Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

No ja polom. Imaš tudi slabše države. Nič posebnega v negativnem smislu, primerjat zgolj številke umrlih je preveč suhoparno. Recimo tam kjer je več starejše populacije je slika čisto drugačna spet.

Prekuženost pa še ni jasna, ali jo dobiš s tem ko preboliš, za koliko časa jo dobiš, ali jo pa sploh ne. Važno, da bo na koncu na voljo cepivo, po možnosti obvezno, čeprav dokazov o prekuženosti (še) ni. Razen, če bodo spet kaj pofejkal :)

Aja, ko smo že pri Švedih. Tudi Švica je imela zelo podobne ukrepe kot Švedska, pa če spet suhoparno preverimo dejstva oz umrle, vidiš kje na lestvicu je? Precej višje od Švedov, tako da zgolj štet mrtve ni ok.

Popravljeno od SpEkTr
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Tkole je, sem dobil tole obvestilo njihovega direktorja, ter priponko. Gre za uradni zaznamek:

"Ugotovi se, da za učenca (ime, priimek, razred) ___________________________________
starš/skrbnik ni predložil podpisane Izjave staršev pred vstopom otroka v šolo ob sproščanju ukrepov
za zajezitev širjenja COVID-19.".

Skratka, mislim da je bolje da podpišeš in se ne obremenjuješ s tem, ker če bi prišlo do izbruha slučajno v vaši šoli, bi imel ti uradni zaznamek za svojega otroka, kar pomeni da nisi podpisal da je otrok zdrav.

Kako bi se potem stvar naprej razpletla ne vem. Sklepa pa, da v tem primeru nisi kriv, ker tako ali tako nisi zdravnik da bi ugotavljal kužnost ipd in zadeva pade. 

Če pa nisi podpisal, pa dejansko negiraš tiste tri točke in bi bil prej na tapeti. Moje mnenje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Ja lahko je rečt, da naj rešujemo turizem, ne bi pa noben nič naredil za to. Še vedno je moj denar in jaz bom odločal kam bomo šli. No, če je želja po morju smo hitro zaključili s Slovenijo..

Sicer se pa nekaj govori o nekih bonih za dopust :) Mi gremo ponavadi vsako leto vsaj ene 2x za par dni v Slo na dopust, in je vedno super. Ni pa to morje, ampak ponavadi bolj aktivni dopust oz oddih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Nekako se stvari postavljajo na svoje mesto, ko smo začeli razmišljati da smo mogoče ta virus preboleli mimogrede konec prejšnjega oz v začetku letošnjega leta. Takrat seveda ni bilo nobene panike, čeprav je pol razreda po šolah manjkalo recimo... En primer s Primorskega konca..

d8866eadb7d281f15ab29c90da49b3cb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja Nejc, plusi in minusi. Bomo videli kako se bodo stvari razvile, jaz mask ne maram. Eno je če greš v trgovino, drugo je če maš masko v službi 8 ur na sebi. To mi je kr neki. Ker to je pa res zdravo, dihat bogsigavedi kaj vse z maske pride ven, vsakič ko vdihneš, vdihneš tudi izdihan Co2, lažen občutek varnosti, itd..

Delo na sebi je tisto, kar bo v največji meri doprineslo k situaciji. Če bi malce več pred svojim pragom pomedli bi bilo precej bolje, ne pa samo nadet masko in udrihat po drugih, kako so nesposobni. Delo na sebi v smislu zdravega načina življenja, da si ojačamo imunski sistem, bolj napredni z mediatcijo, dvigom življenjske vibracije katera preprečuje da takega človeka virus dejansko pokosi. Tema je zanimiva, schumanova frekvenca, mogoče je že kdo slišal in bral o tem...debata gre globlje in globlje. Bottom line, negativno nastrojeni ljudje, polni gneva, groženj, obsojanja, strahu ipd..bodo na koncu zboleli prej, kot nekdo ki ima malce višjo zavest in ga ne prevevajo taki občutki, ampak nasprotna čustva od naštetih, ki imajo precej višjo vibracijo..:)

Aja, kar se pa tiče tole štetje umrlih. To je pa tudi meni kar nekaj. Zadnjič sem se pogavarjal z nekom s stroke in je rekel, da čim človek zboli za covid19 in umre, ga pripišejo covidu. Ok, po eni strani mogoče razumem, ker je težko dokazati, po drugi strani pa to niti približni no pošteno. Ker, če ima človek recimo raka, ali pa kako drugo hudo bolezen, ima imunski sistem že tako obremenjen, da ga covid pokosi za šalo. In iz tega vidika, mi to štetje ni všeč, vsaj na začetku ne, ker niso ločili tistih, ki so bili taki primeri in vse ostale.

Če ima človek hudo obliko raka in zboli za pljučnico, se ga zavede pod pljučnico. Se pravi v bistvu na zadnjo dobljeno bolezen. In seveda je to zelo priročno orodje , da se zgodba napihne in prikaže kako velika grožnja je virus. Če gledam na worldmeters, piše da je 97% potekov bolezni mild conditions, ostalo pa zapleti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

S samim sprehodom ni čisto nič narobe. Ker boš naredil zase več kot če bi bil ne vem koliko časa zaprt med 4 stenami in se tresel od strahu. Ker potem, potem te bo pa res pobrala 'navadna' gripa. Sam povem. To so čist osnove, kaj človek rabi za zdrav imunski sistem.

In Alex, sedaj se zgražaš nad sprehajalci, kaj, a čez 2 tedna se pa ne boš več, ko bodo 'odpravili' omejitve? Seriously? Virus bo med nami. Nehaj že biti bolj papeški od papeža, in malce vklopi svoje možgane, ne samo tisto kar prebereš v medijih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.