Skoči na vsebino
Cene v trgovinah pri nas in čez mejo ...
Napisano (urejeno)
dne 12. 2. 2024 ob 14:48 je Alex napisal:

Mutti šalša je narejena iz kitajskih  paradajzov. V Italiji dobiš vsaj deset boljših. 

Mutti kečap in Eurospinova mezga imata oba italijanski paradajz.

20240224_082636.jpg

20240224_082616.jpg

Muttijeve pa še nisem preveril, bom tak ostal na Eurospinu zaradi razmerja cena/kvaliteta.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Saj na srečo smo dodatno zavarovanje ukinili.

Ne glede na kaj, tam so plače po dogovoru in ne po javna uprava plačilnem sistemu.

Verjetno celo delajo zdravniki, ki so polni nadur v javnem zavodu in ne zmorejo več, tam pa seveda zmorejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Glede rezkarjev. Saj pa sva prej rekla, da pač zavedno kje grešiva, ker je prevelika razlika.

Za zvočnike pa bom rekel tak. Vezje je kitajsko, dobila pa je denar nemška firma in nemci so dokončali. Torej si 2x zmagal proti temu, kot da bi kupil ling long firmo.

Saj pa nisem Don Kihot, da bi utopično verjel, da brez njih gre. Samo pač delež, ki gre njim zmanjšujem.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 7 urami je Slivka napisal:

Kdo pa?

Božiček?

Poplava v Sahari?

Suša v Amazoniji?

Možakar je šel na pregled v javno zdravstveno ustanovo, poseg je plačal ZZZS. In možakar je tej javni zdravstveni ustanovi zaupal, da ima usposobljeno ekipo in primerno opremljene laboratorije. Ta javna zdravstvena ustanova pa je vzorce poslala podizvajalcem.

Bi bilo pa zanimivo, če bi se raziskale kakšne povezave med vodilnimi v javnem zdravstvenem zavodu in podizvajalcem. Če bi kdo upal...

Kolikor sem zadevi sledil je možakar šel v Barsos d.o.o. in ne javno ustanovo. To so privatniki in koncesionarji. Tole ni javna ustanova:

Če bi sledil zadevi, bi slišal, da so na onkološkem povedali, da ne vejo če so potem pravemu odstranili želodec pri njih, ker ima ta podatek Barsos in njim ne sme (po gdpr) povedat kdo je.

Torej možakar je šel v Barsos, so odvzeli biopsijo in zajebali. Dobil je izvid da je rakasto in za odstranit. Drži pa da je plačal poseg ZZZS, ampak pogodbeniku in je javno zdravstveni ustanovi!

Zdaj pa mi povej kdo je kriv?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je skritikrt napisal:

Bom tukaj nadaljeval,da ne bom nasmetil temo.

Rad bi samo izrazil mnenje,da ni vse "sranje",kar je na Aliexpressu,Banggoodu itd.

Ne gre se za to. Sem že parkrat zapisal tukaj gor.

Izogibam se kitajsko kitajskim firmam in izdelkom. Če imam možnost, ne kupim sploh izdelka, tudi če je od poznane firme.

Sem mnenja, da si s tem uničujemo lastno celino. Ker se vsa proizvodnja ali ven seli ali že prihajajo kitajske firme.

Imel sem Sony telefone, ker niso bli tam narejeni, sedaj imam Samsunge.

Žal je grafična tam narejena, plata AsRockova pa ni. Pogledam kar nekaj slik in posnetkov, da najdem državo proizvodnje.

Taka je moja odločitev, večini je čudna. Pa me niti ne gane.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hišna elektronika
Napisano

Uniorke so mi poznane.

Ta štirikotni tip pa mi ni bil. Je pa fajn, ker se je prav v luknice zataknilo in ga fix drži.

Če bo in ko bo prišlo k hiši, bo nekaj boljše kot ali express. Nikakor se ne morem pripravit, da bi tam kaj naročil. Sem že se kdaj razpisal.

