar na?eloma ni ni? narobe. Tako se pa na?i predstavniki sme?ijo pred svetovno javnostjo in to?arijo lastno dr?avo. Ja fak a to je domoljubje al je to, da bi nekateri kar migrante streljali pa ne vem kaj ?e vse. Nam v tem trenutku so migranti ?e najmanj nevarni, trenutno so nam bolj zahodni sosedje, ki ?e vedno mislijo, da je meja nekje pri Postojni in da je do Dalmacije vse njihovo. Taisti se niso nikoli samoo?istili dejstva, da so bili fa?isti?na agresorska dr?ava.
Na vzhodu imamo Mad?are, ki so verjetno najbolj oportunisti?en narod, najprej so se podredili Hitlerju nato po vojni pa ?e Stalinu. Trenutno pa krepijo svojo prisotnost predvsem s finan?nimi vlo?ki ter kupujejo medije, stranke in ban?ne ustanove pa ne samo pri nas ampak tudi na Hrva?kem in v Srbiji. Verjetno je vsem jasno, da to ne delajo iz humanitarnih oziroma antropolo?kih vzgibov, ampak je zadaj nekaj bolj prefinjenega.
O Hr?kih pa ne bom za?enjal, ker ?e ne spo?tujejo osnovnih pravnih odlo?itev, sigurno nas spo?tujejo kot sosede samo toliko, kolikor nas lahko nategnejo. In do zdaj so nas ?e vsaki? - tudi enega dogovora z njimi nismo uspeli speljati do konca. Sicer pa verjetno, edino Srbi na tem obmo?ju pa seveda tudi Mad?ari vedo, kako se je treba s Hrvati dogovarjat - pa nisem zagovornik takega na?ina, ampak, ?e je to pa? edina mo?nost....
ti kr nadaljuj, je zabavno... sploh, ker misli?, da sem zagovornik Erdogana . Druga? pa mislim, da ne ve? kaj termin diktator dejansko pomeni. ?e celo pijani Juncker ga je tako pozdravil in tukaj se moram celo strinjati z njim.
Neki pa vseeno ne razumem: vsi ste tako navdu?eni nad avstrijskim standardom a isto?asno pa simpatizirate z mad?arskim avtokratom. Hmmm, nekako ne gre skupaj... sploh ker smo v Slo pri standardu (ekonomskem, politi?nem in tudi mentalnem) bli?je avstriji kot mad?arski in ostalim vi?egrajcem.
Aja pa ?e to, kljub temu, da mi je zaradi bor?ija vse preve?krat nerodno, da nas (Slovenijo) zastopa in o njem res nimam dobrega mnenja pa se vseeno ne bom spustil na nivo, da ga obkladam z diktatorjem. Bor?i je marsikaj ampak diktator ali pa avtokrat pa res ni, lepo te prosim.
Pa ?e to, da ?e malce zagovornike Italijanov razjezim... kaj pa pravijo na to, da Italija vodi lobisti?no ofenzivo, da EU ne bi Sloveniji sofinancirala 2. tira. Hmmm, res prijazna soseda, ki nam ?eli vse najbolj?e . Me zanima kako bi reagirali Italijani, Mad?ari in drugi bimboti, ?e bi se mi vtaknili v njihove notranje zadeve. Verjetno nas ne bi samo po zdravju vpra?ali, ampak ?e po ?em drugem.
Jaz sem tud danes mislil, kako sem letos hitro pri?el v kolesarsko formo, ko je letelo v povpre?ju skoraj 30km/h.... dokler se nisem obrnil, pol sem pa preklel vse ?ivo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Fak, men sploh ni blo sme?no ampak zelo zaskrbljujo?e... vse preve? indicev ka?e, da gremo res v to smer.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani