Te ?ist razumem samo je pa treba razumet tudi drugo plat... zaradi enega takega pa? ne morejo in ne SMEJO biti ostali v razredu kaznovani in prikraj?ani za kvalitetno izobra?evanje.
Kako se po?uti star? nekega drugega otroka, ki mora svoje otroke vsako jutro prepri?evat naj gredo vseeno v ?olo, otrok se pa boji, ker mu en drug konstantno grozi oziroma ga celo pretepava... kdo bo tukaj fasal ve?je travme? :ne vem:
Ja razumem, da je treba otroke pripravit na vse mogo?e samo, ?e otrok v ?oli kot in?tituciji ne za?uti, vsaj kan?ek varnosti potem res ne vem kako naprej al naj otroku re?emo, "hja pa se ?e ti tako obna?i kot un, pa pretepavaj vse naokoli saj ti noben ni? ne more", ?e bo pa kdo uporabil kak?en bolj strokoven prijem ga bomo pa to?ili... hmmm, tole je no go in ne pelje nikamor.
Sej ne vem to?no kako zgleda situacija v primeru tega malega nasilne?a, ampak ?e je fotr pretepa? in grozi, mati je egoisti?na **** potem je jasno da to nikamor ne pelje. In to v vzgoji tega otroka ni noben izgovor tipa hiperaktivnost kot razlaga mama ampak je ?isto navadna ?ustvena invalidnost in nesposobnost minimalnih standardov obna?anja. Kakorkoli ?e, tudi hiperaktivnost ne sme postati kot izgovor, da je vse dovoljeno.
Se pravi kaj ho?em povedati, ne smemo re?t, ej jebi ga je pa? hiperaktiven in se sprijaznit s tem ampak je treba nekaj narest to?no v tej smeri kot Jures razlaga? in vsa ?ast kako vama z ?eno to uspeva Neko? vama bo ves ta trud z obrestmi popla?an.
metlo v roke....
Mogo?e nisem to?no povedal, kar sem mislil - velikokrat je tudi ?elja dru?be da gre in se dela ogro?enega, samo da se ga znebi....ampak nikoli ne bomo vedeli kaj je res, ?e posebej ne s pomo?jo Svet-a, POPa itd...
Lahko pa samo povzamem psihologinjo na?e ?ole ob vpisu: Ojoj a res, hiperaktiven je...to pa upam da bo ?lo....
Takoj se je v defenzivo dala, ker je verjetno o tem brala kakega freuda, delala diplomo v tem, videla pa nobenega v ?ivo, in ne ve kako se pristopi, kot da je oku?en...
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
a ma? kak?no sliko kako to zgleda... se da na ob?ino tudi prijavt, da ustrezno popravijo signalizacijo, ?e je lahko razumljivost dvomljiva pa na policijo se da tudi prijavit, da naredijo par kontrol na tem mestu. Jebat ga, nikomur ne privo??im kazni sam, ?e je to edini na?in, da se nekomu dopove, da dela nevaren prekr?ek, ki samo kli?e po nesre?i ali ?em huj?em, je pa? to edini na?in.
mah urgiramo ?e 2 leti pa ravnateljca je nesposobna, sam ve? da je cesta bla gradbi??e, dokon?ali so jo na pol, ureditev je pol stare signalizacije, pol nove, ko gre? po klancu dol ima? znak za neprednost, ko gre? gor pa po isti cesti ni znaka da si na prednostni, ta pa zavija desno in take, sedaj pa so zadnji del zaprli za stanovalce, poleg ?ole pa ?e gradijo vrtec.................................................................kar pomeni da po tej edini mo?ni poti sedaj ?e kasionarji in podobno vozijo.
Zadnji zapisnik sveta star?ev pravi:
Policija in Svet za preventivo ?e nista podala svojega poro?ila. 20.7.2013 smo jih ponovno pozvali a ?e ni odgovora....
evo ti ?e grafika.
zelena je kao varna pot KON?NO PO LETU IN POL na pol asfaltirana cesta (kanali ?e ven gledajo par CM) - in edina pot iz glavne ceste do ?ole, rde?a je sedaj zaprta, modro gradbi??e vrtca. rumena pa je cesta ki ima sedaj stop polno ?rto pre?no na zeleno cesto.
Ti bom slikal v ?ivo
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Razlo?iti doma?inu cca 60 let, da ima sedaj na koncu njegove ulice po novem STOP znak, ki pa ni znak?
Jest tuki ?vim ?e 50 let in ne me u?it, kako naj vozim, jaz sem na desni in ne me je........in gas iz popolnoma nepregledne ulice na ?OLSKO POT ?ez plo?nik....
Kaj ti pomaga varna pot v ?olo, ?e obstajajo taki bedaki, ki ne vejo, da obstajajo talne ozna?be enakopravne prometnim znakom in semaforjem, ko le teh ni?
Imam hiperaktivca s certifikatom, in na momente ima tudi na? nekontrolirane koleri?ne izpade. Res, da niso ?ivljenska nevarnost nekomu, ampak je to odraz njegove obrambe, v ?oli pa seveda skupina ali trop to takoj zavoha in ?e dodatno provocira.
Mi2 dolgo nisva vedela kaj naj, ampak enostavno je bilo to treba sprejeti in otroka motivirati, zaposliti...itd. Dru?ba izven doma pa je druga?na, egoisti?na, ?leht itd...tako da takega otroka ?e ne razume? obravnava? kot motenega, ker dejansko moti dru?bo in takoj izpade posamenik.
Kar se ti?e zavoda, je otrok takoj zaznamovan in izlo?en. Kot sem rekel motivirati, zaposliti itd, tem otrokom mo?gani delajo hitreje kot ostalim, a se hitro dekoncentrirajo. Tako da ?koda zdrave pameti, ?e je enak kot ostali.
Predvsem govorim o tem, vzgoja doma je eno - ne morem soditi kako je pri njih, dru?ba pa drugo, povsem lahko je da otrok tu ni popolnoma ni? kriv in bo na koncu zaznamovan zaradi o?eta in svoje 'bolezni' - TUDI MEDIJEV zuaznamovan za celo ?ivljenje, ?e mu ?e psiho ubijejo je konec z njim.
Jaz imam ?istilno napravo doma, ker kanalizacije nebo nikdar pri nas zaradi ruralnega obmo?ja, nam tudi telekom omogo?a max 2 mb prenosa podatkov.
?istilna je imela vse certifikate in sedaj dela ?e dve in pol leti , jo bo pa potrebno po?asi izpraznit, koliko bo to ko?talo bomo videli. Vzdr?evanje brez nekih kemikalij zaenkrat, nekajkrat mese?no vizualni pogled.
?e ?e koga zanima naj kar vpra?a, nimam pa ?istilne v registu ?istilnih ker to potem stane kar nekaj denarja, da ti jo vsake dve leti pregledajo.
Tajkun, jaz tudi PTT priklju?ka (kabla) nimam
Evropska unija je dolo?ila, da morajo gospodinjstva na ob?utljivej?ih obmo?jih, ki niso priklopljena na omre?ja, do leta 2015 vzpostaviti ?istilno napravo, vsa ostala obmo?ja, ki prav tako niso priklopljena na omre?je, pa do leta 2017. Obmo?ja, kjer ne nameravajo vzpostaviti centralnega omre?ja, so ?e poznana in tako so se nekatere ob?ine odlo?ile ponuditi gospodinjstvom subvencije pri nakupu ?istilne naprave. Teh je za zdaj ?e malo in se je treba o tem pozanimati na lokalni ob?ini. Pri novogradnjah pa se lahko obrnete na Eko sklad, kjer delno subvencionirajo obrestno mero. Pazljivi morate biti tudi pri nakupu ?istilnih naprav, saj niso vse potrjene in se lahko zgodi, da vam jih komunalno podjetje ne bo ?elelo prevzeti pri odvozih. ?istilne naprave morajo imeti namre? narejene primerne teste kakovosti in si pridobiti certifikat CE. Spisek dovoljenih naprav je dostopen pri komunalni zbornici. Za zaklju?ek pa ?e: poceni nakup se pogosto lahko izka?e za drag nakup.
..na konc prite?e iz te ?istilne naprave "?ista" voda...vsake toliko pa v to ?istilno zlije? neke bakterije...doma na displayu pa spremlja? kak?no je stanje ipd. ...mislim da pa novogranje ?e morajo imeti, kolega je nekaj govoril in da so jo montirali.
da morajo gospodinjstva na ob?utljivej?ih obmo?jih,
define this, mi mamo gnojenje okoli bajte na poljih 2x mese?no, tudi pozimi ko se ne sme :ne vem:
Nebi smel....kolikor sem poslu?al mora? samo predlo?iti dokaz oz. javiti da ni speljano, potem pa oni pregledajo kako pa kaj...ne vem to?no, nekje sem prebral da bo nekako tako, prav tako do 2015 oz 2017 mora imeti vsaka hi?a katera ni na kanalizacijo priklopljena ?istilno napravo, tako da bodo greznice po?asi preteklost...kazni bodo pa zihr lu?tne.
pri nas gre vse v zemljo, v vsakem primeru, ker tudi ?e kmet pride pa iz?rpa vrne nazaj na polje.....nobena ?istilna ne pomaga.
Eden mi je dal nasvet, da pogledam po teh trgovinah, tudi po tisti, kjer se ?e pripravljajo na Novo leto. Nato pa je obolu, da ne bi kak?na lopata pojala...
In kdo je drugi?
Iceman
I??em okrasek za torto, ki bi jo imeli v soboto. Navadni trije pra?i?ki. Po mo?nosti iz marcipana, ki ga vsi obo?ujemo. Pa bi prej na?el vesoljsko ladjo kot pa okrasek za torto.
V Mercatorju imajo samo pikapolonice in neke princeske.
V Sparu imajo Spidermana, Strelo McQueen, Po?asti in ro?ice.
V Hoferju imajo Bo?i?ka in zvezdo repatico. Pa ljudje Bo?ji, do Bo?i?a je ?e ve? kot dva meseca!
V Spinu so me pa samo trapasto gledali in samo eni trgovki se je sanjalo, o ?em govorim, ker je to enkrat neko? videla na neki torti iz sla??i?arne...
Taki vele super mega centri, pa ne dobi? navadnih treh pra?i?kov iz marcipana. Dobi? pa Bo?i?ka dva meseca pred Bo?i?em... Pa ravno danes sem lopato pustil doma. Bi jih bilo kar precej za prelopatat...
Kot da tukaj nimamo dveh cukermajstrov?
A ni problem samo v primeru, da ima? de?evnico speljano v kanalizacijo? ?e ima? posebej odtok za meteorno vodo al pa ponikalnico pa ni panike. :ne vem:
Kaj pa ce nimas nic pa je vse naravno?
hehe... kam zdej v ?tor al v ?otor, ki je bil ob cesti in tako mo?an, da je kr avtomobile prevra?al na streho. Pa ?e simboli?na slika zraven je v tem fail kontekstu.
policaj je vse prej kot slovenski
aaaaaahhhh Dolomiti..... v?eraj po letu 2009 spet ?el in se zastrupil z lepoto tega konca sveta. Sicer sem se po?util z Mazdurino nekoliko nenavadno (prej vedno z mopedom) ampak ?e vseeno, bilo je ve? kot samo lepo:
Kek bi lahko te dni verjetno tudi sporazum za mejo dosegel po hitrem postopku.
Neverjetno kaj jim dogaja letos, samo o Rijeki se govori se, in ni meja za nadaljni razvoj, padla bo tudi legendarna skala, ki je del stadiona da bo lahko Evropa igrala doma.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani