Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
Pred eno uro je pob napisal:

Kaj vse bo še udarilo ven, pa sploh "ne vemo"...

WWW.THEGUARDIAN.COM

Report says 100m screenings lost because of pandemic, which had ‘chilling effect’ on research

@Alex, pri nas so takole lepo samo zdravniki in ostali v zdravstvu lahko živeli. Verjetno komaj čakajo na nove dodatke, saj komaj preživijo v tem mirnem letu.

A ti je cegu na glavo padu al ti štumfi smrdijo? Ker pri zdravi pameti kaj takega gotovo ne bi napisal...

Glej, če se bodo razmere poslabšale in bo tega mirnega leta konec, lahko prideš vsaj en dan pa hodi z menoj po bolnici. Pa boš potem povedal, a so dodatki vredni tega ali niso? Dobro, nekateri zdravniki so situacijo res izkoristili, ampak velika večina medicinskih sester je pa delala na 110%... Pa tudi ostalo osebje, tako medicinsko kot tudi nemedicinsko. Glej, en navaden šofer, ki po svetu prevaža cisterno s tekočim kisikom, je v času kovida imel trikrat več dela z oskrbo bolnic kot običajno. Pa sploh ni zaposlen v zdravstvu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano
dne 24. 10. 2022 ob 20:24 je Z M A J napisal:

Kakšna sreča, človek??? Totalni DeSUS voznik, ki ne loči več leve od desne (ne mislim političnega pola), da zapelje na cesto v napačno smer, kaj je tu sreča??? Enostavno že kdo mlajši ni primeren za vožnjo, to je to, nastradajo pa potem nedolžni udeleženci, tako kot zaradi kakšnih "fajhtnih", ko umre cela družina ali pa ostanejo mali otroci brez staršev, invalidi, itd.

Ja, res je, enostavno že kdo mlajši ni "primeren". Na srečo ni bilo nikogar nasproti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Ja, bo. Takrat, ko tudi "analogni" ne bodo naredili čisto nobene prometne nesreče...

Je pa res, da tam lepo piše, da je to samo asistent in da ga moraš imeti pod kontrolo. Kar pomeni, da temu sistemu ne moreš v celoti zaupati ampak je samo kot pripomoček.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali se to res dogaja v tej kokoški?
Napisano

Sm kmet an s hribu dama, pa ne zastopm lih tanartabl...

https://www.24ur.com/novice/slovenija/naselili-so-se-v-zapuscenem-objektu-dutb-zdaj-nezadovoljni-s-pozivi-k-placilu-racuna.html

Purane sem poklal, prostor, kjer sem jih imel, pa je zdaj prazen. Če se mi noter nekdo naseli in razglasi Avtonomno cono to pomeni, da je tisti hlevček potem kar njegov? Eee, dragi moji, pri nas v hribih to bistveno drugače rešujemo. Naj se kar naseli. Prižgem električnega pastirja, zaprem vrata pašnika, spustim psa, zraven pridem še jaz z lopato v roki pa da vidimo, od koga bo zahteval zaščito - če jo sploh bo, ali pa bo ves vesel, samo da bo našel možnost za zbežat čim prej tem hitrej...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Na službenem kombiju danes odpovedala sklopka. So prišle prav izkušnje, ko sem vozil FAPa in TAMa v vojski, da sem kombi brez sklopke pripeljal nazaj v "domačo garažo".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Raj bi živel v Severni Koreji, kot še en režim pod Janšo.

Mogoče sploh ni slaba ponudba. Ko bi minil še en Janšev režim in bi se ti vrnil, bi gotovo krepko spremenil svoje mnenje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je robertk6 napisal:

... ... ... ... Me zanima kolikokrat si ti pomagal prostovoljno komu , ... ... ... ... ...

V hribih si kar pomagamo. Enostavno zato, ker nas je malo in prvi, ki pride mimo je lahko ta dan tudi zadnji. Zato se redno vsi vedno ustavimo, če kdo potrebuje pomoč. Pa tudi, če sosed s sosednjega hriba zakriči, da rabi pomoč, se redno pohiti vsaj pogledat, kaj je na stvari. Tako da ne skrbi ti zame. 

Skrbi pa mene za vse ostale. Živimo namreč v svetu, kjer edino teroristi prevzamejo odgovornost za svoja dejanja. In ne glede na to, koliko je kakšno dejanje skregano z zdravo pametjo, se tistemu, ki kaj naredi narobe ali povzroči celo škodo drugemu, vse odpusti in se mu še pomaga. Tisti pa, ki se je#be za preživetje, se pa še kakšna davčna obesi pa po možnosti se najde še kakšen sosed, ki mu meče polena pod noge. 

Kar se pa mojega dela v bolnici tiče: če ne bi bil toliko solidaren, ne bi delal tam. In ne bi imel telefona ob postelji in ne bi ob dveh ponoči odhajal reševati situacije in ne bi skoraj vsak teden potegnil vsaj enega šihta za vsaj pol ure, rajši kar celo uro zato, ker se je kaj zapletlo. Ti pa povem, da je občutek, ko takole podaljšaš šiht, precej, kako bi napisal, recimo različen. Glej, ne glede na to, kakšne plane imam za popoldan, če me pokličejo, da se je pri nekem porodu nekaj zapletlo in naj pripravim mobilni inkubator, ker bo prišel helikopter po novorojenčka, mi sploh ni problem podaljšat. Če pa me pokličejo, da jim je en pijanec rogovilil in potrgal priklop za kisik in naj pridem rešit, bi pa najraje z kakšnimi tavelkimi cevnimi klešči treščil tistega pijanca po glavi in mi je grozno odveč, ker moram podaljšat pa tudi če nimam čisto nobenih planov in itak dežuje in nimam kaj drugega počet...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 urami je robertk6 napisal:

Resno???? Zakaj pa potem nebi izdal računa kadilcem , ki jih zdravijo in alkoholikom a oni pa nimajo možnosti izbire???? Razmisli malo preden pišeš bedarije.

Budalo .......kdo je pa pomagal ob poplavah v SLO, ob žledu, kdo pomaga pri nesrečah v gorah, vojaški helikopter. Res se vidi da si popolnoma zabit in zagledan vase. Koliko nesebičnih primerov je že bio ko so vojaki pomagali ob prometnih nesrečah in marsikje drugje. 

Kot prvo: brez žalitev, prosim.

Kot drugo: dobro preberi, preden odgovoriš. Napisal sem, da je pred desetimi leti bilo več solidarnosti. Nisem pa napisal, da je zdaj ni. Le, da jo je manj.

Kot tretje: v gorah, pri žledu, poplavah,... pomagajo "po uradni dolžnosti", se pravi vojska, gasilci, civilna zaščita, gorska reševalna,... Kako je pa, ko kdo sredi mesta potrebuje pomoč? Ljudje stojijo okoli in gledajo proč. Mogoče se najde kdo, da pokliče policijo, to je pa tudi vse... Si kdaj videl koga na odstavnem pasu s počeni gumo? Si bil solidaren in mu priskočil na pomoč? Ali pa si bil popolnoma zabit in zagledan vase in šel mimo?

In kot zadnje: ja, račun bi izstavil tudi kadilcem in alkoholikom. Ker so ljudje postali tako trdoglavi, da jih edino udarec "zbudi". In ker je telo nedotakljivo, ga lahko udariš edini po denarnici. In edino na tak način bi ljudi naučil, da so sami odgovorni za svoja dejanja. In da za to nosijo posledice. Ti dobro veš, da če pelješ skozi rdečo luč, da lahko povzročiš nesrečo. Ni nujno, lahko jo pa. In dobro veš, da če kadiš, lahko dobiš raka. Ni nujno, lahko ga pa. In dobro veš, da če soseda kresneš s sekiro po glavi, da ga lahko ubiješ. Ni nujno, mogoče ne zadaneš prav in mož preživi, lahko ga pa. In če vse to veš, potem prevzemi odgovornost za svoja dejanja. Ne pa da imamo primere kot jih lahko najdeš: možakar pod vplivom alkohola trešči v avtobus in ga rukne s ceste, nekaj punc umre, možakar ima pa olajševalni okoliščino, ker je bil "zmanjšano prištevem"... So gradili Šempetersko bolnišnico, naredili napako, tri nadzorne službe so slabo opravile svoje delo in napake niso odkrili, zaradi te napake sta vsaj dva umrla, vsi odgovorni pa so se izrekli za nedolžne... In tako naprej...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

V bistvu je šla solidarnost rakom  žvižgat na vseh področjih življenja. 

Če vem, da je bil človek cepljen mu pomagam, drugače ne. Naj mu pomagajo njegovi teoretiki zarot. 😉😊

Kar se prvega stavka tiče, se zmerno do pretežno strinjam. Še pred desetimi leti so si ljudje pomagali med seboj. Zdaj težko dobiš koga, da bi pomagal (ne trdim, da jih ni, le precej manj jih je), pa še, če se slučajno najde kdo, ki bi ti priskočil na pomoč, prvo pomisliš, da te hoče okrast, ogoljufat, kakorkoli drugače škodovat...

Kar se pa drugega stavka tiče, sem pa tudi sam razmišljal nekaj v tej smeri. Dobro, da mu ne bi pomagal, to ravno ne. Ampak malo drugače. Da se bolje razumemo, nekako v tem smislu: če se kdo odpravi v natikačih na Triglav in ga tam ulovijo snežne razmere (ki v visokogorju niso nič posebnega) in tam obtiči, se pošlje reševalce, da mu pomagajo. In najbrž se bo večina strinjala z menoj, da bi takemu morali zaračunati reševanje, ker je za nastalo situacijo kriv sam. Tako bi tudi necepljenim, ki doživijo težji potek okužbe in potrebujejo oskrbo na intenzivni terapiji, izstavil račun. Ne pa da najprej protestirajo in prepričujejo še ostale, da se ne cepijo, potem pa ga na stroške proračuna zdravimo v bolnišnici, kjer en dan za enega pacienta stane bistveno več, kot bi stalo cepivo za tega pacienta...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sex chat
Napisano

Se pogovarjajo med seboj ženske treh generacij babica, hčerka in vnukinja o največji bolečini v življenju!
Vnukinja:

- "Najbolj me je bolelo, ko sem izgubila nedolžnost!"
Mama:

- "Največjo bolečino čutiš pri porodu."
Babica:

- "Ah, dajta no, dekleti, kaj se je meni zadnjič zgodilo!!! Sem šla s kolesom v trgovino, pa mi je ščegija med ketno potegnil..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Ko sem šel danes na malico sem opazil na klopci sedeti starejšo žensko, ki je jokala. Stopil sem do nje in jo vprašal kaj je narobe.

Ona je rekla:

- "Doma imam 22 let starega moža. Vsako jutro se ljubi z menoj, potem vstane in mi naredi palačinke, pečeno klobaso, svež sok in lepo dišečo kavo."

Pa sem rekel:

- "In zakaj potem jočete?"

Ona reče:

- "Skuha mi domačo juhico za kosilo, moje najljubše piškote in potem se ljubi z menoj pol popoldneva".

Rečem:

- "A, no, in zakaj potem jokate?"

Reče:

- "Za večerjo mi naredi ogromen obrok z vinom in mojim najljubšim posladkom in potem se ljubi z menoj do 2:00 zjutraj."

Počasi je čas za mojo malico, lačen sem že, in počasi zgubljam potrpljenje:

- "Ja gospa, za kaj hudiča se potem tule jočete?"

Ona reče:

- "Ne spomnim se, kje stanujem..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pospremi Janez Mojco h ginekologu. Ko jo pregleda, reče:

- "To je to. Mojca je noseča."

- "Pa kako, doktor, saj sem pazil?"

- "Eeee, moj Janez, to je tako kot v prometu. Lahko ti paziš, a kaj ko drugi ne..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pride moški v gostilno, z velikim nasmehom na ustih. Natakar ga seveda vpraša, zakaj je tako vesel?
- "Veš, živim v koči ob železnici, in ko sem šel včeraj ponoči domov, sem opazil mlado žensko, zvezano na tirih, tako kot v starih filmih. No, da skrajšam zgodbo, seveda sem jo odvezal in jo vzel k sebi domov. In povem ti, da se mi je sreča prikazala. Seksala sva v dnevni sobi, v jedilnici, v kuhinji..., pravzaprav celo noč."
- "Ti vrag, ti! Pa je bila lepa?"
- "Ne vem, nisem našel njene glave..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Moški in ženska na službeni zabavi razpravljata o tem, kaksnega spola so računalniki.

Moški trdi:

- "Zagotovo so ženskega spola, samo poglej, koliko denarja zmečemo za dodatke, ki jih redko kdaj uporabimo. Poleg tega pa v svojem spominu shranijo vse naše napake, tudi tiste najmanjše."

Ženska se z njim seveda ni strinjala:

- " Jaz pa sem prepričana, da so moškega spola. Če hočemo, da z njimi ustvarimo kaj pametnega, se moramo neprestano ukvarjati z njim. In ko se ga končno navadimo, ugotovimo, da bi lahko
dobile mnogo boljšega, če bi le počakale še kakšen mesec ali dva..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Janezek se sprehaja s prijateljem po travniku in pravi:

- "Vidiš tisti grm? Tam sem pridobival prve spolne izkušnje."