Zdaj imam še par drugih stvari prej v seznamu za nakup.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hišna elektronika
Napisano (urejeno)

Da si sposodim temo.

Moja sodobna enota ima zobčke, da noter potisneš trdožilni kabel.

Od prej je bil potegnje  mehkožilni kabel. 5 leto je bilo brez težav, čeprav sem mehkožilni kabel not potisnil, sedaj pa občasno izgubi povezavo.

Vem da obstajajo pleheci, ki jih daš na mehkožilni kabel in potem, to tam noter zatakneš.

Ve kdo kak se temu reče?

Edit:

Nisem si mislil, da bom tako hitro našel na googlu. Igličasti kabeljski čevelj se temu reče.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Smučal na Arehu.

Na poti dol si je Ford zaželel Skittles-e, ker so diski zdaj spet mavričasti, kot lani iz Rogle.

20240217_125738.jpg

20240217_125727.jpg

Kljub očitnim zlorabam, ne tresejo (še).

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za tvojo sem pisal in je nimajo več. Tvoja je 1,75T ali nekaj takega, 2000 je v drugih enotah.

Našel sem pa to Winntec 2T ALU:

WWW.ORODJE-ZABJEK.SI

- majhna zasnova v kombinaciji s tehnologijo TURBO LIFTER - PU kolesa zmanjšujejo hrup in morebitne poškodbe tal - nizka višina 86 mm in...

Obstaja še težja a cenejša alternativa:

WWW.ORODJE-ZABJEK.SI

Izjemno nizek profil v kombinaciji s tehnologijo "turbo dvigalo" Kromirana ročica in toplotno obdelani cilindri črpalkeTehnični podatki:...

Oziroma majn robustna in lažja kovinska, namenjena domačim mojstrom

WWW.ORODJE-ZABJEK.SI

Izjemno nizek profil v kombinaciji s tehnologijo "turbo dvigalo" Kromirana ročica in toplotno obdelani cilindri črpalke. Širina = 340 mm...

V vsakem primeru, bom pa vzel to zraven:

WWW.ORODJE-ZABJEK.SI

- LIFTPAD pomaga pri varnem dvigovanju in zmanjša tveganje za poškodbe šasije vozila - kompatibilno z večino krokodil dvigalkami -...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 31. 12. 2023 ob 20:22 je FuManchu napisal:

Jaz sem tud tako lahko iskal. Tiste po 40kg odpadejo za moje pojme. 

Druge kot aluminijaste niso pod 35kg.

Kaj pa uporaba?

En mojster mi trdi, da se bo ALU prej ko slej zvila, če ne bo teren spodaj ravna podlaga. Da aluminij ne bo zdržal in ga bo počasi zvijalo na tlakovcih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

Vnuk se je z Woom zelo hitro naucil vozit brez pomoci ali dodatnih kolesckov ... ker je kolo izredno lahko... Prej je imel samo nek poganjavcek ... Res je sicer precej drag... vendar ga tudi po enem ali dveh letih, ko ga preraste, prodas z minimalno izgubo cene ... Ce imas sreco, ga lahko prodas tudi za vec, kot si kupil... Vsaj med korono je bilo tako, ko jih je bilo tezko dobiti :P ... 

Ja cene držijo ker so in.

Kak Scott, Specialized ni dosti težji.

Če pa želiš imet res lahkega pa je kak EarlyRider Belter nora zadeva. Lažji kot Woom, kvalitetne komponente, ko jih najdeš pri odraslih. Žal grdo drag.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Barilla ful mučka z alfatoksini (plesnijo).

V USA jecdosti nižja meja, po prisotnosti na kot v EU. Za to takšno pšenico Barilla veselo uvaža.

Pri nas kupujem pogosto Eurospinove. Iz Italije pa vlačim polno takih za filat: canelloni, lumaconi, paccheri in conchiglie grandi. Potem pa za drugo ni placa....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.