Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano

Klinc na Fat32 se nisem spomnu, lahk d je tle ke?. Disk sem vrnil, tko da je passe. Me pa razkuri ko tkole kaj ne dela. Fili so bli po cca 1,4 GB.

Zanimivost: Iz diska na moj comp je ?lo pa z lahkoto 12 GB v enem ?usu (7 filmov). Kr neki. .....

Klinc na Fat32 se nisem spomnu, lahk d je tle ke?. Disk sem vrnil, tko da je passe. Me pa razkuri ko tkole kaj ne dela. Fili so bli po cca 1,4 GB.

Zanimivost: Iz diska na moj comp je ?lo pa z lahkoto 12 GB v enem ?usu (7 filmov). Kr neki. .....

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

V tej temi predlagam ,da se zbirajo te?ave ki nas pestijo pri uporabi ra?unal....

Moj prvi: kaj bi blo narobe z USB vodili, da mi no?e skopirat Filma na USB klju?ek? Poskusil sem 3 klju?ke in 2 USB diska. Skopira se cca do polovice potem se ustavi. Poskusil sem tudi ve? razli?nih filmov. Manj?e fajle ?e nekako skopira (npr slike), razen ?e jih ne ozna?im preve? (500MB+) kjer se tudi obesi vse skup. Umre pa vse, ?e word in internet, tok ga obesi vse skup, leprav je nek Quad prcesor. Comp ni ravno star, je ?e v garanciji.

Ideje?

Thnx

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Na?a draga butasta ob?ina in njena dolo?ila,..ponavad je 2m stran od meje gradnja, brez dovoljenja sosedov,..pr nas seveda 4m,..grrrr

Pa sej ne vem a bi dala v pohvalite se al je bol za pojamrat,...je pr?la kon?no nazaj zgodbica o tem, da prodajava hi?o,...ampak seveda z nadgradnjo,..baje je ?e na internetu oglas.

Bi pa rada vidla njihove face, ko se bo razvedl da ne samo da ne prodajava, ampak da se bo clo v bli?nji prihodnosti gradil :harhar:

Se mi zdi da je povsod v SLO do 4 m od meje brez soglasja. Sem ravno na istem, s tem da nimam problema s prostorom k sre?. Kje pa zida??

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Itak se James Bond je bolj realen. Je pa show...to so bli cajti ko si poleg rtv imel same se koper capodisteia, wwf, magnum, dario divachi musko in smogovce

:) hehe, tud moji cajti so bli to, ja.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

http://www.youtube.com/watch?v=_b1lhOMsntg...embedded#at=146

Kot mulc sem pa ?e jaz gledal tega od?tekanca

N? ne re?em, vse v imenu showa, ampak tle ni niti en udarec pravi. Sami fejki. Sam je pa palilo, ne glede na vse.

:)

Podeljevanje "padavin" bi lahko celo vzeli kot trening, za vzdr?evanje kondicije, torej pazniki ne bi rabili hodit na nobeno rekreacijo, bi bili totalno fit! :P:danzoman:

Ti iz prve roke povem, da so za??iteni kot ko?evski medvedi in bog oz upravnik ti je dal hitro knji?ico, ?e si se koga preve? dotaknil. Katastrofa.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Garant fakin Romuni, z ukradenimi angle?kimi karticami (od angle?kih bank), mel sem z njimi opravka pred leti, ko smo jih zasli?eval - Preiskovalni oddelek! :hudicek:

Za take so sam batine, ni? druzga - dpbra ekipa na izmeni v arestu in izmenoma batine celo no?. Drhal nemarna.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Primerjava cen
Napisano

?e mojih 5 centov v tej temi :P

Absolutno najceneje pri nas: http://www.mali-vragci.si/otroski-vozicek-...lley-p-340.html

danes sva dobila domov iz anglije ta isti komplet za 638? (nabava+po?tnina)....preko ebaya so za naju naro?ili in vse zrihtali oni: http://www.izanglije.com/ (preko njih je blio treba naro?iti ker prodajalec ne dostavlja v slo <_< )

pa bo previjalna iz ikee "zastonj"! :bravo:

Otro?ka oprema je pa obv primatu Babycentra prava katastrofa. R?merj sede?i so po 20 - 50% cenej? ?ez mejo, tko da razlika k jo ti najvaja? je ?e majhna. Groza. Res.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Primerjava cen
Napisano

?e ena lu?tna: kolega je rabil okrog 1.000 metrov cevi za talno gretje. Na?a najbolj?a cena v SLO: 1,15? na TM. Ebay: 47 centov iz Nem?ije. Koli?ino 1 ali 2 paleti ti Schenker pripelje za drobi? v zbirni center LJ.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Primerjava cen
Napisano

To?no to je kot je LAbi ugotovil. A pod ?rto, jaz nisem kriv da nisem ?vaba in kljub manj?i kupni mo?i, moram za isti izdelek pla?ati ve?. To je meni dumping sploh ?e je v tem primeru karjola narejena v NM in jo je treba v GER ?e peljati in basta. ?e odgovor iz TPV:

Zahvaljujemo se vam za va?e vpra?anje. Nimamo te?av s tovrstnimi vpra?anji, saj v na?em podjetju spo?tujemo vse predpise in zakone, vklju?no s protidumping?kimi, zato se tudi »razkritja« o katerem govorite , ne bojimo. Smo pa veseli, da smo dobili prilo?nost obrazlo?iti razliko v ceni, ki jo omenjate.

Najprej o tem, da cena v Nem?iji ni akcijska. Moram vam zagotoviti, da to na dr?i. Cena je namre? dejansko akcijska, torej posebna cena, ki jo dobi kupec ob naro?ilu nekaj tiso? prikolic. In to nas ?e pripelje do naslednjega razloga za razliko v ceni: v Sloveniji letno namre? prodamo le nekaj tiso? prikolic (in sicer ve? kot desetim veleprodajnim kupcem) , v Nem?iji pa medtem ?tirim ve?jim kupcem prodamo skoraj 20.000 prikolic. In ker je le korist velike proizvodnje tista, ki nam (ob zelo majhni dodani vrednosti) omogo?a uspe?no poslovanje, je seveda cena za proizvodnjo serije desetih (za slovenski trg) ali serije 2.000 prikolic (za tuji trg), odlo?ilna.

Poleg navedenega bi rada opozorila ?e na to, da je prikolica vozilo in kot taka zahteva homologacijo za vsako posamezno dr?avo. Cena homologacije je v vsaki dr?avi pribli?no enaka (velja za ceno homologacije tipa), cena na enoto (prikolico) pa je zato zelo odvisna od tega, koliko kosov posameznega tipa se na trgu proda (torej pri desetkrat ve?ji prodaji na tujem trgu je cena homologacije na enoto desetkrat ni?ja kot doma).

Poleg vsega navedenega bi ?elela opozoriti ?e na to, da kljub va?i oceni, da gre za enako prikolico to ne dr?i popolnoma. Tudi prikolica z enakim tr?nim imenom (npr. EU2) je na NE in SLO trgu razli?na. Slovenska homologacijska zakonodaja namre? za prikolice na trgu predpisuje namre? stro?je zahteve, kot jih ima enaka prikolica na NE trgu. Pri prikolici enakega tipa na SLO trgu moramo dodati npr. varovalno vrv, dodatne odsevnike in po novem tudi varovalo, ki prepre?uje podlet kolesarja oz. pe?ca (zahteva, ki smo ji, ?e smem mimogrede dodati, zadostili kot prvi na SLO trgu).

Upam, da smo vam zadovoljivo odgovorili, ?e pa se pojavijo ?e kak?ne dileme, pa smo vam jih z veseljem pripravljeni pomagati re?iti. Prijazno vas vabimo tudi na obisk v na?e podjetje, kjer vam vse zgoraj lahko ?e zelo nazorno poka?emo v na?i proizvodnji.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Primerjava cen
Napisano

Za nala?? sem pisal v TPV za ceno.... 500? plus davk, ?e pla?am v cashu, je -10%, torej z davkom 540?.... Sem jih ravno povpra?al, zakaj je v GER preko njihovega uradnega zastopstva 399?... Me zanima, ?e bom dobil odgovor.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Primerjava cen
Napisano

Mah te trgovcebi blo treba pozapret. Je**? tr?i??e in tr?ne cene, ?e se samo nateguje folk in ni? druzga. In?titucijo za nadzor cen ustanovit, makar je to korak nazaj u ledeno dobo in trgovce po parklih s ta velko macolo. Pr na?ih neandertalskih trgovcih je to edina re?itev. Jeba je ker bi pol ta in?titucija zlorabljala vsevprek. Folk je pokvarjen nima? kej.

?e pa kje koga pozna? so pa rabati po 40 ali 50 posto. Pa ?e tam ne gre v minus. Pol ve? kok majo rezerve.....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Primerjava cen
Napisano

Isti produkt na avto net:

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=4754013

in na mobile de. :

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...amp;tabNumber=1

Bravo TPV in vsi ostali ki gulite nas doma?e kupce z izdelki, izdelanimi v SLO, k mamo ?e tko 2x manj?e pla?e kot pa ?vabi. Sram vas je lahko.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e velikrat napisal pa ?e bom..... ama vsa romunsko bolgarska golazen v kombijih in kamionih je na cestah to?no med 6:00 in 8:00 uro. Kje so ves ostali ?as? Ko grem ob 9 ali 10 na AC je pa vse prazno. Bemumast.....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup avta
Napisano

Prvo vpra?anje bi bilo, sploh glede na tvojo aktivnost na tem forumu, kje je vsaj ena Mazda. Po drugi strani, glede na izku?nje s svojo, te razumem :hudicek: vejretno pa ima dosti s tem tudi budget.

Hja, jaz bi ti rekel be?i stran od Roverja. Preve? eksoti?en, dele bo? drago pla?eval, ?eprav pa?e vse od honde. Astra ima najve? km jev...

S Cordobo dobi? preizku?en in dober Fauve motor. ?e se ti zdijo pribli?no realni kilometri, pa ?e avto ni narejen iz treh totalk, potem je pomojem dobra izbira, nima pa klime, ki jo megan 1.6 ima. Samo dobro preveri ?e dela, ker tiste cevi so hudi?evo drage. Kompresor pa tudi. Megan 1.4... kaj pa vem, spet brez klime...

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Jst pa ne vem v ?em vsa fama o tem Bin Ladnu, in da amere ni sram to ?e naprej pogrevat. Pogledu sem si Zeitgeist in ?e nekaj primerljivih filmov (pozabil naslove) in ?e jim je verjeti, pol so si ameri 9/11 nardili sami, saj je dokazov ogromno. (nikjer ni letal, celo nikjer sledov letal, nosilci dvoj?kov so dokazano narezani s plazmo itd...) ?udi me, d svojci umrlih ?e niso Busha po srednjeve?ko raz?etverili, ker jaz bi ga. Ta BinLaden pa je pa? en rjuhar, k so ga rabl za jagenjćka. Lahk bi ga ustil pr mir. al pa vsaj na tiho pospravl. Sploh pa slika k je bla nek objavljena je tak fejk, da bi jaz v paintu od windowsow lep?o zmontiral.

Seveda se ?e vedno spra?ujem ?e je splloh Bin Laden kdaj obstajal...

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtotransport iz Nemcije
Napisano

?e grem sam je cela stro?kovna "pizdarija".

Najprej je treba dat gor "zoll tablce", k ko?tajo 150? avto je pa zavarpvan samo na 3. osebo, ni? kasko. Potem je vsaj en tank za iz Ingolstadta pridet, pa dva tanka za on avto k te gor in dol pelje, plus cestnine, vinjete in moj ?as + ?as nekoga ki gre zraven.

Najdu sem enga k vozi stalno iz Ingostadta cca 20 30 avtov tedensko in mi kasira 300?. Mislem d ni debate, kar se cene ti?e. Zdej morm sam ?e speljat zadevo.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtotransport iz Nemcije
Napisano

Hojla,

rabim prevoz enega avta iz Nemcije (Ingolstadt). Na netu ne najdem nobenga prevoznika, no nasel sem 2 ki vozita italijo in francijo. Je pa nujno, da vozi nekako mimo Ingolstadta, da so stroski nizji, ker bo pobral samo en avto in ne cel sleper.

Ce kdo ve, kam se obrnit....

Bom vesel.

Lp,

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pred leti sem preko mailov recimo lansiral zgodbico kako zelo sevajo procesorji v PC-jih. In da je to predvsem odvisno kolk GHz je procesor saj to?no dolo?ene frekvence delovanja so za ljudi izredno nevarne. Pa ?e neki znanstvenih izmi?ljenih raziskav sem dal kot vir (?e bi ?el kdo preverjat bi takoj videl, da je hoax). V glavnem cel BS.

Mail je ?ez dva dni pri?el nazaj k meni ?ist od enega drugega po?iljatelja in celo naslov so spremenili, da je bilo bolj udarno in kaj je bilo najbolj sme?no, a me je moj ?ef vpra?al, ?e se ni? ne bojim sevanja, ker imam ki?to od PC-ja direkt na mizi zraven monitorja? Sem se sam nasmehnil ampak povedal mu pa nisem.

:bravo: legenda :)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Uuuu dobr si me zdele spomnu, da ?e dolg nisem kake zgodbice lansiral pol pa ?akam, kolk ?asa rab, da se spet vrne nazaj. :hudicek:

Ljudje so tolk naivno neumni, da prakti?no v vse verjamejo kar pride naokoli - to je ratalo ?e tolk bebavo, da me resno skrbi kam gremo. :(

zgodbice npr?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

uvoz motorja iz us of a
Napisano

Kak motor je to? Pazi na eu regulative. Moj kolega npr ni mogu Goldwingow sem prpeljat k so v USA pol al pa ?e ve? cnej. Kao smo mi bol ekolo?ki in te fore, amiji pa nimajo nekih euro4 motorjev itd... potem je treba pol ma?ine menjat pa cel izpuh in jasno da pride? na isto ceno kot ?e gre? v AS dom?ale ponj......

ups rezervni del. Torej je masina od avta......

sori

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

to sliko sem pa dobil po mms in baje so meli ?tant vedno poln :jupiii:

Mogo?e bodo jutri spet risali :danzoman:

Kje Kje ?!?!?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAM LETOS NA MORJE? :)
Napisano

bil na ?iovo - dokaj pust oto?ek, ampak ima? Trogir in Split na roki za vse ostalo. Vozila pa sva se povsem na vzhod - s pogledom na split, tam je bilo ?isto frej in sva letala okol ko adam i eva...:)

Hja pol je ?amatz must be := ) kar pa nimamo.....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAM LETOS NA MORJE? :)
Napisano

Hojla,

ali kdo pozna manj?e mesto na severu Dalmacije, Rogoznica, k ise nahaja med Primo?tenom in ?ibenikom. ?elja je primernost za mlade dru?ine, pe??ena pla?a (ne mivka) in skratka tak?na scena, da avto lahko 14 dni stoji.

Po slikah in apartmajih sode? je lokacija zelo zanimiva, seveda pa bi se prilegla kak izku?nja kolega foruma?a....

Lepa hvala in lp.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.