Skoči na vsebino
Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Jaz se tudi bojim najhujega.....vzhodna cesta od bajte do glavne spet zaprta in prekopana - 3. popravljajo kanalizacijo (nov projekt, nova cev..), zahodna cesta je trenutno zasuta (ni ?e po?la kaka nova cev) a razkopana.

In danes ?e cel dan delajo meritve na cesti mimo bajte....

Pirni?e prot ?marni omejene s semaforjem + maraton Franja...nesre?a na Brdu trenutno.

Passo di Katarina bo padel spet.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

16 :)

P.S. Pa prvi? skorajda pozabil par minut pred polno?jo zaradi problemov v Ostravi, dobro da smo delali pozno v no? 

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti pametno ali neumno uro?
Napisano

Kaj mora imeti ura da meri temp vode (bazen, morje) je to ambientalni sensor?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sej, ko ima idealno in varno pot, potem tudi ve cez katere semaforje gre in kako, in lahko sistem zapre semaforje. 

Delas na Atos? Imam kolega/bivsega sodelavca ki je sedaj na Atos v Grciji.

bogi revez, ampak oni so sedaj na svoje, niso ve? pod francozi se mi zdi :)

Ime?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

@jures

Sem glih hotel rect, da v mestih ni noben problem narest semaforje da odpirajo zeleno luc resevalnemu vozilu, pa vidim da si ti istega menenja.

Na?a firma (ne na? oddelek) je ?e kar nekaj 112 centrov z direktnim nadzorom prometa vpeljala. Med drugim so re?evalna vozila potem tudi opremljena z obve??evalnim sistemom, ki jim ka?e idealno in varno pot - ker tam kjer je guzva ne pomaga niti urejanje semaforjev.

Za ob?ane pa sistem za obve??anje in opozarjanje, navodila (v priemru nesre?, kje je najbli?ja pomo?, defilibrator, zato?i??e, celo najbli?ja pol patrulja itd, uhajanje nevarnih snovi....tudi navodla za ravnanje pri nudenju pomo?i)

Pametna mesta pa to.....osnovna naloga pa je povezati vse slu?be v eno mre?o.

primer ?panije

https://www.youtube.com/watch?v=CzXJh6CFK7k

Ampak vse se za?ne in kon?a pri vpra?anju - koliko smo vredni?

https://atos.net/wp-content/uploads/2019/05/Emergency-management_en1-web.pdf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ampak s tem vozniki re?evalci nosijo osebno tveganje ves ?as na sebi, tako za svoje ?ivljenje, kot ?ivljenje vseh potnikov. Moj point je, da ko pride do tega, mu nobena zavarovalnica ali podobno ne bo stala ob strani, kljub temu da je oseba na poziciji zdravstvene organizacije napotena s strani re?evalne organizacije, bo le voznik, in to kriv voznik, pa ?eprav voznik na prednostni vo?nji, ki re?uje ?ivljenja.

In ja kravatar pa ima absolutno prednost, mislim, da so celo kazni rigorozne ?e ovira? rde?o modre. Vozniki teh vozil so nedotakljivi, tudi ko se vra?ajo s praznimi avti in terorizirajo vse naokoli. Narobe svet.

Danes ni ve? te?ko zadevo organizirati in na primer zapreti semaforje na urgentni poti, vsaj ne v mestu kot je Ljubljana.

Pravilno je tako, da nimajo splo?ne prednosti. Ker ?e bi jo imeli bi lahko prakti?no priletel v naselju skozi kri?i??e 100+ km/h in ni ga junaka, da bi lahko prepre?il tr?enje. ?e to, da lahko kr?ijo prometne predpise je dovolj in v kolikor je na semaforju rde?a lu? gre lahko ?ez, ampak s tako hitrostjo, da ga ostali opazijo in seveda, da ne povzro?i nesre?e.

To, da pa zdaj nekaj lobirajo za splo?no prednost je pa milo re?eno "izkori??anje ?alostnega dogodka" v neke druge svrhe. ?al.

Te dni v Ljubljani - protokol, ni omejitve, ni pravil, ni nobene pravice za druge udele?ence. V naselju gredo tudi krepko ?ez 100.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

A kdo to razume - pri vcerajsnji tezki nesreci motorista resevalca. Bil je na nujni voznji in morali bi mu odstopiti prednost, vkolikor pa se bo izkazalo, da je prevozil rdeco luc pa bo zooer njega uveden kazanski postopek.

Wtf?

Re?evalec je bil na nujni vo?nji, po prvih podatkih pa je prevozil rde?o lu?. Na re?evalni postaji UKC Ljubljana menijo, da bi bilo treba spremeniti tudi pravila, saj ne bi smel biti kriv, ker je na nujni vo?nji in ob pomo?i drugemu prevozil rde?o lu?. Zadnjo huj?o nesre?o bele?ijo so zabele?ili leta 2004, ko se je njihov kolega te?je po?kodoval.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ta drzava je res inkasant, vceraj sentviski tunel spet omejitev 60. Peljem 80 ker ocitno nobenega dela znotraj in velikokrat tudi signalizacija steka.

Ah kje na koncu tunela takoj na odstavnem radar v kibli.

Se pravi namerna (nevarna!) omejitev za lovljenje....sramota

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lahko naredis kot sem jaz - da probas kupis nekaj poceni, magar cungalunga. Da vidis funkcije, sistem, polnjenje its itd

Kupil sem rabljeno LG G Watch R za 50?, s tem namenom, no se danes jo imam po treh letih samo sipco sem pocil.

To je pa se en minus - sipca je touch screen in je podobno ranljiva kot telefon. Ob delu je nisem snel se naslobil in pok.

Ampak dela. Klasicne ure imajo pravo steklo, bolj vzdrzljivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Iphone se dela vemo kje, kitajska vlada samo stikalo pritisne....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Tudi Xaomi Redmi je naredil hud korak naprej za nizko ceno. Za to kar rabimo - zelo dober foto, navigacijo, celo sms in klice ima.

Poleg pa se kovinsko ohisje, oled, finger scaner itd itd

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Tudi kamikaze in babuske se zdaj spravljajo na Chopsuije

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Super dirka, na pa uganil sem vse...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Tovarniske Yamahe spet 14,15 na jutranjem ohrevanju. Mislim, da je cajt da gre Jarvis malo v Petronas in nekomu ponudi sluzbo....

Kako se je Marquez zjutraj odpeljal, ne odpeljal, ampak peljal mimo Vinalesa na ravnini....vsaj 20km/h razlike.....

Danes ne bo niti Petronas med dirko mogel drzati tempa.

Petruci Miller Marquez za zmago, dovi tezko za vec kot stenge. S tem da Miller redko konca dirko....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Meni na primer motor in bicikelj pomagata, ker razbremenjujeta del na kolkih ki je drugace stalno pod pritiskom. Ce mam pa noge v luftu pa ok.

S kolesom seveda kratke po ravnini. Motor je pa terapija, zena sicer ne verjame misli, da je to samo izgovor za furo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Mi smo se malo za cason, azija, velika eu mesta, vse je na elektriki. Izjema so alpska obmocja.

Generacija cez 50 let bo na klasicno kolo tako kot ce danes das otroku star iskra telefon se pred tipkam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni se zdi pametna ura super, zelo prakticna, saj vidis v naprej ali ti je treba sezti po telefonu (sms, kdo klice...) ter drugi bomboni z navigacijo, cardio zadevam....ampak me moti ena sama zadeva (zelo moti), in to je seveda da jo je treba vsak dan dati dol in polniti, so tudi take ki zdrzijo par dni. A vseeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Cez vikend bo ok, ker bom jaz dol :) :)

Vazno da se morje segreva

Neverjetnih 19 ze, in to Junija. Noro

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Placa jo Renault

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Voznik malega renault twinga je kar po?teno pritisnil v coni 30 km/h, saj je merilnik nameril 54 km/h. 

Po moje je twin turbo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hja jutri bo sonce verjetno samo v tvoji gara?i  :) Petek in vikend bi pa naj bilo bolj?e... :zvizga:

zato pa v rovinj!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?aki jaz se jutri vrnem po 10 dneh, sonce bo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Poglej razliko v tockah pri mostvih po le nekaj dirkah :) tromestna cifra

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Pa mi nisi marca verjel ko sem ti rekel da je ze prvak....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.