Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

Primerjava ?olskega sistema in vzgoje med letoma 1970 in 2018

Scenarij 1:
Janezek in Markec se po ?oli stepeta.

1970 * Zberejo se firbci. U?iteljica jih spravi narazen. Janezek in Markec si se?eta v roke in postaneta dosmrtna prijatelja.

2018 * Pokli?ejo policijo, ki aretira Janezka in Markca. Obto?ijo ju fizi?nega napada, oba izklju?ijo, ?eprav je Markec izzval spopad. Oba otroka morata obiskovati program za prepre?evanje nasilja 3 mesece. ?olski odbor skli?e sestanek za vklju?itev programov proti nasilju v redno prakso.

Scenarij 2:
Janezek je nemiren v razredu in moti ostale so?olce.

1970 * Janezka u?iteljica po?lje k ravnatelju in ta mu da nekaj vzgojnih. Vrne se v razred, kjer potem sedi mirno in ne moti pouka nikoli ve? (no, vsaj do nadaljnega).

2018 * Janezku dajo velike koli?ine Ritalina (?ibka verzija sinteti?nega kokaina s primesmi). Testirajo ga za ADHD * primanjkljaj pozornosti in motnja hiperaktivnosti. Janezkovi star?i za?no dobivati invalidnino in ?ola dodatno dr?avno subvencijo, ker ima Janezek razvojno motnjo. ?ez nekaj ?asa postane zombi.

Scenarij 3:

Franci ima glavobol in vzame nekaj aspirinov s seboj v ?olo.

1970 * Franci dobi od u?iteljice kozarec vode, da lahko popije tableto.

2018 * U?iteljica pove ?olskemu psihologu, ta ravnatelju in ta pokli?e policijo. Francija izklju?ijo iz ?ole zaradi posedovanja prepovedanih drog. Pri Franciju doma naredijo racijo.

Scenarij 4:

Mali Jo?ko razbije okno na sosedovem avtomobilu in zato ga njegov o?e da ?ez koleno, nakar sledi pra?enje *tazadnje*.

1970 * Jo?ko je naslednji? bolj pazljiv, zraste v normalnega fanta, gre na fax in postane uspe?en podjetnik.

2018 * Jo?kovega o?eta aretirajo zaradi zlorabe otrok. Jo?ka dajo v rejni?ko oskrbo, ?ez ?as pristane v lokalni tolpi. Psiholog s socialnega prepri?a Jo?kovo sestro, da je bila v zgodnjem otro?tvu zlorabljanja tudi ona in njun o?e je pe?en 3 leta na Dobu. Po prito?bi to?ilca in ne?teto ?lankih v Slovenskih novicah, 24 ur, mu kazen spremenijo na 5 let zapora brez mo?nosti pomilostitve.

Scenarij 5:

Mihec izprazni nekaj petard v prazno plo?evinko Fante in z njo razstreli mravlji??e.

1970 * Mravlje umrejo.

2018 * Pokli?ejo policijo, vojsko in antiteroristi?no enoto. Mihca obto?ijo terorizma, SOVA pridr?i in vzame pod drobnogled star?e, ostale otroke odpeljejo neznano kam, zaplenijo ra?unalnike. Mih?ev o?e pristane na listi potencialnih teroristov in nikoli ve? ne sme sesti na letalo.

Scenarij 6:

Mojca pade med igro in si odrgne kolena. Medtem, ko jo?e, pride njen u?itelj in jo pobo?a, objame v tola?bo.

1970 * Mojci je takoj bolje in nadaljuje z igro.

2018 * U?itelja obto?ijo, da je  pedofil in seksualni iztirjenec. Vr?ejo ga iz slu?be, dobi 3 leta zapora. Po prito?bi to?ilca in ne?teto ?lankih v Slovenskih novicah, 24 ur, zadeva kon?a na evropskem sodi??u. Mojca mora 5 let obiskovati terapevta.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Hmmmm 20s pocasnejsi krog v MotoE vs MotoGP v Valenciji....

Haha... neresno. To je tko, k da bi dal voznikom F1 gokarde za vozit pa naj odlo?ijo kdo je bolj?i.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Kri?tof Kolumb je lahko odkril ameriko samo zato, ker: ni bil poro?en!!!

?e bi imel Kolumb ?eno, bi moral najprej pravilno odgovoriti na vsa naslednja vpra?anja:

-          Zakaj mora? ravno ti oditi?
   -          Zakaj ne po?ljejo koga drugega?
   -          Kaj, a si edini? Brez tebe ne morejo ni? narediti?
   -         A ne vidi?, da te izkori??ajo?
   -          ?e moje dru?ine nisi spoznal in ti gre? odkrivat nov svet?
   -          Kaj skriva?? Sploh ne ve? kam gre?! Kak?na okrogla Zemlja?
   -          Samo mo?ki boste na ladiji? Ne me basat!
   -          ?e si ti ?ef, zakaj ne morem ?e jaz zraven?  Mene nikoli ne pelje? na potovanje!
   -          Nesre?nik, ti je zmanjkalo idej za izgovore, da ti ni treba biti doma?
   -          ?e prestopi? prag hi?e, se v isti sekundi vrnem k mami!
   -          Vse si splaniral lopov! ?e zdavnaj si se dogovoril z indijanskimi kurbami!! A misli? da sem padla z drevesa?
   -          Kaj pravi?? Kraljica bo prodala svoj nakit, da gre? ti lahko na popotovanje?  A  misli? da sem neuma? Kaj ima? s to kurbo?
   -          Ne gre? in pika! Ni? se ne bo spremenilo, ?e svet ostane raven kot plo??a.
    -         Ni? se ne obla?i, ker NE GRE? NIKAMOR!!!!

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano

Moje mnenje je,da se s temi meglenimi valutami ukvarja? le, ?e ne ve? kam z denarjem.

Upam, da ne bodo tej modeli, ki so imeli bitkonj sedaj od dr?ave zahtevali razliko do 20000 ??

Se pravi, da zdaj samo ?e ?akamo na zdru?enje bitcoin oziroma bitcon. Ja mi ni noben povedal, da lahko te?aj pade... s pi?tolo so mi merili v glavo, da sem jih kupil.... ?e so jih mediji tolk reklamira pol sem bil prepri?an, da je to dobra in predvsem nujna investicija... banke in dr?ava je kriva, ker ni pravo?asno poskrbela za regulacije... blabla itd

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Scr3am :blink:

Oprosti, ampak kaj pa ti tukaj ne razume?? Eno gumo mu ni pravilno nataknil na feltno - zimske so v ve?ini z dezenom, ki mora biti ustrezno usmerjen pri vrtenju.

Sicer ne vem a to velja za vse, samo ve?ina gum je identi?nih in ne obstajajo desne in leve. ?e tiste, ki so assymetric so pa narejene tako, da je vseeno v katero smer se vrtijo in tam je va?no le, da jih natakne? tako, da sta zunanja in notranja stran pravilno obrnjeni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ej stari ne vem, men je zgledal zelo resno in opremljeno s certifikati in ?tampiljkami. :hudicek:

Sej ve? kako gre, tam kjer obljubljajo ugodno in velike popuste ter neverjetne pozitivne zadeve za uporabnike je ziher super stvar. Sploh, ?e so zraven omenjene besede in stav?ne zveze: "free",  "better to join early", "nothing to lose" aja pa da ti ?enkajo ne vem 72.000 tako imenovanih Q-jev za katere ciljajo, da bodo neko? vredni 1$=1Q. O yeeah, sem ?e v vrsti, ker ?e je zastonj denar se pa spla?a v vrsto stopit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz imam tud dve neporabljeni pismi od nekega Nigerijskega princa in Sudanskega glavnega direktorja neke banke. Prvi pravi, da bi lahko spravil k meni za cca 13m$ zlata, kar se mi zdi malce nateg - kdo bo take koli?ine nosil v denarnici. :ne vem:  Mislim, kr neki. Ampak druga pa zna biti zanimiva, ker gre le za 1,5m$ - moram oprat samo 20m$ - tud ?e kupim ?e ?tiri dodatne pralne stroje se mi vseen full spla?a. :rolleyes:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Se pa absolutno strinjam s tem,da ne da imamo premalo nacionalnega ponosa,ampak ga sploh nimamo. A je to zaradi majhnosti,mladosti dr?ave,tretjega razloga... Nevem. Ni pa ok. Kakor ga imajo Hrvatje preve? (razni Thompsoni so za moje pojme vsaj neprimerni,da ne re?em da napeljujejo k nestrpnosti),ga pri nas sploh ni . In ?e sami sebe ne bomo cenili,kako bomo pri?akovali,da bo nas kdo cenil...