Prijatelju se to ne zdi nič posebnega:

- "Vsak jih je nekje."

- "Že, že, toda pri meni je bilo nekaj posebnega. Njena mama je bila namreč na drugi strani in je vse videla in slišala."

- "Hudiča! Kaj pa je rekla?"

- "Beeeeee..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Še ne dolgo poročeni Tone je bil v družbi prijateljev v gostilni.

Kartali so in se pogovarjali oslarije. Potem je prišla na vrsto tema, kaj kdo najraje počne. Mirko je rekel, da strelja s pištolo, Dušan rad igra kitaro, Pavle rad balina, Miha se rad spušča s padalom z gore, Cene pa rad sablja. Pa se na koncu oglasi tudi Tone:

- "Jaz pa najraje seksam s svojo ženo!"

Prijatelji so ga pomilovalno pogledali, nato pa so nadaljevali pogovor drugo smer. Ko se je Tone zvečer vrnil domov, ga je žena vprašala, kaj so se prijatelji pogovarjali. Ko ji je razkril tudi temo kdo kaj najraje počne, se je ugriznil v jezik, ko ga je vprašala, kaj je on povedal, zato se je hitro zlagal:

- "Rekel sem jim, da rad hodim v cerkev."

Drugo jutro sta Tone in njegova žena odšla v mesto po nakupih. Šla sta mimo gostilne, na vrtu katere je bila zbrana včerajšnja druščina. Nekdo od prijateljev je ogovoril Tonetovo ženo:
- "Gospa, ko bi vi le vedeli, kako se je Tone včeraj izrazil, kje se najbolje počuti!"
- "Nič mu preveč ne verjemite. Samo enkrat je bil notri, pa še takrat je zaspal..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pred hišo od Jožkota se pase strašno debel prasec... Pride mimo gospod Ena in izrazi svoje občudovanje Jožkotu:
- "Takega prasca pa še nisem videl! Kako ga pa hranite?"
Jožko (ponosno) :

- "Ne boste verjel, ma ta prasc je prav vse: plesniv kruh, pokvarjeno meso, ..., vso svinjarijo ki mu jo dam!"
Gospod Ena se razjezi:

- "A tako?! Sem iz organizacije WWF, ki skrbi za pravice živali! Kazen:500€!"
Drugi dan pride mimo gospod Dve in izrazi svoje občudovanje Jožkotu:
- "Takega prasca pa še nisem videl! Kako ga pa hranite?"
Jožko (po premisleku) :

- "Vsak dan pojje dva šalama, en pršut in 3 štruce najboljšega kruha!"
Gospod Dve se razjezi:

- "A tako?! Sem iz organizacije UNICEF, ki se bori proti lakoti otrok po svetu, vi pa s takimi dobrotami hranite prasca! Kazen: 1000€!"
Tretji dan pride mimo gospod Tri in izrazi izrazi svoje občudovanje Jožkotu:
- "Takega prasca pa še nisem videl!Kako ga pa hranite?"
Jožko (po dolgem razmisleku!) :

- "Vsak dan mu dam 10€ in si gre kupit kar hoče..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Šofer se ustavi na počivališču in v restavraciji naroči pomfri, zrezek in sok. Ravno, ko hoče začet jest, prihrumijo pred restavracijo trije čoperji in kmalu v restavracijo vstopijo trije besni motoristi. Pristopijo do šoferja. Prvi mu pljune v sok, drugi vzame zrezek in nekajkrat odgrizne, ostalo vrže na mizo, tretji poje nekaj pomfrija, ostalo strese šoferju na glavo. Šofer mirno vstane, gre do pulta, poravna račun in odide iz restavracije. Motoristi se smejejo, pristopijo do pulta in rečejo natakarju:

- "Ta pa ni glih neki dedec!"

Natakar odgovori:

- "Ja, pa tudi šofer je bolj slab. Pravkar je s šleperjem peljal čez neke tri motorje..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Uspeh pri 3 letih je ................da plenice ostanejo suhe.

Uspeh pri 12 letih je................da imaš prijatelje-vrstnike.

Uspeh pri 18 letih je................da imaš vozniški izpit.

Uspeh pri 20 letih je............... da seksaš.

Uspeh pri 35 letih je................da imaš denar.

Uspeh pri 50 letih je................da imaš denar.

Uspeh pri 65 letih je................da seksaš.

Uspeh pri 70 letih je................da imaš vozniški izpit.

Uspeh pri 80 letih je................da imaš prijatelje-vrstnike.

Uspeh pri 90 letih je................da plenice ostanejo suhe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.