Se bom jutri lotil. Ker je malo nerodno napisat: tisto žico povežeš tja. Mislim, tebi je mogoče jasno, katero kam, kdo drug bo pa to prebral, ne bo mu jasno in ga bo kremiralo. Zato se bom jutri lotil malo bolj temeljito razložit vse.
Glej, ne da se mi toliko tipkat. Pridi mimo, pa poklepetava.
Preklopno stikalo mora biti, da se elektriki ne srečata, ker se ne bo dobro končalo.
Z enim kontaktorjem narediš to stikalo avtomatsko
Z avtomatskim stikalom lahko narediš, da ti avtomatično izklopi agregat, ko pride mreža.
Vse to narediš sam doma, če se le vsaj malo spoznaš na elektriko.
Nihanje napetosti se zmanjša z malo predimenzioniranim agregatom.
Težava je zagon, ker mrzel agregat obremeniš na polno. Rešitev je čisto enostavna: pred zagonom izklopiš vse varovalke. Ko zaženeš agregat, po vrsti priklapljaš varovalko za varovalko in agregat postopoma obremenjuješ.
Tudi jaz sem mislil, da bo agregat delal dve uri na leto. V desetih letih ima že preko 400 ur. Vmes smo imeli celo žled, ko smo bili 13 dni brez elektrike. Takrat so se izkazali nekateri posamezniki tu s foruma in zbrali denar za bencin kot pomoč, ker država je samo obljubljala, dala pa nič...
On tako naprej, glej, če te kaj zanima, pridi mimo pa podrobno predebatirava vse.
Imam precej dolgoletnih izkušenj s tem. Zadeva je do neke mere smiselna. Večji porabniki so prišli do zaključka, da je elektrika iz agregata celo cenejša kot iz omrežja in zdaj ob konicah raje uporabijo agregat.
Vsekakor pa mora biti zadeva pravilno izvedena. Preden začnemo, bi imel dve vprašanji:
1.) Gre za stanovanje v bloku ali za individualno hišo?
2.) Koliko si pri volji priti v okolico Nove Gorice, pa da si ogledaš sistem in se pogovoriva v živo in ob prikazu delovanja takega sistema?
Sm kmet an s hribu doma, pa se na swetouno politiko ne zastopm lih tanartabol, ma kr je treba priznat je treba...
Mogoče pa v Putinovi politiki je nekaj dobrega. Ne vse, jasno, da se razumemo, ma kakšna stvar bi se pa našla:
1.) Za njega je najboljše, kar je plod domačega dela. Še protokolarne limuzine zahteva od ZILa, jih ne kupuje v Nemčiji. "Air force one" je tudi Ruski, ni Ameriški. Za razliko od nas, na primer, ki smo čisto vse kupovali v tujini, čeprav smo imeli svoje.
2.) Je kdo videl kakšno 'parado ponosa' v Rusiji? Je v Rusiji kdo omenil, da bi pedri in lezbike posvojile otroke?
3.) Kako je s plačami v Rusiji? Mislim, razmerje med plačami? Pri nas, na primer, dobi medicinska sestra dvakrat višjo plačo kot čistilka, doktor medicine pa približno tri-krat toliko kot medicinska sestra. Kakšno je to razmerje v Rusiji?
Še enkrat, ni VSE dobro, ma kakšno reč bi se pa lahko naučili od njega...
Nisem ravno za politiko in trenutnim zadevam med Ukrajino in Rusijo ne sledim(oz vsem, ki se v to vtikajo). Sem pa videl novice da je Rusija vpoklicala civiliste. Kaj se dogaja?
Sm kmet an s hribu doma, pa se na Rusijo ne spoznam lih tanartabol. Vem pa, da se je treba najbolj bati ranjene zveri, ker je najnevarnejša in najbolj napadalna...
Naša 5-letnica je našla neko knjigico s črkami in sličicami in zdaj se ona uči brat. Prinese tisto reč do mene, da mi pokaže, kako ona že obvlada črke. In začne:
Saj si lahko tudi na palubi. Zagotovo pa bi bil zelo prijazen, ker je že marsikateremu težaku "spodrsnilo čez ograjo", ker na jadrnici ni dovolj stopnic, da bi "padel" po njih...
Danes en Štajerc pripelje robo s tovornjakom in prikolico. Odpne prikolico, porikverca tovornjak na rampo, ga spraznimo in možakar zapelje tovornjak pred prikolico in porikverca. S priklopom zadane točno na rudo in "klap", zapah se zaskoči in prikolica je pripeta. Tam zraven je bil naš vrtnar, ki je vse to opazoval in ves fasciniran meni razlaga, da bi on 14 dni ciljal in ne bi zadel in me na koncu vpraša, če ima v kabini kamero, da vidi, kje je priklop. Mu odgovorim, da ni nobene kamere, da edino, kar ima, sta dve veliki stranski ogledali in občutek. Ker mi ne verjame, gre vrtnar do šoferja, ki je priklapljal zrak za zavore na prikolici in elektriko in ga vpraša, kako mu uspe takole nameriti in zadeti. Pa mu tisti Štajerc odgovori:
- "Kak pa f temi pi#ko trofneš?"
Vrtnar se je samo še na traktorsko kosilnico vsedel in se odpeljal...
Da te mine, da bi sploh imel kaj denarja. Ker če ga imaš, je množica ljudi, ki tuhta, kako bi te ogoljufali in na enostaven način prišli do tvojega denarja. Počasi bom začel blagrovat berače in brezdomce...
Mi te je žal, če se tako počutiš, ker jaz nimam tega kompleksa, nisem hlapec nikomur, hkrati ljudi sprejemam takšne kot so, neglede na raso, veroizpoved, narodnost, itd. in se imam odlično.
Točno tako, @Z M A J! Sprejemam vse ljudi ne glede na raso, državljanstvo, veroizpoved, inteligenčni kvocient, spol, starost in tako dalje. No, je pa res, da tisti, ki vozijo BMW ali Audi praviloma niso ljudje ampak narcisoidni cepci z nabildanim egom...
Pa praviloma na Dolenjskem so eni temni, praviloma bradati, ki jih tudi bolj težko sprejmem...
Ja, pa... ... ... ...
No, za vse ostali imam pa še lopato v avtu. Za vsak primer, če se izkaže, da še koga ne sprejemam...
Kolk se obrneš smo hlapčevski narod. Prvo smo bili hlapci jugi in sedaj hlapci EU
Ne bi bilo treba, da smo hlapci. Če bi bila vlada sposobna, bi lahko počrpali precej evropskih sredstev. Koliko je Hrvaška dala za most na Pelješac? Koliko tega denarja so dobili od Evrope? Koliko bi lahko Slovenija počrpala Evropskega denarja? In koliko ga res je?
Kolk se obrneš smo hlapčevski narod. Prvo smo bili hlapci jugi in sedaj hlapci EU
Ma, ne vem. Lahko, da se motim, kajti sm kmet an s hribu doma, pa se ne zastopm prou preuč na to Evropo, pa kjerkoli že je. Ampak Avstrija, Italija in Nemčija so tudi v tej Evropi, pa so njihovi zakoni precej bolj človeški. Že samo homologacija hidravlične roke na tovornem vozilu je bistveno enostavnejša in cenejša kot pri nas - ob dejstvu, da določenih reči pri nad sploh ne moreš homologirat, čeprav jih pa Nemci v Nemčiji lahko... Tudi oprema na kmetijah po HACCP-sistemu... Evropski pravilnik ima tri (3) strani. Slovenskega sem na trinajsti strani nehal brat, pa še ni bilo konca. Mislim, da je imel preko 40 strani, nisem pa prepričan. Kakorkoli, ja, Evropske direktive veljajo za vse države, samo nekatere to izpeljejo tako, da je za državljane čim bolj neboleče...
Sm kmet an s hribu... Ne, čakaj, kako je že Koprčan rekel? A, zdaj sem se spomnil! Torej: sm lep kmet an s hribu doma, pa ne zastopm lih prou preuč usega tega..
Kaj mi nuca, da je krompir v eni trgovini cenejši, jabolka v drugi trgovini cenejša, jajca v tretji trgovini cenejša in mleko v četrti trgovini cenejše.
Kot prvo vse to pridelam doma in mi ni treba tega kupovati.
Kot drugo pa: tudi, če bi moral kupovati, se ne bi vozil od trgovine do trgovine in iskal, kaj je kje cenejše, ker bi prihranek popil avto. Ali pa bi še več dal za nafto kot bi prihranil, ker bi bili ti artikli 5 centov cenejši kot pri konkurenci.
Cen pa to ne bo spustilo. Se bodo trgovci zjutraj na kavici dogovorili, kdo si bo tisti dan vzel samo 49,995% marže namesto 50%, pa bo. Malo cenejši bo, ostalo mu bo pa še vedno dovolj. Koliko trgovcev pa sploh imamo v Sloveniji: Fama, Hofer, Jager, Lidl, Mercator, Spar in Tuš. Sedem modelov se že dogovori. Saj sem že drugje pisal o članku, kako so se proizvajalci žarnic dogovorili. Pa jih je bilo bistveno več in po celem svetu, ne zgolj po eni Sloveniji, ki jo v štirih urah prevoziš po daljši diagonali z vsemi zastoji in postanki vred...
Če bi že vlada imela interes naredit malo več reda, bi uzakonila najvišjo mero marže, bi bilo precej več učinka.
Pa še ena stvar tu ne štima. Naša nona nima ne računalnika ne dostopa do interneta ne znanja, kako na internetu kaj sploh najti. Kako bo pa vlada njo obveščala, kje je "košarica" najcenejša? Bo objavljeno v Uradnem listu?
Mislim, da je to samo en pravi prijatelj dobil dobro plačano delo, koristi ne bo pa prav neke resne od vsega tega...
Zdaj nas boš pa poskusil prepričat, da je tvoja hčerka pojedla polovico, se pravi 18 čevapčičev? Prej bi verjel, da jih je pojedla 8, ti pa vse ostalo. No, vsaj po tvojih gabaritih sodeč...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se bom jutri lotil. Ker je malo nerodno napisat: tisto žico povežeš tja. Mislim, tebi je mogoče jasno, katero kam, kdo drug bo pa to prebral, ne bo mu jasno in ga bo kremiralo. Zato se bom jutri lotil malo bolj temeljito razložit vse.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani