Skoči na vsebino
  dne 17. 11. 2024 ob 8:08 je Mraušk Mčk napisal:

Ne s turbo levo niti s turbo desno ni priporočivo veliko vozit v turbo načinu v smislu življenjske dobe baterije.

Pa sprazniti je ni pametno pod 20% pa napolniti je ni pametno nad 80%. Uporabne kapacitete je tako 60%. Kot pri električnih avtih. :hudicek:

Če grem na kakšno pot z avtom z biciklom na prtljažniku, potem dopolnim baterijo proti 100% med vožnjo v avtu - Škodilak ima 220voltno vtičnico. Tako skrajšam čas, ko je baterija 100%polna. Za shranjevanje je itak bolje če je pod 70%.

˙

Pa polnjenje v mrazu tudi ni dobro. Ko pade temperatura v garaži pod 10°C, odnesem baterijo v stanovanje da se najprej pogreje, potem polnjenje.

Alex, a tale tvoj turbak ima možnost odstranjevanja baterije iz gištela da jo nosiš filat v stanovanje?

Razširi  

Ima možnost, a je pri meni v kleti konstantno 18-20°C. Tako, da ga vedno filam v kleti. 

dne 17. 11. 2024 ob 8:18 je etcho napisal:

Pri Ribiču, Seča?

Razširi  

Res je. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )
Napisano (urejeno)
  dne 16. 11. 2024 ob 20:15 je Boss napisal:

Hihi, to je tam ob Dragonji po unem makedamu, ki me je pred nekaj leti na klasičnem biciklu na čisto umoril. Sem o tem pisal tudi tukaj.

Z elektriko mora pa bit šala mala.

Razširi  

Res je, točno tam. Z polnovzmetenim električarjem je res gušt vozit po makadamu. Sicer pa sem šele danes ugotovil, da lahko motorju na kolesu nastaviš navor s pomočjo aplikacije na telefonu in moč kakor sam želiš. Bomo videli, kako se bo obnesla nova nastavitev. 

Mimogrede, tisti čudovit plavi avto na sliki  je Porsche GT3. Ravno je parkiral, ko sem slikal. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 16. 11. 2024 ob 13:57 je Gelipter napisal:

Ja samo sedeš je jeba tle 🤣😉😁😁

Ja ... Ankarana pa nisi obiskal 😁😁😉😁😁

Razširi  

Ne, sem šel v drugo stran do Portoroža, Marezig, preko Vanganela nazaj. 

Pridem kak drug an do trebe. 😊

dne 16. 11. 2024 ob 15:31 je Tilen5 napisal:

Sedež imaš tudi precej poševno, vsaj po slikah sodeeč.

Razširi  

Tako je original iz trgovine nastavljen. Ko dobim nov sedež, se moram malo potabacaro glede višine in naklona. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 16. 11. 2024 ob 14:27 je TBA napisal:

Super zgleda. ko sem nabaulu sem mel eno oko na LEVO ALLOY LTD 2024 chameleon, kok ti je še ostalo baterije?

pa še eno mal bol pomembno vprašanje: Kdaj se dobimo da gremo eno skupno furo :)

Razširi  

Baterije mislim, da je ostalo nekje 36% ali tam nekje. Lahko bi vozil malo manj v turbo načinu, a je bilo kar nekaj strmih klancev. 

Kdaj se dobimo? 😊 Moram še malo potrenirati. Sem kar malo zarjavel po vseh teh letih, ko se nisem vozil nič s kolesom. Je pa kolo res pravi užitek vozit. Edino sedež moram še zamenjati,ko pride. Naročenega imam 

Ergon SMC Core. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
  dne 15. 11. 2024 ob 17:47 je Slivka napisal:

Ja, vem, kmet an s hribu doma... Ma če jaz to prav razumem, potem je vsaj Mazdo srečala pamet. Mislim, tudi jaz žagam drva če ljudje kupujejo. Torej, kdor mi naroči drva, jih pripravim in mu jih dostavim. Očitno bo tudi Mazda svoje šestice delala po naročilu. Kar v dobi računalnikov sploh ni problem, kupec pa dobi točno to, kar bi rad in ne nekaj iz zaloge pa kakršnokoli že je. Mislim, da je to eden boljših miselnih preskokov. Delali bodo to in toliko, kar in kolikor bodo ljudje kupovali. Torej, če prav razumem, potem jih je za pohvalit.

Razširi  

Ja, ha, pa ni to Porsche, da že na traku vedo, čigav bo. 😊 Sicer pa je v Evropi tako malo zanimanja za imuzine, da iz te moke ne bo kruha. Mogoče, če bi izdelali novo 6-ko karavan bi našli dovolj veliko tržišče. Tako pa, ne bo nič iz vsega tega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
  dne 13. 11. 2024 ob 15:30 je Slivka napisal:

Bolj ko berem, bolj se mi zdi, da bom šel k amišem in se naokoli prevažal s konjsko vprego...

Mislim, dizle bodo ukinili, ne-dizli imajo kup težav (beri prilogo), štromarji so pa skoraj kot konjska vprega, le "polnjenje" je cenejše...

WWW.AVTOAKADEMIJA.SI

Katere znamke so imele oziroma (imajo) največ težav zaradi uporabe bencina E10, ki je na voljo tudi na črpalkah v Sloveniji.

Razširi  

Alora se bomo izogibali Mol-u, ki ima na koprskem povsod E10. Shell pa le E5. 

Dpbro je vedeti kako sranje je ta E10. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
  dne 13. 11. 2024 ob 5:42 je godlike napisal:

Samo v Italijo greš z normalno hitrostjo, tu pa se ustaviš in ti more pokimat, da lahko greš naprej.

0km/h ali 40-60km/h je pa velika razlika.

Razširi  

Ne, v Italijo greš z 20 km/uro. Včasih se tudi ustaviš. Samo mi Primorci  nismo janrači kot nekateri. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Na italijanski strani (Škofije) je takšna kontrola že par let. Pa greš s Slovenskimi tablicami mimo in te niti ne pogledajo. Ustavijo pa avtobuse, kombije in ostalo težko mehanizacijo z kakimi čudnimi tablicami. Še posebej so budni, če je ta volanom kak bradač. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano
  dne 12. 11. 2024 ob 19:49 je Janez007 napisal:

Plačevali smo, ker je zaj... eden naš uradnik. Cilji so bili določeni tudi politično. 

Čez palec. @dvorjan mogoče malo, zelo malo pomagajo, vanje pa smo v 15-ih letih zmetali za celo TEŠ6 subvencij, ki proizvede 1/3 slovenske elektrike. Koliko pa sončne? In ponoči, pozimi? Zraven bodo še vsaj toliko povzročile škode (stroškov) ostalemu elektroenergetskemu sistemu (velike elektrarne se sedaj prilagajajo tej ropotiji, kar sploh ni poceni). 

Tole je ena cvetka Gen-i , delaš pri njih? 😁

Zanima me postavke na računu "100% Sonce" ... na kakšni osnovi mi jo zaračunavate?

Pozdravljeni,

100 % sončna energija pomeni, da je vsa električno energijo, ki jo porabite pridobljena iz sončne energije.

Lep pozdrav

Sara

Za posrat.

Od kdaj pa se JJ ekipi pravi golobnjak? Poglej malo višje ... 😁 Zakuhali so novo omrežnino, prepoved bojlerjev in še kaj bo padlo iz omare ... 😄

Razširi  

Kdo je kaj zakuhal ni pomembno, pomembno je, da so golobnjakovi to spravili "na cesto". Pa jim ni bilo potrebno. Saj je prav. Barka pa tone in tone z vsako njihovo novo neumnostjo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano

Evola, golobnjaki so že skočili, da tako pa ne bo šlo s to omrežnino. Se pravi, da smo še pred enim debaklom te vlade, ki hitreje govori kot razmišlja. 

Bdw, danes dobil račun Gen-I. Račun za štiri evre manjši kot prejšnji mesec in sicer 78€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
  dne 12. 11. 2024 ob 17:05 je Mraušk Mčk napisal:

Kdaj bomo pa mi uvedli nadzor na naših mejah? Aja, nimamo jajc.

WWW.RTVSLO.SI

Avstrija je za nadaljnjih šest mesecev podaljšala nadzor na meji s Slovenijo in Madžarsko. Avstrijski policisti bodo tako mejni nadzor na...

Razširi  

Pravilno in pohvalno. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 11. 11. 2024 ob 21:52 je NevLado napisal:

Kaj pa lučke, odsevniki, zvonec,…?

Žal se več kot očitno vsepovsot prodajajo tehnično neizpravni in povsem nelegalni bicikli - seveda glede na zakon. Cene v nebo. Ovce pa kupujejo in karavana gre dalje.

Kot da bi npr kupil avto brez luči spredaj…

Razširi  

Dpf - ja tudi nima gor. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 11. 11. 2024 ob 7:54 je Mraušk Mčk napisal:

Telesno težo tudi:lol:

Na električarju ne potrebuješ clip pedal.

Razni hibridi od pedal so slabša varianta ker imajo slabši oprijem kot navadni flati.

Sam uporabljam CB Stamp3 in Stamp7. Slednji so z drsnimi ležaji kar pomeni več trenja, omogočajo pa tanjši profil in konkavno obliko - boljši oprijem. Ampak kot popoln amater ne opazim.

CB Stamp so v dveh velikostih, to je dobro, vozim large velikost, pozimi pride prav za gojzarje.

Razširi  

Kar se tiče teže s tem nimam problemov. Sem enako težek (77 kg pri 184 cm) že od vojske. 😊

Ja, bom kar flat pedala vzel. Itak mi amaterji ne rabi k ekstremnih variant. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 10. 11. 2024 ob 19:14 je Mraušk Mčk napisal:

Pri električarjih ni kaj dosti komplicirat ker nihče ne uporablja clip in pedal.  Ena flate, kolikor si pač pripravljen odšteti zanje. 

Alex, koliko si pa odkartal za tega levaka? 

Razširi  

S popustom 4K€. S tem, da sem dobil zraven zastonj posebno pumpico za nastavitev trdote amortizerjev. 

So mi jih pa že v trgovini nastavili glede na mojo težo. Jih je pa dobro vsake toliko kontrolirati. 

dne 10. 11. 2024 ob 21:50 je Boss napisal:

Ja za električarja je najbolj, čista klasika brez zajebancije s kakimi clip pedali. Sploh je pa pri MTB-jih in kolesih za po naravi itak bolj zaradi same varnosti pa še bolj si svoboden v gibanju, sploh, k je treba kdaj nogo na hitro dat dol.

Razširi  

Tole mi je zanimivo. Nekje vmes med clip in navadnimi. 

https://www.mtbr.com/threads/hustle-bike-labs-avery-remtech-magnetic-pedal-review.1209262/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )
Napisano (urejeno)

Kolo je doma. A hecna stvar je ta, da pri takem kolesu višjega ranga ne dobiš ob nakupu - pedal. 😊 Ker sem staro kolo prodal, nisem imel doma nobenih starih pedal za preizkusiti kolo. Tako, da moram počakati do jutri in grem takoj v nakup. 

Mislim, da bi bilo fer, da ti ob prodaji to tudi omenijo. Vem, da si vsakdo izbere svoj tip pedal. A nismo vsi eksperti, da bi nam bilo to samoumevno, 🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
  dne 6. 11. 2024 ob 21:06 je Janez007 napisal:

Saj se strinjam, samo manjka argumentacije, podobno kot pri bojlerjih (kjer je po tvojem kriv Golob za Janšev predpis).

Razširi  

A se šališ? Vsak dan imaš kako njihovo cvetko na krožniku. Bi rabil preveč časa, da jih samo pol napišem.

Skratka,gotofi so. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
  dne 6. 11. 2024 ob 14:39 je Jest napisal:

Malo se umiri… 🤣 … ali pa preberi za sabo, kaj si pisal 🤔 … Napisano je tako, da sem komaj razbral, kaj si hotel napisati… 

A zdaj je pa “Holob” krivec, če bodo skenslali nekaj, kar je sproducirala prejšnja vlada tik pred odhodom? 

Razširi  

Nič kaj takega nisem napisal, kar ni res. Narod ima že poln kufer holobnjakov in njehovih škorcev. Če ne bi kolesarjev in razno raznih  Nik dobro plačevali, bi bili že vsi penasti in na pecikelnih okoli "hrama modrosti". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.