Skoči na vsebino
Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

KOT KA?E divjaki vendarle so. Ker tukaj so nekateri trdili, da divjakov sploh ni veliko.

Mislim, da je ta ukrep zelo dober. Se pa bojim, da bodo razni u?aljenci, ki imajo veze in oblast, na?li kak?no luknjo v zakonu in se skupaj z kak?nim dobrim advokatom prito?ili, pa bo spet odli?na zadeva padla v vodo. Pri nas jo barabe zmeraj dobro odnesejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mogo?e pa to le dokazuje, da postavitev radarja ni namenjena zgolj in samo polnjenju prora?una, kar je mogo?e velikokrat prebirat in poslu?at tovrstne o?itke od raznih dinamikov in divjakov.

Tak?no opozorilo pove, da se merjenje pa? izvaja in da kdor ho?e naj to upo?teva, kdor pa no?e, naj pa pla?uje. Po?teno!

Dr?ava rabi denar, zakaj ga ne bi pobirala od trdoglavih in trmastih prekr?karjev?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

Lojz, ti nisi samo vseveden, ti si tudi prerok, ker si ?isto vse zadel, dolo?ene stvari si celo napovedal, ki si jih ?elim ?ele v prihodnosti, pa so mi trenutno ?e nedosegljive (bicikel in mamica - pravljica itd.). :blush:

Sam gospod stvarnik te nam je poslal in res smo lahko veseli, tle ni kej debatirat okrog tovrstne pridobitve. :vesel:

Kot ka?e je Lojz eden redkih (pa? nad?lovek, se razume), ki je ?e videl zmaja (mitolo?ko bitje) v ?ivo, to se je (domnevam) zgodilo takrat ko je preve? nagnil :vino:

UDBA je mo?nej?a od mene.

ZMAJAsem pa res ?e videl. K sre?i ne v ?ivo ampak po televiziji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

G. Lojz je tok navdu?en nad svojim znanstvenim dose?kom, da je od veselja kar dvakrat ZAUKAL (mo?no da mu je ?e klobuk s temena padel). :cheers::hohoho::aaaaa:

Sem kar malo ponosen sam nase, ma? prav ZMAJ!

Ve? kaj bi pa zate reku? Zate pa jaz mislim, da si ti en polizan?ek. Tebe si predstavljam kot enga ?oravga ?goljavca z velikimi debelimi o?ali (o?ala kot un bimbo Urkel) VENDAR s polizanimi predolgimi lasmi po?esanimi na pre?ko in z govorno napako, kjer ti probleme dela izgovorjava ?rke R. V ustih ima? najbr? aparat za zobe in kadar se ?kilasto nasmeje? se ti iz ust zasvetijo tisti rosfrejasti drati, pa slina ti takrat uhaja iz ust. Najbr? hodi? v prekratkih hla?kah, po Kamniku pa se vozi? z predelanim in z vso mogo?o ?aro okrancanim poni kolesom. Na balanci ima? najbr? namontirano uno gumasto hupo, ki jo uporabljajo klovni v cirkusu, zadaj na prtlja?niku ima? pa na visoki ?tangi namontirano policijsko lu?, ker si tako na biciklu bolj opazen, ko se pelje? v kisosk kokice kupit. V svoji dru?bi te imajo za blagajnika, ker zve?er na promenadi celo nekaj zaslu?ite s prodajo ?kolkic, plasti?nih figuric- voja?kov in frnikul katere niste uspeli med seboj zamenjat. S zaslu?enim denarjem greste pol kupit nove figurice pa ?e za ?igumi vam nekaj denarja ostane. Pol po kon?anem dnevu greste pa s svojim okrancanim kolesom vsa "banda" (banda se samo tako re?e) lepo domov in veselo zaspite, ker ste se zmenili da greste naslednji dan spet vsi skupaj v va?ko lu?o nabirat ?rve in lovit ?abe.

Aja, preden zaspi? ti mamica prebere pravljico in vpra?a, ?e si si zobke umil. Ti zmeraj re?e?, da si si jih umil.

ZMAJ, sem zadel?

Pa re?e se zavriskal, ne ZAUKAL!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

Lojz a bo? res to zame naredu - ti si pa tolk faca, sam pit pa ne smem mi vera v treznost prepoveduje - ?koda a ne?

Boss, res bom to naredu! Jaz rad pomagam ljudem, ki so ubogi na du?i.

Samo tist tekst v citatu, ki sem ga povdaru!?!?!?!...! nekako si me zdaj presenetu. A tvoja vera tebi prepoveduje, da bi bil trezen? Sem prav zastopu? A zdaj si nam razkril ?e to, da si ti skoz pijan?

Isusek Boss, pa kaj je s tabo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Menite, da so mlaj?i vozniki nevarnej?i od starej?ih? Statistike govorijo druga?e. Od 48 prometnih nesre? v prvi polovici leto?njega leta so jih vozniki stari od 18 do 34 let povzro?ili 7.

Mladi vozniki smrtno nevarni? Niti ne.

Ena druga statistika pove ?ist nekaj druzga

TUKAJ pravjo, da najve? nesre? naredijo mladi od 24 leta pa do 34 leta.

Poglejte TABELO spodaj! "STAROST POVZRO?ITELJEV PROMETNIH NESRE?"

Dnevnik je en komunajzarski cajteng. Le kdo ?e verjame komunajzarjem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

QUOTE(Boss @ 23 Jun 2007, 11:43)

Z nekak?no tesnobo v srcu vam povem, da odhajam za nekaj ?asa na posebno terapijo, kjer se bom poskusil odvaditi od interneta... saj veste tisto sceno, Hello I'm Boss and I am an internet addict; everybody: hay Boss.

Moja draga je namre? ugotovila, da se moje ?ivljenej ?edalje bolj vrti okrog interneta, spletnih strani, forumov in pravi, da jo ?edalje bolj zanemarjam in s tem baje tudi samega sebe. Verjetno je tu vmes tudi kan?ek ljubosumnosti saj je po njenem na internetu preve? fejst beyb, ki so lep?e od nje in ker (spet po njenem) sem bolj labilna osebnost in bi se namre? lahko v katero od teh tudi zatreskal.

Saj sva podobno debato imela ?e okrog moje Mazde, kateri po njeno tako ali tako posve?am preve? pozornosti in da se obna?am do avta kot do svoje ljubice in ker je Mazda ?ensko ime sva se skupno odlo?ila, da jo po novem kli?em samo moj Mazd in ?e jo bom zdaj avto preve?, drgnil, gladil, bo?al in bohnedej sesal jih bom pa? sli?al, da sem peder (do geja mi pa? manjka ?e nekaj 100kilo ?).

V glavnem sem se po ?enkinih napotkih tako ?e uspe?no odvadil raznoraznih navad in razvratov kot so pija?a, kava, cigareti, nezdrava hrana, droge, kurbe in ko se bom na koncu odvadil ?e ostalih odvisnosti bom lahko za?ivel kot popolna oseba v svojem miru in spokojnosti zenovske modrosti.

Seveda mi bo pa ostalo zaradi tega veliko ve? prostega ?asa, ki mi ga bo moja draga, v izogib dolgo?asju, zapolnila z drugimi aktivnostmi, ki so v zdaj?nji dru?bi najbolj pomembne in s katerimi se lahko sploh uveljavi? v dana?njem svetu.

?e pred ?asom sva za?ela z njeno terapijo imenovano sobotno/nedeljska nakupovanja, ki so mi bila na za?etku sicer odvratna ampak ?lovek je pa? prilagodljivo bitje in se vsega hudega slej kot prej navadi. Moram prznati, da mi je s ?asoma postalo celo v?e? in danes si te?ko predstavljam za?eti nedelje brez nedeljskega nakupovanja. Pri tem sva z mojo drago tako uspe?na in spo?tovana, da naju trgovci in trgovke ?e nadale? pozdravljajo. Si ne morete misliti kako dober ob?utek je to in ko kon?ava z nakupi se po?utiva tako spro??eno vesela in pomembna v dan?nji potro?ni?ki dru?bi saj se tudi midva trudiva po svojih najbolj?ih mo?eh ?imve? zapraviti.

Prej?nji teden mi je draga za?ele zelo vzhi?eno pripovedovati, da je danes moderno v nedeljo hoditi tudi v cerkev in da skoraj vse njene kolegice to po?nejo, da ne re?em tudi vladajo?a garnitura politikov in saj veste z oblastjo je pa? dobro biti v lepih odnosih. Malo mi je bil nerodno vpra?ati mojo spo?tovano ?enkico ali je Cerkev nek nov trgovski center, kot recimo Mercator, Interspar, Lidel, Hofer, Tu?, Leclerck itd.

V glavnem sva pa? ?la in draga mi je hitela razlagat, da so ji povedali, da je Cerkev tako raz?irjena, da imajo svoje poslovalnice v skoraj vsakem ?e tako malem kraju in da ne bi bili hribolazci in pohodniki prikraj?ani so postavili njihove centre tudi na ve?ino hrib?kov. Tega dejstva sva se zelo razveselila saj sva laho ?e spotoma na?la prvo Cerkev.

Moram re?i, da me je najprej izbira blaga kar malce razo?arala saj je bilo notri ve?ino robe namenjeno ?enskam. Bilo je veliko zaves, posode, raznoraznih okraskov in ki?astih slikic ?ivih barv. No sicer to sploh ni bilo tako ?udno saj se je tudi poslovodja obl?il v ?enska obla?ila, da ne govorim o blagajnikih, ki so kar naprej ?icali za denar ?eprav sploh ?e ni?esar nisem kupil. Najprej sem se sicer upiral a ko sem zagledal nesre?nika, ki so ga pribili na kri? sem hitro odprl denarnico, da me ne bi doletela podobna usoda.

Izvle?em kovanec za 2? in ko ga ho?em dati blagajniku me ta ostro preleti z o?mi reko?, da kaj si pa mislim, da je on bodybilder da bo naokoli prena?al ves ta pleh in da ima samo 12 let ter, da ?e raste in da si lahko zaradi prevelike te?e nepopravljivo po?koduje hrbtenico. No ?ele zdaj sem opazil, da je blagajnik res nekam rosno mlad in vidim da se v Cerkvi obna?ajo resni?no var?no saj zaposlujejo otro?ko delovno silo.

Da pa slu?ajno ne bom sokriv za napake v njegovi rasti sem hitro izvlekel prvi papirnati bankovec za 20? in ga ponudil blagajniku, ki je kar zasijal od sre?e - no vidi? kako malo je treba pa je otrok zadovoljen sem dregnil mojo drago pod rebra in s tem mislil na najine razvajene mulke.

Kot ka?e pa so imeli ravno ta dan v Cerkvi neko akcijo saj je poslovodja kar 20 minut razlagal o nekem njihovem ?efu, ki bedi nad nami in nas skozi spremlja ter vodi, da bomo zadovoljni in sre?ni. Ta poteza se mi je zdela zelo posre?ena in kar dobo mi je delo, da se tudi generalni direktor tako zanima za kupce in to za vsakega posebej.

Sledila je ?e degustacija vina kjer pa sem bil prvi? razo?aran saj me?ajo vino z vodo (verjetno zaradi bolj?ega zaslu?ka) in nato sem poskusil ?e njihove pekarske izdelke, ki so bili popolnoma zani? in brez vonja in okusa. Tega se je verjetno zavedal tudi poslovodja saj je naro?il enemu od blagajnikov, da je kar naprej odi?avljal prostor z nekimi vonjavami.

No in kar se name je ?e ?e mudilo in ker izbira ni bila velika si je draga pa? izbrala eno vazo in jaz kelih za vino. Ko ju posku?ava odnesti je poslovodja prebledel in tulil, da sva tatova, skrunitelja in tudi ostali nakupovalci so se zgra?ali. Hotel sem jim pojasniti, da sem robo ?e pla?al pri blagajniku a drhal je ?edalje bolj norela zato sem precenil, da je bolje, da odideva praznih rok.

Od vsega tega razburjenja sem rahlo za?vical v glavo in mi je umivalnik pri izhodu pri?el kar prav, da se osve?im in izpihnem smrkelj iz nosu. Takrat pa je iz meni neznanega razloga poslovodji prekipelo in se je pognal za nama v roki vihte? pomanj?anj kri? s pribitim nesre?nikom. Verjetno nama je hotel nakazati, da naju bo ravno tako pribil na kri? zato sva se pognala v beg.

Ustavila sva se ?ele doma in zavekomaj sva sklenila, da naju Cerkev ne vidi ve?. Pa saj jih ne rabiva, ker imava Lidel, Hofer, Hardi

V glavnem u?ivajte ?e naprej in adijo za nekaj ?as pa brez skrbi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hjooooouuuuuu Bosss, Saj zdaj mi je pa kar malo nerodno! Pa, jaz sem to?no pogruntal kaj je s tabo! Pa, porka ?pin?i?, jaz sem prek interneta, preko tega foruma in skozi to najino debato to?no zadel, da je s tabo nekaj narobe!!!!!!

In to sem pogruntal to?no to, kar je pogruntala tudi tvoja uboga ?enka. (uboga zato, ker je revca tebe vzela)

Hjauuuuu Bosss in ti si to svojo zdravstveno te?avo kar tukaj na forumu napisal?

Bosss, oprosti, ker ?e bi jaz resni?no vedel, da ima? ti resne psihi?ne probleme, te ne bi tolko zafrkaval. Res!

Obljubim, da bom to tvojo zdravstveno te?avo od zdaj naprej vzel na znanje in te jemal tak?nega kot si. Iz resni?no hendikepiranih ljudi se jaz po navadi ne delam norca. To ni v moji navadi. Jaz sem vseeno upal, da se ti samo malo pretvarja?.

Res mi je ?al in ?e enkrat te prosim, da mi oprosti?!

Imam pa en dobronameren nasvet zate. Resno!

Kaj, ?e bi ti probal ?ivet malo manj pohabljeno? Kaj, ?e bi se ti namesto v nakupovalne centre, raje odpravil ven v naravo, v hribe....? Kaj, ?e bi se ti, namesto, da cele dneve ?di? pred ra?unalnikom, raje vsedel v tvojo mazdo, se odpeljal npr na Veliko planino in se po planini sprehodil pe?, ne z mazdo? Kaj ?e bi ti, namesto da se gre? na ?tadion dret "kdor ne ska?e ni slovenc hoj hoj hoj" ...?el ti malo v ?ivalski vrt pogledat in se sprehodil med pravimi ?ivalicami, pti?ki, zaj?ki, ov?icami, ra?kami, morskimi pra?i?ki itd....?Zdaj je v hosti zrel kostan in gobe rastejo... pejd nabirat te naravne dobrote, zve?er pa zakuri ogenj in skupaj s ?eno specita kostanj pa kak?no re?ta! Ob romanti?nem vzdu?ju primi ?eno za roke, koleno, rit. Kaj ?e bi se ti, namesto da cele dneve bo?a? avto, raje umislil kak?en vrti?ek ali mini sadovnja?ek, pa bi tam malo travico kosil, drevesa obrezoval, ro?ice, solatko, fi?ol?ek, koren?ek .......pust ti avto! Avto je samo pleh, stroj- orodje.

Zdaj ?e resno razmi?ljam, da bi te jaz enkrat res povabu v mojo zidanco, kjer bi se (to ti lahko obljubim) najedel dobre hrane in napil dobrega vina? Saj bi te tvoja ?ena pol peljala domov, ker bi tudi njo povabil. Al bi ti pa celo dovolil da prespi? v moji zidanci (ampak ne pri?akuj kak?nih porednosti). V zidanci bi se ti psihi?no odpo?il in po?utu bi se lepo, spro??eno, razigrano, skratka, po doma?e, preprosto, lahkotno, spo?ito..... Samo zate bi jaz lahko na frajtonarco za?pilal katero kol si bo? za?elel....zapel bi kak?no po doma?e, ni? zato ?e fu?a? in nima? posluha....Mogo?e bi s svojo ?eno celo zaplesal eno polko ali val?ek? .Lahko bo? pred zidanco naglas zavriskal in poslu?al svoj odmev, ki bo prihajal nazaj iz gri?kov. Al pa bi enostavno poslu?al, pti?ke, ?ri?ke, naravo, ti?ino. Kar ti je ljub?e! Kaj ?e bi ti Boss, enostavno posku?al za?ivet stvarno ?ivljenje, ne virtualno? Boss, ti si zmatran od obsedenosti do ra?unalnika in tvojga avta! Kaj ?e bi ti, enostavno, za?ivel z ljudmi in z naravo, ne pa za avto in ra?unalnik? Kaj pravi? Boss?

Razmisli!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

?e sem iskren, ga navadno nadenem za obisk va?ke gostilne, da potem ko se vra?am primerno naberglan in prizadet, malo ni?je spustim klobuk, tako da me ravno vsak ne prepozna, ko se opotekam po va?kem plo?niku brez kompasa. :blush:

A ni?je spusti? klobuk? A ti od tvoje birme, glava ni ?e ni? zrasla?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

Jao jao,iz vpra?anja a je rode fotr al ne,se zdej kur?ite a se spla?a stadion al se ne,sva?ta :dudek:

Tako se pa? razvije debata, kadar se pogovarja? z Boss-om.

Zaradi jeze, ker Rode ni o?ka, Boss vse skup zme?e pol skupaj.

Financiranje cerkve je krivo, ker Rode ni o?ka.

Teme okol vere cerkve in ?upnikov so zmeraj take.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

Lojz, kok je pa bil star tvoj birmanec??? Jaz ko sem bil pri birmi sem imel cca. 14 let in takrat nisem bil ravno zmo?en (in usposobljen) za upravljanje osebnega avtomobila po cestah. :blush: :ne vem:

Poba je bil star 18 let. Njegovi star?i, ga niso vzgajali v veri (bli so neki komunajzarji) zato ni bil niti kr??en, niti ni bil ?e pri birmi. De?ko se je pol sam odlo?u in napravil krst, verouk in birmo. Jaz sem mu ?el pa za botra, ker je imel v svoji ?lahti same neke antikriste in brezverce. Ker je de?ko taprav, sem mu kupu novo Kio pro-ceed. ?e zdaj jo ima in je zelo zadovoljen z avti?em. Dela, ko singerica.

PS: ZMAJ, kaj je pa teb kupu boter za darilo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

Tole sem ti ?e razlo?il pa o?itno si ti tisti, ki pozablja? - ?e je kdaj dr?ava dala zraven ?tadiona bo DOBILA nazaj skozi davek od prireditev, vstopnic, reklam, ?portnih prenosov in zraven na dalj?i ?as ?e zaslu?ila .. a res teh osnov ekonomije ne razume?. ?e ?tadiona ni, tudi davka ni in to ni tek na kratke proge ampak tek na dolge. Ve? kolikokrat je dr?ava recimo od Hale Tivoli ?e dobila vse vlo?ena. Sej ve? tovarno najprej tud moramo zgradit in dat denar ter se zadol?it, da pol lahko not kej delamo in s ?asom povrnemo kredite in za?nemo profit ustvarjat. Brez se lahko sam po jaj?kih praskamo, a ne?

Eh bej?i bej?i Boss! ?e ma Zoki tebe za norca ne misli da mu potem vsi verjamejo.

A da se ?tadion izpla?a in prina?a dobi?ek? Ja zakaj pa se Sto?ice niso financirale iz dobi?ka ?tadiona za Be?igradom? A se za be?igradom niso prodajale karte, da bi se tako stekal denar skozi davek od prireditev, vstopnic, reklam, ?portnih prenosov? Ja zakaj se pa pol ni vzel denar ?e iz dobi?ka Hale Tivoli?

Ja tristo kosmatih, kje pa je pol ves ta dobi?ek? Ja kolk dolga pa bi morala bit ta proga? A ?tadion za be?igradom ni bil ?e dost star da bi se amortiziral in zaslu?il ?e za novega, Jankovi?evega?

Zdaj pa po tvoji logiki;

No ja, saj pol, ?e je tako kot pravi?, se povrne tud denar, ki ga prejemajo ?upniki in cerkev. ?upniki morajo od svoje pla?e tud pla?ati davek, ko pa je velikono?no ?egnanjne, pa morajo verniki tud pla?at vse davke na ?unko, ?elodec, hren, potico, velikono?ne pirhe itd.... Vse te velikono?ne dobrote je treba tud kupit in od te kupnine se avtomati?no od?teje davek. Pa, ko gredo otroci k obhajilu ali birmi, kupijo birmanske oblekce in tako pla?ajo davek od nakupa obleke. Pa elektriko, ro?e za okrasitev in gretje cerkve itd.... In kadar grem jaz za botra tud kupim darilo birmancu, pa tako z nakupom darila spet primaknem nekaj v dr?avno blagajno. Jaz sem svojmu birmancu celo avto kupu za darilo. In pla?al sem davek za ta avto, ga nisem na firmo kupu. Birmanec pa zdaj kupuje bencin, registracijo avta, zavarovanje avta, gume, servise, itd...Vse to je obdav?eno. Evo, pa dobi dr?ava denar lepo nazaj!

Ja, saj pol pa vse ?tima. Kaj je pol problem?

No, pa sva raz?istila! Problema nema! Pol je vse tako kot mora bit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

Boss, saj pravim, ko se tebi napi?e malo obrnjen stavek, se ti zgubi?. Sploh se ne znajde?. Ko se enkrat zavrti? okol svoje riti, ne ve? ve? na kateri strani ti raste lul?ek.

?e res da ti mogo?e res pla?a? karto, ko gre? na tekmo krulit; kdor ne ska?e ni slovenc hoj hoj......Ampak si ?isto pozabu, da smo ?tadion na katermu se ti dere?: kdor ne ska?e ni slovenc hoj hoj hoj...pla?ali pa mi vsi davkopla?evalci. Tako ali druga?e. Direktno iz prora?una ali pa na ra?un dokapitalizacije bank, katere so crknile zaradi Jankovi?evih kreditov.

In ko jaz pogledam ljudi, ki gredo od ma?e, vidim da gredo u glavnem kar lepo sami domov brez spremstva policije. Ko pa pogledam navija?e po tekmi, jih pa policija uganja med ograjami kot podivjano ?ivino.

Vidi? Boss, tle je dolo?ena razlika, ki poka?e kdo ima kak?ne mo?gane in s kak?nimi mo?gani so tisti, ki obiskujejo eno ali pa drugo prireditev...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dr?i! Vsakega, ki divja, bi moral peljat na strokovni pregled. Pol bi se pa ugotovilo, al nekdo divja, ker je pijan, al nekdo divja, ker je zafiksan, al nekdo divja, ker ma premajhnega lul?eka, al nekdo divja, ker se je fi?ola na?rl, al pa nekdo divja, ker je do?ivel beg mo?ganov itd... Ve? vzrokov je lahko za divjanje, zato je treba to raziskat in strokovno pregledat.

Boss, zakaj pa ti divja?? A je vzrok za tvoje divjanje kaj izmed na?tetega?

EVO GA. Spet eden hitri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

Se pravi ukinimo kulturo, ?port, zaprimo vse muzeje, razstave, zabavo, ukinimo televizijo, internet, ker vse to je zguba ?asa in ve?ini ne prina?a dodane vrednosti. :zvizga:

Men se zdi, da si v tej temi bil ti tisti prvi, ki si omenil, da te moti financiranje dolo?enih "neprofitnih" in?titucij, to je cerkve. A ni blo tako? Vse ostale panoge, ki si jih tukaj tud sam na?tel, te ne motijo tolk, al pa si, kao "pozabu" nanje. Zato sem te, posledi?no na tvoje pljuvanje po cerkvi, jaz spomnil na te ta druge. To pa zato, ker ti ho?e?, da jaz pla?ujem tvoje neumnosti, ti pa nekako nisi zagret za pla?evanje mojih neumnosti. Le spomni se rde?e niti te debate Bossek, le!

Ti si druga? zelo pozabljjiv poba. Pa nekako ne znajde? se v stavku, ?e je malo obrnjen. A je to posledica bega mo?ganov?

To si lepo spesnil - zdaj pa ?e to impliciraj na ve? kot 1000 cerkva v Sloveniji .Torej kak?ne profite pa imamo od toliko sakralnih objektov, ?e je kr naenkrat profit in zaslu?ek najpomembnej?a stvar. Kak?no dodano vrednost torej prina?a obiskovanje cerkva. ?e se ?lovek rekreativno ?porta vsaj vemo, da skrbi za svoje zdravje, kaj pa prina?a brainwashing vsako nedeljo dopoldne.

Dobro si to reku; "rekreativno ?porta" Na ?tadionih se ne ?porta rekreativno. Ve? zafiksancev kot je profesionalnih ?portnikov, ni nikjer drugje. To je vse na steroidih in raznih krmilih.

Drga? pa jaz nisem vedu, da je dretje na tribunah in pljuvanje po nasprotniku, metanje stolov po nasprotnih navija?ih, pa razbijanje po ulici itd...da je to tako preklemano zdravo po?etje.

A je to mogo?e polnjenje pobeglih mo?ganov?

EVO EN PRIMER zdravega ?porta in zdravega ?portnika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

TenTen je bil zgrajen, ko je bilo igranje Tenisa pa? modna muha oziroma moderno ter so ga rekreativno hotli igrati vsi, ki so se imeli za nekaj ve? v dru?bi - ?e nisi igral tenisa nisi bil elite. Ampak elita se je temu hitro odpovedala, ker je tenis za?ela igrati tudi raja saj je ratal relatvino poceni. Elita je po?asi pre?la na igranje dra?jega golfa, raja pa je po?asi izgubila zanimanje, ker jo igranje tenisa ni ve? postavljalo v elitno dru?bo.

o fak... a tud paranojik si.

Drga? pa Boss, spet klati? traparije okol teh objektov.

?e ?e ne ve?, slovenija je majhna, slovencev pa ?e manj. In v eni dr?avi kot je Slovenija, veliki ?portni objekti niso smiselni, ker pa? preprosto ni ljudi da bi noter hodili. Kaj ?e tebi velika dvorana, noter bo? pa ti sedel, pa 10 brezposelnih bosancev bo noter jebalo mater en drugmu.

Pa tud prireditve se enkrat nehajo. Kdo bo pa hodil na fuzbal tekmo na kateri bosta ?pilali dve ekipi iz spodnjega dupleka pa Zgornje ??avnice? A bodo Nemci drli gledat to tekmo? Pa sploh ni va?no, ?e bodo na tej tekmi ?pilali vsi uvo?eni jugo fuzbalerji z kon?nico na - i?.

Tud razni koncerti se enkrat nehajo, ker se jih raja enostavno prena?re. Petkrat naredi koncert Vlado Kreslin trikrat se bo na odru drla Rebeka Dremelj, pa enkrat bo napravu te?ki ?ur Damjan Murko itd....pol se pa neha. Kaj bo? pol, a bo? kar naprej, vsak teden hodu poslu?at ene in iste face?

Pa Boss, ve?, drga? nekateri ljudje tud nimajo ne denarja ne ?asa, da bi hodili na razne fuzbal tekme, kvazi koncerte in razne pasje procesije. Nimajo vsi ljudje tolk ?asa kot ti. Eni ljudje morajo tud delat.

Enako je s trgovinami in trgovskimi centri. Kupcev je tolko kot jih je, kupna mo? je pa tud taka kakr?na je. Ti lahko zida? trgovske centre no? in dan, ?e pa ni ljudi, ki bi hodili kupovat. Pa ?e denarja ni. Zdaj ko se gradijo razni trgovski centri, to ima za posledico samo to, da pa? na ra?un novega centra, propade in crkne nek drugi, stari trgovski center. Kupci se samo preselijo na drugo lokacijo. Kupcev ni ?tevil?no ve?, samo preselijo se.

Ve? Boss, treba bo za?et delat kaj bolj koristnega. Samo trgovine delat, pa na fuzbal hodit, ni dost. Zapravljanje denarja in brcanje ?oge ne prinese velike dodane vrednosti. Treba bo za?et kaj proizvajat. Treba bo izobra?evat druga?ne kadre kot jih imamo zdaj. Ne morejo bit vsi samo ekonomisti, kulturniki, novinarji, ?portniki, pravniki, filozofi, trgovci itd....rabimo tud posel za ?losarje, tesarje, mehanike, elektri?arje, strojnike itd... skratka kader in ljudi, ki znajo tud kaj narest, ne samo gobec vrtet. Samo s prodajanjem in preprodajanjem megle se ne da ?ivet v nedogled.

Boss, vi? nekako tako bi blo treba razmi?ljat. Bolj po kme?ko in z zdravo pametjo je treba razmi?ljat. Ker druga?e se sre?amo z tako imenovanim "begom mo?ganov" v tujino. Dobri strojni in?enirji gredo za poslom v tujino itd...Ti si klasi?en primer bega mo?ganov v tujino. Tvoji mo?gani so od?li, ti si pa tle ostal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

Se strinjam, ?al je res tako. Ve?ino teh objektov s?asoma samo ?e propada. Lep primer je Ten Ten v Dom?alah, globalno pa kitajski stadioni, narejeni le za olimpijske igre. Pa da speljem vodo na svoj mlin, ena redkih investicij, ki se dolgoro?no zaenkrat ?e kar spla?a so kvalitetna dirkali??a. Avto ima ?e skoraj vsak vsak in ?e samo 1% te populacije ?eli enkrat zapeljati gor je to kar nekaj dobi?ka.

V ?portnem smislu se pa ?e vseeno bolj "spla?ajo" manj?e va?ke telovadnice, da se ljudje zve?er zbirajo, nabijajo fuzbal, ko?arko itd... Gradnja orja?kih stadionov samo za en dogodek je pa nesmisel.

V ?e??i vasi tud stoji "spomenik" velodrom, ki je bil zgrajen za svetovno mladinsko prvenstvo v kolesarjenju. Najsodobnej?i tisti ?as. Zdaj pa poglejte to podrtijo, ki je slu?ila samo za tistih par dni, zdaj pa propada. In to smo spet vsi pla?ali.

Pa da ne bo kdo slu?ajno pomislu, da se je investicija povrnila.

PS: me je pa od nekdaj zanimalo, zakaj vsi politiki nabirajo to?ke ravno v takih projektih. Kaj vi mislite, kdo za boga, katero volilno telo, je tolk navdu?eno za te stvari, da je pripravljeno stradat in bit la?en na ra?un ?portnih iger? Bolj je raja revna, bolj bo zapravljala za tak?ne nepotrebne stvari.

Se je kdo od vas vpra?al zakaj politiki ne nabirajo volilne to?ke na primer na ra?un izgradnje bolni?nic, ?ol, domov za ostarele itd....To so projekti, ki jih krvavo potrebujemo ne pa razne Sto?ice in podobno sranje. Zdaj se spet debatira o prenovi ple?nikovega stadiona za be?igradom...pa kdo za boga se norca dela iz zdrave pameti? In to v tej krizi...in volilci bodo spet zagrizli v to predvolilno vabo...

Sicer jaz odgovor poznam. To je ravno iz razloga kot sem ga opisoval nekaj postov nazaj; Zato, ker dr?avna oblast na stadionih vzgaja vojake, patriote, klavce, naivce itd..... Bolni?nice, ?ole vrtci, domovi za upokojence itd... ne sproducirajo omenjene vojske oziroma naivne raje. Sproducira jih ?tadion. Ve?ja kot je beda, ve?ja je verjetnost, da bo treba prijet za oro?je, ve?ji ?tadioni se gradijo. A vidite povezavo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e je tko, potem pozna? tut mojga o?ka ker je prakti?no doma iz tistih koncev ;) Pa bi reku da je tut kdaj vaju z Kuzmi?em v miniju po?u dol po Gorjancih :D

Fora je pa v tem lej, ti kar za vsazga napi?e? kako pozna? tega pa onega, ampak skriva? se pa za tipkovnico in nih?e te dejansko ?e ni videl. Kako naj potem vemo da nisi 10-letni froc k se iz?ivlja po forumu?

Samo moje razmi?ljanje...

Pametno razmi?lja?. Tako pa? je. Jaz tud ne vem, ?e nis ti slu?ajno ?e 80 let star.

Samo moje razmi?ljanje....

Drga? pa ?ist mo?no, da se jaz in tvoj o?ka poznava. A je tvoj o?e mogo?e un, ki ga v?asih boli koleno, pa tisti, ki pod kri?em serje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

A se infrastruktura ne financera iz evropskih sredstev :blink: ... Kokr sm jest slisu bi se mogla ... Drgac pa mislm da bi mogl met vec dobicka kokr minusa ker bi turizem mal bl zazivu pa tujci biv nasih trgovinah kupval use kar bi rabil ...

Dvomim, da je tako, ker, ?e bi blo tako, bi se ostale dr?ave teple za kandidaturo. In Slovenija bi definitivno pri tej kandidaturi zvisela, ?e bi drugi videli kak?en profit.

V Novem mestu ne bodo gradili dvorane, ker ob?ina pa? ne more prispevat svojega denarnega vlo?ka.

Kolega ne bod naiven, kak?en dobi?ek itd....kaj bo pa en navija? kupu? Navija?ki ?al, vuvuzelo pa bakle? Dvomim, da bodo iz tega pokriti stro?ki organizacije.

Sicer sem pa ta evrobasket dal samo kot primer, kam vse dr?ava me?e denar pa nikogar ni? ne vpra?a.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.