Zato pa vedno popizdim, ko nekdo brez veze ?ez Slovenijo pljuva in nas daje v ni?. Tolk kot so nekateri slovenci avtorasisti?ni, mislim, da ne obstajajo drugi narodi, ki bi bili podobno samodestruktivni. Najbolj sme?no pri vsem tem pa je, da ta najve?ji avtorasisti zase menijo da so najve?ji domoljubi - nori?nica res.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano

Ja koliko vec minusa pa mas ti? Ne minrect da imas -30....zadnjo zimo smo imeli vec kot en mesec konstantno pod -10 vse tja do -20....

Katero zimo? Prej?njo zimo je bilo samo ene dva dni konec Februarja manj kot -10 vse ostale dni pa je bilo ve?inoma nad nulo. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Kako si upate ?ez kamionarje udrihat, kdo vam bo pa kruhek vozil v trgovine? Ziher so bli kabli prenizko pa hi?e na ?rno zgrajene pa ?e ime kraja Tribu?e (3 glave) je ziher izmi?ljeno.

Sarkazem off

?e je mogo?e spregledal, raztegnjeno roko ?e nekako kupim, ampak da je spregledal da sploh nima izpita je pa ?e kar te?ko razumljivo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja sej men je bila zgodba sumljiva (zato ker je bila precej neverjetna) ?e od samega za?etka, ampak novinarske hulje so kar hitele kdo bo prej oblatil vojake, sploh ko so zvedeli, da gre za vojake. Da bi se pa zdaj kdo posul s pepelom -  a ne to pa ne.

Pol mamo pa ?e celo hordo podpihovalcev, ki so neresni?no zgodbo v komentarjih v medijih napihnili do plafona - ?e nas bo kaj ubilo nas bodo la?ne novice saj se lahko zgodi, da bo ravno la?na novica povzro?ila katastrofo nevidenih rase?nosti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Izkazalo se je, da je neli i? vojakom "jebal slovensko mater", pa so galo skozi roke spustili.

Pri meni imajo rundo v dobrem.

Zanimivo, kako se je ta zgodba od samega za?etka spreminjala - fake news na fake news tako, da na koncu sploh nih?e ni ve? vedel kaj se je res zgodilo. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Najprej naj po?istijo s tistimi domorodci, ki imajo najni?je pla?ilo vrtca, otroka pa v vrtec pripeljejo v BMW ali MB. Sedaj "slu?ijo" na otrocih, ko bodo stari, bodo pa zaradi minimalca, ki si ga sedaj prikazujejo, spet socialen problem zaradi nizke penzije. In spet bomo mi pla?evali za njih ki po?teno pla?amo davke.

In ti lumpi pravo?asno premo?enje na otroke prepi?ejo tako, da so res na koncu samo stro?ek nas vseh. Res je nacionalni ?port kako nekoga nategnit in kako utajit davke pa ?e kaj zraven spizdit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

nvidia je dale? drugje, in sicer je njihov focus zgolj in samo ?e AI, (farmacija, pametna mesta, samovoze?i avti...)

https://www.nvidia.com/en-us/deep-learning-ai/

in nvidia bo rasla nenormalno, trenutno niso sposobni dobavljati naro?il, tudi nam ne......poleg intla so definitivno na? najve?ji dobavitelj....samo decembra je bilo za 250MIO projektov, za 2018 je na?rt 800MIO na tem podro?ju (samo EU bo financirala 1B na tem podro?ju, predvsem farmaciji in zdravstvu)

DD5BoD7WAAA4mzt.jpg

Kaj pa se dogaja z Nvidio, od za?etka oktobra je iz 290$ padla na 195$ - to je strahovit padec za 33%. Jures,  a nisi napisal da bo rastla nenormalno? ?e dobro, da sem se takrat mahnil po prstih in nisem kupil delnic, ker tole je milo re?eno "strange".

Sicer pa ne vem kaj se je danes dogajalo, BTC je spet po?teno dol zanihal, Pasji kovanc tud samo zgublja (v zadnjih dveh mesecih 50% vrednosti).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

?ovinist. Dlake po obrazu so micro aggression ker jih ne morejo imeti vsi spoli.

Sej jih imajo pa lahko kje drugje in ?e jih imajo ?eljo kazat pa naj...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.