(1) Na avtocestah in hitrih cestah, ki imajo fizi?no lo?eni smerni vozi??i z najmanj dvema prometnima pasovoma, je hitrost vo?nje omejena na:
1. 80 km/h:
? za zgibne avtobuse in za motorna vozila s priklopnimi vozili, razen za motorna vozila z najve?jo dovoljeno maso do vklju?no 3,5 t, ki vle?ejo priklopno vozilo;
2. 90 km/h:
? za tovorna vozila brez priklopnih vozil, katerih najve?ja dovoljena masa presega 3,5 t, ?e imajo to vpisano v prometnem dovoljenju oziroma s potrdilom (certifikatom), s katerim pristojni organ ali poobla??ena organizacija dr?ave, v kateri je vozilo registrirano, dovoljuje za to vozilo vo?njo s tak?no hitrostjo;
3. 100 km/h:
? za avtobuse brez priklopnih vozil, razen zgibnih avtobusov, ?e imajo to vpisano v prometnem dovoljenju oziroma s potrdilom (certifikatom), s katerim pristojni organ ali poobla??ena organizacija dr?ave, v kateri je vozilo registrirano, dovoljuje za to vozilo vo?njo s tak?no hitrostjo;
? za motorna vozila z najve?jo dovoljeno maso do vklju?no 3,5 t, ki vle?ejo priklopno vozilo.
(2) Voznik, ki ravna v nasprotju s prej?njim odstavkom, se kaznuje za prekr?ek z globo:
1. 40 eurov, ?e prekora?i hitrost do vklju?no 10 km/h;
2. 120 eurov, ?e prekora?i hitrost nad 10 do vklju?no 20 km/h;
3. 200 eurov, ?e prekora?i hitrost za ve? kot 20 km/h.
Sam tile cestaki na Kranjskogorski D2....35-40 brez pardona in zvonca. Samo pi?i
To je sam zdele zaradi Toura. Druga?e pa osebno zelo odsvetujem vo?njo za vikend po tej kolesarski poti. ?e ima? kakr?nokoli mo?nost med tednom je ?isto druga izku?nja in mnogo bolj prijazna.
To?no tako, eni se pogovarjajo z mrtvimi, drugi z bogom... eni verujejo v ?amanstvo in v bele mage, drugi v RKC, Islam, itd. Pa? ljudje so si razli?ni.
Se pravi, samo zato ker sem Slovenec ne smem kritizirat napak slovenskega naroda. Svasta, nacionalizem in xenofobizem na visku. Nobene tolerance do tujcev
Najprej je treba pred svojimi vrati spucat
A ti sploh ve? o ?em govori?? Ne da jih kretizira?, ti Slovence zani?uje? (99% pizdarij na cestah delajo Slovenci), povzdiguje? pa samo tujce pa naj bodo Hrvati al pa Italijani (svetlobna leta pred Slovenci) al pa Francozi itd. ?e ?e meni o?ita? netoleranco do tujcev ti isto?asno nima? niti najmanj?e tolerance do lastnega naroda - kaj s(m)o ti Slovenci naredili? Kako lahko tako naklada?, da samo Slovenci delajo ?talo na cestah... a za nesre?e v drugih dr?avah smo tudi vse Slovenci krivi al kaj? Pa za vse ostale prekr?ke in neumnosti na cestah po svetu tudi - youtube je poln tega.
?e si ?e mediji dvigujejo naklado z zani?evanjem lastnega naroda in hlap?evskim poni?evanje Slovencev, mi ni jasno kaj imate tisti, ki lastne sodr?avljane zani?ujete, od tega? Noben narod v na?i okolici se ne obna?a tako samodestruktivno in samoponi?evalno. Probi poiskat Hrvata, ki bo slabo govoril o Hrvatih.
Aja, pa daj preveri kaj je definicija nacionalizma - nacionalizem je prepri?anje o ve?vrednosti lastnega naroda. In ker si me ?e s tem ozna?il je bistvena razlika saj jaz zagovarjam le, da Slovenci nismo slab?i od drugih in nikjer ne trdim, da smo bolj?i. Pa? statistika je na moji strani saj dokazuje le primerljivost in nikjer inferiornost. Ksenofobija je tud sme?en naziv saj gre za strah pred tujci in res ne vem ?esa ne razume?, ko ho?em samo povedat, da Slovenci pa? nismo SLAB?I od drugih. Tako kot imamo mi napake jih imajo tudi drugi in govorit o Slovencih kot nekaj najslab?ega je pa? popolnoma neosnovano - in ?e nas nekateri posku?ate potacati, pa? smo drugi prisiljeni dokazati, da nismo slab?i, ker pa te?ko kontraargumentira? na nedokaze, pa? lahko poka?e? edino tako, da doka?e? s primeri, da ga tudi drugi serjejo in to konkretno.
Jaz imam rad Slovenijo in Slovence in sem ponosen da sem del tega. Ni vedno lepo in idealno (le kje pa je?) ampak biti ponosen na svoj narod je bolj zahtevno, kot pa ga zani?evati in blatit ter v vsakem uspehu iskati napake.
Mi je pa jasno od kod od kod tako samodestruktivno obna?anje in za razlago zgodovinskih vzrokov bom uporabil samo citat Ivana Cankarja
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlap?evanje. Gospodar se menja, bi? pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, bi?a vajen in ?eljan!
Se popolnoma strinjam da nisem - ker je 99% agresivnih in egoisticnih voznikov s slo tablico.
Sem vsak petek in nedeljo na primorki.
Pa a ti resno misli?, da samo ti uporablja? primorko in da ostali ne vidimo dogajanja na tej cesti? Jaz nikoli nisem rekel, da je 99% od bedakov tujcev in to da trdi?, da je 99% slovencev od teh bedakov je pa totalno selektivno zaznavanje. Ne vem kaj ima? proti Slovencem in kaj imajo tudi nekateri drugi proti lastnemu narodu in hvali? samo tisto kar je tuje. Jaz osebno samo ?elim dvigniti neko narodno zavest, da nismo najslab?i in da ga tudi drugi serjejo - ker smo pa? avto forum se to navadno nana?a na promet.
?e enkrat, nismo najslab?i in ne dovolim, da se pljuva ?ez moj narod saj to leti tudi na mene osebno, ker sem del tega. ?e bi iz Slovenije odstranili ves tranzit bi bili med top tri dr?ave po varnosti v EU v cestnem prometu in kljub temu, da se podatki prikrivajo (sploh nacionalnost povzro?iteljev hudih prometnih nesre?), vseeno po?asi le kapljajo na plano.
?tevilo umrlih voznikov tovornih vozil lani ostaja enako, pove?alo se je ?tevilo voznikov tovornih vozil kot povzro?iteljev prometnih nesre? za 12 % (lani 1.512, v letu 2015 pa 1.356). Med povzro?itelji prometnih nesre? voznikov tovornih vozil se je pove?al tudi dele? tujih povzro?iteljev voznikov tovornih vozil, ki je lani zna?al 39 % vseh prometnih nesre? s tovornimi vozili (587 prometnih nesre?). Letos smo zabele?ili ponovno porast ?tevila tujih povzro?iteljev kot voznikov tovornih vozil na 41 % (333 prometnih nesre? od skupno 809 prometnih nesre?).
Pa dajmo ?e mal Italijane, ki so kao po tvoje svetlobna leta pred Slovenci - to je bilo posneto v?eraj dopoldne. Na prvi pogled mogo?e nedol?no ampak ?al se na videu ne vidi najbolje, da je model tudi obrnil glavo z resnim nemenom zaviti na svojo desno v ulico in je tudi ta manever ?e za?el. Sredi zavijanja se premisli zavije nazaj v levo in pospe?i naravnost. Kdor pozna to kri?i??e v Logatcu, ve da se je potrebno skoraj za 120 stopinj obrniti glavo in po?asi zapeljati v kri?i??e iz neprednostne. ?e bi bil sam le malce zami?ljen bi mislil, da je italijan ?e zavil v ulico in bi bila skupaj. Vsak, ki ni bedak, ?e se zmoti, nikoli ne odreagira takole saj to je recept za nesre?o. Lahko bi vsaj po?akal ali po?asi nadaljeval.
Pa ?e tedva v istem dnevu na primorki. Bolgar v mercedesu najprej kolovratil levo desno nato se mi je skoraj zapeljal v vrata, ?eprav sem bil z desnimi kolesi ?e na odstavnem pasu. ?al se ga na kameri ne vidi ve?, sli?i se samo moja pripomba. V drugem delu pa nizozemski prikoli?ar in romunski avtobusar, ki se kljub precej?nji gne?i nista spokala na skrajni desni pas. O?itno znamo tega uporabljat le slovenci pa ?e kak?en kamionar za vse ostale je pa sramotilni pas al nekaj podobnega. Ja tudi zaradi takih egoistov nastajajo gne?e in ?iv?nost.
Drugih zadev Jures ni bilo in tudi noben slovenec se ni obna?al abnormalno - ?e ne verjame? mi sporo?i, da shranim film?ke in si bo? lahko na lastne o?i prepri?al.
Naj kdo (Boss) rece kar hoce Italijani so svetlobna leta pred nami, kar se tice kulture in tolerance.
Nabija?, ker to?no ve? da ni res... vsi naokol so carji Italijani, Hr?ki in ne vem ?e kdo, le Slovenci smo gnoj, a ne? Pr 15 km na uro divje menjala smer - lol, lepa.
Tud za gne?e smo krivi doma?ini, a da pa zdele ?etrt evrope tukaj ?ez rine na dopust in da je tranzita ko fuka vsak dan pa ne vpliva na zastoje? Ne, Slovenci smo krivi tudi za to.
Vsi drugi so ?iv?ni, le ti si pa skuliran in si vzame? pravico se po odstavnem pasu mimo vozit... zakaj ?e, nikjer v CPP ne pi?e, da z motorjem pa to sme?, al velja za motoriste kak?en drug CPP. Pol bo pa en spregledal in zavil tja, kjer po pravilih ne sme biti nikogar pa bo spet vsega kriv en drug, samo motorist ne.
Jebemu kdaj bo vsak odgovarjal za svoja dejanja pa naj bo pe?ec, kolesar, motorist, voznik avta, ?ofer kamiona al pa pilot letala?
Jest sem istega mnenja ceprav vse to kar si ti nastel in se nekaj vec stvari sem jest ze nasel in je vse skupaj naneslo 600-700?. Zaenkrat imam takole.
Sprednji odbijac z masko 120? (potrebno strihat)
?aromet original rabljen 120?
Blatnik ohranjen v nulo in v isti barvi original 60?
Pokrov motorja v isti barvi original rabljen 120?
Hladilnik rabljen original 60?
Nosilec odbijaca rabljen original 40?
Vezna stena 60? (nova)
Manjka mi se ekspanzijska posodica (vrjetno je hin) in pa vitrex posoda (to pa dobim za male pare)
Najbolj me skrbi kaj je z DSC enoto saj je zamaknjena in nevem ali deluje ali ne...
Je pa potem treba racunati se za delo in pa doloceni stroski k se bojo pokazali k se bo zadeva zacela popravljati, ce se seveda bo. Bom jutri videl k ga pridejo majstri pogledat pa ocent
Lahko pa boss kej darujes glede na to da imas isti avto in pa isto barvo
Mater, dober si - nisem verjel, da bi tako lahko pri?el do skoraj vseh delov in to zelo poceni. Zdaj pa samo dr?i prste prekri?ane, da ni kaj zamaknjen pa si skoraj zmagal.
?e bi originalne nove na Mazdi kupoval ne verjamem, da bi pri?el pod 7 jurji skos.
Sej te no?em stra?it ampak tole bo? te?ko spravil skupaj za 3 jurje. Rabi? havbo, blatnik, vezna, odbija?, prevleka odbija?a, maska, lu? pa ?e cel kup drobnega materjala. Izgleda, da bo treba tudi ravnat na mizi, pa li?at komplet prednji del.
Jaz osebno bi kupil drugega za 5, 6 jurjev, tega pa poskusi po delih prodat. ?e ima? cajt, prostor in voljo prodajat se da kar nekaj iztr?it.
Airbaga se nista vklopila, ker ni bil dovolj mo?an udarec in ?e to precej visoko, da je absorbirala havba in zgornji del ve?ino udarca pa ?e ta izgleda, je bil pod kotom. Druga?e pa ?e dobro, da se nista, ker tako bo mogo?e sedalo cenovno celo popraviti. Z spro?enima airbagoma pa ziher ne.
Men je pa to idealno poletje - ob?asne nevihte me sploh ne motijo, u?ivam pa v idealnih temepraturah pod 30 stopinj. Pa da mi ekoteroristi ne flanacajo o globalnem segrevanju in Sloveniji kot pu??avi #var?nalu?kakajfe?bogataj
?port je droga tako ki kot alkohol in enako povzro?a prijetne ob?utke - od tod zasvojenost. Razlika je le, da za alko vsi reklamirajo negativne posledice, o negativnih posledicah ukvarjanja s ?portom so pa tih ko riti. Na ku... mi gre, da prav taisti dohtarji, ki so mi neko? tumbali ?port pa ?port, taisti dohtarji sedaj govorijo (citiram) "samo ?porta ne".
In ko Nejcu razlagam, da ?port ni zdrav, on seveda misli da se zaje.. Pred mnogimi leti so tudi meni starci rojeni v predprej?njem!!! stoletju govorili da naj mal zabremzam ker se bom znucal, pa sem se jim samo smejal... Ampak, sedaj vem... Tudi to nekaj velja, kenede.
Pri ?portu je en velik problem ta, da ti nih?e ne pove v kak?nem obsegu naj bi ga izvajal. Tako je navadno hitro preve? in obrabe sklepov, po?kodbe vezi, hrbtenic so sestavni del tega, da si pa? pretiraval. ?al se to zave? ?ele pol ko nisi ve? rosno mlad in takrat ti je lahko precej ?al, a je ?al prepozno.
Jaz imam recimo zaradi ko?arke uni?eno eno koleno, pofedlan mazinec na roki, o gle?nih pa sploh ne bi razpravljal. Ampak kot pravi? - to je droga in ko berem Nejca je on en velik ?anki.
Izredni sklic hrva?kega sabora: rezultata tekme finala ne bodo priznali
Francozi napovedali to?bo na sodi??e EU,vendar Plenkovi? odgovarja da za njih 4:2 ne obstaja. Uradno so zmagali z 2:1. Kopijo pokala bo priskrbel ?uker.
?e dobr, da so jim Hr?ki dva gola zrihtal... Mand?uki? je pozabil, da je v obrambi in je streljal kot tipi?en napadalec - neobranljivo. Mahanje z rokami in igranje z njimi v 16-tercu je pa prvo pravilo ?esa ne sme? po?enjat.
Lloris se je pa osme?il kot ?e dolgo ne - arogantno je posku?al preigravati napadalca, ki ima zelo dober refleks.
Druga?e pa nekako tako kot je bilo za pri?akovati - Francija ima res udarno internacionalno ekipo.
Angle?i so popolnoma nehal igrati in na koncu so bili celo hr?ki manj utrujeni . Ampak kakor koli ?e tole so si hr?ki zaslu?ili in dejansko v drugi polovici igre pokazali ve?. Oziroma so pokazali ve? kot na obeh predhodnjih dveh tekmah skupaj, kjer so se re?evali z 11-metrovkami.
Pri nas v kempu so pijani samo slovenci in navijajo za hrvate. Nemci pa samo spremljajo mrko.... Italijani so se pa ?e zdavnaj sprijaznili. Bolj se ne morejo sedaj sprijazniti, da je ?el Gigi v PSG.
Sam Boss, Ronaldo je leta 2016 poslal Hrvate takoj domov, in to na dan dr?avnosti 25.6......
Ja seveda Slovenci smo krivi tudi za divjanje na Hrva?kem
Po zmagi v skupinskem delu nad ?panijo so noreli do onemoglosti, po porazu v osmini pa je vse potihnilo in se normaliziralo.
Ko smo (bili) Evropski prvaki v ko?arki, je bilo pa ful druga?e....
Ja je bilo kar precej druga?e - sej je prav, da se veselijo, samo kar je pa preve? je pa preve?. V slo ni mahanja z domobranskimi zastavami al pa unimi z rde?o zvezdo. Kot sem sam do?ive v HR ni bilo pri nas nadlegovanja tujih gostov po lokalih in jim v nos rinit slike ko?arkarjev. Strelanje s pravim oro?jem in prepevanjem nacionalisti?nih pesmi itd. Ja to je bilo pred par leti v HR, ko je bil EP v fuzbalu in si upam trditi, da zdaj tudi ni kaj druga?e. Vsi nehrvati smo bili takrat najbolj navdu?eni, da jih je lepi odpravil in takoj naslednji dan se je situacija umirila.
?e enkrat, jaz jim ?ist privo??im, da so prvaki, ker ta generacija je tega sposobna. Ampak me?at ?port in nacionalizem je pa en velik NOGO in tukaj hr?ki padejo na celi ?rti in so ena velika sramota. In ne mi zdaj govorit, da so to izpadi posameznikov, ker to je odraz nacije in tudi v ?portnikih se vidi, da ne morejo izstopiti in nacionalisti?ne zaplankanosti. Pol jih pa vidi? med prepevanjem usta?kih pesmi, pozdravljanje z usta?kimi pozdravi, nacionalisti?ne izjave in ko zadeva odmeva v medijih jim je pa pol kao ?al.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ufff... da ne bo napa?nih informacij je tukaj lepo razlo?eno za evropske dr?ave kak?ne omejitve imajo. Druga?e pa tudi UL pomaga.
Slovenija
http://ec.europa.eu/transport/road_safety/going_abroad/slovenia/speed_limits_sl.htm
Avtobus 100km/h
Avto s prikolico do 3,5t 100km/h
Kamion s prikolico 80km/h, polpriklopnik 90km/h, ?e je ustrezno homologiran.
Ker tega podatka tudi na tem linku ni ?e ?len ZPrCP, ki to?no to dolo?a
(najvi?je dovoljene hitrosti posameznih vozil na avtocestah in hitrih cestah)
(uradno pre?i??eno besedilo)
(1) Na avtocestah in hitrih cestah, ki imajo fizi?no lo?eni smerni vozi??i z najmanj dvema prometnima pasovoma, je hitrost vo?nje omejena na:
1. 80 km/h:
? za zgibne avtobuse in za motorna vozila s priklopnimi vozili, razen za motorna vozila z najve?jo dovoljeno maso do vklju?no 3,5 t, ki vle?ejo priklopno vozilo;
2. 90 km/h:
? za tovorna vozila brez priklopnih vozil, katerih najve?ja dovoljena masa presega 3,5 t, ?e imajo to vpisano v prometnem dovoljenju oziroma s potrdilom (certifikatom), s katerim pristojni organ ali poobla??ena organizacija dr?ave, v kateri je vozilo registrirano, dovoljuje za to vozilo vo?njo s tak?no hitrostjo;
3. 100 km/h:
? za avtobuse brez priklopnih vozil, razen zgibnih avtobusov, ?e imajo to vpisano v prometnem dovoljenju oziroma s potrdilom (certifikatom), s katerim pristojni organ ali poobla??ena organizacija dr?ave, v kateri je vozilo registrirano, dovoljuje za to vozilo vo?njo s tak?no hitrostjo;
? za motorna vozila z najve?jo dovoljeno maso do vklju?no 3,5 t, ki vle?ejo priklopno vozilo.
(2) Voznik, ki ravna v nasprotju s prej?njim odstavkom, se kaznuje za prekr?ek z globo:
1. 40 eurov, ?e prekora?i hitrost do vklju?no 10 km/h;
2. 120 eurov, ?e prekora?i hitrost nad 10 do vklju?no 20 km/h;
3. 200 eurov, ?e prekora?i hitrost za ve? kot 20 km/h.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani