Jaz se tudi bojim najhujega.....vzhodna cesta od bajte do glavne spet zaprta in prekopana - 3. popravljajo kanalizacijo (nov projekt, nova cev..), zahodna cesta je trenutno zasuta (ni ?e po?la kaka nova cev) a razkopana.
In danes ?e cel dan delajo meritve na cesti mimo bajte....
Pirni?e prot ?marni omejene s semaforjem + maraton Franja...nesre?a na Brdu trenutno.
Passo di Katarina bo padel spet.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sem glih hotel rect, da v mestih ni noben problem narest semaforje da odpirajo zeleno luc resevalnemu vozilu, pa vidim da si ti istega menenja.
Na?a firma (ne na? oddelek) je ?e kar nekaj 112 centrov z direktnim nadzorom prometa vpeljala. Med drugim so re?evalna vozila potem tudi opremljena z obve??evalnim sistemom, ki jim ka?e idealno in varno pot - ker tam kjer je guzva ne pomaga niti urejanje semaforjev.
Za ob?ane pa sistem za obve??anje in opozarjanje, navodila (v priemru nesre?, kje je najbli?ja pomo?, defilibrator, zato?i??e, celo najbli?ja pol patrulja itd, uhajanje nevarnih snovi....tudi navodla za ravnanje pri nudenju pomo?i)
Pametna mesta pa to.....osnovna naloga pa je povezati vse slu?be v eno mre?o.
Ampak s tem vozniki re?evalci nosijo osebno tveganje ves ?as na sebi, tako za svoje ?ivljenje, kot ?ivljenje vseh potnikov. Moj point je, da ko pride do tega, mu nobena zavarovalnica ali podobno ne bo stala ob strani, kljub temu da je oseba na poziciji zdravstvene organizacije napotena s strani re?evalne organizacije, bo le voznik, in to kriv voznik, pa ?eprav voznik na prednostni vo?nji, ki re?uje ?ivljenja.
In ja kravatar pa ima absolutno prednost, mislim, da so celo kazni rigorozne ?e ovira? rde?o modre. Vozniki teh vozil so nedotakljivi, tudi ko se vra?ajo s praznimi avti in terorizirajo vse naokoli. Narobe svet.
Danes ni ve? te?ko zadevo organizirati in na primer zapreti semaforje na urgentni poti, vsaj ne v mestu kot je Ljubljana.
Pravilno je tako, da nimajo splo?ne prednosti. Ker ?e bi jo imeli bi lahko prakti?no priletel v naselju skozi kri?i??e 100+ km/h in ni ga junaka, da bi lahko prepre?il tr?enje. ?e to, da lahko kr?ijo prometne predpise je dovolj in v kolikor je na semaforju rde?a lu? gre lahko ?ez, ampak s tako hitrostjo, da ga ostali opazijo in seveda, da ne povzro?i nesre?e.
To, da pa zdaj nekaj lobirajo za splo?no prednost je pa milo re?eno "izkori??anje ?alostnega dogodka" v neke druge svrhe. ?al.
Te dni v Ljubljani - protokol, ni omejitve, ni pravil, ni nobene pravice za druge udele?ence. V naselju gredo tudi krepko ?ez 100.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
A kdo to razume - pri vcerajsnji tezki nesreci motorista resevalca. Bil je na nujni voznji in morali bi mu odstopiti prednost, vkolikor pa se bo izkazalo, da je prevozil rdeco luc pa bo zooer njega uveden kazanski postopek.
Wtf?
Re?evalec je bil na nujni vo?nji, po prvih podatkih pa je prevozil rde?o lu?. Na re?evalni postaji UKC Ljubljana menijo, da bi bilo treba spremeniti tudi pravila, saj ne bi smel biti kriv, ker je na nujni vo?nji in ob pomo?i drugemu prevozil rde?o lu?. Zadnjo huj?o nesre?o bele?ijo so zabele?ili leta 2004, ko se je njihov kolega te?je po?kodoval.
Meni se zdi pametna ura super, zelo prakticna, saj vidis v naprej ali ti je treba sezti po telefonu (sms, kdo klice...) ter drugi bomboni z navigacijo, cardio zadevam....ampak me moti ena sama zadeva (zelo moti), in to je seveda da jo je treba vsak dan dati dol in polniti, so tudi take ki zdrzijo par dni. A vseeno.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz se tudi bojim najhujega.....vzhodna cesta od bajte do glavne spet zaprta in prekopana - 3. popravljajo kanalizacijo (nov projekt, nova cev..), zahodna cesta je trenutno zasuta (ni ?e po?la kaka nova cev) a razkopana.
In danes ?e cel dan delajo meritve na cesti mimo bajte....
Pirni?e prot ?marni omejene s semaforjem + maraton Franja...nesre?a na Brdu trenutno.
Passo di Katarina bo padel spet.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani