Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
Pred eno uro je pob napisal:

Zanka okoli vratu se stiska...

20.7.2021 sem zapisal in sedaj vam pravim, da še dobro, da nismo Izrael.

image.png.5296d74858d50ab95a1240f30221befe.png

Še ne še, ampak prihaja. :) 

image.thumb.png.0b94475da31d0f8f135b65e32a8e410c.png

Kje so časi, ko sem protestiral z nekaj sto ljudi v Mariboru proti nošenju mask za otroke v šolah. Cjooo, lepi časi. Tam so ljudje imeli takšne in drugačne misli, ki jih danes živimo in so se še meni zdele samo teorije. 

Moje besede 21.3.2021:

image.thumb.png.e5dcb95eaeb02ceca15cf60b4c6440f2.png

Torej, kje smo sedaj? Povsod, kar sem napisal, se ne sme več brez PCT pogoja, navadne trgovine, vrtci in osnovne šole (do petega razreda) so še ok. Zaenkrat. 

Včeraj sem na lastne oči videl, kjer pred vstopom študentov na faks preverjajo QR kode. Prizor je bil videt tako kot kup tihih ovč, ki jih preštevajo pred vstopom v štalo. *pip*, naslednji, *pip*, naslednji, *pip*, ...

Odkrito sem žalosten.

Če se vrnem k PCT pogoju, ki trenutno še pije vodo pri nas, samo zaradi tega, ker so PC pogoj zadržali. Ja, zadržali. Bomo videli, kdaj bo znova v pogovorih, zelo verjetno takrat, ko našim vodilnim uspe spremeniti famozni ZNB.

Čudi me, ljudje, da še vedno nismo skupaj vsako sredo na ulicah. Do kdaj boste še uživali to svobodo, ki jo imate danes?

Prebolevniki si manejo roke, ker bodo imeli za pol leta mir, kaj pa potem naprej? Kaj se zgodi potem? V Sloveniji je zabeleženih cca 20-25 primerov, kjer so ljudje uspeli zboleti 2x za korono. Torej, če ste vi tisti srečnež, potem si boste s P pogojem kupili še novih pol leta miru. Kaj pa potem? Gre v tretje Rado ali Janez? Torej, slej ko prej bo za svobodo potrebno iti na shot. Kljub temu, da boš po vseh prebolenjih jebeno imun. Ampak, who cares, karavana gre dalje.

Kaj pa cepljeni? Koliko je tista meja doz, katerih ste pripravljeni dobiti? Po pol leta je konec, konec svobode, ste potem na istem kot antivakserji, brez svobode, razen če greste po novo dozo, zaenkrat še eksperimentalnega zvarka za katerega noben ne ve o srednje in dolgoročnih učinkih.

Naši otroci, ki bodo odraščali v novo normalnost bodo zelo ponosni na nas, ko smo še imeli nekaj moči pri odločitvah in kako smo sedeli doma in naredili nič. Nič, za tisto malo začasne varnosti - v tem konkretnem primeru 6 mesečne. 

image.png.b5b89fa2b583e8a52a2f9b6d4c4ab6fe.png

PS:  Ravno včeraj sem razmišljal o dogodkih izpred 20 let. Se spomnite kakšen je bil svet pred 9/11 in kako se je spremenil po tem datumu? Ampak smo se kar nekako navadili in nam je to ratala nova normalnost. Človek se vsega hudega navadi, če mu grozi nek grozni sovražnik. :) 

PS2: Poročanja MSM o številu protestnikov me vedno znova nasmejejo, pa vsak, ki malce spremlja dogajanje iz alternativnih virov (posnetki in slike od udeležencev), vidi, da se lažejo in da se to meri vsaj x10. 

Torej, poročanja so bila za zadnje proteste, da je bilo 3 tisoč ljudi in Olaj al nekdo iz policije, je rekel, da je bilo na ulicah tisoč policistov. Če bi res bilo tako, nas bi sterali prvo minuto vse domov, ne pa da so metali tone solzilca naokoli, da so sploh lahko umirili mirne protestnike... 

Samo nekaj bi te dopolnil: ni res,da moraš pri nas po pol leta iti po pozivitveni odmerek ,če želiš imeti "cepilno pravico ". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je pob napisal:

@Janez007, dobro, priznam, da je na začetku bila panika in smo bili vsi posrani. Kazali so slike krst iz Italije in bilo je grozno, tako da tistih dejanj v paniki ne bom komentiral, ker dvomim, da bi kdo drugače odreagiral. Pa pustmo ob strani vso korupcijo in krajo davkoplačevalskega denarja, verjetno smo vsi ljudje prodane duše, ko zavohamo denar.

Torej, v tem momentu, če bi bil odločevalec, bi nehal morit folku za cepljenje, tisti, ki se je cepil, se je, ostale ne boš prepričal, sploh pa ne z ustrahovanjem. Nehal bi promovirat cepivo kot nekaj dobrega za nosečnice in otroke. Promovirati bi začel preverjanje protiteles pri celotni naciji, z obljubo, da se bodo šteli kot prebolevniki. Nato bi seštel 1 + 1 in bi ugotovil, da smo že zdavnaj čredno imuni na ta virus in bi sprostil ukrepe. Mic po mic.

Da ljudje ne bodo zbolevali, ne bo nihče dosegel, žal, z virusom se bo treba naučiti živet. Lahko nas edino not zaprejo in vsi delamo od doma, pa še to ni ziher.

Podpisem se pod to. Dodal bi le to,da dokler se gremo PCT (ki bi ga po hitrem postopku spremenil/dopolnil), bi bilo testiranje zastonj. Cepljenje (ki je zastonj ) ni obvezno in kdor se ne želi cepiti ,bi moral imeti zastonj alternativo.

pred 4 urami je Janez007 napisal:

Recimo, da je metodologija slaba (za vsakega umrlega se ne dela obdukcija, ker ni dovolj patologov in sredstev), rezultati so zato zavajajoči, s čimer se lahko strinjam. Kakšno alternativo ponujate razen kritike?

Analizo umrlih z(aradi) virusi ,ki se prenašajo kapljično ali aerogeno ? Seštevek vseh umrlih z(aradi) gripo pljučnico, covidom (ipd) in ga primerjati z 10letnim povprečjem ? Imam občutek,da bi bilo zanimivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pravkar je Boss napisal:

Na tole napisano, skoraj ziher ne bo nič in te boli bolj zaradi samega udarca kot pa zaradi morebitnega zloma. Ampak vseeno ni slaba odločitev za gips...

Tudi sam tako mislim (vsaj racionalni del mojih možganov),ampak jaz sem malo hipohondra/overthinkerja in grem itak takoj brati vse mozne peezdarije na net ,kjer pa itak vsi objavljajo samo najhujše scenarije :)

Se pa strinjam da je gips fajn odločitev . Malo mirovanja za roko,za katero se ne ve kaj je z njo, ni napačno. 

saj bodimo iskreni... Koliko ljudi  bi sploh šlo na urgenco in to 2x v treh dneh,s tem da so bolečine že skoraj izzvnenele 😂😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Uff, navikularka je ena od kosti, ki se izredno slabo celi in je dostikrat potrebna operacija. Ampak glede na to, da si mel normalno gibljivo zapestje verjetno ne bo nič hudega. Kolk so ti pa rekli za gips, da naj bo gor? Navadno se tak zlom celi ene 6 tednov, ampak če ne boš mel pol dobre gibljivosti ne odlašat in probaj dobit kakega kirurga. Ampak to je verjetno res manjša možnost, da bo potrebno tako, da palce gor in čimhitrejše okrevanje :bravo:

Hm.... Glede na to ,da sploh ne vedo a je zlom in da sem že takoj po padcu imel polno gibljivost brez otekline ali modrice, ostajam optimist.

Zabolelo me je zgolj recimo pri prestavljanju v prvo prestavo (v avtu) ali ko sem odklepal vrata. Bolecina je bila čedalje manjša, niti nisem vzel nič analgetikov. Ampak ker sem ziheras in vem,da se marsikdaj zlom ne vidi na prvem rtg ,sem šel danes ponoviti slikanje.

Čez 10dni imam kontrolo, verjetno bodo takrat vsaj vedeli a sploh je zlom. 14dni po poškodbi se bo že pokazalo kaj in kako. Saj pravim,glede na to ,da je bila bolečina čedalje manjša in da sem 3dni skoraj normalno funkcioniral brez analgetikov,pričakujem da ne bo hujšega.

seveda,če bodo bolečine tudi po 6ih tednih,grem brez strahu pod nož.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

Kaj pa imaš polomljeno - gips ti ne dajo kr tko, da bi izgledal kot heroj?

Boleča navikularka..  prvi RTG takoj po padcu ni pokazal zloma , današnji RTG pa pokazal neko zarezo... Ne vejo a je žila ali pa pok/zlom.

S(m)o se raje odločili za gips. Nezdravljen zlom navikularke ni nekaj kar bi si človek želel.

Me pa tolaži to,da je že v štartu bila gibljivost povsem normalna,nič otekline ali modrice...

Le ob določenih gibih zaboli... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Postal pravi kolesar.... Po cca 70t km v 7ih sezonah me je zjebal ovinek poln peska. Lepo postavil kolo pokonci.... Ampak ko je zmanjkovalo ceste,sem malo preveč stisnil zadnjo zavoro.... Specialka pa se pri 30kmh ne obnese na luknjasti bankini.... 

Zadnja misel ,ko sem letel čez balanco je bila: "na... Pa bo šla ključnica....". 

Ko sem se odkotalil in vmes z glavo nežno pobožal rože ob cesti, sem si oddahnil.... krvavo koleno in komolec, buška na boku in boleče zapestje pri rotaciji.... 

Praska na specialki je dovolila,da sem okrvavec naredil še 60km do doma ...

Tnx dobrim ljudem ,da so mi odstopili prvo pomoč,da sem si spral rane... 

To spada zraven:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 minutami je pob napisal:

Sem bil v Piranu cel vikend in gledujem kolesa, zdej ko sem ravno v tem. Navadno kolo je ratalo prava redkost, zgleda, samo še električna, haha. :) 

Res je.... Meni se je že parkrat zgodilo da ko sem nekje spraševal za pot , so me najprej vprašali če imam e-kolo,ali "navadno".... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cene so šle res gor. Moja specialka je bila leta 2018 1800eur,danes je vsaj 2200eur... Isti model z isto opremo.

Tudi cene rabljenih so temu primerno poskočile in se 5let stara kolesa prodajajo (in prodajo ) za 80posto cene novega izpred parih let.

Enako je z rezervnimi deli,zaloge nikakršne.  Še vsaj leto in pol bo tako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano
pred 12 minutami je FuManchu napisal:

Nisem fan Šumija, ampak film pa si bom pogledal.

bc5eed419d9bc6fa5bc155e19ad04a4e.jpg

Baje je super dokumentarec. Sem velik fan,ampak ga še nisem gledal.

Deček v crtasti pižami na tv1000.

Na FOX Movies pa ob 22h meni eden ljubših filmov "Zadnji sprehod" s Sean Pennom in Susan Sarandon.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Ko je takrat stroka rekla, da po cepljenu rataš imun na bolezen se je to dejansko zgodilo. Ko je stroka rekla, da cepljen otrok ne bo dobil otroške paralize se je to tudi zgodilo. Ko je stroka povedala, da so črne koze 30% smrtne ali pa te iznakazijo in so imeli preverjeno preizkušeno cepivo na voljo, ki prepreči okužbo ter naredi človeka imunega, res ni bilo treba nikogar prepričevati.

Tudi drugi odlični izdelki sploh ne potrebujejo reklame, saj se prodajajo kot sveže žemljice sami od sebe. Razni topshop produkti pa vemo koliko dela in hvaljenja potrebujejo, da prepričajo ljudi, ker so tako nekvalitetni, da se sami tudi pod razno ne bi prodajali. Zdeaj pa al v tem stavku vidiš Potrčeve vitamine, joškate radodajke, al pa kovid cepiva je pač samo stvar percepcije.

Hm.. okej... S prvim odstavkom se verjetno strinjam . Čeprav se strinjam zato ker zgolj predvidevam ,da je bilo takrat temu res tako in da se je svet manj vrtel okoli denarja (ali pa vsaj manj očitno?). Nikoli nisem šel brat raziskave o učinkovitosti cepiv proti črnim kozam , takoj po tem ko je cepivo prišlo na tržišče...

Kar se pa tice drugega odstavka: ma,ni res ,da se dobri izdelki prodajajo sami od sebe. Mislim,da tipični potrošnik 21ega stoletja pade predvsem na lepo embalažo in reklamo (oziroma na prodajalca / vplivneza). Ok,jaz ne bom kupil slabega kolesa pa če ga promovira nevemkdo. Ampak to je zgolj zato,ker imam neko znanje o kolesih. O cepivih nimam pojma, priznam. Ampak tudi večina ljudi nima pojma o pojmu o tem ,mislijo pa da vedo vse,zato ker so poslušali Nicki Minaj.

In nekaj je to,da nekdo dela pozitivno reklamo potencialno škodljivim izdelkom (to pač moramo vzeti v zakup in se izobraziti o teh izdelkih in upati da je vir informacij preverjen ). Vsaj toliko škode pa počno tisti,ki potencialno koristnim izdelkom delajo negativno reklamo in še to zgolj  zaradi samopromocije. Mogoče boš zdaj zamahnil z roko,da si zelo malo ljudi ustvari mnenje na podlagi influencerjev,ampak mislim da si jih kar dosti.

Problem vidim tudi v tem,da si marsikdo ustvari mnenje o cepljenju na podlagi mnenja o vladi,korupciji... 

Nevem,saj pravim...težko je biti pameten. Vsak naj dela po lastni vesti,predvsem pa naj se mu dnevi ne vrtijo okoli virusa. 

pred 19 minutami je Janez007 napisal:

Poznam nesrečnega človeka, ki je po cepljenju proti otroški paralizi zbolel in bo celo življenje na vozičku in odvisen od drugih. 

Pri teh bojih proti virusom s cepljenjem so tudi žrtve, ne samo v boju proti Covidu. Ampak statistično gledano se vsakemu splača reskirati in se cepiti.

Problem je zgolj v tem,da se redkokdo ukvarja  s tem koliko žrtev (pa ne samo smrtnih) bo zaradi boja proti virusu. Kriza ni samo človek obolel za Covidom ali obolel za cepivom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moram obiskati babico v domu starejših in jo povprašati , če so se (nevemkaterega leta) ljudje tudi tako odzvali tistega dne,ko so objavili,da bodo obvezna nekatera  druga cepljenja (hepatitis B, davica....).

Zgolj firbec... Verjetno je bil pogled na otroka z davico res  bolj šokanten, kot zdaj pogled na soseda,ki je bp prebolel Covid...

Ampak verjetno se je zgolj verjelo stroki... In ne joskatim starletam in nabildanim tipom,ki so danes zdravniki, včeraj fitnes guruji,dan prej virologi,jutri pa bog ve kaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.